Salomon copati iz Azije

Domov > Forum > Salomon copati iz Azije

Salomon copati iz Azije

SORTIRAJ PO:
bajker99 02.03.2014 07:58
A je že kdo naročal kakšne salomon copate iz azijskih web trgovin?

Hvala za informacije.
mummy 02.03.2014 08:13
Trenutno cakam otroske Salomon,narocil pri Aliexspress.
ZZZ 02.03.2014 09:34
Jaz jih imam "iz druge roke" z Aliexpresa.
Kupcu so bile premajhne in sem jih odkupil.

Notranjost podplata-vložek, sem moral prilepit na podplat.
Drugače so o.k.
Ne premočijo in ne puščajo barve.
O zdravstveni ustreznosti materialov se ne bi poglabljal.

Morda ti lahko še kaj več pove član foruma: DjZiZi.
markopr 03.03.2014 10:32

kje se da kupiti salomon iz kitajske in plačati z paypal? Aliexpress te možnosti plačila nima.

Prince 03.03.2014 11:09

Prijatelj jih je kupil... malce se baje razlikujejio od originala (malenkosti), o kvaliteti pa je še prezgodaj govoriti... morda čez čas, ko se bo pokazalo kako in kaj... sicer pa so tako poceni, da ni kaj dosti razmišljati... 

JM 03.03.2014 11:12

Sem videl pri prijatelju. Če nisi preveč zahteven, potem so ok. Drugače pa se vidi, da je kvaliteta precej slabša - slabši (raztegnjeni) šivi, podplat je grdo naliman, našitki so drugačni itd...to so vidne razlike, potem pa je še vprašanje materiala, kot je napisal ZZZ. Skratka, jaz jih ne bi naročal.

LP! 

copi 03.03.2014 11:22

Salomon copati za tek so še original poden od podna kaj je šele z raznimi replikami.

markopr 03.03.2014 11:28
@Prince:

Prijatelj jih je kupil... malce se baje razlikujejio od originala (malenkosti), o kvaliteti pa je še prezgodaj govoriti... morda čez čas, ko se bo pokazalo kako in kaj... sicer pa so tako poceni, da ni kaj dosti razmišljati... 

javi svoje izkušnje, prosim

Prince 03.03.2014 12:07

bom...

@copi... Salomon Speedcross 3... odkar nosim te (drugi par), niti ne razmišljam, da bi kupil kaj drugega. Sicer jih nosim za pohodništvo, doslej sem pa kupoval le dve znamki tekaških copat (Asics in Mizuno) in vedno top model... Je pa najbrž odvisno za kako dejavnost copate uporabljaš... ti moji namreč niso namenjeni teku po asfaltu, ker se prehitro obrabijo, za treking so pa zakon... seveda govorim le o lastni izkušnji... :-)

jajo 03.03.2014 13:09

ponarejena roba s Kitajske je na radarju carine. Če imaš srečo, pride, če ne pa ti zasežejo paket. (in grozijo s tožbo)

copi 03.03.2014 13:36
@Prince:

bom...

@copi... Salomon Speedcross 3... odkar nosim te (drugi par), niti ne razmišljam, da bi kupil kaj drugega. Sicer jih nosim za pohodništvo, doslej sem pa kupoval le dve znamki tekaških copat (Asics in Mizuno) in vedno top model... Je pa najbrž odvisno za kako dejavnost copate uporabljaš... ti moji namreč niso namenjeni teku po asfaltu, ker se prehitro obrabijo, za treking so pa zakon... seveda govorim le o lastni izkušnji... :-)

To ni samo moje mnenje, ki sem kar nekej copat preizkušal je tudi mnenje mnogih neodvisnih tekačev (goskih in cestnih), ki od Salomona ne prejemajo raznih honorarjev. Salomon  ima zelo agresivno oglaševanje vlaga velike denarje, da plačuje razne zvezdnike in veliko plačuje kao "neodvisnim" strokvnjakom, ki testirajo njihove izdelke tu ti prilagam neodvisen test teh copat enega boljših gorskih tekačev v Sloveniji. bojanambrozic.wordpress.com/2 011/11/13/tek-na-kredarico-in- test-salomon-speedcross-3/

ZZZ 03.03.2014 16:51

.., da še dodam:

Sem prebral komentar B.Ambrožiča z zgornje povezave.
Iskreno povedano, Salamonke uporabljam pri vsakodnevni hoji, čeprav sem jih kupil z namenom, da jih imam za tek po gozdu.

Sem jih pa imel na nogah, ko smo si v Franciji ogledal gradove in njihova obzidja.
Pot je bila zasnežena in od raznovrstnih obutev, ki so jih imeli ostali (tudi Salamonovi visoki pohodniški čevlji za visokogorje !!), je moj "kitajc" imel najboljši oprijem, tako navzgor, kot navzdol! Edini nisem krilil z rokami kot kakšen mlad galeb !!
Topli seveda niso, so pa zdržali vlago - niso premočili, in, hvala bogu, tudi barve niso spustili.
Za ceno, katero sem odštel, se nimam kaj pritoževat.
Koliko časa zdržijo? Očitno bo moral povedat nekdo, ki jih uporablja za tek.

tomyboy2 03.03.2014 17:52

Za 106 EUR dobiš trenutno v Iglusport vrhunski copat, ne pa neki čunga lunga.

RAPTOR GTX (Gore-Tex)

image

Pomojem tudi boljša in cenejša alternativa omenjenemu Salomonu.

www.tekac.si/novice/8813/la_s portiva_raptor_gtx.html

Anquetil.J 03.03.2014 18:13

Tomažek2 se strinjamnasmeh

robertk6 03.03.2014 19:13
@jajo:

ponarejena roba s Kitajske je na radarju carine. Če imaš srečo, pride, če ne pa ti zasežejo paket. (in grozijo s tožbo)

@jajo ne piši bedarij... naročil že 10parov Salomon Speedcross 3 iz Kitajske pa še nobenih ni zasegla carina ali pa mi kakor koli grozila z tožbo. Vse kar je plačaš 22% davka in to je to. Kar se pa tiče kvalitete sam jih nosim že pol leta in moram rečt da so enkratni. Sem šel v Hervis in jih primerjal z "original" in edina razlika ki sem jo jaz opazil je ta da so Hervisove made in China moje pa mde in Vietnam. Pri na ši hiši jih nosimo vsi še otroci in kar se tega tiče so vredni vskega €.

Kittel 03.03.2014 19:33

Da si malo sposodim temo...

Je že kdo naročil NIKE freerun-ke iz kitajske?

Sam bi jih imel le za prosti čas, zato kvaliteta niti ni tako zelo pomembna, bolj me zanima kakšen je kaj dejanski videz copatov?

Glede na to da se cene gibljejo okoli 30e, je to štirikrat manj kot original v evropi kul

www.aliexpress.com/wholesale? SearchText=free+run &catId=0 &initiative_id=SB_20140303 103038

ZZZ 03.03.2014 19:51
@robertk6:Sem šel v Hervis in jih primerjal z "original" in edina razlika ki sem jo jaz opazil je ta da so Hervisove made in China moje pa mde in Vietnam. Pri na ši hiši jih nosimo vsi še otroci in kar se tega tiče so vredni vskega €.

Kakor se govori, so "vietnamke" bolje narejene kot kitajske.

V bistvu naj bi se izplačalo iskat šuhe iz Vietnama.

tomyboy2 03.03.2014 19:52

Too good to be true: the real price of fake products

.....Fake garments can also be unsafe. Chemicals used in textiles, clothing and footwear in Europe are thoroughly analysed and are prohibited if they are found to be harmful.....

ZZZ 03.03.2014 20:09
@tomyboy2:

Too good to be true: the real price of fake products

.....Fake garments can also be unsafe. Chemicals used in textiles, clothing and footwear in Europe are thoroughly analysed and are prohibited if they are found to be harmful.....

No, to sem pa tudi sam omenil v svojem prvem postu v tej temi

@ZZZ: ..,

..,
O zdravstveni ustreznosti materialov se ne bi poglabljal.

Hm.., sicer bi pa tudi jaz pisal vse možno, da bi eventuelne lovce na nizke cene odvrnil od nakupa in s tem zadržal stranke zase.
Še dodam: so pri oblačilih iz "čajne", odkrili v sintetiki snovi, ki niso najbolj zdrave
(v bistvu naj bi bile zelo nevarne, kao rakotvorne (že spet)))

DaisyDejzi 03.03.2014 20:25

Fejki povzročajo platfus in znižujejo inteligenčni kvocient pri sodelavcih, ki s takšnim uporabnikom malicajo v istem prostoru.

ZZZ 03.03.2014 20:56
@Ernesto:

tile se mi zdijo resničo ugodni....je kdo za skupen nakup?
 www.aliexpress.com/item/2014- New-Salomon-Shoes-Men-Athleti c -Shoes-Running-Shoes-Hot-Sale - Tenis-Designer-Zapatillas-Hom b res-de/1596585760.html

moj nasvet: počakaj na feedback kupcev

razlog: močno prenizka cena

cky2k 03.03.2014 20:58

Še poštnina je dražja od copatov. Po moje so vsaj taki kot original, če ne še boljši.krik

DaisyDejzi 03.03.2014 21:02

Poznam primerke, ki si še ženske kupujejo, ker tiste, ki so dostopne brezplačno pač niso v redu.
Cena je pogoj za kvaliteto, mar ne??! 

breacker 03.03.2014 21:19
@Ernesto:

www.aliexpress.com/item/2014- New-Salomon-Shoes-Men-Athleti c -Shoes-Running-Shoes-Hot-Sale - Tenis-Designer-Zapatillas-Hom b res-de/1596585760.html

Prijatelj, tole še ni najugodneje. Poštnina se ti računa na vsak komad zraven, zato ni smisla kupovati skupaj.neodločen

Bolje, da počakaš na dnevne, 24-urne posebne ponudbe, ko je cena okrog 30 dolarjev, vendar je brez poštnine. Na teh ponudbah pa so vsake toliko časa tudi Salomonke...kaže jezik

Ernesto 03.03.2014 21:22

zarečeni kruh

cky2k 03.03.2014 21:32
@DaisyDejzi:

Poznam primerke, ki si še ženske kupujejo, ker tiste, ki so dostopne brezplačno pač niso v redu.

Ko je cena tako nizka potem ja.

DaisyDejzi 03.03.2014 21:41
@cky2k:
@DaisyDejzi:

Ko je cena tako nizka potem ja.

Morda bi ti bilo bolj jasno zakaj takšna cena, če bi videl v kakšnem času in iz koliko materijala so ti izdelki narejeni. Količina proizvodov se šteje v stotisočih, če ne več. Razvoj in reklama pa seveda ni v ceni, ker jo plačujejo lastniki blagovne znamke.

robertk6 03.03.2014 21:45
@Ernesto:

www.aliexpress.com/item/2014- New-Salomon-Shoes-Men-Athletic -Shoes-Running-Shoes-Hot-Sale- Tenis-Designer-Zapatillas-Homb res-de/1596585760.html

Sploh niso tak poceni glede na poštnino te pridejo na 43$ jaz jih naročam po 35$ free shiping pa še popust mi da ker sem jih pri njem vzel že 10 ;-)
giovanni 03.03.2014 21:56

Fantje...čungalunga vam tko al tko skoraj vse dela kar nosite....
Sem nabavil speedcroske za 40 eur s poštnino in ne opazim razlike od unih naših za 140, prav tako Oakley radar path za 2o eur, pri nas so blizu 200, če se ne motim.Fantje to niso ponaredki....mi ni jasno kako bi lahko to bil ponaredek, če je izdelek popolnoma identičen -enak originalu.Tudi embalaža in ostala papirjada je bila pri očalah popolnoma enaka kot če bi kupil pri nas.
Sem pa slišal, da zna biti pri NIKE znamki problem-so nekaterim že zasegli....tu ne vem za kaj gre-morda res za ponaredek, ali pa je enostavno trgovec tako močan!?
Se pa sprašujem koliko časa bo še vse skupaj šlo skozi...je bilo zadnjič že nekaj na to temo menda v parlamentu, ampak ne vem zaključkov, a se bojim, da bo trgovski lobi prej ali slej zmagal!
Zato sam gasa dokler še gre...

1 2 3 ... 5
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI