Širina 155mm je precej neobičajna... v rangu do 145mm imaš več ponudbe. Prvi sedež, ki mi pride na pamet, je Selle Italia Max Flite Gel Flow - ima dodatno blaženje s pomičjo posebej vpetih railov.
jaz imam širino 155.....sicer sem ga kar dolgo čakal, da so ga dobili v trgovino. Vendar se je splačalo, meni zelo odgovarja.
Androfrw, max flite gel flow imam ravno doma. Sem ga sprobal in mi ne odgovarja. Ritne kosti imam 130mm in pri max flite se mu zdi, da sedim preveč na robovih.
Moram končno probat enega 155mm, da vidim če bo kaj drugače.
Jerryyy hvala za info.ali lahko javiš kakšen imaš razmik sedalnih kosti.
Upam, da se še kdo javi
ne spomnim se natančno kakšen je razmik .... izmerili so mi ga v trgovini Extrem vital, kjer sem sedež tudi kupil. Je pa res, da je 155 kar širok, tako, da ga najverjetneje nimajo v trgovini in ga morajo naročiti.
zdi se mi, da je razmeroma trd, ampak meni paše, ker res sedim samo na kosteh, za razliko od prejšnega ki je bil očitno tudi preozek. tako, da ni problema pri prekrvavitvi mehkega tkiva
Jerryyy, hvala
Jaz sem pa nabavil Toupe RBX comp gel 155 cm, ker me je pri original sedežu celo lansko sezono bolela zadnjica. To je bil predlog na bg fitu, ker je bil original preozek. Je res, da ga niso imeli na zalogi pa so mi ga v BL sport nabavili :) Ni mi žal, ker je čisto nekaj drugega kot prejšnji.
Ja za nas z morda malo večjo razdaljo med kostmi pride prav širši sedež.
Komaj čakam, da probam, da vidim če je fora v širini.
@Franci:Jaz sem pa nabavil Toupe RBX comp gel 155 cm, ker me je pri original sedežu celo lansko sezono bolela zadnjica. To je bil predlog na bg fitu, ker je bil original preozek. Je res, da ga niso imeli na zalogi pa so mi ga v BL sport nabavili :) Ni mi žal, ker je čisto nekaj drugega kot prejšnji.
uf....155 cm pa je širina hehe
sploh ne, jest mam 155 toupe iz bike fittinga in je proti moji riti pravi malcek
me pa zanima, ce ma kdo izkusnje s toupejem od bg in tem romin comp gel
@gorann3:sploh ne, jest mam 155 toupe iz bike fittinga in je proti moji riti pravi malcek
me pa zanima, ce ma kdo izkusnje s toupejem od bg in tem romin comp gel
mislil sem predvsem na enote....155 MM že ( ker ga imam tudi sam) ampak 155 CM je pa druga pesem ;)
ja sj sem spregledal tisto napakico v cm, ki si citiral
imel sem prejsni sedez original bontrager na treku in sem levo stranico zvil, ker sem imel sedez dobesedno v riti hehe, zdaj imam pa 155mm bg toupe, prav fajn je trd, da ne moti sedenja, ceprav imam obcutek, da ne znam sedet na sedezu
ce se vsedem bolj nazaj, da cutim kosti na sedezu, potem me zulji med nogam pri poganjanju, ce se vsedem malce bolj naprej , pa cutim potem prtisk na mednozje, ampak tako mi je lazje vozit, ceprav je motece
Ne samo, da je moteče pač pa absolutno napačno, saj mehki del mednožja absolutno ni namenjen za nošenje velikega dela telesne teže med vožnjo in prestrezanju udarcev. Pravilna je pozicija kjer kot praviš "čutiš kosti". Za problem z drgnjenjem stegen ob sedež pa bo potrebno najti drugo rešitev.
Gorran3, prav zaradi tega drgnjenja stegen, se mi zdi, da ima romin boljšo obliko kot Toupe. Toupe je bolj raven. No vsaj tako se mi zdi. Moram še enkrat v trgovino, da primerjam oba v živo.
@Jerryyy:@Franci:Jaz sem pa nabavil Toupe RBX comp gel 155 cm, ker me je pri original sedežu celo lansko sezono bolela zadnjica. To je bil predlog na bg fitu, ker je bil original preozek. Je res, da ga niso imeli na zalogi pa so mi ga v BL sport nabavili :) Ni mi žal, ker je čisto nekaj drugega kot prejšnji.
uf....155 cm pa je širina hehe
Se opravičujem za napačne mere. Seveda je 155 mm. Važno je, da je sedež pravi :)
@gucci.:Ne samo, da je moteče pač pa absolutno napačno, saj mehki del mednožja absolutno ni namenjen za nošenje velikega dela telesne teže med vožnjo in prestrezanju udarcev. Pravilna je pozicija kjer kot praviš "čutiš kosti". Za problem z drgnjenjem stegen ob sedež pa bo potrebno najti drugo rešitev.
kaksno resitev naprimer, a drug sedez?
Prepričan sem, da je svetovanje pri problemih z sedežem eno najbolj jalovih početij. Na vseh možnih koncih dobiš samo najboljše informacije in nasvete za katere pa ni nobene garancije, da se bodo obnesle tudi v praksi.
Zagotovo najboljši predlog je da poskusiš z testnimi sedeži saj to možnost ponujajo številni trgovci. Samo tako boš mogoče prišel do sedeža, ki ti bo kolikor toliko ustrezal. Idealnega verjetno ne boš našel nikoli.
O drugem delu mojega odgovora pa takole. Ne gre vedno verjeti "mojstrom", ki opravljajo nastavitve. Meni so izmerili širino sramnih kosti, ki odgovarja širini sedeža 143 in čisto slučajno je bil to edini Toupe v trgovini. Pri naslednjem nakupu in dveh ponovljenih meritvah je bila idealna širina sedeža 130. Na zalogi so imeli seveda obe širine.
Pri Specijevih sedežih srednjega cenovnega je potrebno računati, da se srednji del sedeža po enoletni uporabi precej poda in popolnoma spremeni počutje na njem. Taka je moja iskušnja z tremi sedeži tega proizvajalca.
Pri izbiri teh sedežev je potrebno pri izbiri širine upoštevati tudi namen oziroma položaj na kolesu, ki ga večji del kolesarjenja uporabljaš.
Meni niso "uturavali" 143, saj so takoj rekli, da bo boljši 155. (Tega ni bilo v trgovini)
Vozim pa večino na ročkah ali pa na spodnji balanci.
Tako da bom poročal kasneje kako se je izšlo. Prvo ga moram dobiti, drugo pa da se naredi vreme.
Moram pa pohvaliti fante iz Extreme vital , saj so prijazni in gredo na roke.
Prijazni pa so tudi v Factorystore.
@gucci.:Prepričan sem, da je svetovanje pri problemih z sedežem eno najbolj jalovih početij. Na vseh možnih koncih dobiš samo najboljše informacije in nasvete za katere pa ni nobene garancije, da se bodo obnesle tudi v praksi.
Zagotovo najboljši predlog je da poskusiš z testnimi sedeži saj to možnost ponujajo številni trgovci. Samo tako boš mogoče prišel do sedeža, ki ti bo kolikor toliko ustrezal. Idealnega verjetno ne boš našel nikoli.
O drugem delu mojega odgovora pa takole. Ne gre vedno verjeti "mojstrom", ki opravljajo nastavitve. Meni so izmerili širino sramnih kosti, ki odgovarja širini sedeža 143 in čisto slučajno je bil to edini Toupe v trgovini. Pri naslednjem nakupu in dveh ponovljenih meritvah je bila idealna širina sedeža 130. Na zalogi so imeli seveda obe širine.
Pri Specijevih sedežih srednjega cenovnega je potrebno računati, da se srednji del sedeža po enoletni uporabi precej poda in popolnoma spremeni počutje na njem. Taka je moja iskušnja z tremi sedeži tega proizvajalca.
Pri izbiri teh sedežev je potrebno pri izbiri širine upoštevati tudi namen oziroma položaj na kolesu, ki ga večji del kolesarjenja uporabljaš.
jest si ne predstavljam, da bi lahk kje dobil vec sedezev na probo, kaj ti jest vem, kako gre to
sem pa delal bf pri bodygeometry in mi je predlagal ta sedez in takrt mi je deloval super proti mojem sfukanem bontrager sedezu, ampak nikakor ne uspem sedet na kosteh
Največji problem pri testiranju sedežev je v tem, da se ponavadi testirajo na začetku sezone ponavadi po dobavi novega kolesa. Naša rit ni navajena novega sedeža (in sedenja na kolesu) in testiramo enega za drugim, ponavadi je vsak naslednji boljši. Najboljši test je, da ko najdemo ultimativen sedež, ponovno poizkusimo prvega. Lahko da bomo pozitivno presenečeni ;)
ma men bi blo ze dost, da mi rata sedet na kosteh in poganjat pedala brez da mi stegna drsajo ob sedez
V eni temi o sedežih je nekdo omenil, da obstajajo neki nastavki, ki omogočajo večji odmik pedal od gonilke. To naj bi preprečilo drsanje stegen ob sedež. Malo poglej po temah o sedežih. Morda bi ti kaj takega pomagalo. Ali pa bolj zaobljen sedež, da nima tako pravokotnih robov.
Imam Romina 143 mm in sem z njim zelo zadovoljen. Prej vozil Selle Italia SLR, ki pa mi je trgal hlače (to drgnjenje med stegni). Sedaj teh problemov ni več.
@žvau:Največji problem pri testiranju sedežev je v tem, da se ponavadi testirajo na začetku sezone ponavadi po dobavi novega kolesa. Naša rit ni navajena novega sedeža (in sedenja na kolesu) in testiramo enega za drugim, ponavadi je vsak naslednji boljši. Najboljši test je, da ko najdemo ultimativen sedež, ponovno poizkusimo prvega. Lahko da bomo pozitivno presenečeni ;)
Morda, vendar premalo sprobavamo in premalo vemo. Kupiš kolo in na njem sedež, ki te žuli. Pa vidiš, da ima večina kolesarjev tak ozek in trd sedež in si misliš, se bom že navadil. Ne veš pa, da imajo tisti dobri kolesarji malo kg, ozke riti in kosti.
Še dobro da je internet in razni forumi. Se da marsikaj zvedeti in naučiti.
Tudi sam imam Romina in je super sedež, saj res sediš na sramničnih kosteh, tako kot je treba. Sem super zadovoljen in ga ne menjam za nič. Je pa res, da ima vsaka rit "sovjega malarja".
naj mi nekdo pove, kako se pravilno nastima polozaj sedeza v vaservago, od kje treba merit z vaservago
imam toupe sedez 155mm
Na embalaži sedeža, ki ga omenjaš je narisano, da se v vodoraven položaj nastavi srednja tretjina sedeža.
Sedež sem dobil včeraj in ga sprobal na razdalji cca 50km. Večkrat sem se ustavil in reguliraj naklon, dolžino, višino.
Prvi vtis je še kar dober, razen, da me je "odrgnilo" po riti. Kosti me ne bolijo. Stari sedež mi ni nič drgnil kožo. Res pa, da sem imel kosti čisto na robu. Na rominu kosti sedijo na sedežu.
Očitno bo potrebno nekaj časa, da se rit navadi, pa malo več moram namazati z Assos kremo.
Morda me malo moti tudi širina, ker je bil stari Selle SMP Extra širik 140mm, ta pa 155mm .
Iščem alternativo sedanjemu mehkemu sedežu, z bolj trdim.
Nekaj sem jih že sprobal, pa se vedno najde kak detajl ki ne odgovarja.
Ali ima kdo tega: romin comp gel širine 155mm?
Nekako po sliki (oblika...itd) bi kar odgovarjal .
Hvala za nasvete