Razmisli o kontaktnih lečah.
Kontaktne lece niso za vsakogar.
Poglej Adidas Evil Eye in Halfrim (oba imata moznost vstavka - clipa z dioprtijo)
Bolle ima tudi podobno varianto.
Za Oakley lahko narocis stekla z dioptrijo, enako za Adidas in mislim da RudyProject (vse original, a drago ko zafran)
Lahko pa naročiš proko ebay-a poceni očala ( 20 EUR ),ki imajo 5 dodatnih stekel in klip za dioptrijo.Pri optiku pa leče za klip stanejo cca.50 eur.Očala seveda niso hudo kvalitetna,a če nisi posebno mahnjen na firme bi bile take čisto v redu.
Uporabljam oakley soncna očala..šel sem do optika z okviri, vzel mi je ven sončna stekla, namontiro dioptrijska stekla..in to jet o :)
Če se ne motim je taka tema že bila. Eni imajo že športna očala s temnimi stekli in z dioptrijo že na steklih. Malo povprašaj optike.
Drugače pa so SH+ z nastavkom za dioptrijska stekla popolnoma OK. Pa še cena je OK. Tudi če imaš -3,5 ni problema.
@nemelk: odvisno tudi od 'velikosti' dioptrije. ce imas okoli 3 in vec bodo stekla aka sipce ze zelo debele in bodo ocala tezka v klip pa jih bo tezko 'zbasat'.
Sam imam malce prek 4 in niso nic debele. Stekla znajo ze kar nekaj casa lepo stanjsat, tudi plasticna ;)
Lahko potrdim, da so Bolle variante v redu. Se pa splača tudi na teh korekcijskih steklih imeti antireflex premaz, pa polarizirano itd - kar pač podraži zadevo. Je pa pametno imeti vsaj 2 vrsti osnovnih stekelc za Bolle očala - ene prozorne ( za oblačne dni in ponoči ) in nekaj za po soncu.
Brez debate - od vse kolesarske opreme, ki jo je možno kupiti, bo nakup sončnih korekcijskih očal za tiste, ki nosijo očala in ne prenašajo kontaktnih leč, VEDNO najboljši nakup.
Sicer nima povezave, a edino s takimi očali je možno uživati v ogledu npr letalskega mitinga - bodisi v oblačnem, še posebej pa v sončnem vremenu.
Uporabljam Adidas Evil Eye že dve leti, kupil v kompletu s temnimi in rumenimi stekli, zraven pa naročil še korekcijska stekla za znotraj, takrat doplačal 45€, uporabljam jih tudi kadar nisem na kolesu, priporočam
Moja izkušnja je sledeča. Sem prinesel k optiku (Art optika Kranj, imajo kar nekaj trgovin tudi po SLO) navadna športna očala in so mi stekla zamenjali in mi jih notri dali z dioptrijo. Zgledajo enako kot original, saj lahko izbiraš tudi barvo. Baje, da očala pošljejo v Ajdovščino, kjer imajo stroj za kar nekaj € in je trenutno HIGH TECH, kar se tiče stekla.
Torej odlična rešitev in jih uporabljam za tek, smučanje, kolesarjenje...
Zdravo!
No in sem končno prišel do svojih prvih resnih športnih očal. Adidas Evil Eye Halfrim imajo adapter v katerega se vgradi dioptrijska stekla. Ta adapter nadomesti originalna stekla in odpade notranji natični adapter za dioptrijska stekla. Slabost slednjega je čiščenje stekel, ko ga je treba jemati ven. Ker se očala briše tudi večkrat dnevno, tega nisem hotel. Za mojo dioptrijo s cilindrom po eni osi -2,0 in po drugi -3,0 je ravno še šlo zaradi krivine. Najvažnejše pa je, da imam dosti večje dioptrijsko pokrito polje kot, če bi imel natični adapter z malimi stekli.
Po prvi vožnji s kolesom lahko samo rečem, da super. Čakam pa kako primerno sonce - še pride - že ta teden.
Razlika oz. rob niti ni tako viden kot na fotkah. Sem iskal osvetlitev, da je prišlo do izraza.
LpI
Pozdravljeni,
zanima me če si je dal kdo v bližnji preteklosti narediti sončna korekcijska stekla oziroma ali imate korekcijska stekla vstavljena preko adapterja? Zanima me, katera izvedba se vam zdi najboljša ter kje približno se gibljejo cene?
Hvala.
@filiusRodeo team Kranj. Perfekten zastopnik!!!!Pozdravljeni,
zanima me če si je dal kdo v bližnji preteklosti narediti sončna korekcijska stekla oziroma ali imate korekcijska stekla vstavljena preko adapterja? Zanima me, katera izvedba se vam zdi najboljša ter kje približno se gibljejo cene?
Hvala.
@n3o:@filiusRodeo team Kranj. Perfekten zastopnik!!!!Pozdravljeni,
Hvala.
@Fausto lahko tudi se kj vec pove...
Bolle korekcija. Njihovi okvirji in lece. Vse od Bolle. Nic vsadkov kot Adidas. Delajo za dioptrijp od -8 do +8 ... Cena okoli 300eur z ddv...
Hvala. Bom pogledal.
Moram povedati, da mi očala z vsadki, adapterji res niso všeč. Namreč očala bi poleg pri kolesarjenju uporabljal tudi za vožnjo v avtu ter kdaj ko bi se sprehajal, zato mi res najbolj "diši", da bi bile šipe korekcijske sončne, vendar je ta vairanta tudi verjetno najdražja?
Res se še nisem globoko posvetil v brskanje med možnimi variantami, vendar me zanima ali tista penica pri očalih Adidas Evil Eye Halfrim, vpija pot, služi svojemu namenu? Namreč sedaj vozim z navadnimi korekcijskimi očali in mi pot po nekaj časa priteče tudi na oči, posledično se šipe umažejo.
Zdravo!
Ali imate kaj izkušenj s korekcijskimi kolesarskimi očali. Kateri okvirji / optiki so priporočila vredni?
Nosim stalno očala s progresivnimi lečami (daleč in blizu s prelivom vmes) in me to na kolesu moti, če se spomnim, da jih imam seveda. Rad bi kolesarsko varianto in samo na daleč. Na blizu (pol metra) itak, da na kolesu ne rabim.
Lp
Igor