zadnji menjalnik Campa Centaur

Domov > Forum > zadnji menjalnik Campa Centaur

zadnji menjalnik Campa Centaur

SORTIRAJ PO:
Jaromir 26.01.2014 09:00

začelo se mi je dogajati da mi veriga pri poganjanju na 3 in 4 najmanjšem zobniku (10 redna) spušča zvoke kot bi se nekam drgnila oziroma spušča nekakšn regljajoče zvoke. kakorkoli  že, nervirajoče do amena.
Kolo v stojalu lahko nastavim v by-the-book v milimeter. Nikjer nobenega čudnega zvoka, nobenega rožanja... takoj ko ga dam na valje in obremenim se zopeet pojavi ta zvok. s privijanjem in odvijanjem vikjaka za napetost lahko sicer popravim na tretjem zobniku tako da se skoraj ne sliši, amapk se hkrati na 4. poveča.
Karkoli delam, katerikoli trik ki se ga najde na netu ne deluje. Zadeva mi para živce.
Se komu takole na hitro sanja kaj bi še lahko poskusil? Menjal verigo, vodilna kolesce na menjalniku? Možno da je na kaseti kaj narobe s kakšnim zobčkom?
Da je še bolj čudno: vsa zadeva se pojavi samo ,ko je spredaj veriga na velikem zobniku. Na malem je vse OK. 
PS: je normalno da ima vodilno kolesce na menajlniku luft, tako da se ga da premikat levo in desno? 

Mlinar 26.01.2014 09:29

mogoče zvit nosilc zadnjega menjalnika? takrt so lahko tud taki simptomi...

SRET 26.01.2014 18:35
@Jaromir:

začelo se mi je dogajati da mi veriga pri poganjanju na 3 in 4 najmanjšem zobniku (10 redna) spušča zvoke kot bi se nekam drgnila oziroma spušča nekakšn regljajoče zvoke. kakorkoli  že, nervirajoče do amena.
Kolo v stojalu lahko nastavim v by-the-book v milimeter. Nikjer nobenega čudnega zvoka, nobenega rožanja... takoj ko ga dam na valje in obremenim se zopeet pojavi ta zvok. s privijanjem in odvijanjem vikjaka za napetost lahko sicer popravim na tretjem zobniku tako da se skoraj ne sliši, amapk se hkrati na 4. poveča.
Karkoli delam, katerikoli trik ki se ga najde na netu ne deluje. Zadeva mi para živce.
Se komu takole na hitro sanja kaj bi še lahko poskusil? Menjal verigo, vodilna kolesce na menjalniku? Možno da je na kaseti kaj narobe s kakšnim zobčkom?
Da je še bolj čudno: vsa zadeva se pojavi samo ,ko je spredaj veriga na velikem zobniku. Na malem je vse OK. 
PS: je normalno da ima vodilno kolesce na menajlniku luft, tako da se ga da premikat levo in desno? 

Zanimivo neodločen

Meni se dogaja popolnoma enako kot si opisal. Tudi pri Capagnolo centaur. :-( 

sergej 26.01.2014 18:45

Popolnoma isto....

Jaromir 26.01.2014 20:05
@Mlinar:

mogoče zvit nosilc zadnjega menjalnika? takrt so lahko tud taki simptomi...

Tudi sam sem pomislil na to, sploh ker so mi veseljaki pri sestavljanju v okvirju prepletli zajle in naj bi bil po njihovem to razlog da je menjalnik nekako potegnilo in zvilo nosilec. Žal takrat nisem vztrajal naj mi dajo novega, ker sem bil samo vesel da sem dobil bicikel nazaj. In če sem iskren nikoli ni bilo v piko dobro, samo tako kot je pa to sedaj pa ni bilo.

Glede na to da smo pa že trije z enakimi problemi, bi pa rekel da ne more biti nosilec.  
Čudno mi je to da imata oba koleščka na menjalniku par milimetrov hoda levo-desno. Če pomislim logično to pomeni da tudi ketna potem niha levo-desno  in to je dosti da začne pajsati ob naslednji zobnik. 

Jaromir 26.01.2014 20:16

SRET, Sergej.. koliko km od kar sta menjala verigo?

Merlin 26.01.2014 20:42

Zvit nosilec menjalnika . Za koleščke je normalno da drsijo po osi levo desno za kak milimeter.

SRET 26.01.2014 20:46
@Jaromir:

SRET, Sergej.. koliko km od kar sta menjala verigo?

Moja veriga ima okoli 4000 km. Sem jo meril in je OK.

baktiv 07.04.2015 16:39
Mogoce kdo kupuje campo centaur carbon 10s, letnik 2012....menjal bi za sram red ali force...
Lp
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI