Imam SIDI MTB zimske in Northwave cestne.
MAlo višja investicija se hitro izkaže za odlično. Ker so iz Goretex-a imaš noge suhe in vedno tople.
Preizkušene v pogojih do nekje -3 stC, v dežju, snegu.
Specialized poznam iz cestnih in mtb letnih čevjev(S works) in so odlični. Pod to blagovno znamko ni slabih produktov.
castelli ma odlicne zimske nogavice na notranji strani je volna in so res tople..
A kdo slučajno uporablja SIDI Hydro GTX in kakšne so kaj izkušnje z njimi?
Jaz tudi kolesarim čez zimo in uporabljam letne kolesarske čevlje in tele galoše.
In gre brez problema tudi pod 5 stopinj.
Jaz sploh nimam problemov z mrazom -razen dihanje mrzlega zraka okrog nule in navzdol moti. Nogavice, SPD-jke in gasa. Edino kar je, raje vozim trekking kot specialko, ko je hladno.
Ker tudi pozimi veliko kolesarim, za to leto razmišljam o nakupu prav zimskih spd čevljev in sicer MTB varianto, vozim pa cestno kolo in gorca, odvisno od razmer na cesti.
Do sedaj sem vozil klasične spd MTB čevlje + galoše + dvojne nogavice, ampak je bilo pod 5 stopinj že praktično nevzdržno, zato razmišljam o investiciji za nakup pravih termo čevljev, kot so naprimer teli:
www.factorystore.si/specializ ed-cevlji-defroster-mtb
Zanima me ali ima kdo iste ali podobne čevlje in lahko pove kako se obnesejo pri + 5 do -5 stopinj. Ali so takšni čevlji tudi pri podplatu bolje izolirani, namreč nekako se čuti da ravno v področju kjer je spd ploščica, nekako uhaja ves mraz v notranjost čevljev.
Prijatelj ima še toliko večje probleme, saj ima težave z znojenjem v podplate, tako da ga že praktično pri pod 10 stopinjah močno zebe v podplate...
Je mogoče bolj pametnga alternativa termo čevljem kar kakšni grelni vložki, kot jih uporabljajo smučarji?
www.tesmasport.si/alpenheat-g relec-za-cevlje-trend