Kaj kupiti?

Domov > Forum > Kaj kupiti?

Kaj kupiti?

SORTIRAJ PO:
haeudan 05.10.2013 18:44

Kopujem novo/rabljeno cestno kolo nekje do 1300€( s morebitnimi popusti). Letno naredim cca. 2000km. Kolo naj bi bilo karbonsko/ oprema nekje v rangu shimano 105/Veloce.

Trenutno imam ponudbe za spodnja kolesa(+- 10€ razlike med spodnjimi kolesi):
Cube Agree GTC PRO 13'
Cube Agree GTC PRO 14'
Bianchi Vertigo Veloce + Fulcrum 7 Wheelset

Kaj vzeti? Cube sta oba full carbon, Bianchi carbon okvir/ vilica alu-karbon..? Bo moje prvo cestno kolo. 

Maxim 05.10.2013 19:09
Kup kar kol hočeš. Tak al tak boš kmal ugotovu,da si kupu narobe in boš gledal po novem nakupu.

No, pa naj kdo reče, da nimam prav !! ??
FMK 05.10.2013 20:05

maxim- zakaj že? človek je napisal, da je rekreativec. oprema 105 je OK, togost okvirjev mi ni zana- mogoče je kaj na netu zapisanega- edit sem pripel teste. če nisi profi ali pa kvaziprofi kolesa ne boš menjal kar tako, ko pa mu padlo v kri in bo delal 10k kilometrov- potem pa ja. jaz sem kupil rabljeni alu bike z ultegro 6700 pa je vse OK in ne razmišljam o menjavi čeprav ga že imam dve sezoni, delam pa tudi približno 2k km. no, zdaj pa k haeudean-u. pri naših trgovcih se mogoče da dogovorit o testni vožnji za prvi občutek. 105 oprema je OK. baje, da carbon bolje prenaša oz. požira neravnine, le pa malo bolj občutljiv na padce oz. poškodbe. maš pa tu en test GRC race- ocenjen z zelo dobro:

www.roadbike.de/rennraeder/te st-cube-agree-gtc-race.664850. 9.htm

GTC pro pa je ta test- ocena dobro:

www.roadbike.de/rennraeder/te st-cube-agree-gtc-pro.576412.9 .htm 

www.roadbike.de/rennraeder/te st-cube-agree-gtc-pro.576412.d _odc_produkt_datenblatt.9.htm

no glede leta 013 ali pa 014 pa bi vzel ta cenejšega in ostali denar investiral v dres oz. čevlje.

cabrio 05.10.2013 20:08

Za tak denar išči rabljeno kolo. 

Alcomp176 06.10.2013 09:17

Točno tako, kupi dobro rabljeno kolo, ker za tak denar ne dobiš nič pametnega, če je že karbon je pa oprema bolja slaba, če pa je oprema dobra je pa okvir aluminij. Jaz sem bil v takšni dilemi pol leta nazaj. Nazadnje sem se potem odločil kupiti rabljeno kolo. Dobil sem karbonca wilier gran turismo oprema centaur, felge fulcrum 3, kolo je bilo praktično novo, ohranjenjo v nulo, dobil sem ga pa za 1300 € in sem zelo zadovljen z njim.

Karantanec 06.10.2013 09:30
@haeudan:

Kopujem novo/rabljeno cestno kolo nekje do 1300€( s morebitnimi popusti). Letno naredim cca. 2000km. Kolo naj bi bilo karbonsko/ oprema nekje v rangu shimano 105/Veloce.

Cube Agree GTC PRO 13'
Cube Agree GTC PRO 14'

Kaj vzeti? Cube sta oba full carbon, Bianchi carbon okvir/ vilica alu-karbon..? Bo moje prvo cestno kolo. 

Mogoče kaj TAKŠNEGA?

Sokratus 06.10.2013 14:38

mesec nazaj sem vzel Cuba GTC Pro '13, do sedaj same pohvale, kar dobra oprema 105/ultegra, hollowtech gonilka, bremze shimanotove, carbon okvir(razen lepotne pege v redu), obroči so sicer mavic aksium, na splošno je raketa...za začetnika več kot dobro. Aja pa pri Cube kolesih so velikosti okvirjev večje, zato boš potreboval za npr. 175cm, 56 okvir...in ne 54cm kot npr. pri Treku.

Rabljenega močno odsvetujem, sem ga kupoval skoraj mesece, da boš dobil tako kombinacijo kolesa pa dobro ohranjeno se boš načakal in nagledal bolhe, itd. ne dobiš 2 letne garancije, prav tako ne prvega zastonj servisa, po drugi strani pa če ne misliš izjemno dobro okvirja pregledat pred nakupom ne boš vedel kaj dobiš...za tako vsoto denarja bi se jaz poslužil novega, poleg tega je pa jesen in so to tudi akcijske cene...

haeudan 06.10.2013 16:51

@karantanc:
@haeudan:

Cube Agree GTC PRO 13'
Cube Agree GTC PRO 14'

Mogoče kaj TAKŠNEGA?

Zanimiv bicikel, vendar pride s poštnino toliko kot zgornja tri kolesa(primerljiva oprema), težje ob morebitnem uveljavljanju ga rancije, pa še prvi servis ni zastonj. Mogoče, če bo v kratkem "daily product"(-100€).

@Jenc0:

Rabljenega močno odsvetujem, sem ga kupoval skoraj mesece, da boš dobil tako kombinacijo kolesa pa dobro ohranjeno se boš načakal in nagledal bolhe, itd. ne dobiš 2 letne garancije, prav tako ne prvega zastonj servisa, po drugi strani pa če ne misliš izjemno dobro okvirja pregledat pred nakupom ne boš vedel kaj dobiš...za tako vsoto denarja bi se jaz poslužil novega, poleg tega je pa jesen in so to tudi akcijske cene...

Bolho spremljam že kar nekaj časa in problem je ponavadi velikost kolesa, geometrija, cena oz. sama starost koles, ki so povečini opisana kot "malo rabljena", ko greš pogledat je pa realnost drugačna.

Glede rabljenih koles, me zanima me, če mi bi Focus Cayo 2.0 2012, velikost "M"(54) ustrezal, glede na to, da sem visok 177cm, razkorak 81cm.

Karantanec 06.10.2013 21:46
@haeudan:

@karantanc:
@haeudan:

Cube Agree GTC PRO 13'
Cube Agree GTC PRO 14'

Mogoče kaj TAKŠNEGA?

Zanimiv bicikel, vendar pride s poštnino toliko kot zgornja tri kolesa(primerljiva oprema), težje ob morebitnem uveljavljanju ga rancije, pa še prvi servis ni zastonj. Mogoče, če bo v kratkem "daily product"(-100€).

Kolikor mi je znano je Radonov uradni partner Bike Center, če si iz štajerske ter JB Center, če si z dolenjske. Poštnina za omenjeno kolo te pride 32€. Radon partnerji. Pokliči in povprašaj v omenjenih trgovinah kako je s servisom in garancijo, mislim, da ne bi smelo biti težav.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI