Prvi. No pa začnimo:
U Sabotin. Lepa
Vse fotke so super, zadnja pa seka.
Pa še en autoportret s samosprožilcem:
@DEPRESIJA:
NI ŠANS ! ! !
Lepo bi bilo, da bi bilo napisano, kje je bilo slikano. Ker se mi cedijo sline...
Pa še ena s samosprožilcem:
@Dave: a ti ni škoda fotke uničit s tistim žigosanim datumom?
a ti ni škoda fotke uničit s tistim žigosanim datumom?
Depresija: sem pa danes naredil nekaj slik brez date stampa. So boljše, ja.
Lp, pa veliko užitkov še naprej
Lahko komentiram šele zdej ko so se mi usta zaprla =)
Eno vprašanje: a se na spustih kjer zgleda tehnično kar zahtevno tudi vzpneš po isti poti, ali imaš za gor lažjo pot, ki je bolj vozna, navzdol pa pač kjer ti paše ?
Če je vprašanje postavljeno meni ... Moj pogled:
Če je le možno in smiselno .. se teži k temu, da je tura nekako krožna in se seveda izbere trasa vzpona glede na večji % bajkabilnosti. Vendar nemalokrat je zaradi konfiguracije terena edina sprejemljiva odločitev vzpon in spust po isti poti. Kako pridet gor je ponavadi najmanjši problem, vsaj meni in ljudem s podobnim razmišljanjem . Nekako logično je, da si izbereš za spust tisto varianto za katero predvidevaš, da je še v tvojem ''rangu'' težavnosti.
Tukaj pa se ponavadi začne največji problem --> samokritičnost in realno znat ocenit svoje sposobnosti, tako fizične kot 'tehnične'. Če se odpravljaš v 'neznano' pa vsekakor velja omenit še sposobnost ''čitanja zemljevidov'' in oceno težavnosti poti iz opisov ali fotk.
Verjemi, ni nujno da boš užival v istih stvareh kot nekdo drug ....
Vsak ima svoje meje .. in samo od nas samih je odvisno ali bomo na turi užival al' pa bentili.
Jest vzamem za gor "lažjo" varianto - tako, da je vsaj vozna. Čim manj nošenja ali vlečenja kolesa, no ja tudi brez tega včasih ne gre.
Dol pa seveda po tisti, ki je že od nekdaj vozna in pa seveda v mejah normale za speljat. Poti pa nikoli ne iščem na slepo. Na vsako turo se prej pripravim. In pa gledam, da se po isti poti ne vračam, kar pomeni, da je fajn, če je krožna.
spomladanska Ligurija
Pa še par fotk z bolj izi izleta s Tremalza v Rivo:
Eno uprašanje. A poznate kako pot v Sloveniji, pa naj bo blizu Ljubljane ali pa ne, pa da je taka bolj enoslednica, pa da se jo da z trdakom prepelat. Vem, da je Matajur lepa enoslednica, sam nevem a je primerna le za all-mountain al tud za hard-tail.
Sami selfiji ..
@Sonimax .. ne vem če si prečital svojo objavo preden si stisnil 'potrdi' ..
Kaj sploh v resnici želiš?
Drugače imaš enoslednice in to take kot da bi si jih v sanjah narisal skoraj v centru Ljubljane ... Golovc, Rožnik .. Zdej če pa rabiš še višinsko razliko .. pol pa moraš res it malenkost ven iz LJ.
Nikakor pa se ti ne rabi peljat ''bogu za hrbtom'' na daleč precenjen Matajur ..
btw. S trdakom se lahko komot odpelje vse AM ture ..
Mene samo zanima kako nrdiš take slike? Seveda če ni skrivnost :)
London - Ljubljana, 1860 km, 20 dni.
@NeonPunk: vzamem digi iz etuija, škljocnem, pospravim digija in se odpeljem naprej
V bistvu ne vem kakšen odgovor si želiš ...
Tukaj pišite svoje letošnje potopise, stara tema gre v arhiv.
www.bicikel.com/forum/9131/kj e_sem_bil_ii_del.html
LP