12. Panonski maraton treh dežel, 19.07.2015

Domov > Forum > 12. Panonski maraton treh dežel, 19.07.2015

12. Panonski maraton treh dežel, 19.07.2015

SORTIRAJ PO:
franklin 01.07.2015 07:56

Pozdravljeni kolesarji in kolesarke, posredujem vabilo na:


12. PANONSKI MARATON TREH DEŽEL, 19.07.2015, Lenti, Madžarska

 

ŠTARTNO MESTO: LENTI, Madžarska, Cerkveni Trg 5 (Templom tér 5) v centru mesta Lenti

Panonski maraton treh dežel je mednarodna kolesarska prireditev, ki gradi mostove med nami in našimi sosedi madžari in hrvati. Prireditev se bo letos odvijala že dvanajstič in je zajeta v akciji »Slovenija kolesari«. Kolesarji maratona se boste ob idiličnih prekmurskih in madžarskih vasicah potepali po Panonski nižini, prestopali reko Muro, se dvignili na međimursko vinsko cesto in se na koncu sprostili v umirjenem  mestecu Lenti na Madžarskem. Trase maratona so različnih zahtevnosti in so primerne za vsakogar. Po uspešnem zaključku maratona vas bo pričakala malica, medalja, ter kopanje v termah, ter žrebanje nagrad (glavna nagrada je gorsko kolo Gepida Mundo). Vabimo vas, da svoj dan preživite ob prijetnem kolesarjenju v naši okolici. 
Zaradi prehoda državne meje mora vsak udeleženec imeti s sabo veljavni potni list ali osebno izkaznico.
 

Trase in zemljevidi (gpsies.com) Štart ob uri: Veliki maraton – 110 km; zahtevno; -MadžarskaSlovenija-Hrvaška -  9.00 Srednji maraton - 55 km; srednje-zahtevno; Madžarska-Slovenija 9.10 Družinski maraton ; ne-zahtevno; 9.20


Prijave: na štartnem mestu od 7 – 8.45 h
Cena: 15,00 EUR, Popust za olimpijske kartice -10 %

Predprijave: Cena: 12,00 Eur - na spletnem naslovu tukaj!



Podrobne informacije še na fejsbuku!

Splošni pogoji:Vsi udeleženci maratona so dolžni upoštevati cestno-prometne predpise ter navodila in opozorila organizatorja, saj bo maraton potekal ob normalnem cestnem prometu. Udeleženec maratona je vsak, ki se prijavi organizatorju, plača štartnino in priloži izpolnjeno prijavnico. Udeleženc maratona je tudi vsak, ki se maratona udeleži na podlagi akreditacije ali povabila organizatorja. Obvezna je uporaba zaščitne čelade. Osebe mlajše od 14 let se maratona lahko udeležijo le ob spremstvu starša ali skrbnika. Vsi udeleženci vozijo na lastno odgovornost ter odgovarjajo za škodo povzročeno sebi, drugim ali tretji osebi. Udeleženci soglašajo, da ne bodo vložili tožbe ali zahteve proti organizatorju v primeru nastanka škode ali poškodbe, povzročene sebi, drugim ali tretji osebi. Udeleženci soglašajo z objavo podatkov, fotografij in video posnetkov v sredstvih javnega obveščanja in na internetu in zato ne bodo zahtevali nobenega povračila. S štartom udeleženci potrdijo, da so zdravi in vsestransko pripravljeni na maraton in so seznanjeni z določili razpisa in z njimi soglašajo. Prosimo, spoštujte naravo in ne odmetavajte ovojev energetskih ploščic in pijač na cesto ali mtb traso! 


Glavni Organizator: Mocorgok Lenti: www.mocorgok.hu/ 
Soorganizatorji: Kolesarski Klub Lendava: www.kolesarski-klub-lendava.s i , BK Muraavantura Sveti Martin na Muri: www.bk-muraavantura.com/

image

image

image

Nikita 01.07.2015 14:22

Sem v pravilnem prehodu v vodenje, kakor pravimo v košarki, da pridem v Lenti na pivo... ko vi končate. Da bi vozil maraton... ne me hecat, čeprav nikoli ne reci nikoli!

 

Upajmo na lepo vreme, zainteresiranim pa želim prijetno in varno vožnjo... seveda tudi, da bodo zadovoljni z dirkanjem ali fijačkanjem... kakor pač kdo želi! smeh

lujzh 01.07.2015 15:08

V razpisu piše 110 km, na priloženi mapi 115.8 km, kaj je res? Lani je bilo 100 km. Proga ni ista?

franklin 01.07.2015 15:30

Za veliko traso je pravilna navedba=115,8 km, kot na gps zemljevidu. Proga je letos malo drugačna - prestop meje SLO-HU bo potekal po novi cesti Genterovci - Redics.

Za srednjo traso je pravilno 58 km. Tudi je trasa nekoliko drugačna kot prejšnja leta.

Reklamni tekst in prospekt je bil narejen dosti prej, zato je napačna navedba km. Letos so glavni organizatorji - madžarsko društvo Mocorgok. Naši - KK Lendava - pripravljamo slovenski odsek trase (varovanje, označbe, okrepčila). 

Po kolesarjenju sledi še kopanje v Termah Lenti + malica + žrebanje nagrad.
Vabljeni!!! 

CePO 01.07.2015 19:48

dodajam opozorilo, da so v turnišču spet razkopali cesto (kot "začetek" asfaltiranja preostalega dela državne ceste)...da nebo kakšnih presenečenj na trasi :)

franklin 08.07.2015 14:55

V Turnišče je res razkopana cesta - tam bo treba voziti previdno.
Doslej napovedano vreme bo dobro = image
 
Vabljeni na ogled
Facebook event HU
Facebook event SLO 


PREDPRIJAVE SO TUKAJ!!!

franklin 14.07.2015 13:01

 Štart v Centru mesta LENTI (Cerkveni trg 5), Madžarska 

Prijave od 07-8.45 h.
Štartnina: 15 Eur, Predprijava: 12 Eur.

Predprijave na netu tukaj! 

Še enkrat vabljeni!
 

ran-ali ltd 15.07.2015 11:47
@franklin:

 Štart v Centru mesta LENTI (Cerkveni trg 5), Madžarska 

Prijave od 07-8.45 h.
Štartnina: 15 Eur, Predprijava: 12 Eur.

Predprijave na netu tukaj! 

Še enkrat vabljeni!
 


Pozdrav,
Ta vikend sem na kopanju v Svetem Martinu, pa bi se pripeljal z kolesom do Lenti-a na maraton. Ker ne poznam cest na tem koncu me zanima koliko je cca km do Lenti-a in dostopnost z kolesom ?
lp 

picek.petelin 15.07.2015 12:06



uploaded


35 km

majcka 19.07.2015 20:39

Bila....in sem zelo zadovoljna.

Na 55 km progi so bile 4 okrepčevalnice, sila dobro založene. V primerjavi z lanskim letom zelooooo velikooo bolj založene. Kar je pri kar precejšnji vročini kar prav prišlo.

Prav tako je prav prišlo tudi namakanje v termah po kolesarjenju.

Edino.....bicikel (glavno nagrado) je pa nekdo drug domov odpeljal. kul

P.S. Velika pohvala tudi prostovoljcem (v mojem primeru na madžarski in slovenski strani), ki so se talili na vročini in usmerjali, da se nismo kje zgubili.

mitto11 19.07.2015 22:27
vsa pohvala organizatorjem in pomocnikom pri organizaciji in vodenju poteka maratona..trasa je bila vec kot odlicna..okrepcevalnice so bile super zalozene in tudi ob postankih je vse potekalo gladko..edino razocaranje je bilo 2 avtomovila..en pred čentibo ker zaradi nestrpnosti ni mogel pocakat da kolona pride na pregledno ravnino in je prehiteval kar v ovinku medtem pa skoraj iz ceste zrinil kolesarje (nestrpni slovenec) in drug ki kljub vsem opozorilom na prikljucevanju kolesarjev na glavno cesto ni hotel ustavit varnostniku na cesti ( nestrpni hrvat)...se enmrat vsa pohvala vsem sodelujocim pri varnosti na cesti , pomocnikom na postojankah in vsem ostalim
Maj_ex 20.07.2015 14:14

Kdo je zmagal?

Nikita 20.07.2015 15:05
@Maj_ex:

Kdo je zmagal?

... a ni to maraton? zapečateno

Maj_ex 20.07.2015 15:30
Glede na slepanje za avtom in spremljevalna vozila madzarskim kvazi PROfijom ...
Bi mogoce bilo bolj na mestu vprasanje v katero kategorijo po UCI spada ta maraton.
Nikita 20.07.2015 16:40
@Maj_ex: Glede na slepanje za avtom in spremljevalna vozila madzarskim kvazi PROfijom ...
Bi mogoce bilo bolj na mestu vprasanje v katero kategorijo po UCI spada ta maraton.

V rang tura... pa tan se je mijslen ka tüde štartalo v ene države, pa prejk drüjge, končale pa do v Franceje? smeh

 

Pa še odgovor... vidiš, saj mene in stotnije drugih načeloma nihče ne pogreša, ampak taki dogodki... čemu bi se mučil po takih maratonih, ko je itak vedno neke vrste cirkus glede tega dirkanja. Saj meni in podobnim niste v napoto, bo pa držalo, da si svoje mislim.

 

Mi smo tako včeraj štirje lepo prevozili do Dobrovnika, pa preko hribčkov do Križevec, vmes malo nadoknadili tekočino in se lepo imeli. Tako je pač to... pa ni problem v denarju, kajti po novem sem član enega kolesarskega društva in naročilnica je bila že pripravljena za nas štiri... pa smo se v petek vseeno odločili, da ne gremo. Dobra odločitev!

 

Vseeno pa... kakšna je bila udeležba? Iz koliko držav? Razmerje moški - ženske, stari in mladi... mene take zadeve veliko bolj zanimajo, kot podatek, kdo se je šlepal za motorjem in kvazi zmagal.

majcka 20.07.2015 20:35
@Maj_ex:

Kdo je zmagal?

Za druge ne vem, jaz sem sigurno zmagala....ker sem bila prepričana, da po sobotnem teku k Češki koči z Jezerskega sploh ne bom mogla odpeljat niti 30 km, kamo li 57. kaže jezik

franklin 02.08.2015 12:07

Zdravo..poročilo z malo zamude..doslej bil na dopustu, "daleč od gsm,wifi,itd". kul

12. Panonski maraton treh dežel V NEDELJO 19.07.2015;  V nedeljo 19.07.2015 je potekal - tradicionalni - tokrat že 12. Panonski maraton treh dežel. Letos je maraton štartal v centru mesta Lenti. Glavni organizatorji so bili madžarsko društvo Mocorgok, ter soorganizatorji KK Lendava in BK Mura Avantura iz Hrvaške. Kljub hudi poletni vročini se je na štartu zbralo kar 287 kolesarjev, ki so prišli iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije in Slovaške. Na izbiro so bile 3 trase: velika 116 km, srednja 58 km in družinska 16 km. Na maratonu je kolesarilo tudi 10 članov našega kluba. Letos so bile trase nekoliko spremenjene in so potekale po novi cesti Genterovci-Redics. Kolesarji ste se na poti lahko večkrat ustavili in se osvežili na naših bogatih okrepčilnih točkah. Na koncu je sledila malica, zlata medalja, kopanje v Termah Lenti, ter srečolov za nagrado - gorsko kolo. Vabimo vas tudi naslednje leto na naš maraton, ki bo takrat štartal v Lendavi.  Ob priliki se zahvaljujemo tudi vsem prostovoljcem, ki ste nam pomagali pri izvedbi maratona. Fotografije so na ogled tukaj! 

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI