Kdaj greš?
Rad bi šel na ta uradno organiziran del, torej 4.-6. junij 2015. Če bi ns bilo več, se lahko zmenimo tudi za kakšen lastni aranžma.
Sem se že "ustrašil" da greš zdaj v kratkem.
Verjetno je na ta organiziran dogodek precej kolesarjev - posledično zna bit kaj dražje spanje - in če te množica ne moti je to ok.
Midva z ženo sva bila letos konec julija na tej poti. Začela sva v St. Michael (Lungau) in končala v Bad Rdersburgu. Zanimiva in lepa tura.
Predvidevajo jih okoli tisoč. Kot sem rekel, če grem sam, zagotovo v uradnem terminu, če bi nas bilo dovolj, pa se lahko tudi dogovorimo za kakšen drug termin.
Še profil uradne proge:
www.bikemap.net/en/route/1974 19-tour-de-mur/
LP
A zdaj pa še drugim lušte delaš, hehe….
Midva sva to prevozila maja 2012, sicer s specialkami in eno prikolico. Štartala sva v Muhru, tja naju je zapeljal kolega, prvi dan do Leobna (180km), drugi dan do Gornje Radgone (180 km), tretji dan v dežju do Donjega Vidovca (120 km) in četrti dan zjutraj prav do izliva v Legradu in potem domov na štajersko (120 km).
S prenočišči ni problema, sva kar sproti iskala, najboljše privat gostilne, v Radgoni kmečki turizem, če bi šel kdo do izliva, pa je zadnje prenošišče hotel v Donjem Vidovcu, naprej ni.
Saj približno se da pogledat, do kam bi naj prišel tisti dan, pa malo pobrskaš naprej.
Pot je lepo označena, gre izven mest, tudi čez Graz ni neki problem, gre čez park.
Vsekakor priporočam dogodivščino….jaz bi šla takoj še enkrat :-)
Edit:
nekaj me jezi objavljanje, upam, da sem dobro popravila...
@princess:A zdaj pa še drugim lušte delaš, hehe....
.
Pa jih res, ane??? Še meni jih je naredil.
Kako ste pa - tisti, ki ste že bili - uredili z logistiko - kako na začetek? Oziroma, če z avtom, kako do avta nazaj?
Vlak je mislim da, do Tamsweg-a (se da tam kje pustiti avto?) - Od Tamswega do izvira pa je še kar nekaj km.
@janja:Kako ste pa - tisti, ki ste že bili - uredili z logistiko - kako na začetek? Oziroma, če z avtom, kako do avta nazaj?
Vlak je mislim da, do Tamsweg-a (se da tam kje pustiti avto?) - Od Tamswega do izvira pa je še kar nekaj km.
Midva sva avto pustila v St. Michaelu - Lungau (brezplačno) na parkirišču od agencije ki nudi prevoz nazaj iz Bad Radkersburga. Je pa res, da prevoz plačaš 49€ za 1 osebo + 1 bicikel
www.bacher-reisen.com/radexpr ess.htm
Sem bil pred leti s skupino, v dveh dneh od Hintermur do Graz. Čudovito lepa pot in še vedno mi je težko, da ni bilo časa začet na vrhu (Stiklerhute), se sprehoditi do izvira in še skočiti na jezero Rotgulden.
Zadnje čase vedno bolj razmišljam turo ponoviti tako kot želim, verjetno sam, ali pa tudi ne, če se združijo sorodni interesi. Moj plan je štiri dni. Prvi dan bo porabljen ravno za najbolj zgornji del.
Lp
@jurijl: Tudi jaz razmišljam o tej turi. Poleti z otroci (13 in 8 let); starejši na svojem kolesu, mlajši z mano na tandemu. No mi bi naredili cca 60-70km/dan torej skupno 3 nočitve (otroka najraje v šotoru, ki ga seveda peljemo zraven).
Glavno vprašanje je tudi meni kako do začetka poti? Najelegantnejše je verjetno, da te nekdo zapelje do začetka poti (Stiklerhute) in se potem vrne z avtom domov.
Smo pa bili letos ob Dravi - prekrasno. Iz MB z vlakom, nazaj s kolesi.
Lp
Ja, najbolj enostavno je, da te nekdo zapelje na začetek poti. Spust v dolino oz. do St. Michaela je potem eno samo veselje. Dalje pa je pot kar precej razgibana. Ne vem koliko vaši otroci ljubijo vožnjo gor in dol, je pa treba razmislit o tem, ker se nabere kar nekaj višincev.
Dravo sem/sva z ženo prevozila od Toblacha do Dravograda oz. natančneje Mislinje. Murska pot je občutno zahtevnejša.
Je pa nekaj km pred Sticklerhutte rampa, poleg pa avtomat v katerega "doniraš" 5 EUR.
Ja, najbolj enostavno je, da te nekdo zapelje na začetek poti. Spust v dolino oz. do St. Michaela je potem eno samo veselje. Dalje pa je pot kar precej razgibana. Ne vem koliko vaši otroci ljubijo vožnjo gor in dol, je pa treba razmislit o tem, ker se nabere kar nekaj višincev.
Dravo sem/sva z ženo prevozila od Toblacha do Dravograda oz. natančneje Mislinje. Murska pot je občutno zahtevnejša.
Je pa nekaj km pred Sticklerhutte rampa, poleg pa avtomat v katerega "doniraš" 5 EUR.
Kolk dolgi in strmi pa so ti klanci? Ko gledam višinski profil vidim samo enega s cca 150vm in še ene 3-4, ki ne zgledajo niti 50vm?
Najprej moram poudarit, da sem opozorilo o višincih napisal z ozirom na mlajše udeležence - 13 in 8 let. Če se držiš trase Muske poti, potem gre le ta kar lepo gor - dol. Niso to neki hudi višinski metri ali dolgi klanci, se pa vseeno nekaj nabere.
Tu si poglej (Download, Tour drucken)
alpregio.outdooractive.com/ar -murradweg/de/alpregio.jsp
Imaš kilometrino po etapah in višince gor/dol. Na celotno poti od Sticklerhutte do Legrada na Hrvaškem je 458 km in vzpona 2344 m ter spusta 3887 m.
Ne gre ravno za neke "vzpone", pač pa vzpončke. Cesta pač ni vedno tik ob reki. Skupnih višincev se pač nabere toliko kolikor je več ali manj kilometrov v dnevni etapi. Na posnetku www.gpsies.com/map.do?fileId= nfnfewgcdovcyohv se lahko natančno pogleda graf. Avtomata še pred šestimi leti ni bilo. Bila pa je cesta zaprta za motorni promet, tam kjer se koča asfalt, (pri odcepu za Rotgulden). Do Sticklerhutte je še približno 7 Km.
Prevoz?
Za dva ali več je najbolje nekoga najeti da zapelje gor. Za samo enega ali dva pa avtobus iz avstrijske Radgone.
Lp
Mene ta pot tudi strahovito zanima (delčki poti od Graza do Gornje Radgone so tako ali tako redno vključeni v moj kolesarski trening ) samo čas bo trebe še najti.
Ali koga zanima 3 dnevni kolesarski dopust? Lahkotno kolesarjenje z gorskim kolesom po prečudoviti avstrijski pokrajini. Govorim namreč o Tour de Mur (Tura ob Muri).
Več informacij najdete na www.tour-de-mur.at/
Gre za 3 dni, vsak dan cca 110km, avg cca 20 km/h (same vožnje), torej brez pretiravanja, ampak kolesarjenje za užitek, za razgled, ne za štoparico. Če bi se kdo pridružil, ali če gre kakšna skupina, bi se z veseljem priključil, če je možnost.
Sem iz Celja, lahko tudi uredim prevoz do štarta in od cilja do Celja za 3 dodatne potnike (seveda s kolesi in prtljago vred).
Prav tako prosim tiste, ki ste že bili, če lahko prosim povete, kako je s prtljago, prenočitvami. Namreč moja nemščina je bolj slaba, pa nekaj osnov že razumem, a prenočišča in ostalo nisem ravno prepričan, da sem zadevo pravilno razumel.
Hvala. LP