Spet bo luštno kot vsako leto evo prijavljen
Mene pa zanima , če organizator kaj razmišlja o kontra smeri , mogoče za spremembo al je to bolj ko ne fiksirano ??
Sam prijava za maraton pa ne bi mogla bit bolj čudaška
a se ne da to mal bolj poenostavt
@lancearmstrong:Spet bo luštno kot vsako leto
evo prijavljen
na sami trasi in potem pod šotorom
Luka-007, a ste mogoče razmišljali v smeri, da bi vsaj prvih 5 km prvi avto vozil bolj počasi, da se
vseeno malce bolj strne kolona? Tisti, ki štartamo zadaj, trpimo najbolj prvih 30 km, ko se vozi z
hitrostjo 45-50, da ulovimo prve. Potem ko jih uloviš, si pa itak že brez moči. Ko sem enkrat štartal iz prvega boksa, je bilo vse skupaj neprimerno lepše in lažje in manj nevarno.
@marq:Luka-007, a ste mogoče razmišljali v smeri, da bi vsaj prvih 5 km prvi avto vozil bolj počasi, da se
vseeno malce bolj strne kolona? Tisti, ki štartamo zadaj, trpimo najbolj prvih 30 km, ko se vozi z
hitrostjo 45-50, da ulovimo prve. Potem ko jih uloviš, si pa itak že brez moči. Ko sem enkrat štartal iz prvega boksa, je bilo vse skupaj neprimerno lepše in lažje in manj nevarno.
Po mojem pa je ravno bolje, da takoj, ko bomo/boste iz Kamnika, da avto potegne. Bolj redka kolona je po mojem mnenju vseeno varnejša od strnjene, pa čeprav je hitrost morda za 10 km višja.
Pač je verjetno poanta v tem, da si na štartu vsaj uro prej in se rineš v ospredje, če že pač hočeš dirkati in si sposoben, da si v ospredju.
Meni je bilo eno leto tako vseeno... štartam sem čisto zadnji oz. vsaj tako sem mislil. Pa so bili odzadaj skriti še Štangelj, Svete, Cvetičanin... in me nekje iz Kamnika prehiteli tako hitro, da sem kar mislil, da se vozim proti Kamniku in ne obratno, he, he... . Pa ni bila moja hitrost 35 na uro, amapk vsaj deset več... oni pa po mojem eno 55 ali še več, he, he...
Verjetno tudi ok varianta, prvih 100 naj se čimprej odpelje mi pa čez par minut s svojim tempom naprej ;)
nič komplicirat to je dirka ne pa maratonin na dirki se pač dirka,tudi v tujini nobenga ne čakajo,ampak s štarta do daske
Na vseh drikah gre 1. uro v filter. Samo tega ponavad še ne kažejo po TV.
Drugač pa ne komplicirajte, če vam kaj ni všeč, pač ne hodite na Alpe, ampak se ga pojdite nalivat na češnje v Brda ali Metliko npr.
@Firnk:Na vseh drikah gre 1. uro v filter. Samo tega ponavad še ne kažejo po TV.
Drugač pa ne komplicirajte, če vam kaj ni všeč, pač ne hodite na Alpe, ampak se ga pojdite nalivat na češnje v Brda ali Metliko npr.
Toda pozor!!
Tudi tam se vedno najde kakšen, ki WONNABEE-jem striže krilca.
Zna bit, bo kr maraton, kakor je organizator napisal vsako leto v razpisu . Če je pa kdo mislil, da je dirka, pol pa naj dirka...s kom že?
...zaka že?
od kdaj pa maraton ni dirka?
sposojeno iz tekaškega sveta:
Maraton je najdaljša tekaška atletska disciplina. Maratonski tek se standardno izvaja na progi dolžine 42,195 km (26 milj in 385 jardov). Splošno se maraton smatra kot najtežja atletska disciplina in ena najtežjih športnih disciplin nasploh.
zakaj potem kolesarski maraton ne bi bil tekmovalnega značaja?
@FAUSTO: Tekači imajo za razliko od kolesačev svojo najdaljšo disciplino, ki je po vrhu še olimpijska.
A mislis Špartatlon (246 km)? Ali Badwater maraton (217 km)? Sta malenkost daljša od 42 ...
Ma dejte si že enkrat razčistit. Kakor hitro organizator, pa naj bo v naslovu maraton, kolesarska, dirka, vzpon, kolesarski piknik, družinsko srečanje, bla, bla bla, najavi da se čas meri, navede kategorije in odprto vožnjo...potem je pač jasno da se bo španal in da to ni panoramski izlet ali družinska vožnja. Tstemu, ki to ne ustreza si pač naj poišče sebi primerno prireditev. Mislim, da je v vsakem razpisu prireditve jasno specificirano za kaj gre. Vsi pa vemo, da se prav na vsaki prireditvi pojavijo prepotentneži (v večjem ali manjšem številu), ki s svojimi dejanji delajo štalo.
@Firnk:@FAUSTO: Tekači imajo za razliko od kolesačev svojo najdaljšo disciplino, ki je po vrhu še olimpijska.A mislis Špartatlon (246 km)? Ali Badwater maraton (217 km)? Sta malenkost daljša od 42 ...
Vsaka ultra je daljša od 42 km....in teh je kar nekaj. Pravzaprav, ko se malo poglobiš, jih je kar precej. Bolj ravninskih in bolj hribovskih.
Maraton al pa dirka...glavno je, da se vozi z dušo in srcem
Dejmo naredit kompromis. Evo jaz bom začel od sebe. Sem rekreativc in dirkanje me ne zanima. Ne motijo me niti kolesarji, ki dirkajo pač vsak ima svoj užitek. Moti me samo dejstvo, da ko zaostaneš več kot 60 minut za vodilnim zgubiš zaporo in s tem se ti seveda zmanjša varnost čeprav itak vemo, da voziš na lastno odgovornost. Pa tudi to vozilo zapore me nebi toliko motilo, ampak ko sem bil zadnjič na maratonu alpe me je na Črnivcu prehitelo vozilo, ki označuje konec zapore. Ok greš pač s svojim tempom, ampak za vozilom so izginili tudi vsi redarji, ki so nakazovali smer(na križiščih) kam je treba it in ker sem s primorskega konca ne poznam te kraje sem imel srečo, da je z menoj vozil en kolesar, ki pozna pot če ne bi se zgubil. Torej organizator naj zagotovi enake pogoje za vse udeležence oziroma plačnike in po tem ne bo več važno kdo dirka kdo špancira in tako naprej. Važno je, da vsi uživajo. Dokler ne bo tako hvala lepa na takih maratonih.
Moje mnenje...
še tisti 2 malo daljši dirki, ki jih imamo amaterji na voljo v Sloveniji bi nam nekateri pretvorili 25 km/h vožnjo za avtom...
Tako je... zaprta vožnja bi morala biti do zadnjega udeleženca prav tako postojanke in redarji. Drugače lahko greš tole odvozit v solo režiji. Ravno zaradi organizacije sem sam šel na ta maraton, da ti ni treba s sabo vlačit tolk pijače, hrane... Postojank je bilo še preveč. Zaradi defekta je tudi mene ujela zapora pri Črnivcu, samo na srečo je še bila okrepčevalnica na vrhu. Meni je bila organizacija super in bi še šel. Z dirkači se pa ne obremenjujem, ker jih itak vidiš samo na štartu.
@leopardTrek:še tisti 2 malo daljši dirki, ki jih imamo amaterji na voljo v Sloveniji bi nam nekateri pretvorili 25 km/h vožnjo za avtom...
Ne gre zato da se vsi peljemo 25km/h, ampak kot je ze bilo napisano, potem ne sme biti "metle na 60min"
in na koncu ni razglasitve - ce se pa prva grupa pelje 50km/h pa tudi ok.
@rekreativec666:Dejmo naredit kompromis. Evo jaz bom začel od sebe. Sem rekreativc in dirkanje me ne zanima. Ne motijo me niti kolesarji, ki dirkajo pač vsak ima svoj užitek. Moti me samo dejstvo, da ko zaostaneš več kot 60 minut za vodilnim zgubiš zaporo in s tem se ti seveda zmanjša varnost čeprav itak vemo, da voziš na lastno odgovornost. Pa tudi to vozilo zapore me nebi toliko motilo, ampak ko sem bil zadnjič na maratonu alpe me je na Črnivcu prehitelo vozilo, ki označuje konec zapore. Ok greš pač s svojim tempom, ampak za vozilom so izginili tudi vsi redarji, ki so nakazovali smer(na križiščih) kam je treba it in ker sem s primorskega konca ne poznam te kraje sem imel srečo, da je z menoj vozil en kolesar, ki pozna pot če ne bi se zgubil. Torej organizator naj zagotovi enake pogoje za vse udeležence oziroma plačnike in po tem ne bo več važno kdo dirka kdo špancira in tako naprej. Važno je, da vsi uživajo. Dokler ne bo tako hvala lepa na takih maratonih.
Moje mnenje...
... saj ves čas o tem govorim, ne pa, da smo proti dirki oz. da ubogi rekreativčki, dirkalno nastrojeni, izgubijo še ti dve prireditvi? Malo heca... ampak je pač tako, da dirka stane več (zapore, boljše varovanje, čipi, obdelava podatkov in še kaj) in to naj dirkači pač plačajo. Sam svoj živi dan še nisem pogledal uradnega rezultata v Ljubljani ali Kamniku, ampak si merim svoj čas od štarta, ko začenjamo s 5 km na uro, pa do cilja. Ure so pač takšne, da ko stojiš, ura ne gre in to je edini minus pri tem. Če dosežem 5 ur naokrog, sem cilj izpolnim - vseeno je tako pri meni, kakor večini prisotna tudi mala tekmovalnost, to pa je tudi vse. Ne pa na račun drugih, niti na pamet mi ne pride, da bi s s čim pomagal, kajti prevaram lahko samega sebe. In pri tem izpadeš največji bedak...
Vendar ne, "dirkači" takoj vso pozornost preusmerijo proti nam, kot da imamo kaj proti njim! Jaz sem vsaj do sedaj prišel na štart v Kamnik kakšnih 20 do 30 minut prej (eno leto sem namenoma bil skoraj zadnji v koloni) in kaj vidim: kup bedakov, katerim se ne da zjutraj vstati, čeprav so doma npr. 30 km stran, potem plezajo tam gori nad cesto, dajejo kolesa čez ograjo, drugi to preprijemljejo in še kaj.
Pa res nekateri mislite, da izgledate pametno s takimi potezami? Pa to niti ni najhujše, kaj se navadno vse dogaja na Franji, morda Jurišu na Vršič in tudi Kamniku!
Franja je pa skoraj kot Prešernov Krst pri Savici...citiram:"...vname se strašen boj, ne boj, mesarsko klanje...". Sodelavc me je lan uprašu, če grem na Franjo, pa sn odvrnil da tepst se pa ne grem. In kaj je blo...deca je en idiod zapeu pod zic, s tem je portgal na kolesu večino zadnjih špic (menjalnik "napadalca"), padu, si zlomu klučnco, uniču dragega karbonca...A pol pa naj grem na Franjo??? Pa sj nisn u lukno padu. Raje grem na jogurt septembra, kjer je maraton dobesedno maraton, kjer se ne tekmuje, ampak uživa vse do Logarske. To počne 95% udeležencev, ostali pa itak da poženejo če jim paše. Šmorn, pir pa enolončnca so pa za vse, če maš pa srečo pa še nou picikl dam peleš. Alpe...ja, bom šel, ko bom prej zvozil solo, za dušo in izlet.
Fajn vreme, fajn tura, fajn zakluček pr domu Planincev je blo zadnja leta, pa rečmo da bo tk tud letos. Ko bo razpis zunaj, se prijavljam na jogurt.
@oschti:Sodelavc me je lan uprašu, če grem na Franjo, pa sn odvrnil da tepst se pa ne grem.
Saj tud v vsakem gostilniškem pretepu kak bolj pameten (al pa prestrašen, al pa kakršenkoli pač) ostane pri kraju.
Jaz sem se imela čist fajn! Sem se pač vsakemu, ki je hotel mimo, malo umaknila. Amak saj itak vsak sam zase ve. (Vsaj upam)
Gre al pa tud ne gre. Njegova odločitev, ane?
Meni je škoda za vse, ki ste začeli kolesariti šele pred 10 leti ali manj, da ne veste kako je maraton Franja izgledal včasih(pred 10 leti in več nazaj)...potem bi lažje razumeli nekatere tukaj, ki bantijo nad čipi, dirkanjem do dile, obnašanjem posameznikov ipd. No žal maratona Alp takrat še ni bilo. Drugi časi so danes...se je treba sprijaznit.
lpa
kaj pa maraton okoli pohorja je se tisti ta pravi - spominska medalja pa makaroni,
sam ze dolgo nisem bil, tam nekje okoli leta 2000?
Pozdravljeni!
Z današnjim dnem so odprte prijave na že 9. Maraton Alpe Scott, ki bo tradicionalno na sporedu prvo nedeljo v juliju, natančneje 5.7.2015 s startom ob 9h v centru Kamnika.
Izkoristite možnost cenejše startnine v pred prijavi.
Prijava
Razpis
Lep pozdrav!
KD Alpe