Zimska obutev

Domov > Forum > Zimska obutev

Zimska obutev

SORTIRAJ PO:
rider123 17.09.2014 10:02

Ker tudi pozimi veliko kolesarim, za to leto razmišljam o nakupu prav zimskih spd čevljev in sicer MTB varianto, vozim pa cestno kolo in gorca, odvisno od razmer na cesti.

Do sedaj sem vozil klasične spd MTB čevlje + galoše + dvojne nogavice, ampak je bilo pod 5 stopinj že praktično nevzdržno, zato razmišljam o investiciji za nakup pravih termo čevljev, kot so naprimer teli:
www.factorystore.si/specializ ed-cevlji-defroster-mtb

Zanima me ali ima kdo iste ali podobne čevlje in lahko pove kako se obnesejo pri + 5 do -5 stopinj. Ali so takšni čevlji tudi pri podplatu bolje izolirani, namreč nekako se čuti da ravno v področju kjer je spd ploščica, nekako uhaja ves mraz v notranjost čevljev.

Prijatelj ima še toliko večje probleme, saj ima težave z znojenjem v podplate, tako da ga že praktično pri pod 10 stopinjah močno zebe v podplate...
Je mogoče bolj pametnga alternativa termo čevljem kar kakšni grelni vložki, kot jih uporabljajo smučarji?
www.tesmasport.si/alpenheat-g relec-za-cevlje-trend

Anquetil.J 17.09.2014 10:47

Imam SIDI MTB zimske in Northwave cestne.

MAlo višja investicija se hitro izkaže za odlično. Ker so iz Goretex-a imaš noge suhe in vedno tople.
Preizkušene v pogojih do nekje -3 stC, v dežju, snegu.
Specialized poznam iz cestnih in mtb letnih čevjev(S works) in so odlični. Pod to blagovno znamko ni slabih produktov.

porto 17.09.2014 15:30

castelli ma odlicne zimske nogavice na notranji strani je volna in so res tople.. 

_skot_ 17.09.2014 16:23

A kdo slučajno uporablja SIDI Hydro GTX in kakšne so kaj izkušnje z njimi?

mtj 17.09.2014 21:02
Imam ene Nortwave GTX Celsius za MTB in cesto. Super. Ko sem še z galošami vozil so bili čevlji premočeni od švica. Malo cenejša varianta, ki tudi gre so pa kakšni SealSkinz zokni...
grega12 18.09.2014 10:44

Jaz tudi kolesarim čez zimo in uporabljam letne kolesarske čevlje in tele galoše.
In gre brez problema tudi pod 5 stopinj.
image

Periglej 18.09.2014 15:50

Jaz sploh nimam problemov z mrazom -razen dihanje mrzlega zraka okrog nule in navzdol moti. Nogavice, SPD-jke in gasa. Edino kar je, raje vozim trekking kot specialko, ko je hladno.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI