8. Maraton Alpe Scott

Domov > Forum > 8. Maraton Alpe Scott

8. Maraton Alpe Scott

SORTIRAJ PO:
bingo 16.03.2014 23:38

Pozdravljeni!
 
Na spodnjem linku se lahko prijavite na najlepši kolesarski maraton v Sloveniji; 8.Maraton Alpe Scott, ki bo potekal 6.7.2014 s startom v Kamniku
www.kd-alpe.si/sl/maraton/pri java

Kratek video  lanskoletnega Maratona Alpe Scott si lahko ogledate na spodnji povezavi: 
www.kd-alpe.si/index.php?opti on=com_content &view=article &id=235

Se vidimo 6.7.2014 v Kamniku!

Kolesarski pozdrav!
Kolesarsko društvo Alpe

milpor1 17.03.2014 20:40
Itak,da se vidimo!Najlepši maraton v Sloveniji!
vrhi 17.03.2014 21:34

Ja ni kaj smo že"zraven",če ne druga za število.. he he ..zapečateno

breacker 17.03.2014 21:42
@vrhi:

Ja ni kaj smo že"zraven",če ne druga za število.. he he ..zapečateno

@vrhi.

Letos te je pa veliko videti v družbi BIKE REPUBLIC-a.kul

Več v Celju pa ja ni.zapečateno

No bodi no preskromen.

To pomeni, da te uspeh na Alpah že kliče po imenu...mežik

Invader 17.03.2014 21:46

Vrhi,skromnost ni lepa čednost! :)  Če se mi letos prpeleš mimo kot lani,ti dam palco med špice,ker lani sem dobil angino od vetra...

vrhi 18.03.2014 15:58

@breaker ja res nekaj se dogaja v BR,kul@invader,mal "vetra" bomo pa že delali,samo kdo komu je pa drugo vprašanje, tudi z tabo je treba računat, samo preveč te ne smemo razjezit,ker pol bo pa materijal trpel he he,,,nedolžen

bayern89 19.03.2014 13:08

lp!
mene pa zanima ce so v planu medalje ker na razpisu nic ne pise?

FAUSTO 19.03.2014 14:16

Pozdravljeni!

Če se ne motim, lansko leto kdor je imel rojstni dan na dan maratona je dobil posebno nagrado...vendar se ne spomnim kakšno...da mu ni bilo treba na pot oziroma se je čez klance lahko vozil v kombiju med hostesami ali nekaj podobnega? Spomnite me prosim!! 

Anquetil.J 19.03.2014 15:14

Če me spomin ne vara, je moral slavljenec častit vse, ki so prišli v Veroniko do 20 ure.

Luka-007 19.05.2014 21:13

Spoštovanje in fair play - popotnica za 8. Maraton Alpe Scott
 

Še slaba dva meseca nas ločita do atraktivnega Maratona Alpe Scott, ki za mnoge kolesarje predstavlja pravi izziv, celo vrhunec sezone. Letošnji maraton s seboj prinaša posebno sporočilo, ki se glasi »Spoštovanje in fair play kot popotnica za 8. Maraton Alpe Scott«. To je tisto, kar organizatorji (prepričani smo, da ne le organizatorji Maratona Alpe Scott), vse bolj pogrešamo.
 

 »Pozitivni odzivi udeležencev nam vsako leto potrjujejo, da delamo dobro, da ustvarjamo dogodek, ki se ga z veseljem udeležujejo rekreativni kolesarji iz Slovenije in tujine. Dobro počutje kolesarjev nam pomeni največ. Želimo, da jim dogodek, ki seveda za vsakega posebej predstavlja svoj izziv, ostane v lepem spominu in kot lepa izkušnja še dolgo«, je mnenja Janez Jarm, vodja prireditve.
 

Kot organizatorji vsako leto seveda strmimo, da dvigujemo nivo prireditve, hkrati pa izboljšamo stvari, kjer vidimo pomanjkljivosti. Žal pa ni vse v naših rokah. Iz leta leto opažamo, da na kolesarskih prireditvah pri nas manjka spoštovanja. Spoštovanja do so-udeležencev, konec koncev tudi do organizatorjev. Manjka fair play, čeprav na drugi strani verjamemo, da se mnogi kolesarji s svojimi nepremišljenimi dejanji niti ne zavedajo, kakšne posledice prav ta njihova dejanja lahko prinesejo.
 

Ključni pri tej problematiki so neprijavljeni kolesarji. Vsako leto se namreč najde kar nekaj kolesarjev, ki se odločijo, da maraton prevozijo skupaj z udeleženci, čeprav se na maraton niso prijavili. Žal so ob takšnih primerih na slabšem prav prijavljeni kolesarji. Se pravi, tisti, ki so se pravočasno in regularno prijavili na dogodek, in katerim pripadajo določene bonitete, ki jih organizator zagotavlja – od zdravstvene oskrbe, popolne zapore ceste in varovanja s spremstvom, do okrepčil na poti in ob koncu maratona.
 

Mnenja smo, da dober športnik, ne glede ali gre za rekreativnega ali profesionalnega špornika, vedno sodeluje in tekmuje po svojih najboljših močeh, hkrati pa spoštuje in podpira pisana in nepisana pravila ter ravna po načelih fair playa.
 

Na omenjeno problematiko neprijavljenih kolesarjev bomo organizatorji maratona letos še posebej pozorni!
 

Naj bosta zato spoštovanje in fair play popotnica za 8. Maraton Alpe Scott.
 

Kolesarsko društvo Alpe, Kamnik

frano 19.05.2014 23:13
Pohvalno od organizatorja, da se je lotil tudi tega vecnega problema maratonov v Sloveniji. Teh padalcev je vedno vec in skrajno nefer je do vseh tistih, ki placujemo startnine, ki so velik del proracuna teh maratonov, da se vozijo potem z nami v grupi. ...... Ni tezko dat par jurjev za kolo, problem je pa tistih nekaj eurov startnine. ....., clovek se ob tem res pocuti mal blesavo.
Zasledovalec 20.05.2014 00:12

Tisti, ki ne plačajo štartnine res niso fer do vseh drugih in je bolje, da ostanejo doma. Bom pa iskoristil priložnost in s kritiko apeliral na organizatorja, da tudi pri njih ni zlato vse kar se sveti in, da tisto kar naj bi ponujali vsem prijavljenim na maratonu ne drži tako kot je zgoraj napisano. Pa, da ne ispade, da želim koga popljuvat bom opisal lastno izkušnjo najlepšega maratona v Sloveniji vsaj zame. Namreč mene je varnostno vozilo, ki še omogoča zaporo ceste prehitelo na Črnivcu in do Kamnika sem vozil na lastno odgovornost. Tudi nobenega redarja ni bilo več, da bi usmerjali in kazali kam je treba vozit. Srečo sem imel, da je zraven mene bil en kolesar, ki je poznal pot. Za varnostnim vozilom se je vse počistilo. In zakaj to pišem? Zato ker ko sem videl rezultate sem ugotovil, da sem maraton prevozil in bil uvrščen v prvi polovici. To se pravi, da je več kot polovica udeležencev vozila brez zapore in brez redarjev, ki so bili na voljo očitno samo najhitrejšim in ne vsem prijavljenim kot je zgoraj napisano. Plačali smo seveda vsi, ki smo bili prijavljeni. Naj bo ta kritika pozitivna in naj organizator postori kaj na tem. Jaz se bom še vedno udeležil tega prelepega maratona in še vedno se bom prijavil.

Maxim 20.05.2014 07:20
A sedaj sem jaz kriv, ker ti organiziraš svoj maraton na isti dan kot sem jaz na kolesu? Sobota in nedelja, je to "moja" pot. In bila je to "moja" pot že leta preden si si jo ti izbral za "svojo". Če ti ne paše da si na isti dan ti postavil svoj maraton, ga pa dej v ponedeljek. Takrat mene ne bo na tej poti. Ko dohitim tvoje maratonce ne mislim obrnit ampak grem svojo željeno pot do konca. Mene ne moti da bodo tvoji maratonci z mano na cesti. Naj ne moti tudi tebe. Ne potrebujem pa tvojh ugodnosti in jih tudi ne bom koristil. Zaradi tvojega koristoljubja, kar je grdo rečeno ampak dejansko to je, ker zastonj tega ne počneš, se pa jaz ne bom odrekal in se ti prilagajal. Lahko pa cel teden prej plešeš indijanski ples dežja, in če boš uspešen, mene ta dan ne bo na "tvoji" poti.
eustahija 20.05.2014 07:27

Si pa prava faca. Vsa čast ti. Si najdu izgovor za svoje .... no ne bom naprej. BRAVO.

Prince 20.05.2014 07:29
Dost žalostno, da vsako soboto in nedeljo voziš isto traso! Sori, ampak tvoj post se mi zdi pod kritiko.
zec21 20.05.2014 08:17
@Maxim: A sedaj sem jaz kriv, ker ti organiziraš svoj maraton na isti dan kot sem jaz na kolesu? Sobota in nedelja, je to "moja" pot. In bila je to "moja" pot že leta preden si si jo ti izbral za "svojo". Če ti ne paše da si na isti dan ti postavil svoj maraton, ga pa dej v ponedeljek. Takrat mene ne bo na tej poti. Ko dohitim tvoje maratonce ne mislim obrnit ampak grem svojo željeno pot do konca. Mene ne moti da bodo tvoji maratonci z mano na cesti. Naj ne moti tudi tebe. Ne potrebujem pa tvojh ugodnosti in jih tudi ne bom koristil. Zaradi tvojega koristoljubja, kar je grdo rečeno ampak dejansko to je, ker zastonj tega ne počneš, se pa jaz ne bom odrekal in se ti prilagajal. Lahko pa cel teden prej plešeš indijanski ples dežja, in če boš uspešen, mene ta dan ne bo na "tvoji" poti.

Ko bodo policisti postali pozorni na kršenje popolne zapore ceste, potem bo mogoče njih motilo da si takrat na tisti cesti in v tistem trenutku bo tvoja pot postala nekoliko dražja.  Ni rečeno, da se bo to zgodil, vendar obstaja možnost.

bluesky 20.05.2014 08:26

@Maxim: Zelo neumen argument. :) Po tvojem se lahko tudi z avtom vmes fjakaš. Malo karikiram "Ravno na dan maratona imam službeno pot po trasi v Avstrijo, prosim prestavite datum zapore" :)))

lancearmstrong 20.05.2014 08:31

Dragi forumaši

prosim ,da osebo MAXIM ignorirate saj v vsaki temi samo provocira tako,da ga tudi njegov komentar v tej temi je samo eno provociranje.

Jaromir 20.05.2014 08:39
@milpor1: Itak,da se vidimo!Najlepši maraton v Sloveniji!

Ko bodo popravili še cesto s Črnivca dol prosti Kamniku bo pa sploh super.

Maxim 20.05.2014 08:44

nič se ti ne deli pametnega

prej bo država tebi davek nabila, ker s temi štartninami in povprečno ceno kolesa vedo kje imajo še rezerve da vzamejo. In verjemi, vzeli bodo. Potem se boš pa tolkel po glavi, kako, zakaj, od kod.

V nedeljo imaš volitve. Kaj boš naredil? Šel boš na forum, briga te, ali pa na kolo, da boš pokazal svojo pripadnost in poštenost, se čredno udeležil kakšne prireditve, jo finančno podprl, kar seveda ni nič slabega in na koncu obsojal tiste, ki se tega ne gredo in so zato v tvojih očeh asocialni.

Ker ste vi v "neki" večini, so vsi ostali odpadniki, ne zavedajoč se, da vi posegate v mir in ustaljenost drugih.

 

Navsezadnje, zakaj bi jaz plačeval vaše dejavnosti?
Ali vam morda jaz zaračunavam zrak, ki ga nadihate, ko peljete mimo naše parcele?

Ali vam jaz zaračunam vodo, ki si jo zlivate po svojih oguljenih zadnjicah na našem dvorišču?
Ali vam zaračunamo povoje in bivacin spreje, ko vam naša mati celi vaše razbite goflje?
Ali vam zaračunamo čiščenje vse žive *izdarije, ki jo pustite na tleh, kljub temu, da je zraven koš za smeče?
Ste kot roj kobilic, ki za sabo pusti upostošenje, sedaj boste pa moralizirali kako so drugi neprilagojeni. Kljub temu, da se greste neke športinke in na smrt posnemate drogeraše s tura in gira, ste v resnici prav vi breme za družbo in vam očitek mečem v obraz z razlogom, da ne boste sveto prepričani, da pa imate vedno vi prav.

 

Nihče ne pravi, da se ne bom umaknil grupi divjakov, vsaka čast, ajde, še hitreje, še bolj na glavo, že imate izbrance, ki se bodo tega dne žrtvovali za statistiko požlajfanih od asfalta? Sigurno ne mislim opletat pred in med vami, vendar zaradi vaše imaginarne dirke ne mislim zaradi vas izgubljat dneva. Če bom ponovno zaradi vaše predstave pristal nekje med vami (če ste že tako zagreti športniki, bi se lahko peljali več kot 30kmh!!), zaradi vašega umiranja pred prvim resnim klancom ne mislim stati ob cesti in nabirat rožice za staro mamo.

Vendar se ne drznite trditi, da imate tisti trenutek biti pravico na cesti samo tisti, ki ste čredno vplačali startnino in ste trenutno pripadniki neke "sekte", ki ima "vedno prav".

 

darre 20.05.2014 08:52

al provocira al pa neki ni v redu z njim, mogoče se je udaru v glavo

JM 20.05.2014 08:54

Če povzamem Jensa:  WTF!!?!?!?

eustahija 20.05.2014 08:56

JA ..še dobro, da imamo takšne kot si ti. Se pravi "Ne-čredni" in nas "ubogo čredo" kaj je prav in kaj ne.

Sicer pa sem zaključil debato s teboj, ker nimaš nič pametnega povedati. Tvoj namen je namreč provokacija, ki jo lahko na forumu razvijaš do onemoglosti.

@lancearmstrong hvala za informacijo.

Maxim 20.05.2014 09:03

najlažje se je pa skrit pred resnico in "imeti vedno prav".

patetično!

tu se vidi cestaška ošabnost

areh 20.05.2014 09:33

Maxim, itak da provocira v velikih temah, ampak v zgornjem dolgem postu mu dam v marsičemu prav. Ne povsod, vendar v marsičemu....pa tudi v zgornjem kratkem postu se strinjam s tretjo napisano vrstico....res pa da gre vseh enačiti oz posploševati...velja pa za večinomežik
lpA

Maxim 20.05.2014 09:57

ti raskiraš, da te izobčijo!
morda celo križajo!!

Luka-007 20.05.2014 10:10

Nekaj pojasnil glede na zgornje komentarje:

Mobilna zapora ceste (torej med prvim policijskim vozilom, ki zapira cesto in zadnjim policijskim vozilom, ki ponovno odpira cesto) lahko traja največ 60min. V preteklih letih je v času zapore ceste v cilj prišlo približno 2/3 vse udeležencev maratona.

 

Zaporo ceste izvaja policija in ne organizator! V času zapore ceste, je prepovedan promet za vsa vozila, tudi za naključne kolesarje, ki niso udeleženci maratona.

 

Uporabnika Maxima in njemu podobno misleče, pa organizatorji vljudno vabimo da se nam pridružijo v tednih pred Maratonom Alpe, na skupnih vožnjah po trasi maratona (seveda v netekmovalnem tempu in brez startnine), kjer nam bodo družbo delali najboljši slovenski kolesarji, ki nas letos zelo razveseljujejo z uspehi po kolesarskih dirkah po svetu. nasmeh

 

 

Maxim 20.05.2014 10:17

jaz ti plačam štartnino zate in zame (čeprav me ne bo na start), če ti zrihtaš, da ne boste ponovno zasmetili 1/4 Slovenije.
Fantje iz sosednje AUT, ki kolesarijo čez Jezersko in se ustavljajo pri nas za pitno vodo, so že omenili, da se pripravlja kampanija za prepoved vaše dirke preko njihove države.
No zakaj ??

Maxim 20.05.2014 10:19

aja, pa po gozdovih že sir*ete tako kot taborniki!!
fuj!

fuego 20.05.2014 10:33

Tole je zelo lep maraton, točk z pijačo in jedačo dovolj, o pokrajini pa itak ni za govorit, kako je lepa.

1 2 3 ... 17
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI