Triatlon Karavanke

Domov > Forum > Triatlon Karavanke

Triatlon Karavanke

SORTIRAJ PO:
Milk- 24.02.2014 10:35

Mislil sem, da bodo organizatorji tekem vsako leto bolj pozorni na to, da se nebi tekme prekrivale, vsaj ne tiste, ki imajo iste potencialne udeležence. No letos se je zgodilo prav to! Najbrž so se organizatorji hoteli izogniti terminu, ki je bil en dan pred maratonom Franjo, toda za prave tekmovalce to nebi smela biti ovira, saj bi ta triatlon služil kot ogrevanje za Franjo. Jaz sem se že veselil, da bom v petek odpeljal kronometer Franja, v soboto tekmoval na triatlonu Karavanke, v nedeljo pa še na Franji. Triatlon Karavanke pa so letos prestavili, tako da se prekriva s pokalnimi tekmami, ki se jih nameravam udeležiti, (seveda bodo tam tudi vsi ostali resnejši kolesarji, ki tekmujejo za pokal), zato se triatlona žal ne bom mogel udeležiti. Toda ne samo to! Novi termin se prekriva tudi z zelo podobnim tekmovanjem, ki se ga bodo udeležili isti tekmovalci, kot bi se udeležili triatlona Karavanke. Na isti dan (31. 05. 2014) se odvija tudi polovični Ironman v Logarski dolini. Marsikdo bo verjetno v dilemi, kam se odpraviti.

Da bi se triatlon Karavanke lahko odvijal 07. 06. 2014, dan pred Franjo trdim zato, ker trasa, kakršna je, res ni pretirano naporna. Če bi bili organizatorji pri volji, pa bi lahko napravili res pravi Jekleni triatlon, ki bi se skoraj kosal s tistim v Bohinju. Pri veslanju ne vem, če bi se dalo kaj dosti napraviti, toda kolesarjenje in tek, bi bila lahko enakovredna ali celo nekoliko težja, kot v Bohinju. Kolesarjenje bi namesto kroženja gor in dol okoli Bleda, lahko potekalo naravnost proti sedanji menjavi, le da bi nekoliko pred njo zavili levo po cesti do Valvazorjevega doma, kjer je sedaj cilj teka. Tu bi bila menjava kolo - tek in od tu bi se teklo do Prešernove koče, kjer bi bil cilj. To bi bil triatlon, ki bi si vsaj zaslužil vzdevek "jekleni"!

DaisyDejzi 24.02.2014 21:45

Pa se je že nekaj šušljalo, da te je vrag vzel med svoje. Nič ni res, le malo si se potuhnil pred sedanjim izbruhom energetske prenasičenosti. Poglej še malo po širši okolici, morda te pa sosedje rešijo poležavanja po nepotrebnem.

alpek151 26.02.2014 07:34
Razumem tvojo dilemo, vendar malo pretiravaš.
V resnici je za večino tekmovalcev sedanja razporeditev bolj logična. Kdor bi se želel udeležiti Franje + enega dodatnega triatlona isti vikend, bi moral kar precej žrtvovati, da bi eno tekmo šel manj na polno.

Glede prekrivanja pa bi rekel, da očitno bolj slabo poznaš sceno. Z veliko gotovostjo lahko zagotovim, da razen velikih navdušencev nad veslanjem, triatlonca (pravega), na tekmi tipa triatlon jeklenih ali karavanke ne boš videl. Sredi tekmovalne sezone žrtvovati en vikend za neko obskurno tekmo, ki je triatlon samo po imenu, v resnici pa čisto nekaj drugega, je za resnega tekmovalca triatlonskega pokala nesprejemnljivo. No pun intended.
Milk- 26.02.2014 09:21
@alpek:
Glede prekrivanja pa bi rekel, da očitno bolj slabo poznaš sceno. Z veliko gotovostjo lahko zagotovim, da razen velikih navdušencev nad veslanjem, triatlonca (pravega), na tekmi tipa triatlon jeklenih ali karavanke ne boš videl. Sredi tekmovalne sezone žrtvovati en vikend za neko obskurno tekmo, ki je triatlon samo po imenu, v resnici pa čisto nekaj drugega, je za resnega tekmovalca triatlonskega pokala nesprejemnljivo. No pun intended.

Verjetno imaš v veliki meri prav, čeprav jih poznam kar nekaj (sicer ne vrhunskih) tekmovalcev, ki hodijo na obe vrsti triatlona. Veslaški triatloni so zelo dobra rešitev za "neplavalce". Veslanje je najbrž res nekoliko manj naporno od plavanja, toda še zdaleč ni enostavno in lahko. Kar se tiče kolesarjenja in teka, pa bi se dalo diskutirati. Res, da so na plavalnih triatlonih običajno daljše relacije, so pa ravninske. Veslaški triatloni so, razen tistega v Logarsko dolino, gorski. Triatlon Karavanke je res bolj "cicibanski" triatlon, triatlon Jeklenih v Bohinju pa razglašajo, za najnapornejše tekmovanje v Sloveniji. Tisti, ki jih poznam, da se poleg klasičnih triatlonov udeležijo tudi triatlona Jeklenih, imajo na kasičnih triatlonih veliko boljše rezultate in uvrstitve, kot na triatlonu Jeklenih. Triatlon Karavanke bi postal dobra tekma, če bi upoštevali moj predlog in ga podaljšali, tako pa mi niti ni žal, da se ga ne bom udeležil. Kar se pa prekrivanja tiče, sem hotel le povedati, da so šli organizatorji pri iskanju primernejšega termina, najbrž izpod dežja pod kap in da ne morejo pričakovati bistveno večje udeležbe, kot je bila lani.

 

Vsekakor pa ti predlagam, da se, če v tistem terminu ne boš imel drugih pomembnejših tekem, udeležiš triatlona Jeklenih v Bohinju in potem primerjaš, koliko je kateri vreden.

AndrejZ 26.02.2014 09:55

Milk je k Terminator: "I'll be back"

felx 26.02.2014 10:22

Za začetek sezone je prav fajn trasa, si ne predstavljam, da bi moral tekmo ala jekleni imeti v začetku sezone :)

Je tako ravno v redu - Karavanke, Golte in jekleni za zaključek sezone. Se pa strinjam da bi bil zanimiv daljši.

Js ga grem v vsakem primeru letos odfurat, da sprobam še v živo, lani sem žal zbolel.

felx 16.03.2014 22:18

Zadnja info - letos ga baje sploh ne bodo organizirali.

Milk- 19.03.2014 21:12
@felx:

Zadnja info - letos ga baje sploh ne bodo organizirali.

Koliko je to res sicer ne vem, toda če je, potem pokala jeklenih letos najbrž ne bo, saj če me instinkt ne vara, sem skoraj prepričan, da tudi Velenjskega triatlona ne bo. Datum 6. 7. imam sicer zanj rezerviran in še vedno upam!

jackson 19.03.2014 21:26

Karavanke letos odpadejo!

felx 19.03.2014 22:02

Tudi Velenjskega? Škoda, ta mi je še bolj pri srcu, bil obakrat in je bilo super :/

Pa tako fino je kazalo za letos...

1
Zadnji komentarji v kategoriji "DRUGI ŠPORTI"
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI