Well? :) More biti kdo, ki imam kakšno informacijo iz prve roke. Ali druge.
Boš moral pa malo več napisat, kaj, kje, kako...
Francija tudi ni ena malo večja vas, tako da se je treba malo bolj opredelit kam v Francijo. Predvsem pa kakšno pot se išče do Francije; večinoma ravninsko, Alpe "all the way", ... Koliko km na dan? Greš zato, da boš kaj videl ali je važen samo cilj?
itd.
Cilj je nekje okolica Strasbourg ali samo mesto, potem naprej je še stvar odločitve, ki bo padla, ko bom tam. Seveda bi rad kaj videl na poti, bi bil greh, če bi to priložnost zapravil, torej računam na lepe panorame, zato se alpskih cest ne bom branil. Ne grem podirat rekordov, ampak dnevno računam na okoli 230-250 km v povprečju, morda malce več. Odvisno od pogojev.
Vem okvirno kje, bi pa rad da kdo, ki je mogoče to že izusil poda traso. Zato nisem napisal kaj več. Kako? S kolesom :D Specialka odpade, mtb in popotniška oprema.
Moja lanska tura Borovnica- vipava -komen - Brestovica pri komnu- Monfalcone - mestre -cento - calestano - Genova- ventimiglia -Menton francosko obmorsko mestece kjer sem zavil v francoske alpe
Pa še prelazi Turini 1687, Martin 1500, Lombarde 2350, Bonette 2802, Allos 2250, Cayolle 2326, Vars 2109, Angel 2744, Izorad 2361, Montegenevre 1854 in zadnji na Sestriere 2035 metrov nad morjem. Skupno sem prekolesaru 1683 km.končal sem pa v hribovitem predelu nad Genovo.
Zakon. Jutri preučim tole varianto. Tile prelazi so mi zlo všeč, pa tud število km bo glih nekje tapravo :) Hvala :)Zakon. Jutri preučim tole varianto. Tile prelazi so mi zlo všeč, pa tud število km bo glih nekje tapravo :) Hvala :)
Veliko užitkov na poti proti Franciji. Sam sem s kolegi odpravil na pot do Pariza, preko Avstrije in Nemčije. Malo me skrbi tvoj načrt dnevnih kilometrov, kajti nameravana trasa skupaj s prtljago zna biti zelo težka.
Hvala Bexel :) Koliko pa vam je to naneslo km? Moj prvotni namen je bil prav tako iti čez Avstrijo in Nemčijo. Glede prtljage sem je vajen, resda pa je bila običajno razdalja za dve tretjini krajša kot naj bi bila sedaj. Tudi Pariz je bil sprva končni cilj, pa sem mu rahlo pristrigel peruti, ker ne vem kako težki prelazi me čakajo in pa koliko le-teh, pa tudi vremenski pogoji mi morajo iti kolikor toliko na roko. Teh 20+ kilogramov ne bo lahko vlečt sabo, pa tudi ne preveč težko, vsaj na pretekle izkušnje :) Če se ti bo dalo in ni skrivnost, bi mi lahko zaupal vašo traso okvirno? Hvala:)
Zdravo! Nam je naneslo okoli 1450 km. Pot smo opravili v devetih dneh, vendar razen avstrijskih prelazov drugih večjih ni bilo. Težavnejše je bilo še kolesarjenje od Tubingena do Strasbourga ter potem prelaz proti Nancy-u. Ostalo ni problema. Mi smo spali po penzionih ali privat hotelih. Včasih se da dobiti ugodno. Vreme ti lahko zelo hitro lahko zagode in ti skrajša ali moraš sploh odpovedati etapo. Naše povprečje je bilo torej 155 km dnevno. Naš namen nikakor ni priti čim dlje in najhitreje, temveč med samo potjo tudi kaj videti, pomemben je tudi počitek. Pot nas je vodila iz Komende proti Kranjski Gori preko Podkorena in Beljaka do St. Michaela (preko prelaza Katcberg). Od tu se potem povzpneš na Oberntauren in nato naprej proti Salzburgu. Pot smo nadeljevali mimo jezera Chiemsee proti Munchnu, naprej proti Ulmu in do Tubinegena. Od tam naprej skozi črni gozd do Strasbourga in naprej v Nancy. Iz Nancya naprej proti Toulu ter po pokrajini Champagne proti Parizu.
Če potrebuješ še kaj lahko vprašaš!
lp
ksz
Sam imam tudi letošnji dopust preživeti alternativno, s kolesom po Evropi, pa kamor se pride.... Včeraj sem med raziskovanjem spleta našel en zelo fin blog, od Lj do Provanse: www.ednevnik.si/?u=potovanje
Sam bi šel tudi kakšno takšno pot, z nekje 130km povprečnega dnevnega brcanja.
Če boš pisal blog, bom hvaležen, če objaviš kje se ga da videti.
Najlepša hvala za vse te koristne napotke in informacije Bexel. Tudi sam nimam v mislih gledanja na uro, povprečne hitrosti, ipd., ampak polnjenje samega sebe in vpijanje narave in drugih lepot okoli sebe :) Sem se sedaj lotil trasiranja, tako da ko bo malce več znanega se oglasim in dolijem informacij :)
Tgrzan, velika verjetnost je da bom ;) Ne bo up-to-date, bo pa kmalu po prihodu na cilj ;)
Živjo. Zanima me, če se je kdo že odpravil s kolesom proti Franciji? Raste ideja, da bi poskusil in ker je že precej zrela, je čas da jo ali oberem ali pustim da zgnije. :D
Priporočam se za kakršnekoli napotke glede poti, prenočitev, ipd. Nameravam pa imeti šotor (kar tole imam v mislih: www.busyboo.com/2011/09/21/bi cycling-tent-bikamper/).
Hvala! :)