Bicikl je za začetnika povsem dobra zadeva - ima pa jasno vstopno opremo. Moraš probat, če ti ustreza. Po drugi strani imaš bicikle s 105 za jurja. Meni se brez nekega hudega razmišljanja zdi dober nakup glede na sliki in spisek opreme za 420 EUR.
Kaj pa kej takega? www.a2u.si/products/show/PM5U A8W8JDKWGYWW
Se mi zdi, da se v specializiranh trgovinah vedno dobi vec za X denarja, pa se za kaksen popust se da ponavad zmenit.
Glede na to, da sem čist laik, nepoznavalec, me zanima koliko bi sploh občutil razliko med kolesom, ki sem ga navedel v prvem post-u in kolesom, ki jima opremo s 105? Razlika v ceni je seveda očitna.
@Tomazek94 Alu okvir bi pomoje bil čist dovolj, ali?
@bobi88 Mogoče bi še cenovno šlo skozi, ampak res zadnja meja, je toliko boljše od Genesisa ki sem ga omenil?
@ ONE777 Bom še pregledal bolho.
Glede na nizko rast, ~160cm, kakšna velikost okvirja bi prišla prav?
Lahko še prosim predlagate kako kolo, v tem cenovnem razedu, namreč drugo kot obliko in ceno sam ne morem oceniti, nimam izkušenj na tem področju :)
105 oprema je vec kot odlicna.. alu okvir tudi.. glede visine je pa odvisno katero znamko kolesa bos vzel..
Nobene razlike ne boš občutil. 105 dela bolj "žmohtno" proti tiagri, prestavljata pa obe, zavirata tudi obe. Pametnih razlik ni. Crkjot pa tudi sora ne bo kar tako.
@fusion, še moje mnenje...
Vzami tega novega iz prvega linka, ki si ga omenil... cenejše kot to res negre in če si popoln začetnik, ti bo tudi oprema več kot služila.
Potem pa, če boš kolesarstvo vzljubil in se bodo kilometri strmo nabirali, prodaš to (kaj dosti pod 400e ti nebo treba) in kupiš novo, boljše kolo, takrat boš točno vedel in poznal kaj potrebuješ...
Novo je le novo, če ne druga za veselje
p.s: tudi sam sem pred leti začel na podobnem rangu kolesa, sedaj pa delam 15k na sezono, seveda z boljšo opremo...
tudi geometrija okvirja zgleda taka da bo precej trd za vozit . Poceni je, ampak ni zastonj tako poceni, za začetnika zadovoljivo. Če bi mu dal navadno balanco bi ga skoraj uvrstil v treking kolesa
@Ferdo:tudi geometrija okvirja zgleda taka da bo precej trd za vozit
.
Tole me pa resno zanima, kako lahko oceniš geometrijo iz slike.
Glej samo okvir in potem poglej kakšen okvir imajo kolesa od vrednosti 2.000 € dalje oz. probaj vozit oba in boš hitro videl razliko
Večina nas ima malenkost bolj udobno geometrijo, ker race geometrije enostavno ne rabimo. Verjetno je na sliki res bolj udobna, ma nima veze, ker ne bo opazil, edino hrbet mu bo hvaležen. Tudi bicikl za jurja bi imel ravno tako geometrijo.
@Kittel:Popolnoma se strinjam z Kittel. Eno sezono na takem in itak potem ... al bos zagrabil al pa mel kolo za nedeljske izletke.@fusion, še moje mnenje...
Vzami tega novega iz prvega linka, ki si ga omenil... cenejše kot to res negre in če si popoln začetnik, ti bo tudi oprema več kot služila.
Potem pa, če boš kolesarstvo vzljubil in se bodo kilometri strmo nabirali, prodaš to (kaj dosti pod 400e ti nebo treba) in kupiš novo, boljše kolo, takrat boš točno vedel in poznal kaj potrebuješ...
Novo je le novo, če ne druga za veselje
p.s: tudi sam sem pred leti začel na podobnem rangu kolesa, sedaj pa delam 15k na sezono, seveda z boljšo opremo...
Ste pa asi, ni kaj!
Človeka, ki nima pojma pri 160cm pošiljate po kolo, ki obstaja v najmanjši številki 54!!
Iskreno povedano si mer, ki so na razpolago sploh nisem ogledal. V prvi plan sem postavil zamisel, da naj si @FUSION nabavi kolo za rang ki s ga je postavil .. novo, rabljeno ali kako izposojeno (če ima mogoče tako srečo). Za velikost okvirja pa naj še malo povpraša malo potestira in bo že nekako prišel do pravega okvirja zase.
Si bom @blaža sposodil:
Človek, ki nima pojma, pa mu rečete, naj kupi rabljeno kolo.
Naslednji dan bo že pri serviserju, ker nekaj ne bo štimalo in po tretjem obisku se mu bo cestno kolo tako zamerilo, da ga bo vrgel v prvi graben in nikoli več poskusil.
Prvo zlato pravilo: začetnik "ki nima pojma" naj ne kupuje rabljenega kolesa, edino če gre kupovat z nekom, ki pozna "male tajne" nakupa rabljenih koles.
@robizo:Si bom @blaža sposodil:
Naslednji dan bo že pri serviserju, ker nekaj ne bo štimalo in po tretjem obisku se mu bo cestno kolo tako zamerilo, da ga bo vrgel v prvi graben in nikoli več poskusil.
Prvo zlato pravilo: začetnik "ki nima pojma" naj ne kupuje rabljenega kolesa, edino če gre kupovat z nekom, ki pozna "male tajne" nakupa rabljenih koles.
Zato pa je na bolhi veliko skoraj novih koles.
Vzame novo kolo odpelje dva kroga,ker pa to ne leti tako kot si je mislil da bo letelo,flikne vse skupaj v kot.
Moje prvo leto 4000 z gorskim kolesom z nedelujočim menjalnikom in starimi gumami.
Drugo leto 15000 s trekom in do konca spuščeno balanco. Letos je šele prišel čas za cestno kolo.
Plus tega,če ne znaš vsaj osnov pošraufat na peciklu,potem se raje ne spravljaj na cesto.
Hvala za odgovore ...
Razmišljal sem predvsem o novem kolesu, kot ste že omenili bi zaradi pomanjkanja znanja težko ocenil dejanko kakovost, vzdrževanost kolesa.
Sicer še vedno ostajam nagnjen najbolj h kolesu iz prvega post-a, sem pa seveda brskal tudi po drugih trgovinah-kolesih, nekatere imajo pripisane, da ponujajo še gotovinski popust ...
Eden od znancev je omenil, da se da dobiti tudi starejše letnike recimo 2013 po zelo ugodni ceni, cca. 600€ z opremo s 105, je res temu tako, saj sam nisem našel nobenega primera na spletnih trgovinah?
Glede okviraja sem gledal, da bi bil pravi nekje 48-51 (lestvica znamke Felt).
Zanima me še glede Shimano opreme, po kakovsti Sora < Tiagra, ali? Kam bi uvstili Claris (sem ga namreč tudi zasledil).
Do sedaj sem vozil treking kolo, tura dolga cca. 40km, večinoma cestna površina ~ 95 % ... Po želji, da bi vozil daljše razdalje in glede na površino bi rad nabavil cestno kolo. Moje trenuntno kolo je pa že tudi rahlo zdelano.
Bi bil vesel če bi kdo predlagal trgovine, mogoče celo dejansko kolo, ki spadajo med ugodnjejše oz. se pri njih, da dogovoriti za gotovinki popust ali pa še držijo v prodaji starejše letnike koles. Lahko na zasebno sporočilo, hvala.
www.orbea.com/de-de/fahrrader /avant-h70/
05/993-9135
V spodnji povezavi si poglej razvoj po letih cestne grupe...Claris je najnižji rang
en.wikipedia.org/wiki/Shimano
original stran:
cycle.shimano-eu.com/
www.bike-discount.de/en/road- bike-aluminium/o-preis
Materiala okoli kolkr hočeš.
Okvirna velikost:
www.bike-center.si/zeg_tabela _velikosti/
@robizo:Si bom @blaža sposodil:
V tem scenariju bi se mu po moje moral zameriti serviser, razen če se prvič ni pustilo narediti celotnega pregleda. Če serviser ne obvlada malih tajn rabljenih koles potem je "serviser"... kakšna kolesa pa vozite k serviserjem, če ne rabljena...
Kolo za 500 EUR boš lahko imel več na servisu, kot pa kakšnega pametnega, rabljenega.
Bo pestro, ko bo začel škripat, pokat že po parih kilometrih, pa ono pa tretje....
Če že nečeš več investirat, glej, da bo gor vsaj gonilka od tega modela navzgor.
www.bike24.de/1.php?content=8 ;navigation=1;product=62307;pa ge=1;menu=1000,4,29;mid=2;pgc= 0;orderby=2
Tu se najprej začnejo težave, ko dajo te ključne komponente neki čunga lunga, tudi od bolj znanih proizvajalcev.
Ali kdo ve kaj več o tem?
www.span.si/Novice/Kolesa_esp eria_torpado_fondriest/
Sem bil prejšnji teden na vožnji s fabio in sem videl, da so v ponudbi tudi kolesa. Nekateri razstavni modeli so čist OK. Aja, celo fixija sem videl.
@RIDLEV:Ali kdo ve kaj več o tem?
www.span.si/Novice/Kolesa_esp eria_torpado_fondriest/
Točno tako kot je napisano.Mislim pa da so že vsaj dobr mesec če ne več.
Pozdravljeni.
Zanima me nakup prvega cestnega kolesa, v vrednosti do 500€. Našel sem ugodno ponudbo tinyurl.com/lpazjn2, brskal sem tudi po drugih straneh, ki prodajajo pretežno kolesarsko opremo, vedar neznam primerjati kaj je boljše-slabše, v tem cenovnem razredu.
Vsak nasvet bo dobrodošel.