Nekaj nekonfekcijskega, bolj butični izdelek za ugodno ceno, tudi sam vozim to, v trgovini se da dogovoriti tudi za ugoden popust
www.bike-shop.si/index.php?pr oductID=1430
Naj te izbrana oprema pri modelih ne zmede, lahko kombiniraš po svoje.
Cenik: bike-shop.si/products_files/c enikscapin.pdf
Tile planet x so luštni, samo vseeno 2k€ za x znamko. Ta poceni model so s 1000 funtov, podražali na 1200 funtov, da ni več zanimivo. Za tolk dobiš sedaj skoraj že giant-a tcr.
A ni boljše kaka bolj "domača" znamka.
www.funsports.si/index.php/bi ke/kolesa/cestna/karbonski-okv ir/madone-5-2-c-2013.html
www.funsports.si/index.php/bi ke/kolesa/cestna/karbonski-okv ir/synapse-carbon-3-ultegra-c- 2014.html
www.valy.si/izdelek/1872001/c estno-kolo-scott-foil-20-bnt-2 013
No pri 2100 verjetno ni še extra 10% tolk hudo, če se še stegneš. Prve 2 imata lifetime garancijo na okvir se mi zdi. Planet x pa 2 leti.
Pa še boljše se počutiš, ker dejansko 1k+€ z nakupom prišaraš :P LOL
@biemsi: Scapin je bil res nekonfekcijski, dokler ga niso začeli izdelovati pri ali celo mislim da ga je odkupila Olympia, ki pa je zeeeeelo konfekcijska, žal...Negledana imam res ze 4 kolesa samo se res ne morem odlociti. Za vsakega sem slisal dobre kot tudi slabe stvari. Skepticen sem tudi glede kje ga kupiti ker sem imel slabe izkusnje z nakupom prvega cestnega kolesa.
Tako da je vsaj v mojih očeh zgubil ekskluzivnost, ki ga je včasih, predvsem na začetku pri gorcih krasila.
No za tistih 2000 eur, pa že mislim, da imaš nagledane favorite in te samo malo splošno mnenje zanima. Če se pa motim se opravičujem...
vzemi tistega, ki ti bo tako všeč, da ga boš vsak dan gonil... če boš po forumu iskal svoj okus, boš samo še dlje od nakupa.
Sam sem nabavil tega: www.extremevital.com/sl/koles a/cestno-kolo-scott-foil-20-co mpact-2013-p-9394.html
Pomoje je cena dobra glede na to kaj ponuja.
lp
@kenz76:Zelo dober predlog. Me pa res zanima mnenja vas ker sam nisem expert in bi rad dobil najvec za pravo cenovzemi tistega, ki ti bo tako všeč, da ga boš vsak dan gonil... če boš po forumu iskal svoj okus, boš samo še dlje od nakupa.
@xyz:Foila sm gledal samo imajo samo 54 velikost na zalogi rabim pa 56Sam sem nabavil tega: www.extremevital.com/sl/koles a/cestno-kolo-scott-foil-20-co mpact-2013-p-9394.html
Pomoje je cena dobra glede na to kaj ponuja.
lp
Tole kupi, daj gor ene dobre obroče pa bo prava raketa.
shop.freestyle.si/artikel/114 27325/kolo-giant%C2%A0tcr-comp osite-1-compact-ltd-ml-2014-..
@biemsi: Ta Cannondale je hud, le pri obročnikih ga svirajo, pa še ta cena je kar visoka.Se slucajno veste kok je pa garancija na okvirje za scott? Drugac je bil moj prvi izbor cube agee grc sl samo sm na veliko forumih zasledil, da okvirji po 3 letih pokajo imajo pa samo 2 leti garancije.
Drugače pa ima vsaj na netu Zupan sport v Radoljci Foile še 56 številko in to Foil 30 ki je pod 2000eur in Foil 20 ki je pa po želji sestavljen nekja več kot tvoj budget...
Za scotta ne vem natančno vem pa, da ima Trek, Cannondale in Giant doživljensko garancijo na karbonske okvirje.
@MANKO:Za treka in connodale vem, ampak giant ma sam 3 ali 5 so mi povedali v trgovini freestyle .Za scotta ne vem natančno vem pa, da ima Trek, Cannondale in Giant doživljensko garancijo na karbonske okvirje.
Poglej " mamulle" citirano iz garancijskega lista GIANT :
Doživljenska garancija za vse okvirje razen za modele, ki so namenjeni za spuste.
Mene pa zanima kako se kaj obnesejo cestna kolesa CUBE. Zanimata me ta dva:
CUBE AGREE GTC RACE 2014
www.veb-company.si/izdelek/41 41/kolo-cube-agree-gtc-race-14 .html
CUBE AGREE GTC SL 2014
www.veb-company.si/izdelek/41 43/kolo-cube-agree-gtc-sl-14.h tml
1.995 evrov kot na sliki, 2.295 z obročniki KSyrium SLS in 2.549 z Ultegro Di2.
Zagotovo lažje in bolje opremljeno kolo od vsega naštetega in z 10 let garancije na okvir in napere, 2 leti garancije na komponente in polovična cena novega okvirja v primeru padcev!
www.rosebikes.com/search/find /?q=crs
Evo , tole mene tud zlo moti , napis je čist zaendrek. Ne razumem keri je tak frik , da s takim napisom uniči lepoto kolesa. Vedno se kolo s strani propagira , ne z lufta.
Že majo dost prometa , al pa je to kaka novozelandska dizajn fora.
Sam sem pred podobnim problemom, iščem kolo s karbonskim okvirjem in ulterga opremo (najraje 3 redno lahko tudi 2x11) in bolj endurance okvirjem kot race.
Zelo ugodno lahko dobim Gianta TCR Composite 1 ali Defy Composite 1 (za cca 1400€), zelo mi je všeč Specialized Roubaix SL4 Comp samo je polna cena 2699€ kar je kr malo veliko.
Pa me zanima ali so res takšne razlike v kvaliteti okvirjev kot so razlike v ceni?
Z obema Giantoma se boš vozil več kot odlično, razlike med Roubaixom zagotovo ne boš našel, bo pa v tvoji denarnici 1300€ za kakšne dobre obroče ali pa za rezervo. GIANT Defy je vedno med top 3 endurance kolesi in z njim ne moreš zgrešiti.
Sam trenutno vozim Gianta TCR Composite 1 in sem zelo zadovoljen je pa res, da je geometrija
tega modela malo bolj race v primerjavi z Defy. Če ga maš možnost dobit za 1300€ nimaš kaj razmišljat ( cena v Trgovini je namreč 1688€ ).
Mei je tudi napis Rose všeč
Saj to me najbolj muči, cenovno gledano sploh nimam kaj razmišljat ker je Giant v veliki prednosti.
Je pa tako, da bom imel kolo spet kakšnih 5-7 let preden ga bom zamenjal pa bi rad nekaj, kar bo zdržalo toliko časa (in še več). Z zdajšnjo Orbeo nimam nobenih problemov (alu okvir in 105 oprema) samo malo sem se je naveličal pa mogoče mi je malo prevelika, me po daljših turah križ boli.
ze kar nekaj casa se odpravljam v nakup cestnega kolesa, ampak se enostavno ne morem odlociti katerega izbrati ob tako veliki ponudbi. Cenovno sem pripravljen najvec placati 2100 € in bi imel vsaj celotno opremo ultegra in carbonski okvir. Za vsako mnenje in pomoc pri izbiri bom zelo hvalezen!
Lep pozdrav,
Matej