za mene je ta novost lepo povedano "fail"
ce ze more to bit nej si vsaj amaterji,masterji dajo gor iste zobnike da bodo enakovredni mladincem ceprov se vseeno ne bodo enakovredni ker so nekateri amaterji n.....
res je mimo to in ni fer do mladincev...kokr vem; jih velik ne bo šlo na ta amater +....
meni je tudi ta koncept malo mimo...naj raje podaljšajo amaterske dirke za 10-20 km in naj bodo dolge okrog 75 km.
Tako bodo tudi amaterji vplivali na dirke mladincev. Kaj če so amaterji v istih klubih kot nekateri njihovi mladinci, si bodo lahko pomagali med sabo?
Nekaj suhoparnih dejstev o A+:
1. ideja ni naša, to je ideja KZS.
2. rezultati so ločeni: za mladince in A+ posebej.
3. do zdaj je prijavljenih samo 10 A+ in 46 st. mladincev (iz 6 držav).
4. "Kaj če so amaterji v istih klubih kot nekateri njihovi mladinci, si bodo lahko pomagali med sabo?"-niso iz istih klubov. Je pa že dolga leta jasno: med mladinci imajo veliki klubi ekipe 6 do 17 kolesarjev v kategoriji, mali klubi 1 ali 2 dva. Kdo je vsa leta prikrajšan za pomoč?
Sigurno bodo amaterji krojili potek dirke,sploh tiste bolj ravninske kjer bodo lahko razvili večjo hitros zaradi neomejenih prenosov.Primer,ko pobegne eden,dva, trije ali več amaterjev in z njimi še kakšen junior ki bo držal tempo v zaveterju in ga skupina njegovih konkurentov ne bo zlahka ujela. To se dogaja tudi na Hrvaškem kjer je kar nekaj dirk amaterjev z juniorji.
Jaz nisem pristaš te ideje in jo ne potpiram.
Naj se juniorji pomerijo med seboj in krojijo svojo dirko,oni potrebujejo napredek ne amaterji potrditve ali so bolši ali slabši od juniorjev.
To je čisti idiotiizem, kva majo rekreativci za delat pr junior dirkah. bosta dva juniorja bezala in jih bo sou ksn rekreativc lovit in bo taktiko, če pa bojo kšni ovinki in hitra dirka potem pa itak tako zvani doobri rekreači nebojo zraven.
Amaterji +...čisto ok, mi saj ne bojo navijal brzine na 50+ med masterji.
Sam dirke v kategoriji A+ bojkotiram! Jokal zaradi tega sicer ne bo nihče, je pa to moj način protesta.
Zavzemam se za cestne dirke dostojne slovenskim amaterjem, kar za mojo pamet pomeni razdaljo najmanj 65km (do master D), s tem, da krog ne sme biti krajši od 10km, če gre za krožno dirko seveda. Kdor od organizatorjev ni sposoben zagotoviti takih pogojev, pač ne more dobiti v organizacijo cestne dirke za PSLO. Na sestanku OMR sem to predlagal in sem seveda moral zopet poslušati argumente, kako se nič ne da. No sedaj se pa kar naenkrat da, vsaj pri razdalji. Seveda s ciljem, da plačamo dirko tistim, ki nas po večini zasmehujejo in zaničujejo. No, brez mene!
Bravo IZO!
Nekaj se je začelo spreminjat. Vsaj ločili so najboljše amaterje od povprečnih, res da bi bilo še boljše če bi bila dirka brez mladincev. Glede na to, da je takšna sprememba prvo leto ne gre pričakovati popolnosti. Sam vidim potrebo, da se uvede sistem napredovanja. Ko zbereš določeno število točk moraš obvezno napredovati v Amater +. Ker drugače se zna kaj hitro zgodit, da se bodo našli takšni, ki so malo preslabi za zmago v Amater + in bodo zmagovali konstantno med Amaterji ter si polnili ego.
Drugače pa vam želim uspešno izvedbo prve Amater + dirke nasploh, vreme bo.
Kako se pa gleda na skupni seštevek točk v PSLO, če nekaj dirk tekmuješ v A+, nekaj pa samo v A? Ali si razvrščen v obe kategoriji in ti v vsaki manjkajo določene dirke?
Skupna razvrstitev v kategoriji Amater+ se ne upošteva v razvrstitvi preostalih amaterskih kategorij, prav tako se točke, dosežene v Amater+ ne upoštevajo pri skupni razvrstitvi klubov.
Kolesar je lahko na obeh štartih...
To bodo še komedije :). Drugače pa za 16 eur imaš 140 km :). Me prav zanima a se bo našel kdo in štartal na obeh dirkah. To se ti pa res sfuzla ...
Tu me bolj kot vse ostalo skrbi varnost... 99% tekme v glavnini si na robu crasha...visoke hitrosti, majhen krog, ostri ovinki... že zdaj me stiska.
@G0lden:Tu me bolj kot vse ostalo skrbi varnost... 99% tekme v glavnini si na robu crasha...visoke hitrosti, majhen krog, ostri ovinki... že zdaj me stiska.
Če bomo pazili drug na drugega bo čisto ok. Se pa zmeraj najde kakšen...
@kovit:@G0lden:Tu me bolj kot vse ostalo skrbi varnost... 99% tekme v glavnini si na robu crasha...visoke hitrosti, majhen krog, ostri ovinki... že zdaj me stiska.
Če bomo pazili drug na drugega bo čisto ok. Se pa zmeraj najde kakšen...
Končno pametne besede.
@bluesky:To bodo še komedije :). Drugače pa za 16 eur imaš 140 km :). Me prav zanima a se bo našel kdo in štartal na obeh dirkah. To se ti pa res sfuzla ...
nene, 32 eur za dve dirki.
@cunego:@bluesky:To bodo še komedije :). Drugače pa za 16 eur imaš 140 km :). Me prav zanima a se bo našel kdo in štartal na obeh dirkah. To se ti pa res sfuzla ...
Ni res.
Z eno štartnino 16 eur lahko vozite obe dirki, A+ 90 km in nato še v konkurenci amaterjev ali masterjev na 50 km.
@lujzh:@cunego:@bluesky:To bodo še komedije :). Drugače pa za 16 eur imaš 140 km :). Me prav zanima a se bo našel kdo in štartal na obeh dirkah. To se ti pa res sfuzla ...
Ni res.
Z eno štartnino 16 eur lahko vozite obe dirki, A+ 90 km in nato še v konkurenci amaterjev ali masterjev na 50 km.
ne posplošujte vsepovprek. med amater+ nima pravice nastopit kdorkoli, ki bi si to zaželel.
Tako, da ne oglaševat dvojne dirke za eno ceno.
štartaš z eno štartnino dve dirki. S Tem si pljuvate v lasten krožnik. Namesto pošteno zaslužit pa podarjajte dirka paket :)
Mislim da sta se samo narobe razumela, prav imata pa oba. Obeh dirk se seveda lahko udeleži tisti tekmovalec ki lahko nastopa v konkurenci A+, seveda za eno štartnino (16 eur)...
Moje mnenje je, da bi lahko bilo manj dirk za PSLO, več bi se moralo delati na kvaliteti ne na kvantiteti. Škoda da sta v Sloveniji samo dve cestni elite ekipi in da ni prostora za te extremiste z 20.000km+, ki se lahko kosajo z 2 razrednimi elite tekmovalci kjerkoli na svetu....tako pa so v konkurenci z ljudmi, ki imajo po večini službe, družine itd. Na štartu dirke za PSLO lahko hitro določiš prve 3 v vsaki kategoriji (kar pa je slaba reklama za kzs in šport)...da ne govorimo o rekreativnih prireditvah katere so polne kvazi profijov. Žalostno je tudi da niso niti približno vsi klubi na istem nivoju, tako po finančnem in organizacijskem smislu, kar je še samo en razlog več o razlikah med tekmovalci.
Glede kategorije Amater +, mislim da ta zadeva nebo zdržala, vsaj dokelr je na lastno željo, lažje bi bilo če se bi tem tekmovalcem podarila elite licenca. Zadevo bo težko rešiti, veseli me da se o tem, vsaj razmišlja! Vendar bi za te kategorije morali biti omogočeni vsaj okvirno isti pogoji! Dokler tega nebo ,bodo na rekreativnih maratonih amaterji, na amaterskih dirkah pa ˝profiji˝. Tekmovalno kolesarstvo je ekipni šport, mi se pa, po večini gremo šport posameznikov???
no za tiste ko se kr pravite da se rezultati razdelijo med amaterje in mladince kar je tud res....sam js pravim da mi mladinci oz js sm se mlajsi mladinc mamo omejene prenose sam amaterji majo pa neomejeno in ze mal logicno da bodo v veliiiiiiik vecji prednosti! ce se ze to dela si nej amaterji uredijo prenose ze drugic povem....
Nevem kdo se je spomnil tega z omejenimi prenosi pri ml. in st. mladincih oz. tudi mlajših kategorijah. Omejiteh se mi zdi ne smiselna. A ne bi bilo bolje, če bi vsak vozil tisto, kar mu najbolj paše :-) Maticfinkst, kakšne prenose pa imate spredaj?
Rezultati A+ in starejših mladincev bodo ločeni in prenosi na uvrstitev ne bodo imeli vpliva. Verjetno bodo pa zaradi omejenih prenosov težko vozili v isti skupini z A+.
če bodo rezultati ločeni še ne pomeni, da prenosi ne bodo imeli vpliva
@bik8295:Nevem kdo se je spomnil tega z omejenimi prenosi pri ml. in st. mladincih oz. tudi mlajših kategorijah. Omejiteh se mi zdi ne smiselna. A ne bi bilo bolje, če bi vsak vozil tisto, kar mu najbolj paše :-) Maticfinkst, kakšne prenose pa imate spredaj?
Očitno nimaš pojma o razvoju kolesarja ,ki začne kot šolarček nekje pri devetih letih ali kasneje trenirati!
Vauuu: prijavim.se/calendar/checking s/899/6__POKAL_OBCINE_TISINA_2 015
356 prijavljenih! To bo dogodek!
Pri vas je vedno pestro,kljub ravnini.Pa še vsi komaj čakajo da se zaženejo v letošnjo sezono.
@fullstrike:@bik8295:Nevem kdo se je spomnil tega z omejenimi prenosi pri ml. in st. mladincih oz. tudi mlajših kategorijah. Omejiteh se mi zdi ne smiselna. A ne bi bilo bolje, če bi vsak vozil tisto, kar mu najbolj paše :-) Maticfinkst, kakšne prenose pa imate spredaj?
Očitno nimaš pojma o razvoju kolesarja ,ki začne kot šolarček nekje pri devetih letih ali kasneje trenirati!
Se strinjam s tabo, ja pri mlajših to že velja, ampak pri ml. in st. mladincih se mi pa zdi, da so nekateri pripravljeni za tudi kaj več.
Imate še dva dni časa, da se prijavite in pridružite že več kot 230 prijavljenim: prijavim.se/calendar/checking s/899/6__POKAL_OBCINE_TISINA_2 015
Tiste, ki ne boste tekmovali, pa vabimo na ogled novosti: skupna dirka starejših mladincev in amaterjev +. Dolžina 90 km, prijavljeni starejši mladinci iz 6 držav in najboljši domači amaterji in masterji. Ker je dirka krožna jih boste med dorko videli 19x.
Kdo bo boljši: eksplozivni mladci ali izkušeni "malo manj mladci"?