živjo,
mi smo svoj nosilec za kolesa na bavili tukaj : www.hernec.si
majo veliko izbire, pa se mi zdi da majo zdej še neki popust
lp,
anze
Za karbonska kolesa mislim , da je bolje da visijo prosto na štangi kot glavnem nosilcu , kolesa pa da imajo pritrjena samo proti mahadranju -zibanju. Za tak sistem pa so boljši drugi nosilci , ne te za na kljuko in z ročko s katero kolo pritrdiš na spodnjo cev, kajti ta roka poškoduje spodnjo cev , vsaj tako sem bral že na tem forumu. Karbonska gredo na streho pritrjena za sprednje vilice z vpenjalcem , brez prvega kolesa ali zadaj viseča. Prtljažniki za montažo z pasovi na rob prtljažnega dela in z oporo na havbo.
Sam mam tak nosilec (za 2 kolesa, Westfalia Nemčija) in karbonsko kolo že 6 let. Vsako leto pičim z njim v Dalmacijo in nazaj + še kaka fura po Slo, torej sta kolo in prtlažnik na kljuki cca 1500 km na leto. Do sedaj ni bilo niti najmanjšega problema. Sistem vpenjanja pa je na head tube (zgornja cev) in 2x s paščki na tračnico za kolesa. Kolo lahko neprestano kontroliraš v ogledalu, skrit je pred v vetrnim pišem, minuta dela za vpenjanje in izpenjanje, brez plezanja po strehi, edina slaba stran je, če te dobi dež...takrat pobere vso svinjarijo s ceste...a tudi zato je rešitev...ponjava za kolo, kakor jo imajo turisti na kamperjih...lani me je pralo od Splita do Slo, kolo sem pokril, malo povezal da ni prevleka frfotala...doma ga odprem bil je suh ko poper...ne menjam za nobeno drugo varianto transporta...
Saj o zg. cevi se pogovarjamo . Tu so že govorili , da so jim sistemi pritrditve na spodnjo cev , taki dve varianti prtljažnikov za na kluko, sta na slikah , poškodovali spodnjo cev in to nikakor ni v redu. Eden na sliki pa ima sistem o katerem govoriš , ker ne lomi bicikla , pa tudi sile so veliko manjše zaradi daljše ročice vpetja.
@primoz69:Sam mam tak nosilec (za 2 kolesa, Westfalia Nemčija) in karbonsko kolo že 6 let. Vsako leto pičim z njim v Dalmacijo in nazaj + še kaka fura po Slo, torej sta kolo in prtlažnik na kljuki cca 1500 km na leto. Do sedaj ni bilo niti najmanjšega problema. Sistem vpenjanja pa je na head tube (zgornja cev) in 2x s paščki na tračnico za kolesa. Kolo lahko neprestano kontroliraš v ogledalu, skrit je pred v vetrnim pišem, minuta dela za vpenjanje in izpenjanje, brez plezanja po strehi, edina slaba stran je, če te dobi dež...takrat pobere vso svinjarijo s ceste...a tudi zato je rešitev...ponjava za kolo, kakor jo imajo turisti na kamperjih...lani me je pralo od Splita do Slo, kolo sem pokril, malo povezal da ni prevleka frfotala...doma ga odprem bil je suh ko poper...ne menjam za nobeno drugo varianto transporta...
Kje se pa taka ponjava kup?
Jaz nameravam kupiti tak nosilec za 4 kolesa. Lahko kdo priporoča kak izdelek? Dobrodošla je tudi cena.
Hvala
@mitozaver:@primoz69:Sam mam tak nosilec (za 2 kolesa, Westfalia Nemčija) in karbonsko kolo že 6 let. Vsako leto pičim z njim v Dalmacijo in nazaj + še kaka fura po Slo, torej sta kolo in prtlažnik na kljuki cca 1500 km na leto. Do sedaj ni bilo niti najmanjšega problema. Sistem vpenjanja pa je na head tube (zgornja cev) in 2x s paščki na tračnico za kolesa. Kolo lahko neprestano kontroliraš v ogledalu, skrit je pred v vetrnim pišem, minuta dela za vpenjanje in izpenjanje, brez plezanja po strehi, edina slaba stran je, če te dobi dež...takrat pobere vso svinjarijo s ceste...a tudi zato je rešitev...ponjava za kolo, kakor jo imajo turisti na kamperjih...lani me je pralo od Splita do Slo, kolo sem pokril, malo povezal da ni prevleka frfotala...doma ga odprem bil je suh ko poper...ne menjam za nobeno drugo varianto transporta...
Kje se pa taka ponjava kup?
V vsaki spletni ali drugi trgovini, kjer ponujajo camp opremo in opremo za kamperje, tudi nekatere kolesarske trgovine jih ponujajo...jaz sem pred ene tremi leti dal zanjo mislim da 27 €.
Tale je za 2 kolesa in imajo tudi za 3. Ta nosilec ima tudi ključek za zaklep.
www.kupci.com/vlecna-naprava- kljuka-bosal-bosal-bike-carrie r-compact-premium-ii-
A kdo ve ceno?
Komentar glede ponjave: sam imam nosilec za 4 kolesa, ki se vpne na kljuko. Nosilec je sicer super, vendar pa mi varianta s ponjavo ni ustrezala, saj je vse skupaj preveč plapolalo.
@mitozaver
www.kogovsek.si/sl/68/nosilci -za-kolesa
Zelo dobra, praktična zadeva proizvajalca Alutrans Alubike. Cena slabih 300 eur.
jacke eitinine preden kaj objaviš preveri link, če dela
Tudi Dovžan d.o.o. v Podljubelju ima v ponudbi vse vrste nosilcev, celoten program Thule. Po mojih izkušnjah najbolj ugodne cene v SLO, izredno hitra dobave ter po dogovoru dostava po celi Sloveniji.
www.dovzan.si
Ima kdo izkušnjo s tem nosilcem?
usp...še link
www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?i d=8221849 &obv=1
Tega imam jaz. Zaenkrat sem gor nalozil tri kolesa, dve odrasli (treking, gorc) ter enega otroškega. Vožnja do Lošinja in nazaj je bila BP. Je pa za 4 gor nalozit potrebno malce vaje, pa premisleka da ugotovis kako jih zlozit in pripet.
Vijačenje. En orng ključ mors met - zdej iz glave ne vem al je 19 oz. več. Sam sej to je hitr, pa robustn. Men se zdi boljš kot nek mehanizem k bi se zj...
Še eno vprašanje....ali se na tak prtljažnik lahko postavi tudi otrošk kolesa velikosti 16" in 20"?
Še mene nekaj zanima glede nosilca za kolo - je primeren Thule ProRide 591 za karbonsko specialko?
Zgleda takole: www.fux.si/index.php/nosilci- za-kolesa/za-na-streho/proride -591.html
ne ni primer.
primeren je Thule OutRide 561
www.fux.si/index.php/nosilci- za-kolesa/za-na-streho/outride -561.html
In potem jaz ne dobim odgovora na zastavljeno vprašanje, ker se mente o drugi temi :)
mitozaver: se da. Jaz sem peljal 2 odrasli in enega otroškega (20).
www.ebay.de/itm/B-Ware-Menabo -Race-4-Fahrradtrager-AHK-fur- 4-Rader-/331160535242?pt=Autoz ubeh%C3%B6r &hash=item4d1ab4c0ca
Je pa tako, da se moras malce poigrati da najdeš pravi vrstni red.. kako jih pripenjat.
Jst sm zadovoljen. 1 x na Cres in nazaj, ter na 1 x na Bled in nazaj.
Pa v avto daj ključ in ga mej vedno sabo.
Lep pozdrav
Kupil sem nosilec in sem z njim zelo zadovoljen. znamka je buzzrack in je zelo kvaliteten in zelo trden. Super so in še kdaj se oglasim
www.hifi-kogovsek.com/prodajn i-program/nosilci-za-kolesa
@slovenija1:Alk se da pokoncna nosilca sneti? Da dobis neke vrste sani, na katere lahko pritrdis zaboj. Menabo ima te zaboje tudi v ponudbi.Lep pozdrav
Kupil sem nosilec in sem z njim zelo zadovoljen. znamka je buzzrack in je zelo kvaliteten in zelo trden. Super so in še kdaj se oglasim
www.hifi-kogovsek.com/prodajn i-program/nosilci-za-kolesa
Živijo,
iščem avto nosilec za (vsaj 2-3) kolesa, ki se montira na vlečno kljuko in da je primeren za karbonske okvirje.
Ima kdo kaj podobnega, lahko svetuje? Vse kar sem trenutno našel je za Ameriške kljuke, ki so drugačen od EU.
LP
David