Tišim picikl

Domov > Forum > Tišim picikl

Tišim picikl

SORTIRAJ PO:
grisley 09.07.2013 09:15

Mislim, da se o tem na Biciklu še ni pisalo.
Kolesarska dravska pot je pretrgana v Dravogradu, kjer je potrebno sestopiti s kolesa in tišati skozi mesto, če ne želite plačati položnice.
Nekaj o tem sem spisal TUKAJ

 

image

umetnik 09.07.2013 10:27

ok da mesto  zaprejo za motorni promet..... sam da ga za kolesarje. ta je pa cist Jansisticna :D

ma keri kreteni :S

guki 09.07.2013 12:03

Če je kdo iz Dravograda  ali mogoče kdo ve, kdaj so nazadnje očistili kolesarsko pot proti Viču? Pa lani je Pahor tam fliko ceste, je zgleda bolj slabo pofliko to cesto.

 
Tux 09.07.2013 12:11
@guki:

Če je kdo iz Dravograda  ali mogoče kdo ve, kdaj so nazadnje očistili kolesarsko pot proti Viču? Pa lani je Pahor tam fliko ceste, je zgleda bolj slabo pofliko to cesto.

 

Če je Pahor tam flikal ceste, pol bodite veseli, da cesta sploh še je... mežik

grisley 09.07.2013 12:30

Cesta je skozi Dravograd nova, no naj bi bila :)
Kolesarska steza z Viča pa je bila nazadnje očiščena, ko so jo zgradili :)
Mislim, da že dolgo ni videla metle ali kaj podobnega...

nacnac 11.07.2013 14:23

na Koroškem smo kolesarji čist pozabljeni,edino kolesarska cesta otiški vrh-sg-mislinja je še kovk tovk vredi urejena za ostale pa no coment...smeh

 

kapadimul_ 13.07.2013 14:43


Jaz sem do pred kratkim tisti znak na začetku Dravograda ignoriral in sem se vedno peljal skozi Dravograd. Mogoče sem imel samo srečo in me niso kaznovali. Sedaj pa se raje peljem za Dravo in potem po kolesarski proti Avstriji. Sem pa mnenja, da je to zelo neumna in nepotrebna omejitev.

presna 13.07.2013 17:26

Danes smo prišli trije savinjčani pomagat tiščat, pa žal ni bilo nikogar ob 11 h. Potem smo šli sami trije gor in dol peš zraven biciklov in nazaj v Žalec.

korotan34 13.07.2013 19:57

A se bo našel kak dravograjški " vstajnik", ko bi ponoč zažgal znake! Meni sicer ta prometni znak nikoli ni kaj posebnega pomenil, vedno sem peljal skozi center, da s tem nisem nikogar ogrožal, iz upora sem ponavadi na mostu čez Dravo vedno pri rdeči luči zapeljal še na pločnik in nato nazaj na cesto, saj se poslužujem najhitrejših in najbolj varnih variant po koroških cestah, sicer sem že razmišljal o tožbi države, ker sem na kamnolomu proti Ravnam uničil že dvoje novih kontinentalk, samo zadnje čase raje ne uporabljam več " ceste smrti" in sem si premislil.

Drugač pa pravi biseri tile projektanti, država se je hotela zaščititi glede ozkega grla pri izstopu iz mestnega jedra, kjer bi srečanje dveh večjih vozil in obenem kolesarja najbrž lahko povzročilo potencialno nevarnost, nihče pa ni pomislil, da se kolesarja ponavadi prehiteva tedaj, ko je nasprotni vozni pas ustrezno prazen, torej šofer avta ne more zmanjšati hitrosti na 15m dolgem odseku, ki je res ozek. Torej se s tem le razgalja blesav odnos šoferjev in države do kolesarjev, " pa kaj mu je treba ravno zdaj svinjat tu pred mano po glavni cesti" Pa tud nejasno je zakaj znak ne velja za manjša kolesa z motorjem, saj cesta pod britofom sploh ni kolesarska pot in bi tudi ta vozila lahko peljala tam okoli.

Čestitam vam občina Dravograd za vaš doprinos k kolesarskemu turizmu in razvoju kolesarstva na koroškemsmeh

Op. Pred kratkim sem se z kolesom peljal skozi Železno kaplo v Avstriji, kjer je mestno jedro še 10x bolj ozko, pa nisem opazil nobenega znaka

R0k 14.07.2013 09:49

Sm se jst tut tle že pelu in sploh nism registriru znaka. Maš pa takih in drugačnih bedarji od SG proti Avstriji tulk, da te na wc prtisne. Recimo od SG naprej, ko je kolesarske konec še ene 5km naprej maš omejitev iz 50 na 70 in je 200m prepovedano za kolesarje pol te pa spet vržejo za 200m na kolesarsko, ki je nelogično na levi strani in se to pol še ene 3x ponovi. Na žalost so kolesarske v Sloveniji zgolj za okras, še na cesti morš meter stran od roba vozit, da ne voziš po kamnolomu in si kej nardiš. Tam tista kolesarska od meje naprej pa ni vredna, da se pes na njej poščije... Sm prvo mislu, ja bo fajn tam vozit itak sm v Avstriji tle je bolj zrihtan (hahahahah). Skor so gume šle, vozu sm lahk bogih 20 in sm pol raj na cesto skoču....

 

Maratonac 16.07.2013 07:10

Ker sem se vshičen od hvalospevov A kolesarskih stez , hotel držati le njih  od Trbiža naprej , sem se skoraj ubil na enem ovinku že na začetku , ki je bil speljan 175° in še to v samem ovinku v 20 % klanček. Pa sem jim omenil biatlonca in še par besed, zapeljal na glavno strase in po glavni do Železne Kaplje in Jezerskega. Noben ni trobil , sam sem pa vozil malo dlje ,  ker sem šel po obvoznicah Beljaka in Celovca, namesto da sem vsekal direkt čez mesto. Sem in tja sem sicer videl še kolesarko , samo to v nobenem slučaju ni steza za dirkalce in njihove hitrosti. Te njihove tako opevane steze so za penzionere in nikakor ne za hitrosti večje od 20 km/h.

Naša od Mojstrane do Trbiža je za njih AC.

Kar se pa tiče nepometenih KS , smo pa v LJ kotlini tja do junija zmeraj polno priprvljeni, na eventualni sneg in poledico. Na Brezovici , se pa poledice bojijo čez celo poletje.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI