Samo tvoja rit bova pravi naslov za odgovor ;)
vem sam bi rad kakšno mnenje
ojla
ne izgleda slaba zadeva,sedež je full carbon kar pomeni,da je ultra lahek,pa še lep je,samo po sliki sodeč je zelo trd,kar pomeni da bo rit zelo bolela,dokler se ne navadi
sam vporabljam www.bikeek.si/komponente-kole sa/sede/sedez-selle-smp-dynami c
okoli 300 km sem potreboval,da sem se ga navadil,potem pa je čista špica
priporačam,zlasti tistim,ki jih muči ''žila'' !
l.p.
Če imaš kvalitetne hlače v trdoti sedeža ne vidim problema, še največja nevarnost je da te pri sedežu izneveri njegova širina.
meni se zdi malce neugodno, ker je čisto gladek.... sicer nimam izkušenj s takimi sedeži... samo zdi se mi, da bi bil lahko to problem... kolikor sam vem o tem, mislim, da sama trdota ne bi smela biti večji problem...
jaz uporabljam tega
www.bpeople.it/ENG/product.ph p?id=14
je povsem karbonski a anatomsko ustreza moji zadnjici tako da nimam nobenih bolečin tudi na daljših vožnjah čeprav nisem peresno lahek kolesar (190 cm, 85 kg).
@ksiloza:jaz uporabljam tega
je povsem karbonski a anatomsko ustreza moji zadnjici tako da nimam nobenih bolečin tudi na daljših vožnjah čeprav nisem peresno lahek kolesar (190 cm, 85 kg).
Hud! Ne vem, če sem kje že videl karbonski sedež te širine...nikjer ne najdem cene in da bi ga kje preizkusil verjetno tudi ni možnosti, ali pač?
@ksiloza:jaz uporabljam tega
Kje si ga pa kupil?
z nakupom je bilo veliko preglavic saj ga je skoraj nemogoče dobiti. naključno sem ugotovil, da ga imajo v neki kolesarski trgovini v padovi. poklical, rezerviral, prišel, sprobal na licu mesta in kupil. cena je res malo divja - 375 eur.
@ksiloza:z nakupom je bilo veliko preglavic saj ga je skoraj nemogoče dobiti. naključno sem ugotovil, da ga imajo v neki kolesarski trgovini v padovi. poklical, rezerviral, prišel, sprobal na licu mesta in kupil. cena je res malo divja - 375 eur.
A nimate Berka v bližini!
@MarkoV:A nimate Berka v bližini!
www.facebook.com/pages/Berk-C omposites/280701971943529
Imamo, itak! Bom te dni enega njegovega probal, vendar že vnaprej vem, da bo problem s širino!
Berk bo drugače naredil tudi 142mm širokega ...
Zanima me prehod iz "oblazinjenega" tršega sedeža na čisti karbonski sedež ala "Berk". Kako je s prilagajanjem riti.... a se to pozna konkretno ali bolj malo glede na dobro podlogo v hlačah.. Ima kdo s tem izkušnje?
l.p.
Je malce trši ja, ni pa nevem kaka konkretna sprememba, sploh če si sedaj uporabljal bolj minimalističen sedež. Bolj se pozna, če ti širina ne ustreza, ker bo praktično nevozen.
Sej nimam jest šoldov za Berkov zic (z vsem spoštovanjem), samo primer o čem govorimo.. pač imam ugodno varianto pa me je sam zanimal, če se hitro navadiš na trdoto (1mesec) al to skoz boli :)
Trdoto sedeža lahko preveriš vsaj na dva načina. Sedeš na kolo v nekih hlačah, ki niso namenjene kolesarjenju in rezultat bo približno tak kot na golem sedežu. Drug način pa je, da slečeš nek star neuporaben sedež in ga v standardni opremi preizkusiš. Tako enostavno je to!
@HP: Samo meni je Berk malo predrag, sej lepo da kupuješ stvari od slovenskega proizvajalca, samo enako kvalitetno robo dobiš drugod še enkrat ceneje.
Mimogrede: pol ceneje (140 namesto 280) ali enkrat ceneje ali celo še enkrat ceneje? Verjetno si mislil na prvo.
@mv:@HP: Samo meni je Berk malo predrag, sej lepo da kupuješ stvari od slovenskega proizvajalca, samo enako kvalitetno robo dobiš drugod še enkrat ceneje.Mimogrede: pol ceneje (140 namesto 280) ali enkrat ceneje ali celo še enkrat ceneje? Verjetno si mislil na prvo.
Za pol cene.....
@Zidi:Zanima me prehod iz "oblazinjenega" tršega sedeža na čisti karbonski sedež ala "Berk". Kako je s prilagajanjem riti.... a se to pozna konkretno ali bolj malo glede na dobro podlogo v hlačah.. Ima kdo s tem izkušnje?
l.p.
za sebe lahko rečem da sem glede sedeža pravi pacient. Poskusil sem že vsega vraga in vedno sem šel na to da morajo biti fajno podloženi vse ostalo mi je bilo vseeno. Potem sem pa enkrat dobil v roke golega karbonca ki je bil ravno prav širok in od takrat naprej ga vozim.
Bolj kot gel podloga je važno da je zadaj prav širok da ti ne leze v rit, lahko imaš še sredinsko luknjo, ki ni nujna če imaš širino pravo.
jaz mam takega že pol leta pa mi je super
www.aliexpress.com/item/New-d esign-full-carbon-fiber-road-b icycle-saddle-road-mountain-mt b-cycling-bike-seat-saddle-cus hion/1666608798.html
@HP: Samo meni je Berk malo predrag, sej lepo da kupuješ stvari od slovenskega proizvajalca, samo enako kvalitetno robo dobiš drugod še enkrat ceneje.
lahko prosim navedeš sedež v tem rangu ki je cenejši od berkovega?
@Mosad:@Zidi:Zanima me prehod iz "oblazinjenega" tršega sedeža na čisti karbonski sedež ala "Berk". Kako je s prilagajanjem riti.... a se to pozna konkretno ali bolj malo glede na dobro podlogo v hlačah.. Ima kdo s tem izkušnje?
l.p.za sebe lahko rečem da sem glede sedeža pravi pacient. Poskusil sem že vsega vraga in vedno sem šel na to da morajo biti fajno podloženi vse ostalo mi je bilo vseeno. Potem sem pa enkrat dobil v roke golega karbonca ki je bil ravno prav širok in od takrat naprej ga vozim.
Bolj kot gel podloga je važno da je zadaj prav širok da ti ne leze v rit, lahko imaš še sredinsko luknjo, ki ni nujna če imaš širino pravo.
E, tako sem tudi nekako predvideval...to sem hotu slišat! :)
l.p.
@biser:@HP: Samo meni je Berk malo predrag, sej lepo da kupuješ stvari od slovenskega proizvajalca, samo enako kvalitetno robo dobiš drugod še enkrat ceneje.lahko prosim navedeš sedež v tem rangu ki je cenejši od berkovega?
www.bike-discount.de/en/buy/s elle-italia-slr-tekno-flow-bla ck-156793
+ azijski trg, ne maram izdelkov iz kitajske... ampak ko sem preizkusu karbonske izdelke za bicikel (zic štanga, zic...) moram rečti, da je kvaliteta podobna oziroma celo ista.
@HP:@biser:@HP: Samo meni je Berk malo predrag, sej lepo da kupuješ stvari od slovenskega proizvajalca, samo enako kvalitetno robo dobiš drugod še enkrat ceneje.lahko prosim navedeš sedež v tem rangu ki je cenejši od berkovega?
www.bike-discount.de/en/buy/s elle-italia-slr-tekno-flow-bl a ck-156793
+ azijski trg, ne maram izdelkov iz kitajske... ampak ko sem preizkusu karbonske izdelke za bicikel (zic štanga, zic...) moram rečti, da je kvaliteta podobna oziroma celo ista.
če kupujete sedeže z Aliexpresaa... sicer je težko preveriti pred nakupom, pa vseeno kot opozorilo. Moj prvi je imel na zadnjem delu spodnji rob "čudno" zaključen... na prvi pogled je izgledalo Ok, amapk kot se je izkazalo kaneje je bil rob očitno nekoliko oster in mi je preglodal hlače.
Kdo pa po tem, ko se zguncajo jajčka od kitajčka to popravlja?
@Mosad:@HP:@biser:@HP: Samo meni je Berk malo predrag, sej lepo da kupuješ stvari od slovenskega proizvajalca, samo enako kvalitetno robo dobiš drugod še enkrat ceneje.lahko prosim navedeš sedež v tem rangu ki je cenejši od berkovega?
www.bike-discount.de/en/buy/s elle-italia-slr-tekno-flow-bl a ck-156793
+ azijski trg, ne maram izdelkov iz kitajske... ampak ko sem preizkusu karbonske izdelke za bicikel (zic štanga, zic...) moram rečti, da je kvaliteta podobna oziroma celo ista.če kupujete sedeže z Aliexpresaa... sicer je težko preveriti pred nakupom, pa vseeno kot opozorilo. Moj prvi je imel na zadnjem delu spodnji rob "čudno" zaključen... na prvi pogled je izgledalo Ok, amapk kot se je izkazalo kaneje je bil rob očitno nekoliko oster in mi je preglodal hlače.
navedi kakšeno konkretno spletno trgovino z azijskega trga prosim.
@DaisyDejzi:Kdo pa po tem, ko se zguncajo jajčka od kitajčka to popravlja?
kupiš novega
Živjo, gledal sem tale zic
www.sellesanmarco.it/en/Colle zione/Selle/59/Aspide%20Superl eggera.html
a mi lahko gdo pove, kako se obnese