Mali Lošinj-Cres

Domov > Forum > Mali Lošinj-Cres

Mali Lošinj-Cres

SORTIRAJ PO:
BUHO 18.05.2015 12:58

Letos nameravam dopustovati na Malem lošinju, pa me zanima kakšne so ceste za cestno kolesarjenje na Malem lošinju in Cresu, na forumih sem našel samo stare podatke, v tem času so menda uredili nekaj cest.

apotekar 18.05.2015 13:02

super je... samo rajši ne vozit v soboto, ko je ogromno prometa in prav tako je najboljše štartat zgodaj zjutraj tako zaradi sonca/vročine kot prometa... asfalt je pa večinoma že špica, nazadnje ko sem bil tam lani so glih asfaltirali od mesta Cres v smeri proti Lošinju, tako, da mislim, da je edini odsek s slabim asfaltom vzpon iz mesta Cres proti trajektom na severu...

lpA

Ban 18.05.2015 13:03

Super prometne, predvsem v sezoninasmeh. Imaš pa od Osorja pa skoraj do Cresa sedaj lepo asfaltirano cesto, edino potem kakšnih 2-3 km do Cresa je še stara ovinkasta cesta. Tudi od Nerezin do M. Lošinja je lepa cesta.

eustahija 18.05.2015 13:19

Ne vem kaj je boljše ali sedaj obnovljene ceste in nore hitrosti ali prej počasi po ovinkih. Me pa tudi po mnogih dopustih tule ne spraviš na kolo, še posebej v sezoni.

Je pa bilo opisanih  kar nekaj zanimivih gorskih tras.

Brajko 18.05.2015 14:27

Jst sem že par let dol, zadnje 14 dni v juliju in ni bilo nikol neke sile z gužvo. Še najslabše so se vozili vozniki z SLO tablicami, ostali dajo dovolj prostora. Ceste so široke in dovolj pregledne da te že na daleč vidijo, tko da res ni nekega velikega problema. Ceste so pa super, precej boljše kot v naših koncih.

kr_en 18.05.2015 14:58

Od zadnjih postov na forumu se je bolj malo spremenilo: www.bicikel.com/forum/44091/? p=3

Ampak vseeno:

Nazadnje sem bil na Lošinju 26.4.15. Zadnje stanje ceste je takole: na celotni relaciji Cres - Mali Lošinj je obnovljena cesta, razen na odseku v neposredni bližini mesta Cres (cca 3km skupne dolžine) in med Osorjem ter odcepom za Nerezine. Hitrosti avtomobilov so glede na stanje ceste precej visoke in nekateri vozniki (pa mislim, da tablice ne igrajo velike vloge) neobzirni. Jaz v izogib tem težavam kolesarim izključno med 6:00 in 9:00, se kar precej pozna na gostoti prometa. Če še malo pogledaš kdaj pride kakšen trajekt in kdaj te bo karavana ujela ter takrat zaviješ proti Martinščici, Lubenicam ali drugi vasici se kar izide. Srečno.

lking 18.05.2015 18:16

Ceste na Cresu so v glavnem super, bili februarja dol, res pa da takrat si kralj na cesti, ker praktično ne srečaš avtomobila. Edina slabost je vsaj zame, nekam prideš in se moraš obrnit za 180 stopinj in iti nazaj.

alexb 19.05.2015 08:17

Kot je dejal kr_en tudi jaz svetujem vožnjo v zgodnjih jutranjih urah. Je pa dejstvo, da kake velike izbire cest ni - sploh če si v Malem Lošinju. Imaš v glavnem cesto proti Osorju z nekaj odcepi - npr proti letališču ali pa  gres po cesti skozi Nerezine namesto po glavni cesti nad njim. Iz Osorja je razgibana cesta proti Punta Križi. Vedanr je res ozka cesta, potrebno paziti...

Mali Lošinj - Veli Lošinj je tudi taka luštna za kak razgiban interval. Tudi je potrebno paziti na ovce.

Če hočes bolj pestro, potem raje gorsko kolo.

Če te mika kak strmešji klanec, a ne predolg, imaš nekaj dobrih. Mali Lošinj - Mrtvaška in nazaj

www.strava.com/segments/10868 00 - po cesti se sprehajajo ovce, koze in konji :) Prosto!

Tale te pa spravi s kolesa: www.strava.com/segments/71097 89 

Krožno turo res težko skupaj spraviš :)

BUHO 19.05.2015 08:27

Kakšne pa je zahtevnost in razdalja  Nerezine- do trajekta na Cresu.

Pirjek 19.05.2015 08:34
Jaz sem kolesaril lani maja in moram rečt, da je super! Edin "slabost" je da ni praktično nikjer ravno edino malo proti Osorju. Drugače pa skozi gor in dol. Men je to pasalo. Da se izogneš malo gneče lahko v Osorju na rondoju zaviješ za punta križa... Za moje pojme najlepši del. Tam, malo pritisneš preletiš večinoma bregecov... Aja pa obvezno Idi mimo smetišča do morja, da vudiš kako se je v vročini zaletet v steno ;)
Pirjek 19.05.2015 08:39
Pa še trasa. Štartal sem iz Malega Lošinj pa do Porazine, obrnil nazaj, krenil levo do Meraga, spil kokakolo nazaj v 9% klanec do Cresa in potem spet do Malega Lošinja. Skupaj mi je pokazalo slabih 180km in nekaj čez 2900vm.
Lastov 14.08.2015 10:44

visitlosinj.hr/ArrivalShip.as px?lang=en-GB 
Mali Losinj ferry .. ce nekom pomagne.

dado75 14.08.2015 11:58

Bil letos konec Julija na Malem Lošinju. Cesta sama po sebi odlična, zelo razgibana in zelo hitro nabiraš nadmorsko višino. Izven glavne ceste kar nekaj supek klancev, ok. klančkov, ki ti popestrijo vožnjo.

Vrjamem, da je po Lošinju in Cresu lepo kolesariti, samo definitivno izven sezone. V tednu dni, kolikor sem bil dol, sem šel na kolo le 3x, ker sem hotel priti domov v enem kosu. Promet v sezoni je ubijalski. V zgodnjih jutranjih urah sicer skoraj da ni turistov, srečuješ pa domačine, ki gredo v službe in dostavo, ki primerno prazni cesti tudi vozijo....hitro in sekajo ovinke.

Pomoje je Lošinj super točka za it na kakšne priprave pred sezono, ker kot sem že omenil, cesta zelo razgibana, iz Lošinja do začetka Cresa(trajekt) nabereš v eno smer okoli 90 km + še 1x toliko nazaj kar nanese dober trening z obilico nadmorske višine(3000m+).

areh 14.08.2015 12:14

Nazadnje sem tam kolesaril pred cca 20 leti..smo bili še bolj izjeme kot pogost pojav kolesarji, nihče ni trobil, prej so te vzpodbujali...letos septembra se vračam na Lošinj vendar tokrat namesto kolesa s trail teniskami...bom "predelal" Osorščico..Televrina, Sv. Mikul...
lpA

Samorai 24.05.2017 14:11
Danes sem srecal vecjo skupino kolesarjev(cca. 20 komadov) na Cresu v mestu Cres pa mislim da so bili slovenci. Je kdo tu gor?
Lp
TEX 24.05.2017 22:37

Na Cresu je zdajle kar dost kolesarjev , še ni prave gužve na cesti. Za prvomajske jij je blo kar dost , večinoma tujci.

alexb 25.05.2017 08:47

www.youtube.com/watch?v=Y4MDM 9EkNcI

za ogled ceste na Cresu.

alexb 06.06.2017 11:27

Bi šel kdo 1.7. s kolesom proti Cresu/Lošinju?

Planiram štart v zgodnjih jutranjih urah cca ob 5 zjutraj. Sem iz okolice Postojne.

majstr 10.08.2017 02:10

septembra načrtujem iti s kolesom iz ljubljane do cresa. Pot bi rad prekolesaril v enem dnevu.

je kdo to realcijo že odpeljal in bi lahko delil kakšen nasvet, izkušno :-)

alexb 10.08.2017 09:38

Seveda jo je kdo že odpeljal.

Ni noben kunšt, sploh septembra ko so temperature ze malce bolj prijazne.

LJ - Logatec - Kalce - Planina - Planinske ride - Postojna- Knežak - Ilirska Bistrica - Jelšane -

Tu se držiš desne, ko se prične avtocesta in gres na eno ožjo potko ki te pripelje na regionalko in nado greš proti Opatiji in bo obali do Brestove (trajekt)

Ko prideš čez, ti svetujem, da počakas da se trajekt razloži do konca in avti odpeljejo, tako bos imel svež zrak naslednjih cca 10 km vzpona in mir na cesti.

Potem nimaš kaj dosti za razmišljat - slediš glavni cesti do svoje destinacije. Zavedaj se, da ob cesti na otoku ni ravno trgovinic, tako da imej dovolj za pit in jesti.

Nafilaš se lahko ob izkrcanju s trajekta ter potem v mestu Cres.

Če gres proti Lošinju, imas v naselju Belej še eno trgovino Jadranka. (vprašanje pa kako je odprta)..

Skratka mene je malce zmanjkal ker sem se v Cresu premalo založil s hrano in sem imel potem krizo.

Skratka lušten izlet...

V kateri kraj pa greš?

Morozov 10.08.2017 11:05

Malo off topic: a je komu uspelo zvoziti klanec pri Ustrinah na Cresu. V bistvu od plaže do naselja. Cesta je tako strma, da je nisem mogel zvoziti niti s gorcem (se preveč dviga...) :)    Me prav zanima.

Ban 10.08.2017 11:45

1x pred kakimi 15 leti sem to komej prevozu z gorcem, stoje in nagnjen preko balance. Takega klanca si ne želim več vozitnasmeh

recaro 10.08.2017 12:00
@alexb:

Kot je dejal kr_en tudi jaz svetujem vožnjo v zgodnjih jutranjih urah. Je pa dejstvo, da kake velike izbire cest ni - sploh če si v Malem Lošinju. Imaš v glavnem cesto proti Osorju z nekaj odcepi - npr proti letališču ali pa  gres po cesti skozi Nerezine namesto po glavni cesti nad njim. Iz Osorja je razgibana cesta proti Punta Križi. Vedanr je res ozka cesta, potrebno paziti...

Mali Lošinj - Veli Lošinj je tudi taka luštna za kak razgiban interval. Tudi je potrebno paziti na ovce.

Če hočes bolj pestro, potem raje gorsko kolo.

Če te mika kak strmešji klanec, a ne predolg, imaš nekaj dobrih. Mali Lošinj - Mrtvaška in nazaj

www.strava.com/segments/10868 00 - po cesti se sprehajajo ovce, koze in konji :) Prosto!

Tale te pa spravi s kolesa: www.strava.com/segments/71097 89 

Krožno turo res težko skupaj spraviš :)

Lepo opisano, točno te variante vse, sem letos julija prevozil. Pretirane gneče na cesti nisem opazil, ceste so lepo urejene! Vozil sem med 9:00 in 12:00. Naslednje leto bom mogoče v kakšno turo vključil še malo več Cresa.

majstr 10.08.2017 18:32
@alexb:

Seveda jo je kdo že odpeljal.

Ni noben kunšt, sploh septembra ko so temperature ze malce bolj prijazne.

LJ - Logatec - Kalce - Planina - Planinske ride - Postojna- Knežak - Ilirska Bistrica - Jelšane -

Tu se držiš desne, ko se prične avtocesta in gres na eno ožjo potko ki te pripelje na regionalko in nado greš proti Opatiji in bo obali do Brestove (trajekt)

Ko prideš čez, ti svetujem, da počakas da se trajekt razloži do konca in avti odpeljejo, tako bos imel svež zrak naslednjih cca 10 km vzpona in mir na cesti.

Potem nimaš kaj dosti za razmišljat - slediš glavni cesti do svoje destinacije. Zavedaj se, da ob cesti na otoku ni ravno trgovinic, tako da imej dovolj za pit in jesti.

Nafilaš se lahko ob izkrcanju s trajekta ter potem v mestu Cres.

Če gres proti Lošinju, imas v naselju Belej še eno trgovino Jadranka. (vprašanje pa kako je odprta)..

Skratka mene je malce zmanjkal ker sem se v Cresu premalo založil s hrano in sem imel potem krizo.

Skratka lušten izlet...

V kateri kraj pa greš?

alexb, hvala za vse napotke :-)

kakšne pa so ceste do cresa? so kakšni odseki, ki so bolj prometni in na katerih naj bom še posebej pozoren?

Ban 11.08.2017 07:35

Sem se ravnokar vrnil iz Lošinja kjer sem tudi koelsaril. Pošteno povedano, da me je bilo strah se tam vozit, pa drugače precej časa preživim na cesti. Glavna cesta Cres Lošinj je v času turistične sezone zelo obremenjena, tudi z levimi vozniki ki vozijo avtodome, prikolice z čolni....prehitevajo v škarje. Je pa cesta zelo lepa, lep asfalt, samo vozniki so trapasti. Tam je idelano kolesarit izven turistične sezone ko promet upade.

pek123 11.08.2017 10:24

Moras bit pa nor pa sam sebe sovrazit da se vozis s kolesom po edini prometni cesti ki vodi na losinj iz cresa v najvecji sezoni. Nevem kdo je tu trapast

Ban 11.08.2017 10:50

Sem srečal ogromno kolesarjev, tako da nas je bilo zgleda veliko trapastih tam.

alexb 11.08.2017 14:50

Kje drugje je težko kolesarit. Kot sem više opisal imaš nekaj odcepov ampak do teh odcepov moraš priti.

Jaz sem sel dol začetek julija, ko še ni ful sezona. Semptebra bo tudi ok.

Promet je tu v glavnem v valovih. Je pa res, da je ob koncih tedna, ko so menjave prometa veliko.

Ceste na Cresu so prav super. Na začetku Cresa je promet v glavnem vezan na prihod oz. odhod trajektov. Ko prides mimo odcepa za Merag imaš pa promet z dveh trajektov in nekaj lokalnega prometa, kaka dostava ipd.

Septembra bo kar vredu.

Nejc1986 02.05.2018 18:51
Malo obujam staro temo. V nedeljo planiram iti na nekajdnevni kolesarski oddih na morje...

Spanje v kampu, cez dan pa specialka.
Krka sem se ze prenajedel,ostane Istra, mika me pa Cres (bil 1x leta nazaj) in seveda Losinj. Ostalo mi je predalec.

Torej... se je kdo zadnje case vozil od npr.Meraga do Malega Losinja? Kaksna je cesta? Guzva med tednom v zacetku Maja najbrz ni prevelika... so ob poti kaksne pumpe, da ne bom ostal brez vode,hrane?

Plan je torej max 150km na dan,spanje v kampu ali poceni apartmaju. Brez nekega tipicnega turizma in kompliciranja...

Kakrsnekoli izkusnje so dobrodosle.

Za sedaj se najbolj nagibam h kampu v Pinezicih (krk), zjutraj na trajekt s kolesom in zvecer povratek, 1dan Krk,tretji dan pa nevem kaj:)

Kakrsen koli nasvet dobrodosel:)
areh 03.05.2018 06:44

Merag- M. Lošinj je cesta ok. V sezoni gužva, izven ni hudo. Vmes imaš kraje Cres, Osor in Nerezine, kjer so trgovine tako, da boš lahko "obnovil zaloge". Sročno pot!
lpA

1 2
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI