boš kej pelu zdene?
Že letos bo treba odpeljati tudi kaj bolj konkretnega (400, 600, ali celo 1000km) zaradi pogojev predprijav na PBP2015.
a se da prjavit na kraju samem pred startom in kake so letos startnine
a se da prjavit na kraju samem pred startom in kake so letos startnine
Štartnina: 12€ v predprijavi, 17€ na dan breveta . podrobne informacije pa so tule:
www.randonneurs.si/randonn.as px?key=UqUVk108hKFuuByD
lp,Dare
Brevet je tudi dobrodelnega značaja.
Že čez 80 prijavljenih - bravo!
Lp, M
@nm2412:a se da prjavit na kraju samem pred startom in kake so letos startnine
Raje se prijavi prej. Je ceneje, pa na štartu je potem precej dela z vpisovanjem podatkov v kartončke in evidence.
Obvestilo za vse udeležence:
- tokrat ne bo masovnega štarta, ampak bodo štarti v skupinah po šest v nekajminutnih presledkih
- obvezna je vožnja po CPP v skladu z izjavo, ki jo potrdite pred prijavo
- štart bo možen že takoj po sedmi uri zjutraj
- KT3 v Štanjelu se zapre ob 19. uri, zato predlagam, da vsi tisti, ki menite, da boste vozili počasi, štartate takoj po sedmi uri zjutraj oz. čimprej
- trasa je res lahka, zato ne pričakujem, da bi kdorkoli prišel na KT v Štanjel po 19. uri
- v prostorih šole ne bo možno hoditi v kolesarskih čevljih, bodo pa pripravljeni tepihi,
- po prihodu v cilj bo možno tuširanje.
informativno letos mam v nogah točno 70 km mika me tale brevet samo ne vem ali mi bo rit zdržala teh 200 km je priporočljivo ,da grem ali ne glede na kilometrino?
A gre kdo z kolesom iz Postojne na ta brevet in seveda nazaj tudi?
@lancearmstrong:informativno letos mam v nogah točno 70 km mika me tale brevet samo ne vem ali mi bo rit zdržala teh 200 km je priporočljivo ,da grem ali ne glede na kilometrino?
Če imaš cilj v sebi in si tega želiš, potem lahko greš tudi s tako kilometrino. Samo informativno: lani sta (med drugim) dva zvozila 1000 km brevet. Nobeden od njiju ni imel več kot 1000 prevoženih km do takrat. No, ostali smo imeli več.
Najbolje, da se sam odločiš, kako in kaj.
@lancearmstrong:informativno letos mam v nogah točno 70 km mika me tale brevet samo ne vem ali mi bo rit zdržala teh 200 km je priporočljivo ,da grem ali ne glede na kilometrino?
Kar pojdi-boš za KP bolš prpravljen
lpA
Lance , jaz mam 500 pa bom tega preskoču , Koper pa če ne bo prehudga vremena sigurno.
Saj maš prav , rit je problem.
500 pa ti si pripravljen za PBP ne pa tale brevet TExhja no potem Koper zagotov sam vreme mora bit ok
@TEX:@lancearmstrong:informativno letos mam v nogah točno 70 km mika me tale brevet samo ne vem ali mi bo rit zdržala teh 200 km je priporočljivo ,da grem ali ne glede na kilometrino?
Lance , jaz mam 500 pa bom tega preskoču , Koper pa če ne bo prehudga vremena sigurno.
Saj maš prav , rit je problem.![]()
Benti se božata en drugega, bota deca in pejta pelat kot vsi ostali, garantiram da bodo riti zdržale
. Pa še fajn družba bo
Dobra družba in lepo toplo sončno vreme, to je škoda zamuditi. Pa še dobrodelnost!
lp
Eno vprašanje, za tiste ki to redno prakticirate. Glede na to, da je štart ločen, a se potem nekje na sredi grupa zgosti v peloton?
Meni je malo manj jasno, kako narediti 200 km v 12 urah recimo. Kar pomeni nekje min 20 km/h povprečno. Kar je prvih recimo 50 km piece of cake, vendar postane kasneje malenkost bolj zanimivo...
Voziš pač 25 km/h povprečno pa imaš vmes še čas za kavico do 12 ur, ker če se misliš vozit 20 km/h se boš po vsej vrjetnosti vozil sam, ker roko na srce teško boš najdel kompanijo s tako povprečno. Sam nisem vozil ne vem kok brevetov sam povprečna pa nikol ni bila pod 27 km/h in to pri večji razdaljah in več višincih kot je ta brevet, pa se imam za zelo povprečnega kolesarja.
gremo ~
Jaz vozim v počasnem tempu na ležečmu kolesu, brez problema.še nikoli nisem zamudil na časovni kontroli oz.kontrolni točki.lansko leto na 1000 ki sem imel na koncu 8 ur fore, pa še čas za dremanje sem imel, kar pa brez tega ne gre.Je pa res, da ne smem preveč zaspat ker pa pol lahko pride do tega, da moram lovit čas na kontrolni točki.brevet je super zadeva na ležečmu kolesu
Štart bo v manjših skupinah, kar pa ne pomeni, da se kasneje ne sme tvoriti kak večja skupina. Trasa je pa tako enostavna, da je težko skupaj spraviti še bolj enostavno. Po sami ravnini pa tudi ni za vozit. 13,5 ur je za 200 km več kot dovolj, tudi za precej težjo traso, kot je npr. koprska.
@many:@lancearmstrong:informativno letos mam v nogah točno 70 km mika me tale brevet samo ne vem ali mi bo rit zdržala teh 200 km je priporočljivo ,da grem ali ne glede na kilometrino?
Če imaš cilj v sebi in si tega želiš, potem lahko greš tudi s tako kilometrino. Samo informativno: lani sta (med drugim) dva zvozila 1000 km brevet. Nobeden od njiju ni imel več kot 1000 prevoženih km do takrat. No, ostali smo imeli več.
Najbolje, da se sam odločiš, kako in kaj.
po podatkih 1528 km , od tega večinoma v mesecu juniju nekaj čez 880 km
@sales:Jaz vozim v počasnem tempu na ležečmu kolesu, brez problema.še nikoli nisem zamudil na časovni kontroli oz.kontrolni točki.lansko leto na 1000 ki sem imel na koncu 8 ur fore, pa še čas za dremanje sem imel, kar pa brez tega ne gre.Je pa res, da ne smem preveč zaspat ker pa pol lahko pride do tega, da moram lovit čas na kontrolni točki.brevet je super zadeva na ležečmu kolesu
Sam tole na lezikolesu gre enostavno....samo tačko spustiš in že lahko zadremaš.
Pozdravljeni
Kje poteka trasa breveta? Ne najdem zemljevida...
@brioni:Pozdravljeni
Kje poteka trasa breveta? Ne najdem zemljevida...
Na www.randonneurs.si dobiš vse potrebne podatke.
a ni štart ob 8? tole z manjšimi skupinami se mi ne zdi ravno posrečena varianta ampak se ne bom spuščal v org. mene je včeraj fino skuhalo in upam, da se do sobote delno sestavim.
štart je možen že po 7h v skupinah po 6
@jeti:a ni štart ob 8? tole z manjšimi skupinami se mi ne zdi ravno posrečena varianta ampak se ne bom spuščal v org. mene je včeraj fino skuhalo in upam, da se do sobote delno sestavim.
Brevet ni tekmovanje, niti ni tekmovalna prireditev, niti breveta ne oglašujemo kot prireditev, ampak kot dobrodelno kolesarjenje v obliki breveta. V bistvu brevet sploh ni prireditev (le, da je to težko razložiti nekaterim birokratom na upravnih enotah - no, v Ajdovščini dela ena razumna gospa, ki si zna predstavljati, zakaj se gre), ampak vsak vozi po cestno prometnih predpisih. Skupina 100 in več kolesarjev pa blokira cesto (vožnje po CPP v takem primeru pač ni moč zagotoviti), zato bi morali priglasiti prireditev, kar potegne za sabo elaborate, kup papirjev, sestankov, varovanje, spremstvo, ...
Zato bo štart možen že od 7. ure zjutraj dalje v skupinah po 6 udeležencev. V cilju se bo možno stuširati.
Upam le, da boste prišli na štart le tisti, ki se boste tudi v roku prijavili in plačali štartnino. Na marsikateri bolj številčni brevet pridejo namreč tudi ''padalci'', ki jim je pod častjo plačati štartnino, s tem pa se norčujejo iz ostalih udeležencev, organizatorjev in v našem primeru tudi iz dobrodelnosti.
Jaz imam celih 50 pa sem se sedaj prijavil, tak da ne se sekirat :)
Sezona brevetov se pričenja.
Več na: www.randonneurs.si