34. rekreativni kolesarski maraton TRI SRCA bo v nedeljo, 1. junija 2014

Domov > Forum > 34. rekreativni kolesarski maraton TRI SRCA bo v nedeljo, 1. junija 2014

34. rekreativni kolesarski maraton TRI SRCA bo v nedeljo, 1. junija 2014

SORTIRAJ PO:
migaj 16.04.2014 12:11

34. rekreativni kolesarski maraton TRI SRCA bo v nedeljo, 1. junija 2014 s startom ob 10:00 izpred Lovskega doma v Radencih.
Proge so zahtevne, udeležba na RKM TRI SRCA Radenci bo zato odlična priprava na največji kolesarski dogodek v Sloveniji -maraton Franja.

Organizatorji, člani Kolesarske sekcije ŠD Radenci, letos pripravljamo skozi čudovite kraje po Radgonsko-Kapelskih goricah štiri proge:
- otroški maraton TRI SRCA na 3 km
- mali maraton TRI SRCA na 28 km z dvema vzponoma
- srednji maraton TRI SRCA brez mehurčkov na 54 km s štirimi vzponi
- veliki maraton TRI SRCA Radenci na 75 km progi s sedmimi vzponi.

Startnina:
- z vplačilom startnine v pred-prijavah do 26. maja 2014 je 12€
- na dan maratona med 7:00 in 9:45 je 15€
- za otroke do dopolnjenega 12. leta pa 10€.

Udeležencem s plačano startnino zagotavljamo:
- kopanje v Zdravilišču Radenci na dan maratona
- napitke Radenske na okrepčevalnicah in v startno-ciljnem prostoru
- topli obrok na cilju
- spominsko medaljo in majico Slovenija kolesari
- srečelov -glavna nagrada je kolo
- pokali za najmlajše in najstarejše udeležence ter najštevilčnejšo ekipo.

Po prihodu v cilj druženje kolesarjev v sproščenem vzdušju v senci dreves lovskega doma.

Podrobnejše informacije in pred-prijave na spletni strani: www.kose-radenci.si
Plačilo startnine na TRR: SI56 0234 1001 1912 031 , namen: RKMTS , naslov: ŠD Radenci, Radgonska cesta 10, 9252 Radenci. V primeru plačila za druge, v namen vpišite tudi priimek in ime udeleženca/ev. Če z enim nakazilom plačujete za večje število oseb, prosimo pošljite seznam udeležencev najbolje kar na elektronski naslov [email protected]

ŠD Radenci, Radgonska cesta 10, 9252 Radenci
e.naslov: [email protected]
gsm: 051 353 645 in 051 326 004

akbuga 16.04.2014 12:15

letos pa ste ga požurili nasmeh

migaj 16.04.2014 12:17

drži ja -pred Franjo kul,

pa progo za otroke smo dodali -seveda z rahlo zamaknjenim s štartom.

PS
lahko se pridružite ob četrtkih na skupinskih vožnjah po progi TRI SRCA
kose-radenci.mojforum.si/kose -radenci-about502.html

Lopata 16.04.2014 12:47

Glede na to, da je bil letos ta maraton eden od ciljev "sezone", ste mi ga s prestavitvijo datuma pošteno zagodlijok

migaj 16.04.2014 13:06

Lopata, lahko pa greš 10.avgusta 2014 na RKM BIOTERME mežik

Lopata 16.04.2014 13:24

Grem. Ampak Bio Terme niso ravno izzivmežik

migaj 16.04.2014 21:44

No ja, res niso tako zahtevne..

bobi88 16.04.2014 22:48

kolko visincou pa nanese vseh 7 vzponov? 

Nikita 17.04.2014 06:50

Uh Migić... zakaj pa ste menjali termin? Nekako smo se navadili, da sta bila v razmaku dveh tednov oba maratona v vaši organizaciji.

Morda vreme? Vendar, tudi junija zna liti?

Zdaj bo pa po mojem zmeda...

Tudi Goričanka Kalamar so naredili maraton na začetku sezone, Tropovci so že "zasidrani" v maju... Jaz sicer na nobenega uradno ne bom šel oz. ga vozil, ampak na pivo pa pridem verjetno na vse tri... ne bo preveč?

Nikita 17.04.2014 06:58
@bobi88:

kolko visincou pa nanese vseh 7 vzponov? 

... mislim da nekje 750, merjeno z mojim Polarjem, kateri itak pokaže samo vzpone oz. prišteva po 5 m... tako da navadno, ko primerjam s kolegi imam za kakšnih 10% manj.

Ne skrbi... če si slabo pripravljen se pač ne zaletiš v hrib, kajti vzpon je navadno tako težak, kakršnega si sam napraviš (prosto povzeto po Stari Kosti). Po mojem vzponi niso glede naklonine ravno neki bav bav, bo pa držalo, da se proti koncu nizajo eni za drugim... govorim o dolgi progi.

Če bi se odštelo od Polic do Cerkvenjaka... praktično ni 5 km, kjer nekaj ne gre gor ali dol. Proga je zelo razgibana na splošno, fajn se vozi, ceste pa pozabite... take so, kot v Sloveniji. Od dobrih do izredno slabih. Morda organizator letos kaj spremeni, kajti tam na obronkih Slovenskih goric je po mojem več variant, kjer bi se lahko morda izognili kakšnemu slabšemu odseku?

migaj 17.04.2014 10:05

image

sicer pa so intraktivne skice prog na spletni strani www.kose-radenci.si

PS
www.bikemap.net/en/route/1216 403-rkm-tri-srca-75km-2011/

Grojzde 17.04.2014 16:22

Zadnji vikend v avgustu (28-31.8) je SP v Ljubljani...mogoče so zrd tega prestavl?

Nikita, drgač pa ceste sploh niso v tako slabem stanju, kot nekateri govorite. Se v Ljubljani in njeni okolici najde velik slabših cest kot v Prekmurju.

Smo bili zadnjih 5 let redni gostje maratona, vendar nas letos prav zaradi termina verjetno ne bo. 

Maj_ex 17.04.2014 16:28

Zaradi prestavitve termina marsikoga ne bo ...
Enostavno je v juniju vsega veliko oz. preveč ...
Tekmovalcev (amaterjev, mastersev) ne bo, ker so dirke - razen, če so organizatorji to hoteli smeh
sem pa prepričan, da bi marsikdo od njih z veseljem prišel.

Meni osebno se zdi, da zaradi tradicije in vsega ta maraton pač enostavne paše v prvi vikend sejma v GR in to je to.

migaj 17.04.2014 17:50

ravno povečan promet v času sejma je bil problem, ki smo ga s prestavitvijo termina razrešili v prid udeležencev

Nikita 17.04.2014 20:25
@Maj_ex:

Zaradi prestavitve termina marsikoga ne bo ...
Enostavno je v juniju vsega veliko oz. preveč ...
Tekmovalcev (amaterjev, mastersev) ne bo, ker so dirke - razen, če so organizatorji to hoteli smeh
sem pa prepričan, da bi marsikdo od njih z veseljem prišel.

Meni osebno se zdi, da zaradi tradicije in vsega ta maraton pač enostavne paše v prvi vikend sejma v GR in to je to.

... no vsaj nekaj dobrega v spremembi termina. Namreč, vsi dirkači naj gredo lepo na dirke, ne pa da na takih maratonih vozijo in pričakujejo vse od organizatorjev,  kot so na Tour de France-u.

Še vedno trdim, da tako Franjo, kakor Radence in še marsikoga finančno gor držijo množice navadnih kolesarjev.

Maj_ex 17.04.2014 20:49
Kakorkoli, udeležba bo pokazala (ne)pravilnost spremembe termina ...
Grojzde 17.04.2014 22:26

Tud sam sem med tistimi "dirkači", ki jih ti omenjaš. In se bom verjetno udeležil dirke za PSLO, ki je isti vikend v Prekmurju, vendar pa bi se z veliki veseljem udeležil tudi maratona Tri srca, vendar žal ne bo šlo. Če pa bi bil maraton konec avgusta pa bi sigurno bil na štartu.

Sam pa od organizatorja ne pričakujem čist nič več kot pa dobim. V razpisu je lepo napisan, kakšen je potek maratona, da so na cestah le delne zapore in da lahko srečaš avto itd. In v 5 letih nism meu še niti ene slabe izkušnje na tem maratonu...razen pika čebele direktno pod učem lansko leto, za kar pa ne morem krivit organizatorja, ker ni očistil ozračja...al karkoli bi si že kdo zmislu smeh

Tko da, kot sem že večkrat tu na forumu povedal, je to eden izmed najbolje, če ne celo najbolje organiziranih maratonov pri nas, vsaj po mojem mnenju. Pa tudi dirke za PSLO so v Prekmurju zmeraj organizirane na visokem nivoju.

Nikita 18.04.2014 06:07

... enega je pred leti čebela pičila, medtem ko je kradel sadje! nasmeh

migaj 14.05.2014 14:10
@Nikita:

Vnaprej bi pohvalil zelo popularne cene prijav. Poleg nekih normalnih zadev, katere dobiš na maratonih (malica, napitki, kakšna majica, medalja, tule tudi srečolov) je zelo pohvalno, da so uspeli "prepričati" zdravilišče v Radencih, da omogočijo kopanje udeležencem. Zdaj edino upam, da to ni "po ugodni" ceni, ampak je vstop prost?

Sam verjetno ne bom vozil... maratonov se pač več ne udeležujem (želja mi je edino maraton Alpe Scott v Kamniku), ampak če bodo razmere dovoljevale bi bil tam s trekingom in mojim Canonom... že dolgo nisem slikal nobenega maratona in me spet malce vleče.

Med drugim dobiš karto za blezplačen vstop v bazenski kompleks Zdravilišča Radenci na dan maratona mežik

Startnina:
- z vplačilom startnine v pred-prijavah do 26. maja 2014 je 12€, za otroke do dopolnjenega 12.leta 8€.
- na dan maratona med 7:00 in 9:45 je 15€,  za otroke do dopolnjenega 12. leta 10€.

PREDPRIJAVE: www.kose-radenci.si

bike 14.05.2014 14:44

Glede prestavitve termina samo to.

V terminu ki smo ga imeli je v Gornji Radgoni kmetijsko živilski sejem. Takrat je velika gužva na naših cestah. Težko smo dobivali dovoljenja. Pa še omenjeni so se umaknili kot sponzor.

Je pa termin pravšnji. Na tiskovni konferenci maratona Franja so povedali, da je naš maraton kot nalašč za trening Franje. Sam vsako leto nekajkrat prepeljem veliki maraton in nato "hajd" na Franjo. In velika Franja ni več problem.

V Radencih vas pričakujemo 01. 06. 2014

Lopata 14.05.2014 15:03

Predlagam, da se kak vikend pred maratonom zbere večja skupina udeležencev in preizkusi progo=)

Nikita 14.05.2014 15:10
@Lopata:

Predlagam, da se kak vikend pred maratonom zbere večja skupina udeležencev in preizkusi progo=)

... čemu? He, he... saj je mislim da že celo tisočletje enaka? Če sem pri tem maratonu kaj kritiziral je bilo edino to, da nikakor ne menjajo vmes trase... Pa je tam "zgoraj"nad Radenci kar veliko variant.

Dobro... to je sicer njihova briga!

migaj 14.05.2014 15:26

zakaj pa ne?
Štart v torek, 20.4. ob 16:00 od Ježa.

Lopata 14.05.2014 15:41

Ko sem na zadnje gledal torek ni padel na vikend=P

april 14.05.2014 18:35
@Nikita:
@Lopata:

... čemu? He, he... saj je mislim da že celo tisočletje enaka? Če sem pri tem maratonu kaj kritiziral je bilo edino to, da nikakor ne menjajo vmes trase... Pa je tam "zgoraj"nad Radenci kar veliko variant.

Ne drži, trasa je kar na nekaj odsekih spremenjena skozi 34-(tisoč)letno tradicijo zarečeni kruh

Lopata 17.05.2014 11:35

Jutri (v nedeljo) grem po progi velikega maratona. Štartam ob 9.30 iz Veržeja. Kdor je za, se lahko z veseljem pridruži;)

bike 20.05.2014 09:02

.. čemu? He, he... saj je mislim da že celo tisočletje enaka? Če sem pri tem maratonu kaj kritiziral je bilo edino to, da nikakor ne menjajo vmes trase... Pa je tam "zgoraj"nad Radenci kar veliko variant.

Ne vem sicer kako misliš da proga ni menjana. Že 15 let sem v ožjem organizacijskem odboru. Lahko posredujem tudi karte prog.

Proga je šla včasih na Police skozi Črešnjevce. Sedaj gre prej desno mimo Klaseka po drugem hribu. Včasih smo šli na Kapelo preko Okoslavec. Sedaj greš na Kapelo preko Rožičkega vrha. Včasih je bil spust z Rožičkega vrha tam kjer je sedaj vzpon in to cca 14%.

Govorim seveda o najdaljši progi.

Sicer pa je maraton okoli Pohorja in pa Franja vedno po isti trasi. Najdaljše razdalje seveda. Klasike pač kot jih pozna kolesarstvo.

Torej spremembe so. Letos je dodana prvič 4 proga in to za otroke. cca 4 km.

Nikita 20.05.2014 20:40

Sprejmem kritiko, vendar le deloma...

Čeprav to progo seveda ne poznam do obisti... itak ima tam vsaka vas malodane neko ime in končnico vrh se nikakor ne morem znebiti občutka... da se vsako leto vozimo več ali manj po enaki progi... z nekaj popravki. Kot Police... tam se sedaj res zavije prej.. ker je na Policah cesta nevredna kritike. Tudi pred Cerkevenjakom smo nekoč, ko se je delala avtocesta, prej zavijali na hrib.

Drugo pa... tu in tam se pač gre na isti hrib z druge strani?

Okoli Pohorja je pač okoli... mogoče bi tudi oni lahko kje zavilu drugam, bistvo pa ostane... gre se "okoli"... Franja je res dolga leta enaka pesem... po svoje tudi drugje ne more iti... če hočemo imeti pri 156 km kolikor toliko tekočo progo. Vseeno je razlika pri Radencih, kjer je manj kakor 80 in tam. So pa bili indici, da bi se podaljšala... Franja namreč proti Dražgošem... vendar ni bilo nič.

Vsaj v Tropovcih so dokazali, da lahko čez noč... grejo, kamor hočejo in se ne zgovarjajo na neka dovoljenja, kar je malodane postal zakon za izgovore pri organizatorjih... Malo o tem vem, pa vseeno.........?

Pa ne biti jezen...

migaj 21.05.2014 09:55

Morda lahko nekdo iz teme sosednjega  maratona, ki bo teden dni pred našim, zgrešeno zaključi , da se proge lahko kar čez noč spreminja in po potrebi dopolnjuje. Kaj in kako delajo drugi organizatorji sicer nisem natančneje seznanjen, menim, da se po izdanem dovoljenju s tem ni za igrati.

Proge RKM TRI SRCA vsako leto prilagodimo tako, da so kar najbolj varne in zanimive za udeležence, potekajo pa načeloma po isti vsaj zame čudoviti pokrajini.

www.kose-radenci.si -izkoristite ugodnost v predprijavi 

Nikita 21.05.2014 10:11
@migaj:

Morda lahko nekdo iz teme sosednjega  maratona, ki bo teden dni pred našim, zgrešeno zaključi , da se proge lahko kar čez noč spreminja in po potrebi dopolnjuje. Kaj in kako delajo drugi organizatorji sicer nisem natančneje seznanjen, menim, da se po izdanem dovoljenju s tem ni za igrati.

Ne vem... oni so to naredili! Nekaj dni pred maratonom.

1 2 3
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI