Daj mi pomagaj: točno katero kolo si gledal, ko si prišel do zaključka, da so (pre)poceni?
1800 za 105tko in Quattro
2400 za Ultegro in Quattro
...
Ne vem no. To NI poceni.
Za 1700€ dobiš že Giant TCR ali Cube Agree z ultegro + 150€ za quattro. (če pustiš original obročnike v štacuni). Verjetno je tudi kakšen Focus Cayo v tem rangu.
Ko so pa razprodaje pa še -15% odšteješ.
Jebenti zgleda pa hud
Edit: Jst sem dobil na ceniku Fulcrum 7.
Tole je 100€ dražje in 40% boljše www.veb-company.si/izdelek/46 71/kolo-cube-ltd-pro-29-2015.h tml
Če, bi pa eksplicitno rad 27.5... pa bog ti pomagaj. :D
Pa drugič v prvi post nalimaj link do bicikla www.ciklosport.si/kategorije/ sestriere-700-275/1015/detail/
Čim manjše gume so, tem bolj so primerne za tehnični teren, torej če po kamnih in koreninah letiš.
www.youtube.com/watch?v=kxfry keSNCE (tule vse razložijo)
Za kar ga boš pa ti potreboval, bi bil pa bolj primeren kaki treking. Pa še občutno hitrejši boš z njim po asfaltu.
V tem smislu shop.freestyle.si/artikel/115 51715/kolo-giant%C2%A0roam-1-d isc-ltd-m-2015
To razumem ja. Vecja road, manjsa offroad... Meni je edino 29 bil malo neroden, pa nisem cisto preprican v nakup... Je pa seveda res, da se clovek na marsikaj navadi ;)
Tale giant je videti kul, ampak pri nas ga za to ceno ne najdem (?) Kaksna pomoc morda?
Torej, Lombardo raje ne? Jaz tudi raje ne, ampak pac preverjam. Sicer sem navdusenec nad Trek. Cobia me mika... 29er ;)
Aja, pozabil sem se ti zahvaliti za konkretne informacije, ktm1001 ;) TNX!
V bistvu 29 colar lepše luknje pobira, s 26 colarjem se jih pa lažje izogneš. 27.5 je pa nekje vmes.
Jaz osebno sem s 29 colarjem dosti hitrejši kot sem bil s 26 po ravnin. Pa še sedaj nisem pogruntal ali zaradi gum ali zaradi komplet kolesa :D
Glej nemške znamke katere so bolj ugodne npr. Cube, Focus, Canyon, Rose.
Zanima me vase mnenje oziroma izkusnje glede koles Lombardo. Ta znamka namrec ponuja izbor koles, ki so (na prvi pogled) precej visokega razdreda (misljeno zlasti glede opreme), za ugodno ceno. Ker sam nisem tako bogat, da bi kupoval poceni, poleg tega se naceloma oklepam pregovora, da "tisto, kar je videti prelepo, da bi bilo resnicno, verjetno ni resnicno", se raje prej dobro preprican, preden se spuscam v tovrstne avanture :) . Ampak, mogoce je pa vse res :)
Zato bi bil zelo vesel vasega mnenja, zlasti seveda tistih, ki ste ze imeli opravka s temi kolesi...
Hvala in lep kolesarski dan zelim!