SLOVENIJA-PORTUGALSKA

Domov > Forum > SLOVENIJA-PORTUGALSKA

SLOVENIJA-PORTUGALSKA

SORTIRAJ PO:
Adventurist 29.05.2014 17:50


Še enkrat lep kolesarski pozdrav vsem ljubiteljem kolesarstva

Kot že rečeno, letos se s kolesom odpravljam preko Italije, FrancijE, Španije do Portugalske. Pot bo trajala približno 2 meseca, prevozilo se bo okoli 4000km..... spanje v šotoru, kuhanje s prenosnim plinskim kuhalnikom ..... skratka low budget varianta. 

Ker so mi nekateri že pisali, a se žal nismo uspeli uskladiti zaradi časa, zdravstvenih problemov.... sem se odločila, da ponovno (tokrat še zadnjič) napišem sledečo objavo in tako mogoče dobim kakšnega popotnika, ki bi se bil pripravljen podati na takšno pot.

Torej, če je kakšen kandidat, ki rad kolesari in ima to poletje veliko časa naj mi prosim piše pod zasebno.

En velik pozdrav vsem forumašem,
Anja 

Adventurist 02.06.2014 20:09


Res ni nobenega kandidata? :)

porto 02.06.2014 20:16

moje menenje je da se bos najbolje imel sam.. ne rabis skrbet za voznjo.. kolko bos prevozil. kje bos spal, kdaj, itd.. 

DaisyDejzi 02.06.2014 20:29
@Adventurist:


Res ni nobenega kandidata? :)

Fantje so se malce usrali. Ta zgoraj te obravnava kot možakarja, ker (vse tako kaže) še ni doživel ženskega povabila. Objavi "tapravo" slikco pa boš videla razliko.

Adventurist 02.06.2014 20:36


Ja, očitno ni kandidata. Se bomo pa kar sami podali na pot....

deco 03.06.2014 09:10

Tudi jaz bi šel samo, kot je maratonac napisal kako dobiti 2 meseca časa. Čez nekaj let mogoče. Sem pa za kakšno varijanto spremstva za par dni če želiš, štartamo skupaj  in se čez teden dni pozdravimo in ti naprej mi na vlak pa domov. Probaj najti ljudi, če bi šli skupaj po odsekih mogoče te pa vsak spremlja del poti.

Maratonac 03.06.2014 09:15

Lep pozdrav vsem kolesarjem in kolesarkam! Poleti, natančneje, v začetku julija se s kolesom odpravljam iz domačega kraja do Španije oz. Portugalske, pot bo trajala približno 2 meseca. Na dan bi se delalo tam od 60 do 100 km, vse odvisno od okoliščin in sprotnega planiranja. Če koga zanima in je pripravljen spati v šotoru (celotna pot bo temeljila na zares low budgetu), si sam kuhati, ima čas in bi se mi želel pridružiti naj mi prosim piše na privat. Lep dan vsem še naprej, Anja ----------------------------- ------------------------------ --------------------------- Tole si pozabila dodati , nisi rabila pisati novi post. Bolje ti je planirati kolesariti ponoči ! Ni gužve, niti neznosne vročine , spiš pa lahko podnevi na javnih plažah . Vse imajo tuše na 100m. O kandidati so že , sam nimajo cajta ! Ko se boš vračala se zna zgoditi da se bomo srečal nekje tam dol na Azurni !

Maratonac 03.06.2014 09:20
@deco:

Tudi jaz bi šel samo, kot je maratonac napisal kako dobiti 2 meseca časa. Čez nekaj let mogoče. Sem pa za kakšno varijanto spremstva za par dni če želiš, štartamo skupaj  in se čez teden dni pozdravimo in ti naprej mi na vlak pa domov. Probaj najti ljudi, če bi šli skupaj po odsekih mogoče te pa vsak spremlja del poti.

Ja to je pa dobra varianta in se bo verjetno našel kdo , ki bo šel vsaj do Marseilla ~20 dni. V kampih boš pa itak srečala kolege , da ne boš sama vozila. Sam zapomni  si , trije na cesti so že gužva.

Seboj vzemi elektronsko ključavnico , da ti ne bodo ukradli kolesa ispred šotora.

Adventurist 03.06.2014 16:55

Maratonac, hvala za nasvete ....
jaz se nazaj vračam z letalom.... grem pa drugače čez Pireneje in potem severno Španijo pa dol na Portugalsko do Porto in potem zopet čez celotno centralo Španijo preko Toleda do Valencie...... ja..... časa imam res dovolj... tako, da upam, da bo lepo poletje in avantura ....

P.s.
Kampirala bom izven kampov, saj se mi zdi, da je to nepotrebno stran vržen denar.... 

porto 03.06.2014 19:24

odvisno.. mas kampe od 5e do 30e.. elektrika, bazen, tus :) jst sm lani fural do 16 ure pol pa lepo bazen.. in tus.. nafilal telefone itd.. za tistih par e.. sicer pa vsak po svoje.. 

rekreativec 03.06.2014 20:59
Bil aprila tam, zelo lepa dežela, na severnem delu države malo kampov, spiš kjerkoli (veliko zapuščenih ali nedograjenih stavb), ljudje prijazni in ustrežljivi, lepe ceste, ugodne cene (malo pivo 0,75€), lp
porto 03.06.2014 23:18

ja no sam se vedno do portugalske mors prit kar je dolga :) jst sm sicer sel preko austrije, svice, francije do barcelone.. ker je italija gnila sm se jo na dalec izognil skozi cudovito austrijo in svico.. kjer mas lepo kolesarske poti cez celo drzavo

gampo 10.06.2014 23:07

Draga Daisy Dejzi! :)
Fantje se nismo - nisem nič usrali. Kar se mene tiče takoj zdaj spakiram in gremo. smeh
Kot rečeno so pa prišle vmes zdravstvene težave ravno takrat ko jih nihče ne rabi. Kajne Adventurist? Skratka lepo se imej in upam da bo izkušnja lepa in ne preveč naporna.

blum 01.07.2014 21:57

Eni gremo raje na jug, Balkan, Albanija in tam okrog je res odlično, pa še džabe je vse! :)

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI