Bohinj - Maribor

Domov > Forum > Bohinj - Maribor

Bohinj - Maribor

SORTIRAJ PO:
Baster 15.07.2013 09:00
Pozdravljeni!   Naslednjo nedeljo se odpravljam iz Bohinja v MB s cestnim kolesom. Po garminovi ruti imam cca. 180 km. Imam pa eno vprašanje: garmin mi predlaga da bi namesto trase Bohinj - Bled - Kranj v kraju Nomenj (za Bohinsko Bistrico) šel na Rovtarico - Dražgoše - Naklo oz. Kranj. Ta ruta je 20 km krajša kot če grem na Bled. Pozna mogoče kdo boljše te kraje, ker po pravici povedano tistih cest tam ne poznam razen Soriške planine do Železnikov. Ampak če grem po tej cesti pridem do Škofje Loke kar se mi pa zdi da sem že prenizko, ker bi šel čez Tuhinjsko dolino do Celja. Absolutno ne bi rad vozil makadama, ker je prevelika nevarnost da prelukinjam gume, če je cesta prometna me tudi ne moti, ker sem to vzel v zakup, sicer je pa nedelja :P. Do Celja vem da pridem brez problema, ker je tam vlak in če bo kaj narobe imam prevoz bo MB.

Hvala za odgovore.

LP Boštjan
Helios 15.07.2013 12:26

Živjo,
iz Nomenja ni neke normalne poti do Rovtarice. Če bi šel prek Rovtarice v Škofjo Loko ali Kranj, se gre iz Bohinjske Bistrice proti Soriški planini. Po 8 km v križišču zaviješ levo za smer Železniki/Škofja Loka (4 km pred vrhom Soriške). Potem pa je pretežno makadam (ca 10 km) do Rudnega pri Železnikih ali Dražgoš. Primerno je za mtb in ob vikendih je cesta precej zaprašena zaradi avtomobilov.

Najlažje je po običajni poti prek Bleda. 

P.D. 15.07.2013 12:44

Po glavni cesti Bohinjska Bistrica-Bled je najhitreje in najlažje.
lp

Baster 15.07.2013 12:48

Hvala obema za odgovore! se mi je zdelo da bo na Bled kar najbolje, poleg tega ne bi rad zapravil vse energije že na začetku :)

LP B

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI