Mavic Cosmic Elite vs. Mavic Ksyrium Elite + (vs. Fulcrum Racing Quattro)

Domov > Forum > Mavic Cosmic Elite vs. Mavic Ksyrium Elite + (vs. Fulcrum Racing Quattro)

Mavic Cosmic Elite vs. Mavic Ksyrium Elite + (vs. Fulcrum Racing Quattro)

SORTIRAJ PO:
Agent041 08.05.2015 13:09

Pozdravljeni,

Primoran sem zamenjati obroče na mojem Fuji Roubaixu. Trenutno imam A-Class ALX200, kjer pa je zadnji obroč počil.

Delam primerjave za:

Mavic Cosmic Elite (ca. 300 EUR)

Mavic Ksyrium Elite  (ca. 350 EUR- zaradi večjega popusta)

Fulcrum Racing Quattro (ca. 195 EUR)

Kot vidite so mi cene zelo ugodne pri vseh.

Me pa zanimajo razlike. Ksyrium je napram Cosmic dražji, torej bi moral biti hitrejši in vzdržljivejši, vendar ima globino obroča spredaj 2.2cm in 2,5cm zadaj, medtem ko ima Cosmic 3,0cm in je torej bolj aerodinamičen. ALi je cena večja le zaradi lažje teže?

Naknadno sem vpletel še Fulcrum Racing Quattro saj se mi zdi cena napram napisanih lastnosti enkratno v redu in je trenutno moj favorit. Globina obroča je 3,5 cm. Tudi ocene uporabnikov so večinoma dobra.

Ima kda mogoče kako mnenje in nasvet?

Ponavadi se govori, da je več špic boljše in Fulcrum Racing Quattro ima zadaj samo 21. Je to velika slabost? Mavic nima ravno dosti več.

Ceste v okolici so trenutno v slabem stanju, vendar bodo to le še letos, saj bodo skoraj vse na novo asfaltirane (zaradi izgradnje pomurskega vodovodnega sistema), zato mi je žal da trenutni obroči niso vzdržali še vsaj pol leta.

Za mnenja in nasvete se že vnaprej zahvaljujem.

Lep pozdrav,

Robert

olmauntin 08.05.2015 20:20
Imam cosmic in ksyrium.
Tu ni dvoma vzemi ksyrium.
Lahki in togi.
Sedaj vozim cosmic.
Precejsnja razlika predvsem na klance.
xyz 08.05.2015 21:40

Robi, pozabil si omeniti da voziš po ravnici

Wikka 08.05.2015 22:35
Pozdravljen, jaz sem pred kratkim kupil malo rabljene Mavic Cosmic Elite obroče in so za rekreativca odlični obroči.

Lp marko
mattoo 09.05.2015 00:24

Fulcrum Quattro - daleč najboljši price/performance obroči.
Hitri in neuničljivi 

copi 09.05.2015 06:45
Ksyrium elite je med temi najboljši fulcrum quatro ima pa bolj resnega uvoznika, torej vzemi Fulcrum.
novakmarko 09.05.2015 08:08

Vozim tako Fulcrum, kakor tudi Mavic. S Fulcrum Quattro prevoženih 10.000 km - brez težav ter Mavic Cosmic (trenutno nekaj čez 1.000 km). Kar se cene ter predvsem vzdrževanja tiče (menjaš samo ležaj, ki stane 5 eur), definitvno priporočam samo Fulcrum. Če si pripravljen dati nekaj več denarja pa seveda Mavic. lp, M.

primoz69 09.05.2015 10:53

Cosmica vozim tretjo sezono, cca 20.000 km, so bili original na Scott Foil, ki ga imam. NIsem nek profi in ne seštevam gramov, z njimi ni nikakršnih problemov. Je pa res, da so malo težji (zaradi višine). Tudi na vzponih se lepo vozijo, se pa dejansko pozna aerodinamika in višina predvsem na ravnini, kjer znajo pridobit kakšen km/h.

Agent041 09.05.2015 13:04

Hvala za mnenja.

Kolega xyz, res sem pozabil napisati, da vozim samo po ravnici. No ja vsaj zaenkrat. Se bom pa občasno tudi poskušal povzpeti na kak breg.

Mislim da bom poskusil z Fulcrum Racing Quattro. Sem nekje zasledil, da je tip ki ima Ksyrium sprobal Quattro od kolega, ki ima enako kolo kot on, pa je rekel da v performance razlike ni. Kako pa je pač z vzdržljivostjo, pa je dobro vprašanje.

SODROVC 09.05.2015 16:20

Nedvomno je razlika, kar se tiče same vožnje. FQ4 do precej togi obroči in je vožnja posledično bolj trda. Po lepih cestah v Italiji se mi lepo obnesejo. Mavicove obroče pa imam raje za klance, imajo nižji presek, pa malo lažji so.

picek.petelin 09.05.2015 16:38

Fulcrum Racing Quattro v dveh letih 28000 km, 210 km višincev. Danes še kot nove.

Nič dirk, amatersko kolesarjenje. Zame odlične.

aljaz143 09.05.2015 16:38
Men so se na novih elitkah ze zacele spice obracat, a sem edini tak?
Agent041 09.05.2015 17:59

@ picek.petelin

Lepo je slišati da še po 28.000 km so super. Kako se pa odnesejo proti bočnemu vetru (glede na to, da imajo 35mm globino)?

Kakšna je vozljivost in hitrost proti prejšnjim obročem ki si jih imel? Pa kakšne si imel? So bili slabši ali enaki cenovni razred?

delfin47 09.05.2015 18:11

Sam sem se odločal med Cosmic in Ksyrium Elite, pa me je na koncu prijatelj prepričal in sem uzel Ksyrium in sem zelo zadovoljem. Naredil sem cca 10 jurčkov v 2 letih in so še kot nove :) 

boyan64 09.05.2015 18:18
Fulcrum racing quatro so skoraj enake kot Campagnolo Scirocco 35mm. Menda oboje dela Campagnolo. Če poiščeš po netu imajo za svojo ceno odlične ocene in odzive. Sam sem prej imel prejšnjo serijo Scirocco. Pa sem hotel novo serijo 35mm. V zadnjem trenutku sem si rekel, da bi šel eno stopničko naprej in sem vzel Zonda.
Ampak vizuelno si mi pa Scirocco lepši.
Prince 09.05.2015 21:21

Med temi tremi so Ksyrium Elite v precejšnji prednosti, z nobenimi pa ne boš falil... Sam bi se odločil za Ksyrium... 

thaking 13.09.2016 20:51

A kdo ve kje se da dobiti "Mavic Ksyrium Elite" za zgornje cene ~350€?

samoj 14.09.2016 08:39
@picek.petelin:

Fulcrum Racing Quattro v dveh letih 28000 km, 210 km višincev. Danes še kot nove.

Nič dirk, amatersko kolesarjenje. Zame odlične.

FR4 po mojih izkusnjah niso ravno najbolj togi - no vsaj ko sem imel 90 kg se mi to ni zdelo. Drugace sem bil tudi jaz z njimi kar zadovoljen, le "premehki" so se mi zdeli. Mogoce zdaj pri 75 bi bilo drugace.

Zdaj vozim FR3 - in so mi perfektni - so pa najbrs ene pol razreda nad FR4 - tudi cenovno...

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI