Assos vs castelli

Domov > Forum > Assos vs castelli

Assos vs castelli

SORTIRAJ PO:
alpek151 18.06.2015 19:22
A lahko kdo, ki si je lastil hlače omenjenih dveh proizvajalcev pove kako številko je imel pri enih in drugih?
alesm66 18.06.2015 19:43

Castelli imam velikost XL in so mi ravno prav.
Assos imam L in so malenkost velike. Pomeril sem tudi M, ki so se mi zdele pretesne.
Sicer imam konfekcijsko številko 50.

JaMa 18.06.2015 19:43

castelli: 185cm/80kg --> XXL tako hlače kot majica. 

Primus12 18.06.2015 22:37

180cm/75kg castelli XL hlače

nemelk 18.06.2015 22:43
@ alpek, tole si tko na splosno vprasal ane? npr. Mosad je napisal, da ima pri 185 cm ter 80 kg XXL, jaz imam 'racing' castelli XL oboje pri 189 cm in 82 kg, bolj endurance dresa pa L in sta mi ravno prav. Assos pa sem pomeril hlace v rangu 135, 179ter 350€ in so bile vse L velikost pri majicah pa se ne najdem, ce ze potem tudi L samo mi je ves Assos predolg..
bruhnmici 18.06.2015 22:59

189 cm/ 82 kg: Assos linija Mille,
- hlače S5 long leg (ker mam dolge noge, mi ta opcija pride zelo prav): XL
- Jersey SS Mille; XL

Je pa ta Assosova linija bolj udobna in ni ne vem kolk oprijeta. Tist njihov "muu/mlečen/krava" dizajn mi je bil (majica) pa pri XL premajhen.

p.s.:ampak kot pravijo že pred mano, je tole vse bolj cca. Saj veš ... biceps, bojler, bubregi u loju, trikotnik, ljubavni tepih, "one" ... in ostali dodatki raztegujejo material. Kolk ... odvisno od razporeditve :).

mv5267 18.06.2015 23:21

Malo se potrudi in pojdi pomerit, saj ne računajo.  In imajo modele različnih krojev in podlog, kratke, dolge, 3/4 za različne temperature idr.

alpek151 19.06.2015 07:08
Jah assos imam L, pa sem rekel, da bom počasi zamenjal znamko. Njihov material mi je po dveh sezonah čisto zbledel. Meni se zdi to nesprejemljivo za oblačila te cenovne kategorije.

Glede na mere vidim, da moram pri castelliju razmišljati vsaj o XL, če ne celo XXL.

Hvala za odgovore.
nemelk 19.06.2015 07:41

@alpek, kot rečeno, tudi Castelli ima več različnih krojev vsaj majic... tiste 'top' so bolj oprijete in na splošno ozke - te jaz komaj XL nase zbašem, dočim, bolj rekreativna linija - beri: cenejša ni tako oprijeta in mi zadostuje že L (kakšna majica L velikosti se mi zdi celo predolga)..

Raptile 19.06.2015 07:50
@alpek: Jah assos imam L, pa sem rekel, da bom počasi zamenjal znamko. Njihov material mi je po dveh sezonah čisto zbledel. Meni se zdi to nesprejemljivo za oblačila te cenovne kategorije.

Glede na mere vidim, da moram pri castelliju razmišljati vsaj o XL, če ne celo XXL.

Hvala za odgovore.

Tudi sam imam hlače assos ... saj ne rečem materiali in izdelava top, sam niso pa črne kakor ob nakupu pa jih imam sedaj 2go leto nagubano čelo
Pozna kdo alternativo po materialu z assos sam imam neo mi je dober tenak in raztegljiv material ?

nemelk 19.06.2015 09:08

ALE, po zadnjih testih/ocenah so kar zmagovalci

Raptile 19.06.2015 09:56
@nemelk:

ALE, po zadnjih testih/ocenah so kar zmagovalci

mogoče kak link v zadregi

peter85 19.06.2015 10:07

Link do testov?

CKR.SI 19.06.2015 10:20

Assos je potrebno prati pri nizkih temperaturah in dodajati sredstvo za preprečevanje bledenja.
 ASSOS Active Wear Cleanser

Raptile 19.06.2015 10:27

A sedaj moram pa še njihove žaube kupvat ? In ne vedno sem pral ročno na malih temperaturah!
PS: Lahko bi mi povedali v Extreme vitalu kjer sem jih kupil, v navodilih ni pisalo nič glede njihovih praškov. Tko da mene so sam enkrat nategnil pa še 185 evrov sem jim dal ... Jebiga!

CKR.SI 19.06.2015 10:37
@Raptile:

A sedaj moram pa še njihove žaube kupvat ? In ne vedno sem pral ročno na malih temperaturah!
PS: Lahko bi mi povedali v Extreme vitalu kjer sem jih kupil, v navodilih ni pisalo nič glede njihovih praškov. Tko da mene so sam enkrat nategnil pa še 185 evrov sem jim dal ... Jebiga!

Resnici na ljubo si lahko pomagaš tudi s kisom in pralnim milom ter sodo bikarbono. Sušenje na soncu ima tudi svoj vpliv. Najmanj kar lahko naredimo pri sušenju v takšnih pogojih je obračanje na notranjo stran.

Raptile 19.06.2015 11:36

No ja samo material bledi kar me moti, kajti ne delam 5-10k km da bi sonce skuru... tko da za tako ceno sem razočaran ... Klub temu da delam vse prav neodločen

bruhnmici 19.06.2015 12:42
@bruhnmici:

189 cm/ 82 kg: Assos linija Mille,
- hlače S5 long leg (ker mam dolge noge, mi ta opcija pride zelo prav): XL
- Jersey SS Mille; XL

Je pa ta Assosova linija bolj udobna in ni ne vem kolk oprijeta. Tist njihov "muu/mlečen/krava" dizajn mi je bil (majica) pa pri XL premajhen.

p.s.:ampak kot pravijo že pred mano, je tole vse bolj cca. Saj veš ... biceps, bojler, bubregi u loju, trikotnik, ljubavni tepih, "one" ... in ostali dodatki raztegujejo material. Kolk ... odvisno od razporeditve :).

Da te ne bom zavajal. Se popravljam. Pri svojih merah imam cunje v velikosti L. @Nemelk ima prav, ko pravi, da je L za kalibre v teh dimenzijah dovolj velik. Očitno imajo kar velike kroje v določeni številki. Obšlesanost: zaenkrat še nobenih težav (tretja sezona). Perem v mrežci, prašek običajen, suši se pa, kakor pade. Rotiram 2 kompleta. Je pa res, da sem preteklo soboto pri Stari pošti na Jezerskem videl precej obšlesan rdeč jersey/majico na gospodu s Colnago-vo specialko. Ampak tista majica je verjetno dala čez že n-tisoč sončnih ur. 

mv5267 19.06.2015 13:03
@Raptile:

No ja samo material bledi kar me moti, kajti ne delam 5-10k km da bi sonce skuru... tko da za tako ceno sem razočaran ... Klub temu da delam vse prav neodločen

Ne vem, koliko izkušenj imaš s pranjem perila nasploh.  Proizvajalci svetujejo, da si preberemo navodila za pranje in Assosova so natančna (verjetno pa sicer žal ne prodajalčeva).  Hlače pa zanesljiv tako po videzu kot po funcionalnosti zdržijo marsikaj, seveda pa vseh prijemov bolj in manj izkušenih pralcev tudi ne.

Če te zamika, da bi nadaljeval, pridi raje pogledat vrsto dobro ohranjenih kosov različnih letnikov nakupa.

princess 19.06.2015 13:05

Tudi meni Assos črne hlače po dobrih dveh sezonah precej zbledele, so kar vidno rjavkasto flekaste. Priznam, da jih ne perem ročno, ker se mi to res ne da, sušim vedno obrnjene, so pa kar precej v uporabi. Tadruge, stare dobro leto, so še ok. Bi že zdavnaj menjala znamko, če se ne bi razvadila z njihovimi vložki, si več ne predstavljam v kakih drugih sedet 150+ kilometrov

alpek151 19.06.2015 13:26
A dejte, dejte nehat bluzit.Če človek upošteva splošna navodila glede pranja športnih oblačil (obrnjeno, nizka temperatura, brez mehčalca, sušenje ne na soncu niti v sušilcu) in se to vseeno zgodi, je zame to napaka v materialu, ne pa problem neke tekočine pri spiranju. In tle nas je že kar nekaj opisalo isti problem, ne da bi karkoli posebnega delali z namenom uničevanja blaga.Kar se mene tiče assos bye bye. Sicer pa glede kroja, kvalitete in občutka nimam pripomb. Ampak pač nočem izgledat kot en cigan, ki nima za nove hlače, čeprav so hlače sicer kot nove, v starih je pa naredil par tisoč km in zgledajo kot da bi jih imel neprestano na soncu pet let.
FAUSTO 19.06.2015 14:35

Ah....

Assos ni za rekreativce

Castelli prav tako ne...

fiti 19.06.2015 14:44

Bledenje tekstila je pri Assos res problem. So tehnološko zelo napredene, imajo vložek, ki mu ni para. Ampak v 2 letih so popolnoma zbledele, neugledne za nosit. Glede na ceno je to nedopustno.

@Fausto: Kako drži barva pri Raphi? 

FAUSTO 19.06.2015 15:10

Pri Rpahi se pslača kupovati samo Classic linojo, vse ostalo je za enkratno uporabo...ampak tako je tudi pri ostalih najboljših znamkah. Ne kupujte top dirkaške izdelke ampak rekrativne...in ti so pri najboljših znamkah, skoraj večne....pa še trikrat cenejše...no, razen pri Raphi...vložka pa nima noben svojega ampak ga kupujejo pri najboljšem proizvajalcu...ampak pri tem proizvajalcu kupuje najboljše vložke tudi Banem na primer:) S torazliko, da so Banemove najboljše okoli 70 eur, ostale pa juhuhu...seveda, pa ga prehitevajo v šivanju preostlega dela hlač.

Skratka, tiste najdražje trajajo kratko ali slatko...

mv5267 19.06.2015 15:56

Kaj počnete s hlačami??

A da ne bomo ves čas pri istih:
www.q36-5.com/content/en-1/ho me-q36-5.html
idejni je bil prej pri Assos.

Raptile 19.06.2015 16:36
@mv:
@Raptile:

Ne vem, koliko izkušenj imaš s pranjem perila nasploh.  Proizvajalci svetujejo, da si preberemo navodila za pranje in Assosova so natančna (verjetno pa sicer žal ne prodajalčeva).  Hlače pa zanesljiv tako po videzu kot po funcionalnosti zdržijo marsikaj, seveda pa vseh prijemov bolj in manj izkušenih pralcev tudi ne.

Če te zamika, da bi nadaljeval, pridi raje pogledat vrsto dobro ohranjenih kosov različnih letnikov nakupa.

Ne me **** da ne znam oprat si ti misleš, stroja niso vidle od daleč ... ne bit preveč pametn. Če drugi uporabniki pišejo, da imajo iste probleme potem je material mal ponesrečen. Kajti da daš tak denar pričakujem vsaj 4-5 let rekreativnega kolesarjenja brez pizdarij!

mv5267 19.06.2015 16:52

Verjeli ali ne, večina strojev ima možnost nastavitve na "ročno" pranje.  Tudi moje prve Assos hlače, stare kakih 10 let, se niso razbarvale.  Sedaj pa razlage..

CKR.SI 19.06.2015 17:23
@mv:

Verjeli ali ne, večina strojev ima možnost nastavitve na "ročno" pranje.  Tudi moje prve Assos hlače, stare kakih 10 let, se niso razbarvale.  Sedaj pa razlage..

In kaj potem, če se razbarvajo?!
Prevozil sem vsaj 80 000 km v treh parih assos hlač, ki še danes niso za v kanto. ponosil jih bom pozimi kot spodnje hlače dokler bo blazinjenje še zadostno.

Ernesto 19.06.2015 18:38

smehsmehsmeh jebomater, da ste huj k babe. nasmeh

1 2
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI