kolesarski števec

Domov > Forum > kolesarski števec

kolesarski števec

SORTIRAJ PO:
starosta 07.12.2013 16:59

Na nov bicikel sodi tut nov števec.

Rad bi brezžično zadevo, ker žice na specialko res ne sodijo.
Sem si ogledoval pa se mi zdi VDO MC2.0 WL zanimiva zadeva. Dodatno prikaz višine, temperature in srčnega utripa. Kadenca mi nekako ni pomembna.

Če ima kdo kakšne izkušnje s tem števcem bom zelo vesel ali pa če kdo priporoča kaj drugega. Samo pri priporočanjih nimam želje dat več kot 100 EUR. prenos na računalnik mi tudi ni pomemben, ker za to imam endomondo aplikacijo preko telefona.

rs1975 08.12.2013 07:22

Jaz ga imam, ravno prevožena prva sezona. Dokupil sem še HR pas. Za rekreativca popolnoma ok. Tudi sam kombiniram za GPS sled ali mobitel (Strava) ali pa kar GPS logger, če gre za kakšno daljšo turo, da mi se preveč ne izprazni mobitel...

boklavdi 08.12.2013 08:07

Sem imel alternativo Garmina edge500,...bil je Timexov. Prikazoval je vse,...ni da ni,..preveč podatkov. Potem pa sem hotel uploadati en GPS track, da leto za tem prevozil znano oddaljeno pot,....no potem se je pa uprl. Hvala lepa,...je šel od hiše takoj. Niti skupnih kilometrov ni bil sposoben pokazati (cena 250€ sicer v Hervisu).

Včeraj sem nabavil (kar pri nas ceneje.si :)) VDO Mc2 (do sedaj s to znamko same dobre izkušnje, da ne rečem, da ne komplicirajo, če jim karkoli reklamiraš in pošlješ gor v D,..vedno dobiš novega v nekaj dneh).
Torej včeraj padel VDO MC2 wireless,...ful mi je všeč in dejansko prikazuje, kar menim povprešen rekreativec potrebuje,....kolesarske funkcije, višino in pulz (kadenca je za rekreativčke po mojem mnenju odvečen podatek,..kakor tudi GPS, kjer imaš itak vedno (no skoraj vedno) s seboj pametni telefon,...pa še (vsaj jaz) večinoma se voziš po poznanih potem.

Go with VDO :).

lpB 

picek.petelin 08.12.2013 08:40
@boklavdi:

Sem imel alternativo Garmina edge500,...bil je Timexov. Prikazoval je vse,...ni da ni,..preveč podatkov. Potem pa sem hotel uploadati en GPS track, da leto za tem prevozil znano oddaljeno pot,....no potem se je pa uprl. Hvala lepa,...je šel od hiše takoj. Niti skupnih kilometrov ni bil sposoben pokazati (cena 250€ sicer v Hervisu).

Včeraj sem nabavil (kar pri nas ceneje.si :)) VDO Mc2 (do sedaj s to znamko same dobre izkušnje, da ne rečem, da ne komplicirajo, če jim karkoli reklamiraš in pošlješ gor v D,..vedno dobiš novega v nekaj dneh).
Torej včeraj padel VDO MC2 wireless,...ful mi je všeč in dejansko prikazuje, kar menim povprešen rekreativec potrebuje,....kolesarske funkcije, višino in pulz (kadenca je za rekreativčke po mojem mnenju odvečen podatek,..kakor tudi GPS, kjer imaš itak vedno (no skoraj vedno) s seboj pametni telefon,...pa še (vsaj jaz) večinoma se voziš po poznanih potem.

Go with VDO :).

lpB 

Zelo zanimivo.

Zello dober, toda ko ga reklamiraš vedno dobiš novega??????????????

Trgovčič ne reklamiraj sranja, če tega nisi sposoben.

Buh vam dej zdravja

boklavdi 08.12.2013 10:30

Morda nisem bil dovolj jasen,....glej nič nimam proti Garminom,....očitno so zakon in res opažam, da ima veliko privržencev. Je pa menim dejstvo, da malokdo potem analizira prevožene poti v fundament, klance, nagibe, kadence in vse ostalo, kar ti nudi. Skratka "lot of money" za funkcije, ki jih (menim) večina kasneje niti ne koristi....Kaj ni to brezveze?? Morda celo prisotnega nekaj snobizma. Poleg tega pa, če ti GPS Garmin (cenejša, a še vedno 150€+ ocpija) ne nudi enostanega rutiranja (beri, da ti pokaže ali si na črti-poti ali nisi)(edge 500),....potem je zame to useless...sori.
ok,..pustimo to....Garmin je zakon :).

Glede reklamacij je tako, da so mi enkrat zamenjali (na željo) wireless števec z wired opcijo (govoriva o modelu MC1),..drugič pa sem imel kaprico, da bi želel manj kontrasten displej,..in so mi ugodili ter mi poslali popolnoma novega,....predvsem tu misim novo ohišje. Torej obakrat moje zagate in "problemi".
www.bikeradar.com/gear/catego ry/accessories/gadgets/cycle-c omputers/product/review-vdo-mc 1-0-31628/

Mimogrede pri Mimo...ste so mi prodali poleg tudi 5 letno garancijo.

lpB

p.s. pravzaprav sploh nisem bil izzvan glede Garmina tako da sorry vsem lastnikom ;). 

starosta 08.12.2013 17:11

Kam si pa montiral števec na belanco ali na fajfo. Sem bral, da je za boljše delovanje potrebno pazit da sta števec in magnet na isti strani.
Ne vem koliko vpliva na delovanje če je števec zmontiran na fajfo.

boklavdi 08.12.2013 17:23

itak ne fajfo,...montiral pred pol ure.dela,..po navodilih max 75cm,...itak daš senzor čimvišje.
Ni tak problem, kot nekateri sanjajo. 

lpB 

thor 08.12.2013 18:06
vidim da nimas pojma o garminu :-))
pri edge 500 se da tudi track naredi da vidis da ce si na tocni trasi ! ;)
drugace kupis edge 800/810 in mas mir .

uporaba garmina je zelo enostavna se 5 letni otrok bi ga znal uporabit ....
robizo 12.06.2014 15:40

Namontiral sem že nekaj kolesarskih števcev, da se mi je pojavilo upam ne preveč butasto vprašanje smeh. Zanima me v čem se razlikuje (prenosti in pomanjlčkovosti) montaža števcev in senzorjev z gumicami v primerjavi z montažo z vezicami. Ali je to samo hitra možnost premontaže ali še kaj drugega ?

david132 13.06.2014 14:24

jst mislm da nic:D a ma kdo izkusnje z garmin edge 200. Zelo mi je vsec ker je zelo preprost:D

david132 13.06.2014 17:15

jaz kupujem garmina edge 200, a ve kdo za kaksno spletno stran ali trgovine kjer bi se ga lahko poceni kupilo? lp

poglavarcek 13.06.2014 17:34

Tole je ugodnejše in ima več funkcij kot garmin edge 200
www.bicikel.com/mali_oglasi/8 606/kolesarski_gps_racunalnik_ i_gotu_gt_820_pro_hrm_nov_.htm l

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI