NAKUP - Specialized vs KTM iz hervisa (30% popust)

Domov > Forum > NAKUP - Specialized vs KTM iz hervisa (30% popust)

NAKUP - Specialized vs KTM iz hervisa (30% popust)

SORTIRAJ PO:
xsanderx 13.06.2015 22:12

Pozdravljeni,

Zanima me, za kaj se naj odločim, ker se ne spoznam dosti, sem pa nekaj prebral po netu in tudi sprobal par koles pri dealerjih.

V hervisu imajo KTM "Cross Fun Spirit" za 900EUR - 30% popusta - www.hervis.si/store/oprema/ko lesa/kolesa-cross/Fun-Spirit/p /COLOR-1704472

Ima shimano XT menjalnik, za kar vem, da je med boljšimi (višje kot shimano Deore).

In pa tudi tega sem gledal - www.specialized.com/si/sl/bik es/multi-use/crosstrail/crosst rail-comp-disc , ki stane 960 eur, ampak upam, da se bo dalo dobiti kakšen popust.

Tudi ta ima Shimano XT menjalnik, in nekatere druge boljše karakteristike od zgornjega (boljše bremze...), nevem pa, ali je vredno razlike v ceni, glede na to, da imajo v Hervisu 30% popusta, kar bi prišlo stat 630 EUR, nasproti 960 (mogoče se bo dalu tudi tukaj dobiti kaj popusta, vendar sigurno ne toliko.. morem vprašat).

Kar me moti je to, da ima Hervis neke svoje unikatne modele KTM koles, ki na strani od KTM-ja niso sploh prikazani. Če vpišem v google te modele, mi najde samo strani od hervisa, in sem potem na nekem nemškem forumu zasledil, da so to modeli posebej za hervis...

Mi lahko pomagati pri odločitvi prosim? In to kar hitro, ker akcija v Hervisu traja samo še v ponedeljek.. :)

Najlepša hvala za nasvete..

grega12 13.06.2015 22:31
Pozdravljen! Jaz mislim, da tu nebi smelo biti kakršnekoli dileme! Če malo ugiba si tole gledal v Celju! Ali se motim? No, če imam prav pojdi lepo k Bojanu v specialized in se zmeni za popust ( še vedno se je dalo) in kupi lepo specialized! Lepo pozdravljen!
xsanderx 13.06.2015 23:16

Hvala ti za odgovor, Grega. Ne v Celju, ampak v Kopru sem to gledal..:) 

nejchy 13.06.2015 23:32

Moje mnenje: - ne nasedaj Hervisovim zavajajočim ponudbam! Ko daš temu kolesu -30 posto, dobiš neko normalno ceno, kok je vreden. Pa še potem je ponavadi problem, ker v hervisu nimajo nikol dobrih serviserjev in nikoli ni vse 100 odstotko kot mora bit :) poleg tega, vedno napišejo xt- oprema, pa je vedno samo zadnji menjalink xt- kater je v celotni grupi najcenejši del.

tako da ja... kr po specializeda, je kr hud!!! slx oprema, zadnji menjalnik xt , hidravlične disk shimano zavore, tudi če bo nakonc malce dražji, se splača doplačat..... jst tu sploh nebi razmišlal :)

nejchy 13.06.2015 23:35

+ ponavadi so 5 odstotni popusti samoumnevni... če se malo potrudiš boš dobil lagano 10 posto- vsaj kok jst to iz prakse vem :) če koga tam poznaš, ali pa če si zelo prepričljiv tudi 15 (kar je že bol izjema za modele tekočega leta, sredi sezone) :) poizkusiti pa ni greh :)

xsanderx 13.06.2015 23:44

nejchy hvala ti za odgovor, zelo prepričljivo si to povedal :) Saj tudi sam ne bi sploh pomišljal, kaj vzeti, edino to me je malo obotavjlalo, da je 30% popust, kar nanese razliko v ceni za 300+ eur....ampak imaš prav, verjetno je zadnji menjalnik shimano XT na KTM-u edini XT daleč naokoli...drugih karakteristik sploh ne napišejo :)

Bo treba kar do Ritoše v Izoli po specializeda, ni tretje :) Taka faca kot je, bo najverjetneje odredil nek konkreten popusti, 15% bi bilo taman, ampak težko ;) Bom reku "ne me j, dej mi dober popust, če ne bom šel v hervisa kjer majo 30.." :)

nejchy 14.06.2015 00:34
@xsanderx:

nejchy hvala ti za odgovor, zelo prepričljivo si to povedal :) Saj tudi sam ne bi sploh pomišljal, kaj vzeti, edino to me je malo obotavjlalo, da je 30% popust, kar nanese razliko v ceni za 300+ eur....ampak imaš prav, verjetno je zadnji menjalnik shimano XT na KTM-u edini XT daleč naokoli...drugih karakteristik sploh ne napišejo :)

Bo treba kar do Ritoše v Izoli po specializeda, ni tretje :) Taka faca kot je, bo najverjetneje odredil nek konkreten popusti, 15% bi bilo taman, ampak težko ;) Bom reku "ne me j, dej mi dober popust, če ne bom šel v hervisa kjer majo 30.." :)

Veliko uspeh pri nabiranju popusta... :) ;)

grega12 14.06.2015 02:01
Hervis je žalitev športu!!!
fuego 14.06.2015 10:41

Ko sem pred leti kupoval gorsko kolo me je zanimalo sledeče: geometrija kolesa, menjalnik od deore naprej je itak vse dovolj dobro, prednja vilica, zavore. Kupovat kolo samo na podlagi internetA je NO GO. Na kolo se je treba vsest in se popeljat, da dobiš občutek. Kaj ti bodo karakteristike, saj ne kupuješ računalnik. Tudi vilica na Speci-ju ni ne vem kaj, bi dal gor nekaj na zrak. Speci vsaj izgleda spodobno kolo, kar za KTM-a ne morem rečt. Kar se tiče pa popustov... če trgovec ponudi 30% popusta pomeni, da je imel pred tem nabito ceno, ker marže v trgovski branži niso tako velike kot si ljudje predstavljajo.

Gruksi 14.06.2015 12:20

Preden kupiš - samo opozorim, ker ravno zaradi tega jaz nisem kupil Spec - spredaj ni tripla, ampak samo dvojna. Sicer pravijo fantje, da je zadaj toliko razpona, da ne rabiš, ampak...

Spredaj je 44/32 zadaj 11-36. Tripla je 48/36/26 zadaj 11-36 ali kaj podobnega.

Kupil sem TREKa in ko je klanca 12%+ samo razmišljam, kako bi hodil brez majhne šajbe. Tako se pa (počasi, pa vseeno) pripeljem povsod.

Pa dobro kupi...

Pinocio 14.06.2015 12:29
@Gruksi:

Preden kupiš - samo opozorim, ker ravno zaradi tega jaz nisem kupil Spec - spredaj ni tripla, ampak samo dvojna. Sicer pravijo fantje, da je zadaj toliko razpona, da ne rabiš, ampak...

Kupil sem TREKa in ko je klanca 12%+ samo razmišljam, kako bi hodil brez majhne šajbe. Tako se pa (počasi, pa vseeno) pripeljem povsod.

Pa dobro kupi...

Daj nehaj kolesarit,če ti je 44/32-11/36 pretežko za v klance,bo treba tudi malo na moči delat,potem pa ne bo treba hodit zraven kolesa v klance. zapečateno

xsanderx 14.06.2015 14:12
@Pinocio:
@Gruksi:

Pa dobro kupi...

Daj nehaj kolesarit,če ti je 44/32-11/36 pretežko za v klance,bo treba tudi malo na moči delat,potem pa ne bo treba hodit zraven kolesa v klance. zapečateno

Žal se ne spoznam toliko, da bi vedel, o čem govoriš...vidim, da so to zobniki gonilke, ampak wtf je to? :) Je kdo toliko vešč v besednem izražanju, da lahko to razloži z besedami :)

fuego 14.06.2015 15:42
@Gruksi:

Pa dobro kupi...

Pa ne ga srat.... na specialki imamo na kompaktu 34 spredaj in 26 ali 29 zadaj pa se da sfurat 18% klanc. Tripla na gorcu ima spredaj najmanjši zobnik 22 in ponavadi zadaj 32, kar je skoraj isto kot če imaš spredaj 22 in zadaj 36.  
Razmerje 32 spredaj in 36 zadaj je 0.9.
Razmerje 22 spredaj in 32 zadaj je 0.7.
Tudi pri gorskih kolesih so ugotovili da tripla nima smisla kot so pred leti ugotovili za cestna kolesa.
Kaj je potem toliko težje?

Treba se je navadit vožnje v klanec. In to ne da se zaletiš že od začetka ampak ga voziš po pameti. Če ti ne gre začneš s takimi med 5 - 7%, potem pa se lotiš bolj strmih. Itak pa so redki klanci v celoti 10%. Gre ponavadi za odseke dolge od 50 - 200m. Kum je recimo povprečen naklon 10% pa ima vmes res precej hude naklone.

Xsanderks: Manj zobnikov kot imaš spredaj in več kot jih imaš zadaj, lažje boš gonil v klanec.

vambomzepokazu 15.06.2015 16:59
@fuego:

Xsanderks: Manj zobnikov kot imaš spredaj in več kot jih imaš zadaj, lažje boš gonil v klanec.

Verjetno si mislil manj kot imaš zobcev na zobniku spredaj in več kot imaš zobcev na zobniku zadaj...ker število zobnikov nima nekega pomena.

Geanos 15.06.2015 17:44
@fuego:
@Gruksi:

Pa dobro kupi...

Pa ne ga srat.... na specialki imamo na kompaktu 34 spredaj in 26 ali 29 zadaj pa se da sfurat 18% klanc. Tripla na gorcu ima spredaj najmanjši zobnik 22 in ponavadi zadaj 32, kar je skoraj isto kot če imaš spredaj 22 in zadaj 36.  
Razmerje 32 spredaj in 36 zadaj je 0.9.
Razmerje 22 spredaj in 32 zadaj je 0.7.
Tudi pri gorskih kolesih so ugotovili da tripla nima smisla kot so pred leti ugotovili za cestna kolesa.
Kaj je potem toliko težje?

Treba se je navadit vožnje v klanec. In to ne da se zaletiš že od začetka ampak ga voziš po pameti. Če ti ne gre začneš s takimi med 5 - 7%, potem pa se lotiš bolj strmih. Itak pa so redki klanci v celoti 10%. Gre ponavadi za odseke dolge od 50 - 200m. Kum je recimo povprečen naklon 10% pa ima vmes res precej hude naklone.

Križna gora je velik približek temu. cca. 2,5km klanca 10% (začetek in konec sta izvzeta )

Sicer pa so nakloni  >15%  za ljudi, ki (zelo) malo kolesarijo zelo zahtevni in če bodo šli nekaj metrov peš jih tudi nebo kap

srna 13.09.2015 13:35

Zdravo,

tudi sam sem pred podobno dilemo. Specialized ali KTM (sicer brez Hervisa).

Odločam se med Specialized Crosstrail Comp Disc 2015 www.extremevital.com/sl/koles a/treking-kolo-specialized-cro sstrail-comp-disc-2015-p-15478 .html in KTM Life Race www.centerbauer.com/ktm-2014/ ktm-life-race

Zanima pa me tudi, če je med vami kak visok kolesar in kakšen ima okvir kolesa.

Visok sem namreč 196 cm in se mi zdita oba zgoraj navedena malo premajhna (Specialized je XXL, KTM je 60).

Mikeyeatworld 13.09.2015 14:00

Jaz sem točno 196cm. Mtb sem vozil model: Kona Caldera XL, Scott Scale Expert XL...cestno: Felt F4 XXL 61cm.

Ni druga kot pa da probaš! Razen če veš natančne svoje mere in ti je geometrija (za vsako znamko je drugačna) koles jasna!

gogasnm 23.09.2015 09:30

pozdravljen

Jaz sem 186 in imam KTM fun spirit 56, tako da bi ti 60 morala biti OK. Ne vem kaj mislis ko pravis malo premajhna?

Pa za tiste ta pametne, malo visje, ne mores primerjat KTM fun spirit z SPECIALIZED crosstrail, to sta dva cisto drugace namenska bicikla !!!!!
Kvecjemu z SPECIALIZED sirrus. (spet neki kvazi poznavatelji....)

Drugace pa na KTMu je vsa oprema deore, zadnji menjalnik XT, hidravlika,... Naj mi sedaj nekdo razlozi, zakaj je ta oprema za treking bike slaba. Hervis je pac v dogovoru s KTMom ekskluzivno prodaja dolocene modele KTM, ki jih drugje ne mores kupiti, no skoraj ne mores. Pac stvar pogodbe.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI