Meni isto dela.
Tudi pri edge 510 se po vklopu izpiše enako ..
lp.
ja, to je ponesrečen prevod...sicer pa imaš v nastavitvah možnost izklopit opozorila
GPSi hitreje najdejo satelite, če vejo vsaj približno lokacijo.
Za Garmin 60 in 62 lahko povem, da avtomatsko išče na prejšnji lokaciji (tam kjer se je GPS ugasnilo) in če ne najde v nekem času, začne iskati položaj globalno. Ampak to naj bi bil problem samo, če bi se (ugasnjen) GPS premaknil za vsaj 100 km iz izkušenj pa več kot 10 km.
Pomoje gre pa tudi za ponesrečen prevod, ker dvomim, da bi software napisali tako, da ne bi začel iskati s prejšnje lokacije. Povem samo zato, če se kdaj prestavite daleč stran (npr. kolesarit na Primorsko).
Dvomim da je stvar v prevodu...že na predhodnem modelu 800 lepo piše "iskanje satelitov" dvomim da bi zajebnili na 810.
Pozdravljeni,
Ali 810-ka podpira 32 GB sd kartico ali ne.
Hvala za odgovor.
lp Dii
@Jaromir:Dvomim da je stvar v prevodu...že na predhodnem modelu 800 lepo piše "iskanje satelitov" dvomim da bi zajebnili na 810.
Na 500-ki je isto, išče satelite in se ne vklopi, dokler jih ne najde. Malo jeb..o, ker je treba na prosto, če ga želim kaj ponastavljati.
Jaz sem na Edge 500 že po par urah nastavil nazaj na angleščino, vsaj vem, da je vse pravilno napisano, pa še krajše je vse skupaj.
@ sodrovc: ko prižgeš napravo, nekaj sekund drži tipko "page / menu enter" ter v nastavitvah izklopi gps. potem prosto haraj po napravi, brez da bi ti le-ta iskala satelite.
Hvala, mi je enako svetoval vl1970, pa res deluje, kot pravita.
Hvala in lep pozdrav.
Izbereš opcijo, da ti ne počne. Settings; Bike Settings; Auto Pause; On Zdaj imaš na Off.
@jernejjernej: Kako nastavim 810 garmin ,da mi med postanki ne beleži časa
( skupna povprečna hitrost)
Hvala
Če nisi preveč kamot, ti vseeno svetujem da imaš izklopljeno. Namreč pogosto se dogaja, predvsem pri hudih vzponih ali kakorkoli drugače kjer je hitrost zelo majhna, se vklaplja autopause in ti beleži postanke čeprav si se ta čas vozil. Če se ti gre za sekunde in minute, pač na semaforju ali ko greš na kavico, itd za tisti čas ročno ustaviš štoparico. To je najbolj natančen in zanesljiv način. Drugače pa nastaviš to, tako kot je že opisal Sodrovc.
Vsaj 800 ima da nastaviš pri kateri hitrosti gre na auto pause. Nastaviš na 2,5-3,5 km/h in ne ugaša ob majhni hitrosti.
Tudi 810 ima to funkcijo.
Po moje je še najbolje nastaviti na WHEN STOPPED
in ko se ustaviš se tudi on ustavi
Pa še za tiste, ki imate 500 (za ostale ne vem)
Če imate nastavljene slovenske menuje potem ne morete brisati višinskih točk (število je omejeno na 10). Ko potrdite brisanje garminček enostavno ugasne, točka pa ostane.
Na garminu so mi rekli, da brisanje deluje le pod angleškimi menuji. Torej nazaj na ingliš in briši.
Pol pa set na slovin.
Bodo pa popravili napako.
Ima gdo 810 in vozi na trenažerju?
Zakaj sprašujem?
Zato ker mi ne dela Auto Pause niti z nastavitvijo "med postankom" niti če imam hitrost na "0".
Gps je izključen, na kolesu imam senzor kadence in senzor za hitrost.
Zunaj z GPS in senzorji dela normalno.
Ima še kdo podobno težavo?
Bom vesel za vsak nasvet.
Ja saj ti ne more delovat saj imaš izklopljen GPS
Moral bi delovati saj imam senzor hitrosti in bi pričakoval, da se števec ustavi, ko je hitost recimo manjša od 1 km.
Pri meni v dnevni sobi in v kleti, kjer lahko postavim trenažer, Garmin ne najde satelitov.
Torej Auto Pause v "zaprtem" prostoru ne deluje.
Pri 500 je to dobro delovalo.
Tisti, ki kupujete 8xx razmislite! Ne kupujte senzor hitrosti, ker ga ne potrebujete.
Me pa zanima kako to deluje če nimaš senzorja za hitrost.
Pozabil si eno 'malenkost'. Gsc 10 kaže tudi kadenco, ki jo marsikdo z veseljem uporablja in pa za tvoj primer...hitrost na trenažerju, sicer pa vsak malo boljši trenažer že sam po sebi kaže hitrost!? Senzor hitrosti je tudi bolj zanesljiv zunaj od GPS, sploh pri malih hitrostih in np.r. tam, kjer je možnost gps sprejema oslabljena (globoke soteske, gozd, visoke stavbe, tuneli,...)
Poglej.
Imam 810, Imam Sgc 10. To se pravi magnetek na feltni in na pedalu. Prvi za hitrost drugi za kadenco. Pa še za srce imam pas.
Vrtim v prostoru, kjer niso dosegljivi sateliti.
Vsi podatki o času, kadenci, o srčnem utripu, hitrosti, kalorijah so na displeju in delajo kot se šika.
Vsi podatki so mi ZELO, ZELO pomembni. Vse podatke o vožnjah, treningih shranjujem.
Ko bom star 70 jih bom z veseljem analiziral.
Seveda lahko štoparico izključim in vključim ročno.
Toda kaj se mi je zgodilo.
1. Vrtim bicikel več kot pol ure. Prileti sosed, da ima krava teleta.
Jaz z bicikla in brž k sosedu. Po dveh urah vleke teleta iz mame krave (če kdo ve kako to poteka)pridem nazaj in garmin laufa ker sem ga pozabil izključit. Štoparica kaže 2:36:44, prevoženih 15 km in 300 Kcal.
Človek bi znorel. Takoj ko sem nehal vrteti in je hitrost padla na 0 bi se morala štoperica ustavit.
2. Vrtim bicikel 20 minut. Pokliče me draga. Ustavim štoperico. Po 1 uri se vrnem na bicikel.
Vrtim naslednjo uro. Ma glej vraga. Štoperica kaže 20 min, ker sem jo pozabil vključiti.
In kaj sem storil. Ko je šla žena na trenažer sem ji podtaknil mojega garminčka.
Še vedno pa mislim, da bi se morala štoperica avtomatsko ustaviti tudi brez GPS (zunaj z GPS dela dobro)
@ari.berni:Poglej.
Imam 810, Imam Sgc 10. To se pravi magnetek na feltni in na pedalu. Prvi za hitrost drugi za kadenco. Pa še za srce imam pas.
Vsi podatki o času, kadenci, o srčnem utripu, hitrosti, kalorijah so na displeju in delajo kot se šika.
Vsi podatki so mi ZELO, ZELOpomembni. Vse podatke o vožnjah, treningih shranjujem.
Jaz z bicikla in brž k sosedu. Po dveh urah vleke teleta iz mame krave (če kdo ve kako to poteka)pridem nazaj in garmin laufa ker sem ga pozabil izključit. Štoparica kaže 2:36:44, prevoženih 15 km in 300 Kcal.
Človek bi znorel. Takoj ko sem nehal vrteti in je hitrost padla na 0 bi se morala štoperica ustavit.
2. Vrtim bicikel 20 minut. Pokliče me draga. Ustavim štoperico. Po 1 uri se vrnem na bicikel.
Vrtim naslednjo uro. Ma glej vraga. Štoperica kaže 20 min, ker sem jo pozabil vključiti.
In kaj sem storil. Ko je šla žena na trenažer sem ji podtaknil mojega garminčka.
Še vedno pa mislim, da bi se morala štoperica avtomatsko ustaviti tudi brez GPS (zunaj z GPS dela dobro)
Hahaha...si me nasmejal z izjavo, da podtakneč Garmina ženi, ko gre ona vozt, da ti dobiš željeno minutažo ali kilometražo, kar koli že ti je bolj pomembno.
Drugače pa imaš možnost popravljati podatke v Garmin connect-u, ko si trening preneseš na GArminov strežnik...tako, da to ni nobena težava, če pozabiš pavzirati oz. pozabiš odpavzirati.
Samo še opozorilo...da ne boš sedaj goljufal s popravki ;)
@ari.berni:Poglej.
Vsi podatki so mi ZELO, ZELOpomembni. Vse podatke o vožnjah, treningih shranjujem.
Autopause dela samo z vklopljenim GPS in pika ('napaka' v software-u). Velja za 510/810.
forums.garmin.com/showthread. php?60017-Auto-pause-indoors
Jaz pa sem ves čas trdil, da AutoPause ne deluje brez GPS.
Malce se hecam.
Nisem pa vedel, da je to napaka v software-tu. Sem mislil, da ga jaz kaj sračkam.
Hvala za nasvete
@BobeQ: Garmin Edge 810 mi po vsakem zagonu naprave izpise sporocilo: Zahtevana nastavitev lokacije GPS.
Najprej sicer izpise sporocila, katere senzorje je zaznal, takoj zatem pa to sporocilo, ki izgleda bolj kot opozorilo.
Morda gre le za ponesrecen prevod in v bistvu izpisuje, da isce satelite?
Ima se kdo taksne izkusnje z Garmin stevcem?
Ali je mogoče, da mi zaradi tega sporočila med vožnjo nepravilno kaže navodila za pot? Vedno mi preračunava pot.
(na programu GarminConnect mi traso pravilno izriše).
Poiskusi:
Profil dejavnosti
Navigacija
Usmerjanje
Ponovni izračun--- >izklopljeno
Hotel sem dodati celoten menu za Garmina 810 v Excelu v slovenščini vendar ne gre.
Poglej, meni je vzelo točno 1 min, da sem ti dal copy/paste angl. navodil, ki se nanašajo na toj problem. Zdaj pa lepo vzemi slo. navodila, ki si jih dobil izraven naprave in najdi kje je ta izsek, ki sem ti ga nalimal.
Samo še moj namig: izklopi si preračunavanje, če hočeš vozit po bilo kakšni sledi, ker drugače ti bo vedno, ko boš skrenil za par metrov s trase začel preračunavat in te vodit po svoji umetni intelegenci do cilja!
Select > Activity Profiles, select a profile, and select Navigation > Routing.
Activity: Allows you to select an activity for the device to calculate your route (page 10).
Calculation Method: Allows you to select the calculation method to optimize your route.
Lock On Road (requires routable maps): Locks the position icon, which represents your position on the map, onto the nearest road.
Avoidance Setup (requires routable maps): Allows you to select the road type you want to avoid.
Recalculation (requires routable maps): Allows you to select the recalculation method when you deviate from the route.
Hvala!
Najprej sicer izpise sporocila, katere senzorje je zaznal, takoj zatem pa to sporocilo, ki izgleda bolj kot opozorilo.
Morda gre le za ponesrecen prevod in v bistvu izpisuje, da isce satelite?
Ima se kdo taksne izkusnje z Garmin stevcem?