@tomyboy2:Takšno?
Ne... to je za dirkanje. Razumite vendar, da je ultramaratonec višje oz. dejansko skoraj tako, kot bi se držal za krmilo. Gre se samo zato, da se pač vleže na to krmilo in počiva, bistveno pa upognjenost telesa ne poveča.
Tisti nastavki z Orbee pač sem ne pašejo, kajti delali smo jih po meri, zato rabim pač novo zadevo. In seveda ne iz karbona in s ceno 200, 300 eur.
Misliš kaj takega?
Lepo dvignjeno, udobno... za povrhu še hitro :) Ma klinc, če bi lahko, bi kupil kar cel komplet iz fotke(z "mašino" vred) za 300€ :P
Meni eni 3T ležijo doma. Če te zanima... So iz alumijija... nč dragi, rabljeni parkrat...
@jure90:Misliš kaj takega?
Ma kolikokrat moram napisati, da morajo biti lakti višje. Vsa zadeva mora priti vsaj 5 cm višje. Sem gledal nekaj spletnih strani... sicer bi se kaj našlo, ampak enkrat ni na pravem krmilu, drugič je zadeva, kjer so komolci višje, pa so tisti lenkerji skoraj ravni i pd... Itak nekako mislim, da edino kaj takega najdem verjetno samo v Grazu.
@SODROVC:Meni eni 3T ležijo doma. Če te zanima... So iz alumijija... nč dragi, rabljeni parkrat...
A... kaj je to 3T? Imaš kakšno sliko? Da so iz aluminija in da niso dragi sta že dve dobri novici, he, he... ampak, je to t. i. počivalno, ali kronometersko krmilo? Jaz rabim tako, s katero lahko peljem 400, 500 in več kilometrov, ne pa šprint 40 km.
s T3 je verjetno mislim Profile Design T3
www.profile-design.com/profil e-design/products/aerobars/alu minum-aerobars/t3-plus.html
jaz jih imam, so dobri ampak nizki, tako da niso za dolge ture, vsaj zame ne, mislim da se tudi dobijo podstavki da jih zvišaš www.profile-design.com/profil e-design/products/accessories/ armrests-brackets/aerobar-brac ket-riser-kit.html samo se mi zdi da so precej dragi
3T je firma, ki dela komponente, tudi aerobare.
www.3tcycling.com/road/en/bik e-components-category/aero-han dlebars/?filter_model=177 &query_type_model=or
ne vem v čem je problem pod naslone aerokrmila našopat podložke in nabavit daljše vijake
podaljše pa kupiš ukrivljene navzgor
tile niso nič kaj za počivat:
ciclirati.files.wordpress.com /2009/12/saxo_bank_voight_tt_b ars_600.jpg
Hvala lepa vsem za odgovore. Podrobno bom zadeve pogledal pozneje. Če ima kdo še kakšno idejo, nasvet, podatek... sem na voljo.
Ko sem sam vozil DOS sem uporabljal tele www.syntace.com/index.cfm?pid =3&pk=2093 , ki so že sami po sebi dvignjeni. Zraven dobiš še podloške, ki naslone dvignejo 6 cm nad balanco. Če ti to ni dovolj ti vsak strugar za zelo poceni naredi podloško , ki jo daš pod naslone poljubne višine.
O kakšnih podložkih vendar govorite. Če pogledam sliko od Aleša... so komolci že na tej sliki dvignjeni ali daš še kaj, kam?
Še vedno bi rabil odgovor, kje imajo največjo izbiro teh zadev?
Mogoče tale...če bi le šla dovolj narazen
www.wiggle.com/use-tr2-clip-o n-aero-bar-chassis/
Drugače pa ti predlagam Google...iščeš dve tri ure vsak dan...ni hudič da ne najdeš...edino ti veš kaj bi rad.
lej nikita, js imam to. nastavljivo tudi po višini:
redshift aerobars
1:45 dalje
@Nikita:Še vedno bi rabil odgovor, kje imajo največjo izbiro teh zadev?
@jeti:lej nikita, js imam to. nastavljivo tudi po višini:
redshift aerobars
1:45 dalje
... ne. Ni mi jasno, čemu ima ročice take, da si malodane ne izviješ roko, ko to držiš. Rabim bolj naravni prijem... vsak naj izgegne roko predse in si pogleda, kam gledajo dlani. Tole sigurni ni odobno za nekja ur kolesarjenja.
@Nikita:@jeti:lej nikita, js imam to. nastavljivo tudi po višini:
redshift aerobars
1:45 dalje... ne. Ni mi jasno, čemu ima ročice take, da si malodane ne izviješ roko, ko to držiš. Rabim bolj naravni prijem... vsak naj izgegne roko predse in si pogleda, kam gledajo dlani. Tole sigurni ni odobno za nekja ur kolesarjenja.
dej poglej si malo video, boš videl da imaš milion nastavitev, če še v tem ne najdeš svoje pozicije si umisli svoje :).
@jeti:dej poglej si malo video, boš videl da imaš milion nastavitev,
če še v tem ne najdeš svoje pozicije si umisli svoje :).
ja kaj čemo...Truplo bo našel milijon problemov tudi tam kjer jih ni,če pa treba,pa še bo kompliciral do amena...
Sami bkoborci...kako lahk kej tko grdga nataknete na specialko? Grozn..
www.ebay.com/itm/Outdoor-Cycl ing-Bike-Bicycle-MTB-Triathlon -Aero-Rest-Bar-Relaxation-Hand lebar/191296452043?_trksid=p20 47675.c100005.m1851 &_trkparms=aid%3D222007%26 algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc% 3D20131003132420%26meid%3D4c82 9ee9149441b2b23207a564586a48%2 6pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3 D6%26mehot%3Dpp%26sd%3D3012528 72559 &rt=nc
@ken:Sami bkoborci...kako lahk kej tko grdga nataknete na specialko? Grozn..
Ker s tem komot dobis ene 5 kmh dodatne hitrosti. Najprej probaj, pa bos pol govoru. Na valja se vsakemu 5 jurjev naokol, da bi si lahk s kozam okol vozil...
Res. Strašno grozno!
@jeti:@Nikita:@jeti:lej nikita, js imam to. nastavljivo tudi po višini:
redshift aerobars
1:45 dalje... ne. Ni mi jasno, čemu ima ročice take, da si malodane ne izviješ roko, ko to držiš. Rabim bolj naravni prijem... vsak naj izgegne roko predse in si pogleda, kam gledajo dlani. Tole sigurni ni odobno za nekja ur kolesarjenja.
dej poglej si malo video, boš videl da imaš milion nastavitev, če še v tem ne najdeš svoje pozicije si umisli svoje :).
@jeti:@Nikita:@jeti:lej nikita, js imam to. nastavljivo tudi po višini:
redshift aerobars
... ja sem pogledal malo bolj podrobno, za nekaj sekund so tisti rogovi po mojem okusu. Ravni, ali rahlo ukrivljeni ne pridejo v poštev. Sem prestar, da si lomim roko po nepotrebnem.
Izbira je glede na to, kar ste prilimali in tudi sam sen našel že davno nekaj spletnih strani kar dobra, le da še vedno nimam nekega naslova, kje bi to kupil. Tako po spletu...?
... ja... zato pa iščem "najlepše in najdražje", da bo vseeno manj grdo, he, he...
@Firnk:@ken:Sami bkoborci...kako lahk kej tko grdga nataknete na specialko? Grozn..
Ker s tem komot dobis ene 5 kmh dodatne hitrosti. Najprej probaj, pa bos pol govoru. Na valja se vsakemu 5 jurjev naokol, da bi si lahk s kozam okol vozil...
Tudi na ta način se dobi 5 km/h, le tisti malo manj gibčni je ne bodo sposobni zavzeti brez dodatnih vaj za raztezanje, ki pa so lahko tako ali tako zgolj koristne za telo
Pridi k meni, ti bom namontiral in boš preizkusil. Nastavljivi so po višini in po dolžini, pa še okoli svoje osi. Ni vrag, da ti ne bi pasali.
Ker sem kupil drugo kolo... bi rabil tudi drugo tako krmilo. Krmilo, katero je dvignjeno nad balanco, podaljški pa tudi niso ravno spodaj. V glavnem za ultramaratonsko kolesarjenje in ne za kronometer oz. dirkanje.
Kdo pri nas ima kakšno izbiro... gledal sem vse živo, pa nič našel.