Zamenjaj za kompakt (50 - 34).
še kakšna ideja?
@merida bikes:še kakšna ideja?
Ali pa 39 za 36 (če gre na gonilko?).
50-34 se fajn pozna,mel na starem kolesu 52-39 pa zadaj 11-23.pa je blo brutalno.sedaj pa vozim 50-34 in zadaj 28 ,ocitna razlika.
pa se sploh da samo zobnike zamenjati? namesto 39/53 z 34/50
sem slišal da na nekaterih gonilkah to ni možno ...
Ne, ker potekajo pri race gonilki (53/39) luknje v premeru 130mm pri kompaktu (50/34) pa 110mm... je pa to rešil Shimano, ki ima od leta 2013 naprej iste luknje za vse šajbe...
... vsaj pri ultegri in dura ace...
Shit!!! Malo, da si sposodim temo. Torej jaz imam compact Super Record, rad bi imel 52/39, da bi zamenjal samo šajbe praviš NO GO!!!
Tudi nove gonilke od Campagnolota imajo to opcijo, tako da res super, da nisi omejen na dve skrajnosti. Glede na to da iščeš za hribe, ti 36 ne bo veliko pomagala, če nočeš vedno vrteti tekmovalni tempo. 34 pa je že opazna razlika, poglej za Force gonilko, ker je zelo dobra kvaliteta za bistveno nižjo ceno.
@bomba002:Shit!!! Malo, da si sposodim temo. Torej jaz imam compact Super Record, rad bi imel 52/39, da bi zamenjal samo šajbe praviš NO GO!!!
če imaš zdaj kompakt gonilko, pomoje lahko brez večjih problemov montiraš 52/39 šajbe gor, s tem da moraš pač paziti, da bodo novi zobniki imeli luknje v premeru 110mm ( BCD 110)
Recimo, da povprašaj pri Čerinu kar se Campe tiče
Morda kdo ve, lahko na servisu zamenjajo samo kletko zadnjega menjalnika SRAM RED 22?
lahko ce imajo kletko. lahko jo pa tudi sam kupis pa zamenjas. 5min dela
@bomba002:Shit!!! Malo, da si sposodim temo. Torej jaz imam compact Super Record, rad bi imel 52/39, da bi zamenjal samo šajbe praviš NO GO!!!
Če je modelno leto 2015 naprej, potem lahko.
@paraplegicar:lahko ce imajo kletko. lahko jo pa tudi sam kupis pa zamenjas. 5min dela
Nikjer ne zasledim, da bi se prodajala kot rezervni del kompletna kletka, ampak samo zunanja polovica in pullyji! Zato sprašujem, če ima kdo izkušnje s servisom in da tam to lahko porihtajo!
Recimo:
@Anquetil.J:@bomba002:Shit!!! Malo, da si sposodim temo. Torej jaz imam compact Super Record, rad bi imel 52/39, da bi zamenjal samo šajbe praviš NO GO!!!
Če je modelno leto 2015 naprej, potem lahko.
In če vprašanje ni bilo zastavljeno pred skoraj dvemi leti.
Rabim nasvet:
www.bike24.com/1.php?content= 8;product=202262;menu=1000,5,3 23;orderby=2
Verjetno bom kupil ta PM, manjkajo mi zobniki, zanima me, če so 10r kompaktni kompatibilni, npr. tele:
www.ebay.de/itm/Sram-RED-Kett enblatter-2-10-fach-Compact-50 -34-BCD-110-NEU-Ungefahren-TOP /183089786369?hash=item2aa1006 e01:g:JAgAAOSwZrJajt12
Naj nebi bili za 22 prestav, ampak le stare 20. Zgledajo pa isto kot tisti za 22, ter tudi razmak "110" imajo enak.... ter cenejši seveda :) pa še lepši so mi kot čisto črni
@nejchy:Rabim nasvet:
www.bike24.com/1.php?content= 8;product=202262;menu=1000,5, 3 23;orderby=2
Verjetno bom kupil ta PM, manjkajo mi zobniki, zanima me, če so 10r kompaktni kompatibilni, npr. tele:
www.ebay.de/itm/Sram-RED-Kett enblatter-2-10-fach-Compact-5 0 -34-BCD-110-NEU-Ungefahren-TO P /183089786369?hash=item2aa100 6 e01:g:JAgAAOSwZrJajt12
Naj nebi bili za 22 prestav, ampak le stare 20. Zgledajo pa isto kot tisti za 22, ter tudi razmak "110" imajo enak.... ter cenejši seveda :) pa še lepši so mi kot čisto črni
Obstajata Hidden Bolt (HB) in Non Hidden Bolt (NHB) varianta. HB varianta je za najnovejše Sram Red verzije (skrit vijak je pritrjen direktno v gonilko z zadnje strani). Si pa pri HB omejen na Sram zobnike, ker pri ostalih zobnikih ne štima štift za pomoč pri prestavljanju. Jaz sem želel večjo izbiro pri zobnikih in sem naročil NHB.
Upam da ti bo ta info v pomoč...
kompakt gonilka pa 30 kaseta
Na kolesu imam gonilko sram Red 39/52 (2012 letnik) in zadnji verižnik 11-28, zadnji menjalnik je sram force.
Ker veliko kolesarim po hribih si želim lažjega prestavnega razmerja, vendar ne vem kako stvar izpeljati.
Kolikor sem bral po spletu, menjava zadnjega verižnika odpade, saj več kot 28 zob zadnji menjalnik ne "prebavi" ???
Kako je z menjavo verižnikov na gonilki pa ne najdem podatkov, niti ne vem al se stroškovno sploh izzide, saj kolikor vem, prideta zobnika skoraj toliko kot kakšna rabljena gonilka ?
Prosim za nasvete...