Kdo sestavlja kolesa po meri? IŠČEM MOJSTRA!

Domov > Forum > Kdo sestavlja kolesa po meri? IŠČEM MOJSTRA!

Kdo sestavlja kolesa po meri? IŠČEM MOJSTRA!

SORTIRAJ PO:
Swarun 01.10.2014 21:30

Z pomočjo bike fit kalkulatorja bi naročil okvir in vilice za novo kolo, za katerega iščem dobrega izvajalca z izkušnjami in ki ima mogoče napravo za ugotavljanje pravilnih izmer kolesa in pravilno držo. Vse ostalo in kar se delov tiče po dogovoru.

gijoto 01.10.2014 22:07

obrni se na Dejana Vračiča ( bike fiting ) mogoče ima tudi kakega ki izdeluje okvirje

imaš pa tudi Jureta Berka ( karbon majster ) če bi ti hotel narediti okvir ker ima kar veliko dela 

 

obadva sta tudi zelo dobra kolesarja 

 

srečno

 

 

 

Swarun 01.10.2014 22:38

Najprej iščem koga bolj v bližini Ljubljane. V MB se z gorenjske glih ne bi vozil, razen če ne bo drugega kandidata. Sicer pa hvala, vidim da ima  Dejan

potrebno opremo za nastavitve.

deal 02.10.2014 06:56

No, določit velikost okvirja spet ni tak kunšt. Verjetno pa nisi Contador, da bi si dal delati okvir po meri. Bike fitting se načelona dela šele takrat, ko imaš že kolo in ti nastavijo pravilno pozicijo

urca 02.10.2014 09:08

Maroservis.si

fixie.si

Industrijska 2, BTC

041 686 284

ruddgio 02.10.2014 09:19

Kakšno kolo si pa imel v mislih? Po meri izdelano lahko pomeni da ti ga bo nekdo skupi zlotal če je iz jekla oz. zalepil če gre za karbon. Ali si imel v mislih to, da si izbereš vsak kos posebi kot ti odgovarja in potrebuješ svetovanje, ter posledično tudi izvedbo?

Swarun 02.10.2014 09:48

Torej, bom opisal bolj natančno. To kolo je v tujini znano pod imenom Touring Bicycle in je kolo za daljša potovanja in tu je še kako pomembno, da je vse prave velikosti, da telo čimmanj trpi. Z kolesi tega tipa se v Sloveniji prodajalci ne ukvarjajo, ker ni tržišča. Okvir bo Surly 26' CrMo, ki je večinoma v uporabi v te namene. Za velikost okvirja se odločš po velikosti telesa. A ostalo? Nekaj komponent že imam, ostale bi naročili, seveda primerne moji konstituciji in po na svetu tistega ki bi ba sestavljal.

daks 02.10.2014 10:17

Se pravi hoces nekaj takega www.veb-company.si/izdelek/45 49/kolo-kona-sutra-15.html

ruddgio 02.10.2014 10:17

Surly kolesa dobro poznamo in jih tudi prodajamo v Pici Bici trgovini...smo tudi navdušenci nad touring kolesi tako, da predlagam, da se oglasiš mimo ali pa nam pišeš na info@pici-bici.com ;)

Swarun 02.10.2014 11:04

A res, ja super! A pol lahko sestavite iz okvirja Surl Long Haul Tucker recimo temu ... custom made kolo?

 

ruddgio 02.10.2014 11:14

Seveda, okvir je osnova, naprej se pa sestavlja po tvojih željah...s takšnimi projekti imamo kar veliko izkušenj in jih tudi najraje delamo, saj tako nastane kolo z malo več duše kot kolo ki je sestavljeno že v tovarni ;) 

Swarun 02.10.2014 11:18

No zmenjeno. Se oglasim. Še prej pokličem.

Swarun 02.10.2014 11:59

Gledam spletno stran www. pici-bici.com. Kje pa je lokacija trgovine? Postojna?

 

Rajz 02.10.2014 13:21

Lokacija trgovine je v Ljubljani, Celovška cesta 50.

Janja 02.10.2014 13:50

Še mogoče za koga butast nasvet - ljudje smo si različni in kaj nam paše ni nujno po nekih "normah" (pa te norme so za potovanja (kakrkoi se že smatra za to) lahko drugačne kot za dirkanje). Zato se splača premeriti dosedanji bicikel in nastavitve na najem - dobro premisliti oziroma predebatirati s sestavjalcem, kaj nam na dolgih vožnjah na obstječem biciklu ustreza in če kakšne težave imamo - kaj bi spremenili (to spremembo, če izvedba ni predraga, že na starem biciklu preveriti)  - nov okvir/cel bicikel potem izbrati/sastaviti po teh merah - če ga že ne moreš v živo sprobat. 
Čim strejši smo, bolj se mora bicikel prilegati nam, oziroma manj toleranc telo "brez škode" prenese. 
Tu pogrešam ponudbo "bike fitinga" - ali pa je jaz nisem našla - da te izmerijo in nastavijo na nekem generično nastavljivem biciklu in potem svetujejo pri "sestavi" željenega tipa kolesa - s komponentami vred.

Swarun 02.10.2014 16:17

Draga Janja, se popolnoma strinjam z tabo in z tem, kar si tule napisala.Vidim da imaš izkušnje. Upam, da bodo v "picibici" imeli posluh za to.

NO_brakes 02.10.2014 17:26

Miha Marn - Filokolo, dečko in pol. Z njegovo pomočjo našli in naročili dele koles po spletu, sestavljeno pri meni doma, v živo gledaš kako iz samega okvirja rata MTB Strsmehj!!!

 

Prijazen, ljubezniv, vedno pripravljen pomagati...

 

Res, dečko s prečko!!! in edini, ki mu zaupam kolo v servis!!!

 

 

www.filokolo.si/

 

 

Swarun 04.10.2014 13:29

Spoštovani rekreativci kolesarji. Hvala za predloge. Ne iščem nekega "frajkinclerja"Iščem sicer bolj okoli Lj. oz Gorenjske. Ugodno naročiti okvir in dele ni danes več noben problem, ampak pravilnih dimenzij-to pa zna bit problem. Je kdo že bil pri  S2P Cycling Science ? A prideš tja že z narejenim kolesom ali prej?

 

BorutF 04.10.2014 19:58

Pozdravljeni Swarun,
V S2P Cycling Science ponujamo fittinge na strankinem kolesu. Torej, ko enkrat kolo že imate, se oglasite in nastavimo. Imamo pa izkušnje, ko se stranka odloča za nakup novega kolesa in ni prepričana v pravilno velikost ali model. V tem primeru svetujemo na podlagi preteklega fittinga, ko imamo mere in vemo katere geometrije so primerne. Torej, če že imate podobno kolo, vam ga lahko nastavimo in svetujemo pri nakupu novega, ki bo pa seveda tudi potreboval nastavitev, ki pa je cenejša.

V vašem primeru gre seveda za posebnost, saj kolo iščete za potovanja, ki ima svojevrstne zahteve. V takih primerih je sodelovanje bolj dolgoročno, saj svetujemo, da položaj (predvsem trupa), poiščemo na podlagi udobja po nekaj-urnem kolesarjenju. Brezplačno vam posodimo opore krmil različnih dolžin in naklonov, da spremenjen položaj preiskusite na več turah. Seveda je bike fitting pred tem osnova iz katere izhajamo, vendar "milimetre" poiščemo skupaj na podlagi subjektivnega udobja (tega žal ne moremo izmeriti).  

Če menite, da lahko kolo kupite na podlagi telesne višine in izkušenj prodajalca, potem svetujem, da  nato opravite še bike fitting. Če se vam ob nakupu uspe dogovoriti, da vam "nerabljeno" oporo krmila po potrebi brezplačno zamenjajo, še toliko bolje.

Za več informacij sem vam na voljo,
Borut 

Maratonac 05.10.2014 11:32

Nisem še videl prodajalca , ki je šel meriti stranko med jajca . Če se ne znaš sam zmerit in ugotoviti katero št. kolesa rabiš . bolš da sploh ne začneš z tem športom. Zmer se , preračunaj, napiši , da ti potem tudi drugi potrdijo izračun in to je to . Potem pa na isti način začni nabavljati dele . Nabavljeno ti pa sestavi vsak serviser .

Swarun 06.10.2014 17:08

He, he! To kar si napisal je tipična"Butnskalarsko-frajki nclerska" varijanta.  Sej se tud da na tak način ampak ne pri meni. Imam že dovolj balkanskih izkušenj. Sicer sem pa z vašo pomočjo že našel par smernic. Hvala, bicikel.com.

Maratonac 07.10.2014 10:21

Glede na to , da si se za okvir že odločil ti ostanjo samo še sestavni deli. . Imaš na voljo od vsake tovarne po 5 cenovnih razredov drage in dobre sestavne grupe in zdravo. Kolk gnarja tolk muske.

3X8 ali  9 , 175mm gonilke 52 42 30 caseta 12 25 in gorska 13 30 srednja kletka . Bremze pa , če se odločiš za olje boš imel kje daleč od servisa kakšen problem , na zajlo so pa itak vse iste razen v kvaliteti čevelčkov. 

Po tvojem pisanju glede ugodnosti kolesa za potovanje , čudno da jaz pri svojih letih zdržim 220km v kosu  na dirklacu , z vso potovalno 15kg prtljago zraven. Imam pa tudi potovalno kolo , samo z dirkalcem se dnevno  prej , dalj in lažje prepelješ,  po asfaltu seveda. Kolesa za asfalt in makadam pa ne boš nikoli pravilno sestavil.

 

Swarun 07.10.2014 10:33

Kompliment tvojim podvigom. A smatraš, da bo treba več trenirati in manj komplicirat.

Janja 07.10.2014 11:25
@Maratonac:

Glede na to , da si se za okvir že odločil ti ostanjo samo še sestavni deli. . Imaš na voljo od vsake tovarne po 5 cenovnih razredov drage in dobre sestavne grupe in zdravo. Kolk gnarja tolk muske.

3X8 ali  9 , 175mm gonilke 52 42 30 caseta 12 25 in gorska 13 30 srednja kletka . Bremze pa , če se odločiš za olje boš imel kje daleč od servisa kakšen problem , na zajlo so pa itak vse iste razen v kvaliteti čevelčkov. 

Po tvojem pisanju glede ugodnosti kolesa za potovanje , čudno da jaz pri svojih letih zdržim 220km v kosu  na dirklacu , z vso potovalno 15kg prtljago zraven. Imam pa tudi potovalno kolo , samo z dirkalcem se dnevno  prej , dalj in lažje prepelješ,  po asfaltu seveda. Kolesa za asfalt in makadam pa ne boš nikoli pravilno sestavil.

 

Malo poglej svoje starejše poste koliko si kompliciral... kako te je recimo motil lep povaljan makedam na avstrijskih kolesarskih - definicija potovanja je kot harmonika.
Pa ne posploševat/zavajat - posebaj pri bremzah - tudi na zajlo niso ravno vse enake - sorry. In odvisno od potovanja in želja posameznika koliko kg se nabere in mogoče celo ne ve v naprej kakšna bo podlaga po kateri bo vozil - in po klancu dol so bremze in obroči (če so V-bremze) kar važne. 

Kolo za asfalt in makedam se da še kako prav sestavit - seveda bo pa po asfaltu nekoliko počasnejši od dirkalca - po drugi strani pa na potovanju hitim, samo če moram ujet avion, trajekt ali rezerviran vlak...- skoraj nikoli. Enim je pomembnejša par km večja hitrost ali par deset km daljša dnevna etapa, drugim, da pri izbiri poti niso omejeni na lepe asfaltne ceste.
Kakšno (kako hitro, za kakšno podlago) kolo voziš je v bistvu važno samo če voziš v skupini ali so etape in pot v naprej predpisane - takat je dobro imeti tako kolo kot ostali. 

Je pa res, da je preproste stvari laže popravit, če je treba. Tu pa tisti opis - več denarja več muzike pri kolesarskih komponentah - ni nujno OK - najdražje komponente so običajno za tekmovanja, kjer so grami pomembnejši od vzdržjivosti - za kolesarjenje naokoli pa ... - ne ravno najcenejših - a tu dobri serviserji vedo katere komponente so bolj "boom-prof" in katere bolj delikatne.
Ne komplicirat se strinjam - na krajšo pot se podaj z biciklom, ki ga imaš, če pa nabavljaš nekaj novega pa je vnaprejšna dobra izbira (za nekatere kompliciranje) boljša in cenejša kot poznejše stokanje. 

Swarun 09.10.2014 12:08

Mi lahko še ti iz lastnih pestrih izkušenj mogoče priporočaš kakšen dober servis, ki ima posluh za "posebne"želje? Da skupaj sestavi kolo po meri z naročenih delov.

 

Zlodej 09.10.2014 15:59

pa saj sestavit kolo po meri ni nobena umetnost... pisi mi na pm in bova dalje rekla

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI