Pokliči v Djak trgovino (05 333 46 33 ) in naj ti dajo telefonsko od očeta. Pomoje oo Danilo full vesel da bi obnovil kolo ki ga je sam naredil ;)
Hvala za nasvet. Kaj pa kdo iz Ljubljane ali okolice, bi tudi znal obnoviti kolo?
hvala.
Ce ti je pa tesko "investirat" 150km voznje iz LJ v Gorico in nazaj, pol ti ni pomoči
Kaj poimenujes pod obnova? zamenjava lezajev, podmazovanje, nove jeklene vrvi?
- to ti naredijo na vsakem servisu.
Ce pa zelis na novo barvati kolo, pa lahko neses najprej na servis da odstranijo vse dele in potem neses k avtolicarju ter ponovno na servis, da ti ga sestavijo.
Seveda te bo pa oče Danilo vesel, ce ga poklices
Moje osebno mnenje je, da je obnavljanje česarkoli brez pomena, če nisi vsaj nekoliko vpleten v proces obnavljanja. Menim, da to da neko zadovoljstvo. Ampak pravim; osebno mnenje!
Vso sreco!
S kolesa lahko sam vse pobereš , BB pustiš , da barva ne zalije navojev , neseš peskati ~ 15€ , neseš barvat ~ 35 € , potem pa sam sestaviš kolo , na dokončne nastavitve in pritrditev vsega , pa na servis!
Če so pa ležaji problematični jih pa obenem na servisu zamenjajo.
@Maratonac:S kolesa lahko sam vse pobereš , BB pustiš , da barva ne zalije navojev , neseš peskati ~ 15€ , neseš barvat ~ 35 € , potem pa sam sestaviš kolo , na dokončne nastavitve in pritrditev vsega , pa na servis!
Če so pa ležaji problematični jih pa obenem na servisu zamenjajo.
S čim ga pobarvajo za 15e¨? Z jogurtom?
za 15€ ti ga speskajo, za 35€ pobarvajo
citaj citljivo
@Hercio:za 15€ ti ga speskajo, za 35€ pobarvajo
citaj citljivo
Čitam ,čitam ,speskajo z peskom in pobarvajo z jogurtom za 35 €.
@pitur:@Hercio:za 15€ ti ga speskajo, za 35€ pobarvajo
citaj citljivo
Čitam ,čitam
,speskajo z peskom in pobarvajo z jogurtom za 35 €.
Težka je malarska, euro gor, euro dol z zlatimi rokami (beri čopičem). Za tak denar se pošten malar niti v postelji ne obrne.
Grašič v Kranju it ga speska in prašno pobarva od 50€ do 60€ odvisn kako barvo hočeš.
@DaisyDejzi:@pitur:@Hercio:za 15€ ti ga speskajo, za 35€ pobarvajo
citaj citljivo
Čitam ,čitam
,speskajo z peskom in pobarvajo z jogurtom za 35 €.
Težka je malarska, euro gor, euro dol z zlatimi rokami (beri čopičem). Za tak denar se pošten malar niti v postelji ne obrne.
@PetarV
Ni zadovoljen, če se komentira "picassovstvo".
Koritnik/Domžale, peskanje, fino peskanje, prašno barvanje 40€ :)
Kva se zezate . 15 € peskanje in pa 35€ barvanje vse skupaj 50 € , barva standardna Rogova paleta njegova, , če pa želiš svoj barvni odtenek , si jo greš pa zmešat v štacuno . No pa je že najdena tudi nižja cena .
zanima me mnenje
imam dirkalno kolo alu okvir karbon vilcem, mavic axium obroči
kolo bi bilo potrebno popravit, popravil bi ga sam
razmišljam pa če se mi splača
cene že vem ker sem jih zgooglal
čeljusti komplet 45€
guma 35€
centriranje in mazanje lezajev spr. zadej 30€
stol 30€
zadnji zobniki so 28, za klanec če bi menjal piramido 35€
se pravi 140-150€ in ima kolo alu okvir, karbon vilce
druga opcija je, da gonilko ter obroče prodam 120€
ne vlagam 150€ se pravi je skup 270€ in kupim rabljeno
kolo karbon okvir za700-900€ oz. 430€ - 630€ odbitih 270€
Alu in karbon vilice imam tudi sam in včasih gre v klanec hitreje kot kakšen karbon super special ;)
Kolo je vredno obnove, če ga boš vozil. Če se ti pri obnovi kaj zatakne, raje pelji mehaniku, da ne bo kaj počilo in bodo stroški še višji.
Ne gre za to za hitrost, ampak kolk je kolo staro ter oprema.
Če kupim drugega je tudi oprema novejša, menjalnika itd..
Odvisno je tudi kakšne vožnje si želiš. Če je to bolj umirjena in enakomerna, ti bo verjetno ok obnova. Če bo pa to bolj razgibana, in si bolj tip, ki rad abzica ter pospešuje, ... pa bolj svetujem v nabavo drugega kolesa.
Alu je super in ok, ampak z leti lahko okvir grata zmantran. Je pa seveda dosti odvisno od osebe, ki ga je vozila. Stil in moč vožnje.
Ne zanima me vožnja, z enim drugim, karbon je tudi lažji. Gre se za to če se splača 150 vložit ali prodat 120€
kot sem zgorej napisal dobiš novejše kolo z boljšo opremo
@zuz3kNe zanima me vožnja, z enim drugim, karbon je tudi lažji. Gre se za to če se splača 150 vložit ali prodat 120€
kot sem zgoraj napisal dobiš novejše kolo z boljšo opremo
jaz rabim kolo kot potovalno, ne za dirkat
kolo sestavljeno je takšno, alu okvir karbon vilce (trenutno manjka sedež, guma, centrirat, zavore)
kaj se vam zdi
na bolhi sta dva za 290
https://www.bolha.com/cestna-kolesa/cestno-kolo-bulls-sora-oglas-9757827
https://www.bolha.com/cestna-kolesa/scott-afd-elite-oglas-9744856
samo če pa že kupujem po eni strani daš več pa imaš karbonsko, od 700€ dalje
lp
zivjo
ko sem pisal glede bicikla
al kupim karbonsko bolša oprema za 800€ al tega obnovim
tega bom popravil, 100€ pa četudi druega kupim lah tega prodam
ene 300 je vreden
kolo je bil še sestavljen je zgledal tako, vilce so karbon, feltne ok, star je 10+
https://i.ibb.co/yBhFby5/kolu.jpg
kak se vam zdi
Prosim, če mi lahko priporočite osebo ali servis, ki bi mi obnovil staro specialko Djak z opremo Compagnolo Avanti zadnji menjalnik, xenon sprednji. Hvala.