Sam imam Tacx blue motion res da imam na njemu montirano treking kolo ter da imam gor eno staro gumo ampak če nočeš motit sosedov bi na tvojem mestu vzel kaj tišjega. S tem pa zraste tudi cena
Imam Tacx blue matic in s tacx gumo za turbotrainerje ni tako zelo glasen, da bi se ga slišalo čez zidove, ok morda ko voziš v zadnjih prestavah postane glasen, to pa raje potem na turbotrainerju malo višjo težavnost daš in prideš skozi pri nižji frekvenci vrtenja. Problem glasnosti v mojem primeru je v parketu, ki pod turbotrainejrem malce vibrira in se to sliši tudi v spodnjem štuku, ampak ker seveda živim v hiši to domačih ne moti in nisem poizkušal s podlogami. Tako da je podloga po moji oceni ključna stvar, vendar nimam pojma kako učinkovito zaduši to vibriranje.
Ne priporočam nobenega.
Imel prvega in po 4 mesecih uporabe začel ružit. Neuporaben.
Imam drugega in tako vibrira, da imam po 10 minutah mravljinčaste roke in še kaj.
Uporabljam Tacx blue motion (navadna guma)... Super stvar!
Nič kaj posebno glasen ni, čisto tih pa tako ali tako ni nobeden...
Drugače pa kot so že omenjali pred mano... daj v višjo stopnjo trenažer in bo zadeva super.
Če bo že kaj škripalo, bodo to tvoje noge
Pozdravljen.
Kaj pa trenažer KINETIC. Mi imamo enega na zalogi po ugodni ceni: KINETIC T-004 MAGNETIC
Trenažer Kinetic je dosti bolj tih kot pa TACX-ova modela Booster in Blue Motion.
Hvala in lep pozdrav.
GHOST.SPORT
S 45 mm valjčkom je zelo tih tudi tale zadeva od Elite. Poleg tega ima oljno zavoro, kar pomeni, da ni nobenege doziranja zavorne moči z ročicami. Naraščanje zavorne moči je zvezno, doziranje pa poteka z menjalnikom kolesa.
www.rosebikes.si/article/elit e-qubo-power-fluid-indoor-trai ner/aid:784244
Poleg plašča pa potrebuješ še podstavek za prednje kolo, priporočljiva pa je tudi kakšna podloga (kapljice potu, vibracije).
Ali pa tole - www.rosebikes.si/article/elit e-turbo-muin-indoor-trainer/ai d:784348. Ne potrebuješ podstavka, ni potrebno menjati plašča ...
Priporočam prvega Elita, Qubo Powerfluid, zelo tih, veliko odpora, ne potrebuješ magnetne zavore sploh...skratka ugodno in top kvaliteta....ga osebno uporabljam in se zelo zadovoljen.
Elite Turbomuin je tišji od Qubo Power Fluid. Poleg tega pa ni dela z menjavo zadnje gume. Če je slabo vreme snameš obroč in "natakneš trenažer" pa pripravljen si za trening.
www.kolesarnica.si/Products/D isplayTopic.asp?DisplayTopic=2 024&SPID=992722815
imamo na zalogi, poštnina brezplačna.
Dobro, da admin ne meče dol postov z oglaševanjem trgovin . Kdo bo koga....
Še tale problem pri Tacxu Booster. Ročica s katero nastavljaš obremenitev me kar naprej prekljaplja na najvišjo 9-10 stopnjo. Sem štelal z nastavitvinim vijakom pa ni v redu. Pol pa selotejp itd. En drek. Kaj šele ostale firme. DVA DREKA.
V flatu so problem bolj vibracije kot glasnost sama po sebi (tudi ta zna seveda biti težava). Če so stari bloki in nisi v pritličju, je prenos vibracij za spodnje sosede lahko zelo neprijeten. Umisli si tudi dobro podlogo, saj jo dobiš pri skoraj vsakem ponudniku tacx, elite, kettler ipd.
V navodilih za uporabo lepo piše, da je potrebno vsake toliko preveriti vijake. Običajno je problem vibracij in glasnosti "luft" naspojih. Moj ne popota. Tisti, ki sem ga par dni nazaj prodal (Tacx Swing), pa tudi ni.
Sam imam že par let od taxa model sirius. Če gonim gor z cestarjem je veliko bolj glasen kot če dam gor gorca z 26" gumo. Ampak ker živim v hiši to ni problem.
Elita, Qubo Powerfluid
Imam Tacx Satori, uporabljam pa ga le, če je zunaj dež ali če padajo ušpičene prekle. Grem rajši hodit v kak hrib.
Imam pa 26" MTB gor in eno gladko Schwalbe gumo. Sem v hiši, pa me v štuku nad mano ne slišijo.
Praktično uporabna verzija:
www.facebook.com/video.php?v= 10152227029871831 &fref=nf
Kakšne imate kej izkušnje pri uporabi Plaščev za trenažerje?
Pri uporabi le-tega se mi je po cca. 30min naredila konkretna vdolbina na valjčku trenazerja. Vsenaokoli pa drobceni ostanki gume.
TACX Sirius ima jeklen valjček in se mu to po 10-ih in več letih uporabe to ni zgodilo.
SEm si kupil trenažer za zimske dni, naštimal gor specialko, dal pred sabo tv in gonil. Tako sem naredil recimo 5x, potem pa sem začel laufat in se spet pošutil svobodnega, kot poleti na spec.
Imam v okolici polno hribčkov, vsako nedeljo na Krim, vmes pa še kakšen višji hrib. Letos so na dlani vse gore do 2300m - beri brez snega.
Vsekakor enega iz vrste SMART. Razlogov je več. Največji je enostavno virtualiziranje npr. z ZWIFT.
Ni potrebno pretiravati s stroškom, saj so razlike manjše kot je to poznati v denarnici. Optimum je verjetno v zgornji cenovni polovici.
1LpI
Kupi si kar koli, samo, da se lahko povežeš z računalnikom in treniraš z Zwift,... je zabavno in da ti motivacijo....
prosil bi vas za vaso pomoc. Ze dva meseca se premislam ali kupiti trenazer ali ne ( in tudi sevede katerega, ker zivim v stanovanju in nocem motiti prevec sosedov). Ker ne morem biti na miru in se mi v fitnes ne da hoditi sem nasu dva trenazerja ki mislim, da bi zame bila super glede na to, da sem amater in bi gonil 3-4 urce na teden.
Prosil bi vas ce mi pomagate odlocit se med tema dvema trenazerjema:
https://www.bike24.de/1.php?content=8;navigation=1;product=95224;page=1;menu=1200,1201;mid=0;pgc=0
cena bi me prisla z gumo za trenazer 208€
ali
https://www.bike24.de/1.php?content=8;navigation=1;product=23524;page=1;menu=1200,1201;mid=0;pgc=0
308 € z podlogo in gumo za trenazer
Katerega naj po vasem mnenju vzamem?
Ze v naprej se vam zahvaljujem za vase odgovore.
Lep pozdrav,
Matej