Giro d'Italia 2014

Domov > Forum > Giro d'Italia 2014

Giro d'Italia 2014

SORTIRAJ PO:
ZooTv 02.08.2013 14:03

Že dolgo časa je znano, da se bo Giro 2014 začel v Belfastu, kjer se bosta začeli in končali prva in druga etapa. Cilj 3. etape bo v Dublinu.

Govorice so, da bi naj bil za zaključek Gira v igri tudi Trst - 60. obletnica odkar Trst ni več naš.

Predzadnja etapa (ena najtežjih v zgodovini) naj bi vključevala dvojni vzpon na Zoncolan - po različnih smereh.

Vzpon - že večkrat bil na Giru

image

Spust

image

Zaključni vzpon - prvič na Giru

image

Uradna predstavitev trase bo 7. oktobra.

fajfar 07.10.2013 15:38

Pravkar poteka predstavitev gira 2014. Prenos v živo:

videochat.gazzetta.it/index_L ive01.shtml?c=H24_04

Tuttifrutti 10.03.2014 10:02

A mogoče kdo že ve po katerih ulicah bojo potekali zaključni boji v Trstu

aero0038 10.03.2014 11:00

Trasa:

www.youtube.com/watch?v=D3W22 4BcsBE 

an_že 21.03.2014 10:13

Snežne razmere na Zoncolanu

image

biemsi 21.03.2014 11:05
@Tuttifrutti:

A mogoče kdo že ve po katerih ulicah bojo potekali zaključni boji v Trstu

Od Devina pridejo od Gradu Miramamre ob morju protj centru in do cilja na Piazza (trg) Unita. No pred ciljem nadaljujejo ob morju proti Ac za Škofije, pred AC levo proti centru in dol do Piazza Unita. To 8 krogov. Sej bo kar zanimivo.
Brajko 18.04.2014 17:03

Znameniti Garibaldi2014, knjiga Gira. Not je narisan tudi Tržaški krog. 

manamana 19.04.2014 05:51

ZooTv, sem pogledal Garibaldi2014 od Brajkota: nič ne piše o dvakratnem vzponu na Zoncolan. Verjetno so bile to res govorice, ker dvakrat se povzpeti na Zoncolan (s tem, da je drugi vzpon še težji od prvega), po treh tednih dirkanja, hm...

ZooTv 19.04.2014 10:53

Moj prvi zapis v tej temi je bil vec kot 2 meseca pred predstavitvijo trase in normalno, da je prislo do nekaterih sprememb :)

ZooTv 22.04.2014 17:39

Predvidena startna lista je ze na voljo

www.cyclingnews.com/giro-dita lia/start-list

Prva favorita sta Quintana in Rodriguez, potem pa je vec kot 20 kolesarjev, ki bodo v igri vsaj za 3. mesto.

Favoriti: Scarponi, Pozzovivo, Evans, Uran, Dan Martin, Majka

Ce ponovno najdejo top formo, so lahko zelo nevarni: Hesjedal, Basso, Cunego, Pellizoti, Sanchez, Siutsou, Anton, De Gendt, Rolland, Kruijswijk, Monfort, Brajkovic

Dokoncno lahko zablestijo: Aru, Kelderman, Cataldo, Arredondo, Duarte, Poels, Kennaugh, Anacona

Ostali: Niemiec, Moreno, Ulissi, Roche, Kiserlovski

Itak pa bo Stefano Pirrazi koncal Giro vsaj pol ure pred vsemi.

bobi88 22.04.2014 17:46

Samo dva Slovenca? 

contador_91 22.04.2014 17:53

Quintana in Roudrigez sigurno top favorita, samo vprašanje je, kolk je zdej Puritu pustila nedelja posledice. Mislim, da ima Brajko idealno šanso, ker bo že po prvi resni ''gorski'' etapi free role, ker Scarponi nima ob prvih dveh favoritih kej iskat. Sanchez bo verjetno vsaj v štartu pomočnik Evansu in tuki zna bit še največ na zgubi, ker je mislim da zdle v res zelo dobri formi, Evans pa ni več na nivoju Toura 2011. Duarte s Colombio žal nima neke primerne ekipe za sabo, Basso je podoben primer, kot Scarponi...prestar. Rolland je čisto vprašanje, lahko se mu totalno odpelje in odfura izjemen Giro, lahko totalno pogori. 
Osebno bi izmed preostalih najvišje stavil na Majko, Morena, Aruja (izjemen potencial Astane, dirka doma) in Keldermana predvsem.
Malenkost manj prepričan pa sem v Kišerlovskega in Rocha, ki ni nek hud hribolazec, prav tako kot ne Ullisi. Hejsedal je bil v dopinških debatah omenjen, kot sem bral, in je pod močnim vprašajem.
Pirrazi je pa tako ali tako največji potencial od vseh, ampak ga s svojo neresnostjo čedalje bolj zatira, prav tako v Bardianiju nima neke hude možnosti kvalitetne pomoči. 

ZooTv 22.04.2014 18:16

Mislim, da ima Brajko idealno šanso, ker bo že po prvi resni ''gorski'' etapi free role

Ce bo na Dirki po Romandiji, ki se zacne cez en teden, kaj pokazal, potem lahko upamo na kaksen free role, drugace pa bo kar pomocnik Aruju in Scarponiju in se lahko zgodi, da tudi ce bo boljse pripravljen, da bo moral ostati ob njiju - omembe vrednega rezultata nima ze skoraj 2 leti. 

Samo dva Slovenca? 

Polanc bi se naj bil kandidat za Giro - ce dovolj hitro pozdravi poskodbo noge.

ZooTv 23.04.2014 15:13

V teh dneh poteka Giro Del Trentino, ki je za veliko favoritov na Giru zadnja pripravljalna dirka pred Girom. Zadnji dve leti je bil prenos, letos ga zaradi pomanjkanja sredstev ni. Vceraj je bil na sporedu skupinski kronometer, danes pa se je koncala prva izmed treh gorskih etap. Zanimivi rezultati...

1 Edoardo Zardini (Ita) Bardiani-CSF    

2 Przemyslaw Niemiec (Pol) Lampre-Merida 0:00:19  

3 Fabio Andres Duarte Arevalo (Col) Colombia    

4 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team   

5 Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale 0:00:23  

6 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team 0:00:36  

7 Franco Pellizotti (Ita) Androni Giocattoli    

8 Omar Fraile Matarranza (Spa) Caja Rural - Seguros RGA    

9 Igor Anton Hernandez (Spa) Movistar Team 0:00:38  

10 Tiago Machado (Por) Team NetApp - Endura

Skupno po dveh etapah

1 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 4:04:10  

2 Edoardo Zardini (Ita) Bardiani-CSF 0:00:09  

3 Przemyslaw Niemec 0:00:17  

4 Fabio Andres Duarte Arevalo (Col) Colombia 0:00:23  

5 Tiago Machado (Por) Team NetApp - Endura 0:00:24  

6 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team 0:00:26  

7 Igor Anton Hernandez (Spa) Movistar Team 0:00:31  

8 Steve Morabito (Swi) BMC Racing Team 0:00:36  

9 Michele Scarponi (Ita) Astana Pro Team 0:00:38  

10 Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale    

ZooTv 24.04.2014 18:08

V tretji etapi Gira del Trentino je Evans pokazal, da se pri 37ih letih ni za v staro saro. Res je, da na Touru ni vec konkurencen za zmago (tudi zato, ker je konkurenca na zakljucne klance precej hitrejsa, kot pa je bil on leta 2011, ko je zmagal Tour), a zna biti na Giru se zelo nevaren.

Tudi Mikel Landa je pri Astani izjemno napredoval. Ze na Baskiji je pokazal solidno formo, ki jo zdaj na Trentinu se stopnjuje. In ce Jani na Romandiji ne pokazal neke forme, ga znajo na Giru za pomocnika porabiti se pred tem, ko se bo sploh zacelo zares - pa ce bo na Giru v super formi, ali ne. Tu sta se Agnoli in Tiralongo...

Po daljsi krizi se kot kaze v formo vracata Igor Anton in pa Tiago Machado, slednji je to nakazal ze na Criterium International.

contador_91 24.04.2014 23:06
@ZooTv:

Tu sta se Agnoli in Tiralongo...

predvsem pa Aru...

ZooTv 24.04.2014 23:31

Aru in Scarponi sta itak ze uradno kapetana. Ko sem napisal "tu sta se" sem imel v mislih pomocnike. Ko sem napisal "za pomocnika porabiti se pred tem" sem imel v mislih, da niti ne bo med zadnjimi pomocniki kapetanoma, ampak bo svoje delo opravil se pred Lando in Agnolijem, ce bo forma kot jo kaze zadnje leto in pol. Sta pa Tiralongo in Kessiakoff, ki bi tudi naj bila na Giru, v zadnjem casu se precej bolj izgubljena kot Jani. Res drzim pesti, da bo Jani ze na Romandiji precej boljsi.

ZooTv 25.04.2014 16:30

Kot kaze je Mikel Landa res velik talent, ki pocasi stopa v ospredje. Drugo mesto je zasedel Meintjes, ki je bil lani drugi za Mohoricem na svetovnem U23. 

Rezultati zadnje etape Gira del Trentino

1 Mikel Landa Meana (Spa) Astana Pro Team    

2 Louis Meintjes (RSA) MTN - Qhubeka 0:00:10  

3 Franco Pellizotti (Ita) Androni Giocattoli 0:00:35  

4 Przemyslaw Niemiec (Pol) Lampre-Merida 0:00:41  

5 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team    

6 Fabio Andres Duarte Arevalo (Col) Colombia    

7 Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale 0:00:46  

8 Michele Scarponi (Ita) Astana Pro Team    

9 Tiago Machado (Por) Team NetApp - Endura 0:00:49  

10 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team    

Skupno

1 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 14:14:03  

2 Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale 0:00:50  

3 Przemyslaw Niemiec (Pol) Lampre-Merida 0:01:01  

4 Fabio Andres Duarte Arevalo (Col) Colombia    

5 Louis Meintjes (RSA) MTN - Qhubeka 0:01:06  

6 Tiago Machado (Por) Team NetApp - Endura 0:01:07  

7 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team 0:01:09  

8 Michele Scarponi (Ita) Astana Pro Team 0:01:11  

9 Franco Pellizotti (Ita) Androni Giocattoli 0:01:26  

10 Mikel Landa Meana (Spa) Astana Pro Team 0:01:32  

kink-konk 25.04.2014 22:14
@ZooTv:

Aru in Scarponi sta itak ze uradno kapetana. Ko sem napisal "tu sta se" sem imel v mislih pomocnike. Ko sem napisal "za pomocnika porabiti se pred tem" sem imel v mislih, da niti ne bo med zadnjimi pomocniki kapetanoma, ampak bo svoje delo opravil se pred Lando in Agnolijem, ce bo forma kot jo kaze zadnje leto in pol. Sta pa Tiralongo in Kessiakoff, ki bi tudi naj bila na Giru, v zadnjem casu se precej bolj izgubljena kot Jani. Res drzim pesti, da bo Jani ze na Romandiji precej boljsi.

Ja in? Kaj je pa to kej tazga? Sej nekdo mora tut to delo v ekipi opravt. Ne vem, zakaj je tak oh in sploh, če bi bil to pač Jani. Sej to zdej ne pomen, da končuje kariero. Jest sm vsak let znova vesel, ko mamo tolk naših kolesarjev med profesionalci v World Tour ekipah. Pa če so kapetani al pa vodonosci. Sam, da so. In tam niso na lepe oči.

ZooTv 26.04.2014 01:24

Ja in? Kaj je pa to kej tazga?

Je v preteklosti dokazal, da je sposoben precej vec, kot kaze zadnje leto in pol. Na Touru 2011 bi recimo bil v ZELO resni borbi za stopnicke. Konkurenca tako pocasna kot je bila leta 2011 ni bila ze dolgo (+ nekateri konkurenti izven top forme) in tudi v njegovi karieri vec ne bo. On pa je bil takrat na vrhuncu.

Je pa dejstvo, da je taksnih pomocnikov, kot je on bil v zadnjem letu, veliko in to za manjse denarje. Tako, da ce se ne izkaze z rezultati, se mora z delom pomocnika, drugace bo imel v prihodnje tezave dobit pogodbo v World Tour mostvu. Zadnji dober rezultat sega v avgust 2012, ko je bil 5. na USA Pro Cycling Challenge. Lani je seveda pokazal, da ga forma ni za vedno zapustila, ko je izjemno odpeljal gorski kronometer na Dirki po Svici in mislim da prisel na Tour v zelo dobri formi, pa vemo, kaj je potem bilo. To, da je bil na Vuelti v slabsi formi je bilo pricakovano, saj je bil lani najprej planiran za Giro, tik pred Girom je sledila odpoved, potem Tour in da bi se potem na Vuelti enkrat vzdignil formo, ni bilo pricakovati.

Letos pa slab nastop na T-A. Na Criterium International se je videl res lep napredek in menda je takrat imel tezave z alergijami, tako da je tam solidno odpeljal. Najbolj pozitivno pa sem bil nad Janijem presenecen v prvi etapi Dirke po Baskiji, kjer je pred zadnjim klancem odlicno izboril pozicjo Mikelu Landi. Kronometer na Baskiji je bil slab - ce ga je vozil na polno, ne vem. 

Kakorkoli, tudi ce odmislim nekatere misli, ki sem jih zapisal, lahko na tvoj "Ja in?" odgovorim, da je moj point, da bo tudi za to, da bo odlicno opravil vlogo pomocnika na Giru, potreboval precej boljso formo, kot pa jo je kazal v zadnjem casu. In ce forma ni niti taksna, da solidno opravi vlogo pomocnika, je boljse da ga na Giru ni. Sicer pa je povsem mogoce, da povsem pravilno tempira formo, kdo ve, bomo videli. Pa mislim, da je iz mojih zapisov tukaj razvidno, da mu zelim samo dobro :)

kink-konk 26.04.2014 13:30
@ZooTv:

Ja in? Kaj je pa to kej tazga?

Je v preteklosti dokazal, da je sposoben precej vec, kot kaze zadnje leto in pol. Na Touru 2011 bi recimo bil v ZELO resni borbi za stopnicke. Konkurenca tako pocasna kot je bila leta 2011 ni bila ze dolgo (+ nekateri konkurenti izven top forme) in tudi v njegovi karieri vec ne bo. On pa je bil takrat na vrhuncu.

Je pa dejstvo, da je taksnih pomocnikov, kot je on bil v zadnjem letu, veliko in to za manjse denarje. Tako, da ce se ne izkaze z rezultati, se mora z delom pomocnika, drugace bo imel v prihodnje tezave dobit pogodbo v World Tour mostvu. Zadnji dober rezultat sega v avgust 2012, ko je bil 5. na USA Pro Cycling Challenge. Lani je seveda pokazal, da ga forma ni za vedno zapustila, ko je izjemno odpeljal gorski kronometer na Dirki po Svici in mislim da prisel na Tour v zelo dobri formi, pa vemo, kaj je potem bilo. To, da je bil na Vuelti v slabsi formi je bilo pricakovano, saj je bil lani najprej planiran za Giro, tik pred Girom je sledila odpoved, potem Tour in da bi se potem na Vuelti enkrat vzdignil formo, ni bilo pricakovati.

Letos pa slab nastop na T-A. Na Criterium International se je videl res lep napredek in menda je takrat imel tezave z alergijami, tako da je tam solidno odpeljal. Najbolj pozitivno pa sem bil nad Janijem presenecen v prvi etapi Dirke po Baskiji, kjer je pred zadnjim klancem odlicno izboril pozicjo Mikelu Landi. Kronometer na Baskiji je bil slab - ce ga je vozil na polno, ne vem. 

Kakorkoli, tudi ce odmislim nekatere misli, ki sem jih zapisal, lahko na tvoj "Ja in?" odgovorim, da je moj point, da bo tudi za to, da bo odlicno opravil vlogo pomocnika na Giru, potreboval precej boljso formo, kot pa jo je kazal v zadnjem casu. In ce forma ni niti taksna, da solidno opravi vlogo pomocnika, je boljse da ga na Giru ni. Sicer pa je povsem mogoce, da povsem pravilno tempira formo, kdo ve, bomo videli. Pa mislim, da je iz mojih zapisov tukaj razvidno, da mu zelim samo dobro :)

Se popolnoma strinjam s tem, kar si napisal. Res je veliko obetal in res zadnjo sezono, sezono in pol, ni pokazal ne vem kakšne forme. A vseeno mislim, da službe v Astani ne jemlje za samoumevno in skupaj s trenerji dela na pripravljenosti in tempiranju forme. Sem sam hotu povedat, da sploh ni slabo, če bi bil pač pomočnik. A, tako kot si napisal ti, moraš tut za pomočnika nekej pokazat. In to na Giru, Touru, Vuelti kazat skozi 3 tedne. Dobro mu pa želimo, vsaj tle na forumu, vsi. Upam.. (:

PS: Ja, tisti ''Ja in?'' je bil mrbit odveč.. hehe

ZooTv 30.04.2014 15:54

Giant-Shimano je imenoval mostvo za Giro.

Kittel to lead Giant-Shimano at the Giro d'Italia

Mezgec also on the hunt for stage victories

www.cyclingnews.com/news/kitt el-to-lead-giant-shimano-at-th e-giro-ditalia

ZooTv 05.05.2014 18:18

Polanc tudi uradno potrjen za Giro!

www.cyclingnews.com/news/movi star-lampre-merida-name-giro-d italia-squads

Magnum 05.05.2014 20:30
@Stemba:

tudi Jani gre baje na Giro

www.rtvslo.si/sport/kolesarst vo/brajkovic-se-ne-boji-tezki h -etap-ampak-slabega-vremena/3 3 6165

ta komentar pa zmaga... smeh

"tale bi se moral samega sebe bat...sprašujem se naslednje...v koliko padcev bo udeležen na dirki? in kateri bo usoden za odstop z dirke? pri njemu ne moremo več govoriti o smoli, pač pa čemu drugemu...ni ga kolesarja ki bi tolikokrat kot on padel, pa še vedno dirka"

ZooTv 05.05.2014 20:32

Tudi Bozic na Giro!

MihaMedica 06.05.2014 09:17
@ZooTv:

Tudi Bozic na Giro!

kje si zasledil to novico? namreč nikjer še ni uradne postave asatane...
FAUSTO 06.05.2014 09:48

Tudi jaz grem!

Cmru 06.05.2014 09:56

Borut Božič je to potrdil, medtem ko je že bil na letališču v Franciji

www.bicikel.com/novice/10628/ stirje_slovenci_trije_dnevi_po citka_zoncolan_in_trst.html 

MihaMedica 06.05.2014 10:00
@FAUSTO:

Tudi jaz grem!

Če ne prej boš na Zoncolanu bruhnu

1 2 3 ... 9
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI