@mitozaver:Zadnje čase se mi redno dogaja, da čutim omrtvičenost prstov na nogah (v preteklosti teh težav nisem imel, sedež in čevlji enaki). Res, da mogoče opravljam daljše ture kot nekoč, vendar se mi omrtvičenost zadnje čase začne pojavljati že po pol ure kolesarjenja.
Sumim na sedež, nisem pa siguren.
Berem, da priporočate SMP sedež v primeru omrtvičenega "onega" med nogami, vendar z njim jst nimam težav, me pa res tile prsti motijo in skrbijo.
Prosim za nesvete.
Hvala
Jaz si pomagam tako, da se malo pretegnem na pedalih ali pa poskušam malo pomigati s prsti.
Vsamih 10 do 15 min aufzicaj že od začetka ture in večkrat spreminjaj položaj rok na krmilu.
lahk da si se zredil, lahk da ti je sedez zlezel bolj notri
Tudi meni se to redno dogaja.
Vendar jaz vem za razlog: to so preozki čevlji (sidi). Dokler ne najdem boljših-bolj primernih za moje široko stopalo bom pač malo večkrat pomigal s prsti in aufzical, kot to počenjam redno do sedaj in kar pomaga za enih 15-20min. Potem pa ponovi vajo
al pa težave izhajajo iz hrbtenice,križa
Meni se je isto dogajalo, fora je bila v nastavitvi višine sedeža, 1 mm nižje in nikoli več mravljincev. To ali pa čevlji, sprobaj malo, vsak dan enih 100 km in boš videl. :)
Ne verjamem, da bi bili krivi čevlji, saj ji nosim že tretje leto in do sedaj ni bilo težav, ravno tako nisem spreminjal položaja sedeža. Težav s hrbtenico nimam, ravno tako se nisem zredil, pač pa izgubil kak kilogram. Pozicijo na krmilo med vožnjo menjam,...
Torej lahko poskusim, da sedež malo spustiti in bom videl ali bo kakšna sprememba :/
Da nosič iste čevlje tretje leto še nič ne pomeni, jaz sem zamenjal vezalke z elesatičnim in po določenim časom sem jih malo pritegnil, čez par dni sem imel na turah mravljince. Ko sem jih popustil je bilo takoj vredi. Me pa med vožnjo ni tiščalo ali kaj podobnega, samo izgleda da ni treba veliko, da je vse narobe.
Mi je nekdo svetoval, da naj malo vezalke popustim in res je to bilo. Včasih je treba čevlje zamenjat, ko se raztegnejo, ne gre več samo zategovati. :)
Blokeji??? Sam sem imel enako težavo, ki jo po pravilni nastavitvi blokejev popolnoma izginila.
Prej sem imel blokeje premaknjene preveč naprej in so menda pritiskali na narastišče tetiv stopalnega loga (lahko da tole nisem čisto točno povedal )
@bimbolin:Blokeji??? Sam sem imel enako težavo, ki jo po pravilni nastavitvi blokejev popolnoma izginila.
Prej sem imel blokeje premaknjene preveč naprej in so menda pritiskali na narastišče tetiv stopalnega loga (lahko da tole nisem čisto točno povedal)
In kdo ti je to točno ocenil? Tudi blokejev namreč nisem menjal odkar imam te šprintarice.
Poguglaj malo BikeFitting. To je vsaj po mojem osnova pri reševanju bolečin in skoraj obvezno za vsakega, ki pregoni dokaj veliko št km na sezono.
Dobil si kar nekaj nasvetov, lahko je eden izmed njih, lahko je čisto nekaj drugega. Dejstvo pa je, da tudi če se je zadeva pojavila sedaj je lahko vzrok v nečem kar imaš že nekaj časa tako, ali pa kakšna nova sprememba (npr. mene je kar nekaj časa bolela ahilova tetiva, ko sem dodal senzor kadence in sem posledično gonil malo višje obrate. No na srečo se je to uneslo).
Samo glej, da ne boš pol na koncu ugotovil, da je to zaradi tega, ker si sedaj bolj zategneš klipsne na čevljih
@mitozaver:@bimbolin:Blokeji??? Sam sem imel enako težavo, ki jo po pravilni nastavitvi blokejev popolnoma izginila.
Prej sem imel blokeje premaknjene preveč naprej in so menda pritiskali na narastišče tetiv stopalnega loga (lahko da tole nisem čisto točno povedal)
In kdo ti je to točno ocenil? Tudi blokejev namreč nisem menjal odkar imam te šprintarice.
Šel sem na Retul bike fitting
Zadnje čase se mi redno dogaja, da čutim omrtvičenost prstov na nogah (v preteklosti teh težav nisem imel, sedež in čevlji enaki). Res, da mogoče opravljam daljše ture kot nekoč, vendar se mi omrtvičenost zadnje čase začne pojavljati že po pol ure kolesarjenja.
Sumim na sedež, nisem pa siguren.
Berem, da priporočate SMP sedež v primeru omrtvičenega "onega" med nogami, vendar z njim jst nimam težav, me pa res tile prsti motijo in skrbijo.
Prosim za nesvete.
Hvala