Če je na sciroccotih campa račna gor jo je potrebno zamenjati z shimano da boš dobil kaseto gor.Tudi Mavicova račna na kateri si sedaj imel kaseto ti ne pride v poštev.Vse ostalo nima veze.
Hvala za odgovor.
Ker sem bolj še bolj "smotan" na tem področju prilagam link www.chainreactioncycles.com/s i/en/campagnolo-scirocco-35-ro ad-wheelset-2014/rp-prod88905
Kaj potem pomeni pod Select option, kjer so dve opcije; Shimano Freehub oz. Campag Freehub.
Hvala.
Pač izbereš katero račno (freehub) dobiš na wheelsetu. Shimano ali Campagnolo. V tvojem primeru izbereš shimano račno ker imaš shimano grupo.
Mene zanima če piše, da je wheelset kompatibilen z shimano opremo, kaj to pomeni, če hočeš imet campagnolo pa nimajo na zalogi, da moraš menjat samo račno za campagnolo ali moraš menjat tudi pesto.
Se pravi, dobim pravilno račno zraven (v mojem primeru Shimano), zadeva se zmontira in je to to ali je potrebno še kaj dokupiti? Hočem se prepričati, da se ne bom nategn.. in pač nekaj kupil, kar ne bi šlo skupaj.
@beeegy:Se pravi, dobim pravilno račno zraven (v mojem primeru Shimano), zadeva se zmontira in je to to ali je potrebno še kaj dokupiti? Hočem se prepričati, da se ne bom nategn.. in pač nekaj kupil, kar ne bi šlo skupaj.
Izberi opcijo z shimano freehub,ko dobiš nesi v kolesarski servis kjer ti bodo premontirali kaseto iz mavica na nov scirocco ker sam verjetno nimaš potrebnega orodja za premontažo.
@Alcomp176:Mene zanima če piše, da je wheelset kompatibilen z shimano opremo, kaj to pomeni, če hočeš imet campagnolo pa nimajo na zalogi, da moraš menjat samo račno za campagnolo ali moraš menjat tudi pesto.
Menjaš samo račno. Ti pa svetujem da se pozanimaš kdaj bodo imeli na zalogi varjanto ki jo potrebuješ da se izogneš dodatnemu strošku nakupa račne.
fullstrike hvala za odgovor
s campagnolo zobnikom (enako rednim kot imas shimano(predvidevam 10)) bo tudi delalo
@aless:s campagnolo zobnikom (enako rednim kot imas shimano(predvidevam 10)) bo tudi delalo
Tole pa ne bo držalo. Tukaj so dimenzije kaset: sheldonbrown.com/cribsheet-sp acing.shtml
Shimano grupa 10 redna dela na campo 10 redno
Obratno pa ne
In ketna teče tišje po campa kaseti
@KAVITATOR+:Shimano grupa 10 redna dela na campo 10 redno
Obratno pa ne
@Kavitator..samo da razjasnim..če imaš Campagnolo grupo (menjalnik,ročke, veriga...) in daš gor obroč s Shimano kaseto bi moralo delat ??
hvala
@KAVITATOR+:Shimano grupa 10 redna dela na campo 10 redno
Obratno pa ne
@ReepsaaG:@aless:s campagnolo zobnikom (enako rednim kot imas shimano(predvidevam 10)) bo tudi delalo
Tole pa ne bo držalo. Tukaj so dimenzije kaset: sheldonbrown.com/cribsheet-sp acing.shtml
no, no, no...
dajmo najprej preverit, pa potem...
Doma imamo kolo, ki ima celotno Campagnolo 10 redno grupo (rocke, menjalnika, gonilka, zavore, ketna) s shimano zobnikom na shimano račni in DELA perfektno. Imamo pa se enega, ki ima celotno sram grupo in se poleti vozi na shimano zobniku, pozimi na trenazerju pa s campagnolo zobnikom na campagnolo racni pa tudi DELA perfektno.
Zdaj pa se sprašujem v čem sta moji kolesi tako posebni, da meni dela kakor koli obrnem, drugim pa naj ne bi??
Sam pišem iz lastnih izkušenj
tako bom ostal pri svojem -
grupa Šitmano dela na campa kaseto,
Grupa Campa ne dela lepo na Šitmano kaseto
mogoče če je obrabljena veriga lepše dela povsod ali če ima menjalnik več "lufta"
torej mu bo delalo.
Imam compagnolo. Chorus rocke na 15 let starem kolesu 10 speed
A lahko dam Shimano menjalnik
Sej menjalnik samo mrnja glede na razmerja premik zajl, v kdo v praxi
Menjalnik bo rang rabljen 30€ compagnolo ali Shimano
Lp
@Alcomp176Mene zanima če piše, da je wheelset kompatibilen z shimano opremo, kaj to pomeni, če hočeš imet campagnolo pa nimajo na zalogi, da moraš menjat samo račno za campagnolo ali moraš menjat tudi pesto.
Ne rabiš menjat, vse bo delalo brez problema, preverjeno 100x
100 x preverjeno, če daš Campagnolo zobnike bo delalo z Shimano menjalnikom ( prestavne ročke ) in obratno....
@aless@KAVITATOR+:Shimano grupa 10 redna dela na campo 10 redno
Obratno pa ne
In ketna teče tišje po campa kaseti@ReepsaaG:@aless:s campagnolo zobnikom (enako rednim kot imas shimano(predvidevam 10)) bo tudi delalo
no, no, no...
dajmo najprej preverit, pa potem...
Doma imamo kolo, ki ima celotno Campagnolo 10 redno grupo (rocke, menjalnika, gonilka, zavore, ketna) s shimano zobnikom na shimano račni in DELA perfektno. Imamo pa se enega, ki ima celotno sram grupo in se poleti vozi na shimano zobniku, pozimi na trenazerju pa s campagnolo zobnikom na campagnolo racni pa tudi DELA perfektno.
Zdaj pa se sprašujem v čem sta moji kolesi tako posebni, da meni dela kakor koli obrnem, drugim pa naj ne bi??
Nič ni posebno, ker seveda dela brez problema, marketing pač trdi drugače....
Zdravo,
zanima me, če je kakšen problem, če bi na kolo dal Campagnolo Scirocco H35mm felge. Imam grupo Shimano 105 (kaseta 10-30T Shimano) in sem dosedaj imel felge Mavic CXP-22, ki sem jih dobil ob nakupu kolesa. Če potrebujete še kakšen podatek več za nasvet, mnenje, javite.
Hvala.
Lp