Maraton Češenj 2013

Domov > Forum > Maraton Češenj 2013

Maraton Češenj 2013

SORTIRAJ PO:
riso 31.05.2013 17:47

A kdo gre jutr?

puhek 31.05.2013 18:09

a vreme bo? :)

haydiy 31.05.2013 19:04

deževno!

riso 31.05.2013 19:50

dopoldne zna zdržat

Zlodej 31.05.2013 20:06

jst se razmisljam al bi al ne....pa prijavnina menda 25

Losic_R 31.05.2013 20:13
@riso:

dopoldne zna zdržat

Sreča spremlja hrabrenasmeh

lestana 01.06.2013 07:26
@Zlodej:

Pa kaj tok študirate gremo vreme bo lepo pa vse ostalo tud .

lp

MihaMedica 01.06.2013 10:23

Kar lepo število sem jih videl pred štartom na Tržaški ob 8:15, težko rečt ampak cca 200, pa še so kapljali po Tržaški dol...vreme bodo pa imeli...

boyan64 01.06.2013 10:34

Pred dvema letoma nas je bilo cca. 1500.
Ampak srečo imajo pa res z vremenom.

Riso bi moral bit vremenar .

Zlodej 01.06.2013 14:25
@lestana:
@Zlodej:

Pa kaj tok študirate gremo vreme bo lepo pa vse ostalo tud .

lp

zjutraj se zbudil z glavobolom in vrocino...tako da sem se raj odlocil da ne...bom se raj za franjo ''prisparal'' ker mi je bil to cilj peljati ze ko sem se prvic usedu na kolo :D

mc 01.06.2013 17:36
Letos so omenjali okrog 800. Vreme super, le malo pred Gorico malo kapelj. Ena nesreča, ampak punca je ok. Lepa turca.

riso 01.06.2013 20:26

Sonce do Brd (tri kaplje pri Novi gorici). Kolesarjev 886 vseh skupaj. Organizacija super: hrane dost, vode dost, napitkov dost, češenj dost...  :)

manamana 02.06.2013 09:25

Se strinjam riso. Naj omenim še idealno temperaturo: v prejšnjih letih je sonce tako žgalo v sabotinski klanec (ponavadi ne manj kot 30stC), da je bila tam vožnja prava muka. Letos pa nič, speljali smo ga kot bi bil to kakšen hupser na poti do cilja. Pa še število udeležencev se mi zdi da je bilo tapravo, tako da ni bilo nobene gneče in kakšnih nevarnih situacij, ampak se je dalo lepo tekoče peljat in uživat.

Prince 02.06.2013 18:35

@mc a kaj veš kaj je bilo s tisto punco... če govoriva o nesreči pred Novo Gorico... peljala je namreč tik ob meni in tudi sam bi skoraj priletel v kolo tistega, ki je padel pred mano... žal mi je, da se nisem mogel bolj umakniti, saj sem imel kolesarja na svoji levi strani... upam, da je res vse ok z dekletom in ji želim, da bi naslednje leto spet prišla in se imela lepo...

mc 02.06.2013 19:12
Ja ja je vse ok. Jaz sem bil sicer bolj spredaj in le slišal pok. Prijatelji ki so bili zadaj so rekli, da je kar pošteno krvavela iz ust, so se bali da je šel kak zob. Kasneje so mi jo pokazali na cilju in je bla že vsa nasmejana, ter z rahlo poškodbo ustnice. No skoraj se ni videlo. Hvala bogu, ker slišat je bilo dosti huje.
Prince 02.06.2013 19:24

ufff... super... hvala za informacijo...

Prince 02.06.2013 19:29

sicer pa se mi zdi, da je velik problem 99% kolesarjev z gorskimi kolesi, ker se ne znajo voziti v grupi... in potem malo gledajo naokrog, niso fokusirani na dogajanje okrog sebe, vijugajo sem in tja... seveda se to dogaja tudi "specialkarjem", le da v precej manjši meri...

je bil pa spet to en lep maraton, na katerem sem res užival in katerega se bom z veseljem še naprej udeleževal...

anubis 02.06.2013 19:47
@Prince:

sicer pa se mi zdi, da je velik problem 99% kolesarjev z gorskimi kolesi, ker se ne znajo voziti v grupi... in potem malo gledajo naokrog, niso fokusirani na dogajanje okrog sebe, vijugajo sem in tja... seveda se to dogaja tudi "specialkarjem", le da v precej manjši meri...

je bil pa spet to en lep maraton, na katerem sem res užival in katerega se bom z veseljem še naprej udeleževal...

Bolj neumno izjavo pa že težko sestaviš...

bober2312 02.06.2013 20:06

a kdo ve kje bi se dalo slike vidt k je skoz un  z tistm fotoaparatom gužvo delou hee 
drgač je blo pa zlo fajn ni blo vroče sam mal počas smo šli dol za moje pojme bi šli loh hitrej.... 

Prince 02.06.2013 20:25
@anubis:
@Prince:

Bolj neumno izjavo pa že težko sestaviš...

Res anubis? Po čem to sklepaš? Mislim, da sem ti v drugem stavku odgovoril... sicer pa sem dejal, da se nekateri pač znajo voziti v grupi, vendar pa večina ne... kolikor sam poznam mtb kolesarje, vozijo večinoma solo, tako da menim da je temu tako.. pa še glede tistega padca pred NG... kolikor sem sam videl, je nesrečo povzročil mtb kolesar, ki ni bil pozoren na dogajanje pred sabo in je na hitro zavrl, prednje kolo mu je zablokiralo in se je prekucnil... in potem je vanj, nič kriva, priletela omenjena kolesarka.. torej ne govorim na pamet, ampak opisujem dejstva... 

sicer pa sem napisal samo svoja opažanja tekom maratona in svoje mnenje, ki pa ni nujno pravilno... 

anubis 02.06.2013 20:34

Ne vem koliko maratonov si že vozil. Vem, da sem jih jaz ogromno. Ti si očitno tudi gledal vse okoli in bi s tem kaj kmalu povzročil padec ali kaj hujšega. To sklepam po tvoji obširni analizi. Sam vozim cestno in tudi gorsko kolo, ogrozi pa te lahko prav vsak kolesar ne glede na kolo, ki ga vozi. Ko boš drugič na kakšnem maratonu poglej malo kako prehitavajo in skačejo ravno specialkarji. Največji problem na maratonih je v tem ker velika večina bleji in misli, da so samo oni na cestišču, nikakor pa ne kakšno kolo voziš. Če bi vsak pazil na sebe in na druge ne bi bilo nesreč, a to je že znanstvena fantastika...

andrej74 02.06.2013 20:59
@anubis:

Ne vem koliko maratonov si že vozil. Vem, da sem jih jaz ogromno. Ti si očitno tudi gledal vse okoli in bi s tem kaj kmalu povzročil padec ali kaj hujšega. To sklepam po tvoji obširni analizi. Sam vozim cestno in tudi gorsko kolo, ogrozi pa te lahko prav vsak kolesar ne glede na kolo, ki ga vozi. Ko boš drugič na kakšnem maratonu poglej malo kako prehitavajo in skačejo ravno specialkarji. Največji problem na maratonih je v tem ker velika večina bleji in misli, da so samo oni na cestišču, nikakor pa ne kakšno kolo voziš. Če bi vsak pazil na sebe in na druge ne bi bilo nesreč, a to je že znanstvena fantastika...

Ti, ki si takšen veleizkušenec bi moral vedeti, da sta analiza in prilagajanje nujno potrebna elementa na vseh skupinskih kolesarjenjih. Kadar so vpleteni kolesarji različnih kategorij (hitrost zaviranja) je to še toliko bolj pomembno. Gorska in cestna kolesa sočasno se dogajajo samo na "kmečkih furah", kot je maraton franja in podobna jajca, ki jih organizatorji prodajajo ne glede na posledice. Največ lahko vsak sam naredi za svojo varnost, če ravno ne vdrejo krave na cesto.

Prince 02.06.2013 21:01

am... ne... to se je zgodilo neposredno pred mano.... pa tudi sicer nisem buljil okoli... pa ne rečem, da se vsi specialkarji vozijo(mo) idealno... ampak še vedno bolje kot NEKATERI mtb kolesarji.... pa itak sem samo izrazil mnenje... če smem... aja... in če sem vozil manj maratonov kot ti, verjtno ne morem vedeti toliko kot ti.... in posledično, verjetno, ne smem komentirati....

anubis 02.06.2013 21:13
@Prince:

am... ne... to se je zgodilo neposredno pred mano.... pa tudi sicer nisem buljil okoli... pa ne rečem, da se vsi specialkarji vozijo(mo) idealno... ampak še vedno bolje kot NEKATERI mtb kolesarji.... pa itak sem samo izrazil mnenje... če smem... aja... in če sem vozil manj maratonov kot ti, verjtno ne morem vedeti toliko kot ti.... in posledično, verjetno, ne smem komentirati....

Moj namen ni bil, da bi te do fula skritiziral. Evo malo za šalo malo za res, tista punca, ki je padla bi se če bi bila previdna morda izognila padcu. Upam, da razumeš kaj hočem povedati. Na maratonih, če nisi non stop na preži si hitro po tleh. Ti kar izražaj svoje mnenje sej za to je forum, jaz počnem isto. Meni samo tvoja primerjava glede kolesarjev takih in drugačnih ni všeč. Sej veš so kolesarji in so kolesarji. In še enkrat ni važno na kakšno kolo se usedejo...

mc 02.06.2013 21:21
Zakaj se nekateri takoj razburjate, ko nekdo poda mnenje, ki ni skladno z vašim. Še v prejšnjem postu sem hotel napisati, pa sm pol zbrisal, da ne bo hude krvi, ampak okoli Gorice je vozil pred mano en gorsko izletniški kolesar. Verjamem, da je imel več kondicije kot sam...se je pa stalno levo in desno oziral, tako da sem ga le prehitel in upal da se bo le "varno nagledal" in hvala bogu se ni nič zgodilo...
In brez zamere se s Prince-tom strinjam. Nekako ne ravno gorski, niti trekingi, nekako mi kot izletniški kolesarji izgledajo... Ponavadi zelo dobro kondicijsko pripravljeni in pol vse naokoli zrejo, če jih vsi vidimo. Vsaj jaz imam tako občutek. Pa res je nisem veliko maratonov zvozil in nimam nič proti nobenemu kolesarju, sem le svoje videnje podal. In ja tudi obcudovanja so vredni taki kolesarji, ko se v hrib peljejo mimo tebe, kot da se vozijo po ravnemu. Le previdnosti jim včasih manjka...
Prince 02.06.2013 21:23

ja ja... saj vem... želel sem bolj poudariti (ne)izkušnje v vožnji v grupi, ki navsezadnje nimajo veze z izbiro kolesa.... tudi sam se moram še veliko naučiti... ne trdim, da je moje mnenje 100% pravilno.. in ne... tista punca ni imela šans, da bi se padcu izognila... verjami...

anubis 02.06.2013 21:31
@mc: Zakaj se nekateri takoj razburjate, ko nekdo poda mnenje, ki ni skladno z vašim. Še v prejšnjem postu sem hotel napisati, pa sm pol zbrisal, da ne bo hude krvi, ampak okoli Gorice je vozil pred mano en gorsko izletniški kolesar. Verjamem, da je imel več kondicije kot sam...se je pa stalno levo in desno oziral, tako da sem ga le prehitel in upal da se bo le "varno nagledal" in hvala bogu se ni nič zgodilo...
In brez zamere se s Prince-tom strinjam. Nekako ne ravno gorski, niti trekingi, nekako mi kot izletniški kolesarji izgledajo... Ponavadi zelo dobro kondicijsko pripravljeni in pol vse naokoli zrejo, če jih vsi vidimo. Vsaj jaz imam tako občutek. Pa res je nisem veliko maratonov zvozil in nimam nič proti nobenemu kolesarju, sem le svoje videnje podal. In ja tudi obcudovanja so vredni taki kolesarji, ko se v hrib peljejo mimo tebe, kot da se vozijo po ravnemu. Le previdnosti jim včasih manjka...

Ne vem kje si ti zaznal razburjenje. Meni se zdi, da si ti bolj razburjen. Mislim, da sva se s Princem tudi lepo razumela, sedaj ko je vsak napisal svoje mnenje.

Sicer si vse lepo napisal, samo na eno malenkost si pozabil. Da si na rekreativnem maratonu in ne na turi. Torej vemo, kakšni kolesarji vse hodijo na maraton. Pa sej sem že vse napisal, da se ne ponavljam...mežik

DusanK 02.06.2013 22:03

Nč zato, če na žnable pade, je vsaj kako uro tih. smeh

Prince 02.06.2013 22:14
@DusanK:

Nč zato, če na žnable pade, je vsaj kako uro tih. smeh

Sori.... ampak res moram to komentirat: BEDAK!!!!

DusanK 02.06.2013 23:13

Mogoče bi moral res izbrat boljši timing za to mojo misel, ki je samo produkt asociacije na dogodek izpred let z maratona Franja, kjer sta dve dečvi na treking kolesih (ne na specialki ali mtb) regljali, kot da bo jutri konec sveta, pri tem pa vijugali, kot da sta sami na cesti. En specialc ju je opozoril, da naj se držita desne strani, da jo bodo po levi lažje prehitevali pa mu je ena zabrusla, da se naj raje zase briga.

No, če bi tej malce nabrekla ustnica (pa ne od botoksa) bi blo še najmanj škode, za vse. Bolj bi bila skoncentrirana na vožnjo. V tem kontekstu je bilo mišljeno.
Ti pa ne nakladaj o 99% !

1 2 3 4
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI