Garmin edge 500 - problem

Domov > Forum > Garmin edge 500 - problem

Garmin edge 500 - problem

SORTIRAJ PO:
polhek 12.02.2014 08:47
Imam sledec problem, po treningu v dezju sem nasledni dan opazil da so se nabrali vodni mehurcki pod ekranckom, zato sem ga dal na peč posusiti. Vendar naslednjicdan se mi noce prizgati, ce ga dam pa na racunalnik pa deluje normalno...
primoz69 12.02.2014 11:28

Verjetno se ti je med treningom odprl gumijast pokrovček (ali pa ni bil dobro zaprt) za USB in je vlaga prišla not. Probaj sledeče. V neprodušno posodo (recimo za shranjevanje hrane) nasuj riža in nanj položi garmina. Zapri in pusti 24 ur. Riž potegne vlago ven. Vsekakor pa moli boga, da ni šla elektronka k vragu. Verjetnost za to je sicer zelo majhna, poskusi pa vseeno z zgoraj omenjenim. če je še v garanciji zmuti, da se je samo od sebe zarosilo, mogoče ti ga zamenjajo. V najslabšem se lahko zgodi da se bo mogoče še celo zbudil, vendar bo prej ali slej zaradi vlage in oksidacije vezja verjetno 'počepnil'.

bluesky 14.04.2014 19:11

Pas za utrip sem za par minut namočil v vodi in dodal malo mila za roke. Sedaj pa mi naprava ne zazna utripa. Imam tisti boljši pas (ne plastičen). Da ne bo pomote, plastičen nastavek, sem odstranil. Tako dela večina. Nekdo je celo napisal da ga vrze v pralni stroj. Kaj sedaj?

joc&joc&bend 14.04.2014 19:21
@bluesky:

Pas za utrip sem za par minut namočil v vodi in dodal malo mila za roke. Sedaj pa mi naprava ne zazna utripa. Imam tisti boljši pas (ne plastičen). Da ne bo pomote, plastičen nastavek, sem odstranil. Tako dela večina. Nekdo je celo napisal da ga vrze v pralni stroj. Kaj sedaj?

Pa saj ti celo na pasu piše, da moraš prati v stroju po vsaki 7. uporabi, mar ne? Meni piše na 40stopinj...

1. Obrni senzor, ko si ga zapel nazaj na pas. (sicer ni logično, je pa najenostavneje in najhitreje za sprobat)
2. Ponovi sinhronizacijo
3. Pomisli koliko si oblečen, več plasti lahko moti signal (čeprav teh izkušenj z Garminom še nisem zasledil, niti čez 5 plasti).

lp

bluesky 14.04.2014 19:37

Vse sem probal. Zdej doma nimam zgoraj nič oblečeno, pa nič. Ponavadi takoj zazna utrip, zdej ga pa neki serje. Nič bo treba do trgovine pa naj povejo.

primoz69 14.04.2014 19:53

daj par kapljic sredstva za ostranjevanje vodnega kamna na kontakte (niple), pusti minuto in speri...pri Polarju to vedno pali, kontakti sčasoma malo oksidirajo nabere se tanka in nevidna plast vodnega kamna (švic, vlaga,...) in lahko da ni več pravega kontakta,...

joc&joc&bend 15.04.2014 12:21

kolk je pa baterija stara?

mitozaver 19.04.2014 20:59

Tudi jaz imam težavo z EDGE 500. Kar na enkrat se mi je začel med aktivnostjo sam izklapljati in čez sekundo spet vklopi. To naj bi sicer dogajalo le takrat, ko se ustavim. Ko se vklopi pa kaže tudi nerealno hitrost.

Je imel kdo podobne težave? Garancija mi je potrekla pred 14.dnevi :(

Jerislav 19.04.2014 21:50

Meni je delalo enako... Ugotovil sem da je kriv senzor hitrosti ki sem ga tud mel gor.. ko sem ostranu magnet s kolesa vse  deluje normalno...

mitozaver 19.04.2014 22:01

Torej le odstranim magnet na šprikli?

Jerislav 19.04.2014 22:06

Tako sem jaz naredu in zdaj dela... senzorja pa zarad kadence nisem odstranu.. sem samo magnet..

joc&joc&bend 19.04.2014 22:40

Imaš podobno temo (model 510) na netu. www.bicikel.com/forum/45591/? p=1
malo preberi, ti bo morda večinoma hitro jasno.

no, pri meni, se je izmaknil senzor hitrosti in kadence na okvirju. Zato je prišlo do večjega odmika na senzorju hitrosti. Rezultat je pa bil skaknje hitrosti fuuul gor/dol.

mely 03.05.2014 19:41

Imam EDGE 500 in dva kadenc metra na dveh različnih kolesih. Problem je v tem , da vedno ko hočem uporabiti drugo kolo mi ne prepozna kadence in ga ni mogoče upariti drugace, kot da dam baterijo ven in na novo noter!?  Je mogoce drugače? (nastavitve itd...?)  Hvala za odgovore mežik

tomyboy2 03.05.2014 19:58

Sem se ubadal z podobni problemom tudi na 800-ki in z odstranitvijo baterije nekak uspel da zazna na obeh kolesih. Je bolj problem v muhasti GCS-10-ki-

Potreben je točen postopek, prvi odstraniti baterijo za več kot 30 sec, potem pa pravilno uparit z pritiskom na gub in vrtenjem gonilke.

Kar nekajkrat zadeva ni špilala, kljub pravilnemu postopku, ampak ko enkrat naštimaš z novimi baterijami bo delalo na obeh kolesih.

Če ne pa prpelji, ti bom porihtal.mežik

princess 06.05.2014 20:44

Tudi na moji 500-tki je začela hitrost naenkrat ful skakat in števec se je izklapljal, kot pravita mitozaver in Jerislav. Sem poskusila danes dat magnet dol, da bi imela kadenco iz senzorja in hitrost iz gps, pa mi je kadenca delala, hitrost pa ne, mi je napisalo "samodejno prekinjeno" in hitrosti ni prikazoval..... Če izklopim senzor, hitrost normalno dela, ampak sem brez kadence.

hmmm....verjetno najboljše kar novi senzor kupit? neodločen

mitozaver 06.05.2014 20:51

Jaz sem zamenjal samo baterijo na senzorju in vse je BP!

primoz69 07.05.2014 09:32
@princess:

Tudi na moji 500-tki je začela hitrost naenkrat ful skakat in števec se je izklapljal, kot pravita mitozaver in Jerislav. Sem poskusila danes dat magnet dol, da bi imela kadenco iz senzorja in hitrost iz gps, pa mi je kadenca delala, hitrost pa ne, mi je napisalo "samodejno prekinjeno" in hitrosti ni prikazoval..... Če izklopim senzor, hitrost normalno dela, ampak sem brez kadence.

hmmm....verjetno najboljše kar novi senzor kupit? neodločen

Tako ne bo šlo. Če imaš vklopljen GSC-10, Edge črpa hitrost in kadenco iz senzorja, GPS pa služi in se uporablja za sled. Če torej odstraniš magnet za hitrost, ne bo prikazoval hitrosti, sled pa bo še vedno risal, prav tako bo kazal kadenco. Drugače je n.pr. pri Polarju, ko so senzorji za hitrost in kadenco ločeni in lahko vsakega posebej izklopiš/vklopiš. Še enkrat, ko spariš GSC-10 z napravo ga spariš skupaj za obe funkciji (hitrost/kadenca).

princess 07.05.2014 12:03

Hvala primoz69, se mi je kar zdelo, da me bo po denarnici udarilo mežik

pokemon 07.05.2014 13:43
Meni kaze hitrost na edge 500 brez senzorja hitrosti pa lahko je kadenca prikljucena tako da ne vem kje ste to pobrali...
joc&joc&bend 07.05.2014 18:18

eni res ne znate prebrat ali pa poiskat rešitve??? če vam je prav denar razmetavat pač prav.

@Princess: 3 komentarje nad tvojim sem podal rešitev za skakanje hitrosti :) pač, jbg, ceste so luknjaste in ti senzor izmakne. popravi, upari kadenco in hitrost in teraj (u breg, ne pa na Garmina!) :P 

princess 07.05.2014 20:09

@joc &joc &band, sorry, če sem te razjezla, saj imate prav, babe res nimamo kaj iskat na kolesarskem forumu kaže jezik

Grem rajši zdaj senzor razšraufat....

joc&joc&bend 08.05.2014 19:23

nobene jeze "tastara" (če smo že komerati biciklilsti). kot sem rekel bolš kolo u breg gont, kukr pa na servis.

ti samo senzor kadence in hitrosti prvo približaj na tisti 1-3mm...

Sokratus 21.05.2014 01:01

da ne smetim nove teme, morda kdo ve kako deluje nagib pri tem garminu?

V gozdatem pobočju, kjer je izmerjena vrednost 20% gamin kaže prvo 0 potem pa skoči npr. na 9-10%

Hvala 

montano38 21.05.2014 06:58
@Jenc0:

da ne smetim nove teme, morda kdo ve kako deluje nagib pri tem garminu?

V gozdatem pobočju, kjer je izmerjena vrednost 20% gamin kaže prvo 0 potem pa skoči npr. na 9-10%

Hvala 

V mojem primeru sem ugotovil, da če mi pade hitrost pod 6-7 km/h takrat ne bo kazal prave naklonine oz. pade na 0. 

primoz69 21.05.2014 08:22

Dejte si že enkrat dopovedat, da ni fizike na tem svetu in ne naprave, ki bi kazala natančen in realen naklon pri hitrostih pod 10km/h iz enostavnega razloga...hitrost je pramajhna in preveč niha, da bi izračunal nek KONSTANTEN naklon. Na takih strmih področjih je edina varianta izračunat naklon z matematiko:

višinska razlika(m) / razdalja(m) *100 = naklon(%)

gorann316998 21.05.2014 22:41

mal bom oftopik

kateri gps stevec je poceni, do 100eur, pa da ma moznost prikaza kadence, visincev-naj bo dovolj natancen, srcni utrip-poraba kalorij, pa da je ant+ 

primoz69 22.05.2014 07:50
@gorann3:

mal bom oftopik

kateri gps stevec je poceni, do 100eur, pa da ma moznost prikaza kadence, visincev-naj bo dovolj natancen, srcni utrip-poraba kalorij, pa da je ant+ 

Da boš dobil vse kar si naštel, se boš moral pa krepko bolj stegnit...

kenz76 22.05.2014 08:44
Dodaš še par €€€, pa mogoče kakšnega rabljenega Edge500 dobiš... Ceneje ne gre.
lancearmstrong 22.05.2014 08:46

Kaj pa ta novi garmin 1000 a ga ima že kdo mogoče?

jurel 22.05.2014 08:52

A morda kdo ve, če je na garancijskem listu naveden ID od naprave?
Da vprašam drugače, kolega je kupil rabljen - leto dni star edge 500, ki mu zdaj nekaj nagaja, vendar nima računa... Mogoče bi pa lahko uveljavljal garancijo na mojega, ki je star pol leta (imam račun in garancijo). Kaj menite ali bi šlo?

1 2 3
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI