zdravo
imam točno takšno kolo madone 4,7. prej sem imel alu giant 105/ultegra in je velika razlika.
sem zelo zadovoljen in predvsem je kolo (kar mi veliko pomeni)precej udobno ( po 2-3 urah me nič ne boli - razen nog seveda:)). priporočam.
@gorann3: trek itak
...okvir ma dozivljenjsko garancijo...
Doživljenska garancija ne pomeni, da je to garancija za vedno (tako si to razlaga večina potrošnikov in pada na take marketinške fore), ampak to proizvajalci razumejo kot življensko dobo uporabljanega izdelka. Ta je pri karbonskih okvirjih nekje okrog 5 let (kar je lepo razložil Berk v neki drugi temi) oz. je različna od proizvajalca do proizvajalca.
Sam tolk, v vednost :)
to z praktično vsako leto novimi komponentami pa je približno tako:ultegra 2014 je približek dura ace 2013, 105 2015 je približek ultegre 2014...
kot je že Gazza napisal in kot so moje izkušnje s trekom, če je bolj poudarek na udobju potem trek, če pa bolj na agresivni geometriji pa lapierre
trek ima novo ultegro, tko da oprema gre v prid treka, boljsi obroci
tole o dozivljenjski garanciji pa prosim poglej trekovo razlago in ne berkovo ter prodajalcev drugih okvirjev
Every new Trek bicycle comes with our industry's best warranty and loyalty program - Trek Care. Once your Trek Bicycle is registered the Trek Bicycle Corporation provides each original retail purchaser of a Trek bicycle a warranty against defects in materials and workmanship, as stated below:
LIFETIME
Frames for the lifetime of the original owner (except forks, the Session, Scratch, Slash, and Ticket model frames, and the swing arms on all full suspension bicycles)
5 years
Swing arms on all full suspension bicycles (except the Session, Scratch, and Slash model frames)
3 years
Session (aluminum), Scratch, Slash and Ticket model frames and swing arms
2 years
Session (carbon) model frames and swing arms RIDE+ motor, controller, & battery pack (or 600 charges, whichever comes first) All original Bontrager forks, parts and components (except consumables such as tires and tubes)
1 year
Paint and decals
No mogoče Lappierre ni toliko znan, vendar je del Accell Group...
Torej to so:
-Ghost
-Haibike
-Raleigh
-Koga
-Van Nicholas
In še mnoge druge pri nas neznane....
Drugač pa v tem primeru je res trek dosti boljša izbira. Razen barve so take, da kozlaš :P
@Gazza: Odvisno kaj rabis, lapierre ima bolj agresivno geometrijo, dirkalno, medtem ko je madone narajen za daljse ture, udobje. V tem primeru je madone lanski model z ultegra opremo, lapierre ima novo 105, ki je po vseh testih odlicna. Jaz bi izbral lapierrja.
Si zamešal Madone in Domane.
Madone je race, domane je endurance.
Najprej hvala vsem za hitre odgovore.
Pozabil sem omenit da je cena Lapierja še za skoraj 300€ nižja kot na spletu...moram pa do konca tedna še mal preverit geometrijo obeh in prespat odločitev.
Sem pa šele sedaj videl da ima trek tudi boljše obroče...
@okicam: www.bicikel.com/mali_oglasi/ www.bicikel.com/mali_oglasi/1 1727/cestno_kolo_trek_madone_ 4 _7_velikost_56_powermeter.htm l 11727/cestno_kolo_trek_madone _4_7_velikost_56_powermeter.h t ml
Drugače pa iščem velikost 58-60.
LP
@ktm1001:@Gazza: Odvisno kaj rabis, lapierre ima bolj agresivno geometrijo, dirkalno, medtem ko je madone narajen za daljse ture, udobje. V tem primeru je madone lanski model z ultegra opremo, lapierre ima novo 105, ki je po vseh testih odlicna. Jaz bi izbral lapierrja.
MADONE JE TUDI ZEL OUDOBEN,GEOMTRIJA JE PRAKTIČNO ENAKA KOT NA DOMANE SAMO BREZ ISO ADPTERJA...
@ktm1001:
madone je med race in endurance, razen ce vzames takega s H1 geometrijo, tale ima H2
nekako tako kot synapse od cannondala
se vedno hitro in udobno, togo je pa tud dovolj
strojnik 1, ce je pa tako, potem pa lapierrja vzemi, za 300eur nizjo ceno je super nakup, razliko za treka pa vrzes v obroce
@okicam: www.bicikel.com/mali_oglasi/ www.bicikel.com/mali_oglasi/1 1727/cestno_kolo_trek_madone_ 4 _7_velikost_56_powermeter.htm l 11727/cestno_kolo_trek_madone _4_7_velikost_56_powermeter.h t ml
kako to, da si dvignu iz 1200 na 1250eur?pred tem si imel 1300eur ceno, razen, ce si pozabil, da v oglasu prodajas za 1200, ceno si pa dal 1250?
drugac dobro kolo, cena je pa tud v redu, srecno pri prodaji
@strojnik_1:Pozabil sem omenit da je cena Lapierja še za skoraj 300€ nižja kot na spletu...
Kakšne so to politike, da moraš za vsako kolo v štacuno it spraševat....
Sej ne greš spraševat...greš pogledat kolesa in mal oči spočit, ceno pa prodajalec sam ponudi
Očitno zgledam kot miljonar, men ni še noben nobenih popustov ponujal...
Jaz sm letos kupil Madone in sem zelo zadovoljen, predvsem pa ima Fun Sport super prodajalce, ki radi pomagajo. Če boš že kupoval se splača vzeti še DuoTrap S, ki ga pa trenutno sicer nimajo na zalogi(sem ravno danes preverjal), sploh če želiš, da ti telefon(strava, endomondo) beležita kadenco. Je ANT+ in bluetooth.
No, kakorkoli, nakupa Madone ne boš obžaloval.
@ktm1001:Očitno zgledam kot miljonar, men ni še noben nobenih popustov ponujal...
Če ne vprašaš, ne dobiš
Kaj pa Giant v tej kombinaciji:
www.11-11.si/kolesarstvo/kole sa/cestna-kolesa1/i_5525_giant -tcr-advanced-1-ltd-2015
LP
Mene so prepričal...
www.youtube.com/watch?v=s618Q vFK0eE
Pa tudi nobena firma se ni pritoževala nad rezultati...
Zanimiv video o Giant-u.
Sem pa uspel malce pobrskat in tudi hvalijo Cannondal-a Synapse, tako da je v igri še četrti igralec hahaha :D še mal pa bom imel celo nogometno ekipo :D
www.funsports.si/synapse-carb on-5-105-compact-2014.html
Kar mi je pa najpomembnejši faktor pri kolesu pa je udobje. Tako da gre izbira najbolj v tej smeri.
@strojnik_1:Kar mi je pa najpomembnejši faktor pri kolesu pa je udobje. Tako da gre izbira najbolj v tej smeri.
V tej smeri je pa najbolj pomemben sedež, bolj kot samo kolo...
Tukaj imaš še dva
www.jbcenter.si/Specialized-R oubaix-SL4-Sport?filter_name=r oubaix
shop.freestyle.si/artikel/115 03016/kolo-giant%C2%A0defy-adv anced-2-ltd-l-2015
Glede na tvojo lepoto ne dvomim, da bi dobil še kak popust.
So pa pri vseh teh obročniki osnovni, torej prištej še ene 200€, če bi ti osnovne vzeli v račun.
Tukaj ima spet giant filmček (res da za najvišji razred, samo verjamem da je tudi v nižjem še kaj engineeringa) www.youtube.com/watch?v=qI9vP O_iIKo
Pa da bo zadeva še malo težja
www.kolesa-smole.si/aktualno- 11874/cr1-10-2015/
www.kolesa-smole.si/aktualno- 11874/scott-foil-20-2013-58/
CR1=komfort geometrija
Foil ravno ni endurance geometrija :P
Baje pa fulla moči prišparaš, ko greš nad 40km/h.
Lep pozdrav vsem skupaj.

Odločam se med tema dvema bicikloma, pa me zanimajo vaša, z argumenti podkrepljena, mnenja:
www.funsports.si/bike/kolesa/ cestna/karbonski-okvir/madone- 4-7-c-2014.html
www.a2u.si/products/show/AFYW VTJP18WT1VTM
Hvala vsem za mnenje