pokanje v semimembranosusu in semitendinosusu (rastišče)

Domov > Forum > pokanje v semimembranosusu in semitendinosusu (rastišče)

pokanje v semimembranosusu in semitendinosusu (rastišče)

SORTIRAJ PO:
scottcr1 10.02.2015 20:31
pozdravljeni
pred kratkim se mi je na mestu kjer se priraščata dve mišici na golenico na zadnji strani noge na spodnjem delu stegna začelo med kolesarjenjem pokati. občutek je, kot da bi se kiti drgnili med sabo. bolečina ni tako huda ampak je zelo moteča ker mi poci vsakic, ko na kolesu nogo potegnem navzgor. na spletu sem prebral, da je ta poskodba zelo redka in se o njej ne ve veliko. stvar zgleda takole: ,https://m.youtube.com/watch?v=mDAHOxFZbzQ zanima me ce je kdo to že slucajno imel in kako je pozdravil poškodbo?
Maratonac 11.02.2015 10:51

Če je to nad Ahilovo peto,  potem včasih tudi meni poka , samo neha samo od sebe in ne boli. Kot da bi se dve struni -mišici borili med seboj za isto pozicijo in tako napete spodrivajo ena drugo .

 

scottcr1 15.02.2015 19:09
ne ni nad ahilovo ampak na notranji strani kolena (enako kot v videu) pa poka mi ze skoraj 4 tedne pa ni nič boljš...
matejfk 15.02.2015 21:11

Res je pokanje na mestu insercije obeh mišic redko in ni zelo resno stanje če zadeva ne boli. gre za drgbjenje kite ob kito v bližini narastišča, vzrok ponavadi ni znan.

Možne rešitve so krepitev (najbolje na izokinetični napravi, npr Biodeks) in razrezanje. Pravilna namestitev kinesio tejpa zna zadevo tudi odpraviti.

Sam lahko poskusiš krčit in iztegovat koleno v različnih pozicijah golenice, s tem mislim v notranji ali zunanji rotaciji golenice in s tem spremeniš kot vleka mišice....

 

Lp, Matej

scottcr1 16.02.2015 16:24
hvala za odgovor,a mogoce poznas koga ki bi mi znal kineziotajp tako zalepit?
lp.
dprulles 22.02.2015 14:10

Kako je z pokanjem v začetku, na sredini in proti koncu treninga? Lahko je kako akutno stanje, ki za nianso spremeni fiziologijo prirastišč tendomnin delov Semimembranozusa,tendinosusa, bicepsa femuris in povzroča težave.

Je zateklina(mogoče minimalna), je področje toplejše od druge strani.

Vsekakor če se bo nadaljevalo pravi naslov, mogoče ne najcenejši je Sašo Vogrin Lenart.

 

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI