Žensko cestno kolo ali Pinarello

Domov > Forum > Žensko cestno kolo ali Pinarello

Žensko cestno kolo ali Pinarello

SORTIRAJ PO:
Bajkerka 24.03.2015 08:28

Pozdravljeni, 

To leto malo zamujam s pričetkom kolesarske sezone in sem šele v fazi nakupa novega cestnega kolesa. Po 15 letih kolesarjenja je padla odločitev za specialko. Pinarello me je enostavno prevzel, vendar nima linije za nas "dame". Jasno, da se da prilagajati z vsemi možnimi nastavitvami, pa vendar me navdaja dvom ali bi bilo morda bolje iti na kakšno drugo znamko, kjer imajo ženska cestna kolesa. Da ne bo pomote, 15 let sem vozila moško kolo in nimam nobenih težav, vendar glede na to, da je cestno kolo že samo po sebi specifično me zanimajo vaše izkušnje na splošno.
Pa srečno! 

JaMa 24.03.2015 10:57

tako kot so Gilette Lady britvice marketinška poteza in se od moških razlikujejo samo v barvi, ravno tako so ženska kolesa v osnovi marketing in čisto nič drugega.  Ženski je pač všeč če so na kolesu rožice ali pa da je bele barve z malo roza.
ženska pedala niso nič drugčna, ležaji se vrtijo enako hitro, sedež je ravno tako trd in predvsem treba ga je poganjat.  Ravno tako te žensko kolo zjutraj ne zbudi z nežno glasbo in besedami " good morning gorgeous!"

Tako da če ti šminka ni pomembna, pojdi in si kupi Pinarelota. Obstajao tudi moški manjše postave ki tehtajo manj kot 60kg in vozijo "moška" kolesa.

gogyy 24.03.2015 12:50

www.11-11.si/kolesarstvo/i_48 31_focus-izalco-ergoride-2-0-2 014

odlična cena ženska geometrija okvirja

SODROVC 24.03.2015 13:28

Ne vem, zakaj naj bi imela dekleta (dame) slooping geometrijo kolesa?! Večina deklet ima daljše noge, kot pa fantje. Slooping je za mtb čist OK, specijalka pa mi izgleda lepo le, če je klasične oblike. 
Kupi pinarela, boš vedno zadovoljna. Barvo pa le izberi po svojem okusu. No, če ti bo kolo sicer všeč, se prilagodiš tudi barvi. Pa veliko veselja pri nakupu in potem na kolesu.nasmeh 

Sanja 24.03.2015 13:51

Furam moško specialko in sem več kot zadovoljna :) Res pa je da pa še ženske specialke nisem probala-za kar pa niti nimam želje :) 
Kupi kar ti je všeč in kar se bo fajn furalo :) 

Primož Hočevar 24.03.2015 15:08
Sam verjamem, da so mnogim ženskam veliko lepša moška cestna kolesa. Razni "roza" detaili so zgolj marketinška poteza oziroma vabljenje nežnejšega spola v biciklizem na napačnem koncu.
Bajkerka 24.03.2015 15:14

Živjo, 

O mojih dolgih nogah bi težko kaj rekla. Skupaj me je 162cm;)
Lepo, da me moška kolesarska populacija spodbuja k Pinarellu tukaj na forumu...se res sprašujem zakaj me na pol kolesarki kolegi opominjajo, da je Pinarello samo šminka...Pa mi je popolnoma jasno, da je veliko več in da bo tudi zadovoljstvo trajalo dlje...
...in seveda, da se Sanja javlja kot promotorka moške spacialke...Je pa res, če ne porobaš ne veš.
Odločitev bo kot kaže padla po testni vožnji pri Čerinu. Še to soboto.
Srečno! 

Bajkerka 24.03.2015 15:19

Jaz osebno na "roza" detajle ne dam nič..., ker ne bom na Javor odpelala nič lepše, boljše, hitreje... In kot kaže je marketing tudi tukaj močno prisoten...ampak za šibke.
Srečno! 

Gregaria 24.03.2015 15:24

Vseeno je, ali boš vozila žensko ali moško geometrijo, @bajkerka. Sploh glede na 15-letno zgodovino kolesarjenja. Pomembno je samo to, da ti okvir ne bo prevelik, vse ostalo je stvar osebnih preferenc in okusa. No, kakšne so pa ''preference'' Čerina pa tudi vsi vemo. :-) Srečno!

luka79 24.03.2015 16:19
@Sanja:

Furam moško specialko in sem več kot zadovoljna :) Res pa je da pa še ženske specialke nisem probala-za kar pa niti nimam želje :) 
Kupi kar ti je všeč in kar se bo fajn furalo :) 

Itak :) če si dec :)
lking 24.03.2015 16:41

@Bajkerka, na Javor se matra ne pelje :),velja iz Besniške strani

JaMa 24.03.2015 17:09
@lking:

ta del bi moral z ustavo prepovedat.

nanisimi 24.03.2015 17:43
@Mosad:
@lking:

sam klanc še požreš,samo valovito je pa ko k***a,če se moraš avtu umikat te hitr strese :)

Firnk 24.03.2015 19:33
@Bajkerka:

Lepo, da me moška kolesarska populacija spodbuja k Pinarellu tukaj na forumu...se res sprašujem zakaj me na pol kolesarki kolegi opominjajo, da je Pinarello samo šminka...

Pinjareljo je šminka, in to že fabriško karambolirana.

Samo poglej, kako majo ta skrpucala zvite vilice mežik

Prince 24.03.2015 23:02

Mislim, da so ženska kolesa nekoliko krajša, kot moška.  Pred dnevi je prijateljica kupila žensko kolo velikosti 51 cm in ko sem se nanj vsedel, je bil res majhen zame, pa vozim velikost 52, kar ne bi smela biti taka razlika. Najbolje je preizkusiti geometrijo, če ti ustreza in na koncu kupiti predvsem tisto, kar ti je všeč. Če ti moška geometrija ustreza, potem ne vidim nobene ovire, da ne bi kupila Pinarella. Moje mnenje ;-)

robizo 25.03.2015 06:20

Predlagam ti, da malo pogledaš in če je možnost preizkusiš še druge znamke koles (nekatere po kvaliteti primerljive s Pinarellom), če ne za drugega pa zato, da boš na koncu res prepričana, da si se najbolje odločila. Spodaj je samo nekaj predlogov:

- Colnago CLD (ženski modeli), in moški: ACR, CX ...;
- Specialized Amira, Ruby (ženski modeli) in cela paleta moških;
- Trek Emonda in Silque (ženski modeli) in cela paleta moških
- Cannondale Synapse Women's in Supersix EVO Womens's  (ženski modeli) in veliko moških;
- Focus Izalco Donna (ženski modeli) in spet cela paleta moških
in  pa še mnogo drugih ...

Bajkerka 25.03.2015 08:00
@nanisimi:
@Mosad:
@lking:

sam klanc še požreš,samo valovito je pa ko k***a,če se moraš avtu umikat te hitr strese :)

Hja, tle bi prišel v poštev samo "vitel" za uspešen vzpon iz strani Zgornje Besnicezapečateno...
Se rajem držim vzpona Sostro-Pečar-Javor ali Spodnja Besnica-Pečar-Javor.

Bajkerka 25.03.2015 08:19
@robizo:

Predlagam ti, da malo pogledaš in če je možnost preizkusiš še druge znamke koles (nekatere po kvaliteti primerljive s Pinarellom), če ne za drugega pa zato, da boš na koncu res prepričana, da si se najbolje odločila. Spodaj je samo nekaj predlogov:

- Colnago CLD (ženski modeli), in moški: ACR, CX ...;
- Specialized Amira, Ruby (ženski modeli) in cela paleta moških;
- Trek Emonda in Silque (ženski modeli) in cela paleta moških
- Cannondale Synapse Women's in Supersix EVO Womens's  (ženski modeli) in veliko moških;
- Focus Izalco Donna (ženski modeli) in spet cela paleta moških
in  pa še mnogo drugih ...

@Prince...Ob informacijah iz različnih vetrov res nisem več sigurna ali je res kaj v geometriji ali v marketingu...Pa najbrž bo nekaj na tem. In kot kaže če se posvetim Robizovim nasvetom kaj pogledati bo šla sezona mimo z mojim že dobro ulaufanim kolesom ;(. Se mi zdi, da je tole še večji projekt kot nakup avtomobila...če pustimo cenkinčke na stran.

JaMa 25.03.2015 08:43
@Bajkerka:
@nanisimi:
@Mosad:
@lking:

Hja, tle bi prišel v poštev samo "vitel" za uspešen vzpon iz strani Zgornje Besnicezapečateno...

pol se pa še kdaj vidmo.. jaz sem redno na realciji sostro-pečar-javor. 

robizo 25.03.2015 09:03

@Bajkerka, spet te nisem hotel tako prestrašiti. Res pa je, da s kolesom, ki ti ne bo ustrezal tudi po geometriji, ne boš imela takega veselja kolesariti. In če ga bi želela zamenjati lahko izgubiš kar nekaj denarja. Pri kolesu, ki je bilo kupljeno naprimer za 2.000 eur in se po nekaj deset km proda zelo težko nad 1500 eur.
Moj nasvet je, da greš po nekaj trgovinah in predvsem preizkusiš kolesa (tudi če ga ne bi nikoli kupila) z vožnjo 5-10  minut in po vsakem preizkusu boš bolj vedela, katero kolo bi bilo zate najustreznejše. 

martink 25.03.2015 09:17
@Bajkerka:

Pozdravljeni, 

To leto malo zamujam s pričetkom kolesarske sezone in sem šele v fazi nakupa novega cestnega kolesa. Po 15 letih kolesarjenja je padla odločitev za specialko. Pinarello me je enostavno prevzel, vendar nima linije za nas "dame". Jasno, da se da prilagajati z vsemi možnimi nastavitvami, pa vendar me navdaja dvom ali bi bilo morda bolje iti na kakšno drugo znamko, kjer imajo ženska cestna kolesa. Da ne bo pomote, 15 let sem vozila moško kolo in nimam nobenih težav, vendar glede na to, da je cestno kolo že samo po sebi specifično me zanimajo vaše izkušnje na splošno.
Pa srečno! 

Jaz ti pa priporočam, da narediš PRED nakupom ˝RETUL svetovanje pred nakupom˝. Tam ti bojo v bazi podatkov našli primeren okvir zate. Kaj pa veš, mogoče ti Pinarello celo odgovarja. smeh

Janja 25.03.2015 10:57

Če ti kolo paše ti pač paše (pa naj bo po oznakah moško ali žensko) - in žal je to več, kot da ti je prav. Tudi šminka ima nekaj zraven - pa naj bo to v barvi ali imenu ali opremi (le redkokdo bo priznal, da recimo ne čuti razlike med ultegro in 105 drugje kot v denarnici in ponosu). In pri ženskih kolesih (res bolj vem za gorska) ne gre na slabše - ne tako dolgo nazaj je bila poleg barve le spuščena cev in pri isti opremi dražje kot moško) - zdaj je vsaj cena tam tam, geomertije pa niso več čisto enake. Zdaj geometrija ali ti pač paše ali ne - in koliko je potrebno zamenjati, da ti.  Pazi, kot je že nekdo omenil pri velikostih - niso iste kot pri moških.
Zaupaj svojim občutkom - če ti sede je to to. Sama sem se pustila prepričat, da je pač drugačno kolo in se bom že navadila - po letu in pol sem bila skoraj vesela, da so mi ga ukradli - no lahko sem pa bolj zabite sorte in se nisem. Če do sedaj nisi vozila specialke (ja saj vem, kolesa se ne ne posoja) - poskusi par voženj na različnih sposojenih, da očutiš, če je razlika - ne da bi kupila enako, le da občutiš razliko, če je in se laže odločiš, ko sprobavaš novo pred nakupom.

Bajkerka 25.03.2015 13:05
@Mosad:
@Bajkerka:
@nanisimi:
@Mosad:
@lking:

pol se pa še kdaj vidmo.. jaz sem redno na realciji sostro-pečar-javor. 

Pol pa definitivno...glede na to, da vedno kolesarim sama, je kdaj dobrodošel kak "rezalec zraka" mežik.

Lopata 25.03.2015 13:33
@Bajkerka:

Živjo, 

Lepo, da me moška kolesarska populacija spodbuja k Pinarellu tukaj na forumu...se res sprašujem zakaj me na pol kolesarki kolegi opominjajo, da je Pinarello samo šminka...Pa mi je popolnoma jasno, da je veliko več in da bo tudi zadovoljstvo trajalo dlje...
...in seveda, da se Sanja javlja kot promotorka moške spacialke...Je pa res, če ne porobaš ne veš.
Srečno! 

Če ti ni odveč predlagam, da se zapelješ neposredno v Pinarellovo tovarbno v Trbiž in si tam nagledaš in ogledaš kar ti ta firma ponuja. Če si iz okolice LJ ti ta ura in pol hito mine in imaš road trip;)

misko 25.03.2015 13:58
@Lopata:
@Bajkerka:

Živjo, 

Srečno! 

Če ti ni odveč predlagam, da se zapelješ neposredno v Pinarellovo tovarbno v Trbiž in si tam nagledaš in ogledaš kar ti ta firma ponuja. Če si iz okolice LJ ti ta ura in pol hito mine in imaš road trip;)

Treviso ni Trbiž. Da ne bo res šla v Trbiž (Tarvisio)

Bajkerka 25.03.2015 14:04
@misko:
@Lopata:
@Bajkerka:

Živjo, 

Srečno! 

Treviso ni Trbiž. Da ne bo res šla v Trbiž (Tarvisio)

Ravno zdele končala z guglanjem in za trenutek sem že podvomila vase, da se enostavno na maps/internetu ne znajdem več. :)... Torej, tale vožnja bi bila kot vidim malček globje v Italijo.

Quattro 25.03.2015 14:22

Oj Bajkerka,

ja pravilno si ugotovila za pot...ti se lepo zapelji do Čuka v Staro Gorico, takoj za bivšim mejnim prehodom Rožna dolina. Ima polno izbiro koles, med drugim tudi Pinarella. Izmerijo te kot na bike fittingu, tako da boš dobila pravo številko okvirja. Cena je nižja kot pri nas.

lp

luka79 25.03.2015 21:45
@Quattro:

Oj Bajkerka,

ja pravilno si ugotovila za pot...ti se lepo zapelji do Čuka v Staro Gorico, takoj za bivšim mejnim prehodom Rožna dolina. Ima polno izbiro koles, med drugim tudi Pinarella. Izmerijo te kot na bike fittingu, tako da boš dobila pravo številko okvirja. Cena je nižja kot pri nas.

lp

Tako. .morda ti povrhu navrže še kapico, da boš res prava bajkerka. . in da te bomo potem na cesti tudi spoznali mežik

DaisyDejzi 25.03.2015 22:10

Spielverderber-ji!

SODROVC 26.03.2015 10:19
@Prince:

Mislim, da so ženska kolesa nekoliko krajša, kot moška.  Pred dnevi je prijateljica kupila žensko kolo velikosti 51 cm in ko sem se nanj vsedel, je bil res majhen zame, pa vozim velikost 52, kar ne bi smela biti taka razlika. Najbolje je preizkusiti geometrijo, če ti ustreza in na koncu kupiti predvsem tisto, kar ti je všeč. Če ti moška geometrija ustreza, potem ne vidim nobene ovire, da ne bi kupila Pinarella. Moje mnenje ;-)

Nekatera kolesa imajo že v osnovi daljšo geometrijo kot druga: TREK, Lee-Cougan (imam kolesa obeh firm, zato to lahko govorim). Meni je bila nižja poza na kolesu bolj udobna, vožnja navzdol hitrejša (nižje težišče, boljši občutki). Če je geometrija daljša, je tudi vožnja udobnejša, ker se ob sunkih po neravni cesti sile malo razdelijo in gre kar nekaj sile ne deluje direktno na vretenca. 

1 2 3 4
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI