kolk je brez te navlake?
skor vsak kolesar, ki je posedoval garmina od prej, ima ze ant+ senzor za kadenco in pasck za utrip
@gorann3:kolk je brez te navlake?
skor vsak kolesar, ki je posedoval garmina od prej, ima ze ant+ senzor za kadenco in pasck za utrip
na Stravi ga lahko kupeš za 300 $(270 eur), pa še celoletno pro naročnino na stravo dobiš.
za 330 je zelo dobra cena....tudi za 270 brez dodatkov, če jih imaš, je ugodno....
sem pregledal mal net in ni za1x nikjer boljše cene...
500ka je več kot dovolj.
Popravek, na stravi je cena 314$, torej 280 eur. Ni pa zraven cad senzorja. Očitno so dvign ceno.
@hybrid:500ka je več kot dovolj.
Ni če bi rad, da te garmin še kam pripelje.
520-tke brez senzorjev bodo dobavljive naslednji teden.
Lp
@byteminister:@hybrid:500ka je več kot dovolj.
Ni če bi rad, da te garmin še kam pripelje.
Kot da 500-ka pa nima navigacije? Sicer ni v barvah in ne kaže ulic, vendar je dovolj da mi pokaže ali moram zaviti levo ali desno.
@byteminister:@gorann3:kolk je brez te navlake?
na Stravi ga lahko kupeš za 300 $(270 eur), pa še celoletno pro naročnino na stravo dobiš.
Kako pa je z dostavo preko Strave? Strava je ameriška, ko pride Garmin v Evropo mi bodo dali carino gor..
@byteminister:@gorann3:kolk je brez te navlake?
Kako pa je z dostavo preko Strave? Strava je ameriška, ko pride Garmin v Evropo mi bodo dali carino gor..
Kakor piše tle je še shipping:
SLOVENIA $ 38.00V bistvu potem prideš na normalno ceno 299€..
Shipping ja, vendar še ti kasneje ko pride na carinsko pošto paket iz ZDA, nabijejo carino..
vsaj pri ebay.com je takšna praksa, medtem ko npr. pri ebay.de in ebay.co.uk (ker je EU) takšnih težav ni..
@kemichar:Shipping ja, vendar še ti kasneje ko pride na carinsko pošto paket iz ZDA, nabijejo carino..
vsaj pri ebay.com je takšna praksa, medtem ko npr. pri ebay.de in ebay.co.uk (ker je EU) takšnih težav ni..
Seveda iz EU ni carine in DDV-ja, ker ga že plačaš v državi nakupa. Izven EU pa je ponavadi še carina 3% ter DDV. V ZDA so internetne trgovine oproščene davka, zato ga plačaš pri uvozu.
Aja pa v VEB-u jih je že zmanjkalo, da ne bi kdo hodu brezveze:)
@loltrollol:Aja pa v VEB-u jih je že zmanjkalo, da ne bi kdo hodu brezveze:)
In to verjetn sam zaradi Strave..... pa pravijo , da je kriza......
Bom kar tukaj vprašal.
Sem čisti začetnih v c kolesarstvu in me zanima koliko dejansko rabiš "računalnik", ki ti vse računa. Sicer me mika, da bi imel kaj takega a me ob enem zanima kakšne so glavne prednosti tega kolesarskega računalnika - števca. Imam navadni sigma števec in sporttracker.
Kaj točno dobiš s to aparaturo?
@Freewilly:Bom kar tukaj vprašal.
Sem čisti začetnih v c kolesarstvu in me zanima koliko dejansko rabiš "računalnik", ki ti vse računa. Sicer me mika, da bi imel kaj takega a me ob enem zanima kakšne so glavne prednosti tega kolesarskega računalnika - števca. Imam navadni sigma števec in sporttracker.
Sej veš kako je to. Rabiš ne nič.
Na začetku se voziš dvakrat, trikrat na teden in uživaš. Včasih greš na kak maraton ali kako drugo prireditev in to je to.
Pol pa enkrat slišiš, da eni trenirajo, da so hitrejši. Pol ti še en frend reče , da za treniranje pa rabiš vedeti x parametrov in pol isto prebereš na forumu in je konc.
Začne se tako:
- želim voziti zdravo (rabiš pas za srčni utrip in ustrezen števc) - tle najbrž tvoja Sigma že odpade.
Kupiš boljši števc, ki pa vključuje tudi prikaz kadence. Hopla, nimam senzorja za kadenco, nabavim še to.
- Želim, da mi prikaže kje sem se vozil. Rabiš takega z GPS-om. No tukaj imaš ti telefon. Ampak telefon ni isto, rabiš nov števc. Zdej je že računalnik. Pa ne tak navaden, ampak tak, da ga povežeš z Iphonom ali bohnedaj z Androidom, da ti vmes uletavajo sms-ji in da žena ve v kateri gostilni si se ustavil na pir.
- Potem slišiš, da Froome vozi sam na Watte in da to je sploh in oh. Pol bereš rainmakerja in ti napiše, da so se letos powermetri zelo pocenili in da so must have. Vidiš ceno in te fršluk. Ker bike si že zamenjal lansko leto, ženi težko upravičiš to leto novega, za PM se mogoče malo zmuvaš, saj ne bo opazila. In pol je kriza. Kje je že ona Sigma za 20€?
Tako pač je.
Lahko pa ostaneš na bajku za 999 +/- evrov in še vedno uživaš s Sigmo. Sam pol ne brat takih tem na forumih in testov teh novotarij. Je prenevarno za TRR.
See the point?
@alpek:@Freewilly:Bom kar tukaj vprašal.
Kaj točno dobiš s to aparaturo?Sej veš kako je to. Rabiš ne nič.
...
See the point?
Alpek, zadel si žebljico na glavico!
:)
See the point?
Bol bi ne mogel bistva zadeti!
En kos Edge 520 s senzorji ali brez če kdo rabi.
01-231-60-83
@alpek,
super si to opisal, ampak...;
a to si ti sam tako do potankosti dobro "naštudiral" ta "point", al govoriš iz prve roke kot nekdo, ki je vse to preizkusil na svoji koži (oz še vedno fura s tim)?
ker meni se zdi da je slednje posredi...
Lahko pa da se motim...
Ne provociram, sam prašam?
Kaj točno dobiš s to aparaturo?Sej veš kako je to. Rabiš ne nič.
Na začetku se voziš dvakrat, trikrat na teden in uživaš. Včasih greš na kak maraton ali kako drugo prireditev in to je to.
Pol pa enkrat slišiš, da eni trenirajo, da so hitrejši. Pol ti še en frend reče , da za treniranje pa rabiš vedeti x parametrov in pol isto prebereš na forumu in je konc.
Začne se tako:
- želim voziti zdravo (rabiš pas za srčni utrip in ustrezen števc) - tle najbrž tvoja Sigma že odpade.
Kupiš boljši števc, ki pa vključuje tudi prikaz kadence. Hopla, nimam senzorja za kadenco, nabavim še to.
- Želim, da mi prikaže kje sem se vozil. Rabiš takega z GPS-om. No tukaj imaš ti telefon. Ampak telefon ni isto, rabiš nov števc. Zdej je že računalnik. Pa ne tak navaden, ampak tak, da ga povežeš z Iphonom ali bohnedaj z Androidom, da ti vmes uletavajo sms-ji in da žena ve v kateri gostilni si se ustavil na pir.
- Potem slišiš, da Froome vozi sam na Watte in da to je sploh in oh. Pol bereš rainmakerja in ti napiše, da so se letos powermetri zelo pocenili in da so must have. Vidiš ceno in te fršluk. Ker bike si že zamenjal lansko leto, ženi težko upravičiš to leto novega, za PM se mogoče malo zmuvaš, saj ne bo opazila. In pol je kriza. Kje je že ona Sigma za 20€?
Tako pač je.
Lahko pa ostaneš na bajku za 999 +/- evrov in še vedno uživaš s Sigmo. Sam pol ne brat takih tem na forumih in testov teh novotarij. Je prenevarno za TRR.
See the point?
Been there, done that
Števec z osnovnimi podatki imam in mi zadostuje za ekrat.
Telefon mi zadostuje da mi prikazuje kje sem se vozil .....
Sprašujem samo za kadenco ? Kaj meni kot začetniku to sploh pomeni. Verjetno v prvi fazi tega niti ne potrebujem kajne?
@Freewilly:Števec z osnovnimi podatki imam in mi zadostuje za ekrat.
Sprašujem samo za kadenco ? Kaj meni kot začetniku to sploh pomeni. Verjetno v prvi fazi tega niti ne potrebujem kajne?
Verjetno ne. Vprašanje raje postavi sebi. Kolk resno se želiš ukvarjat s kolesarstvom, kakšne rezultate bi rad dosegel in v kolikšnem času bi rad prišel do teh rezultatov.
Edge 520 in 520 hr+cad povovno na zalogi v VEB-u Celovška.
Lp
@Freewilly:Števec z osnovnimi podatki imam in mi zadostuje za ekrat.
spremljanje kadence je zelo priporočljivo. Pri isti hitrosti z večjo kadenco z manjšo obremenitivijo je pedaliranje bolj efektivno kot z nižjo kadenco in z večjo obremenitvijo. Ko dobiš grif, še približno sam veš, na začetku pa je fajn spremljat, da veš da moreš držati višjo kadenco. VSAJ 80+ na ravnini.
Edge 520 je dobra zadeva, sem videl da jih majo tud pri čerinu v kompletu z kadenco.
Sprašujem uporabnike 520-tke in Strave
Kako je videti,ko začneš vozit segment in ga končaš,na števcu rezultat in mesto ,ki ga zasedaš?
Je kakšen zvočni signak,al kako??
Te Garmin že prej opozarja,da se bo kmalu začel odsek z merjenjem časa(segment)?
Thanks!!
Podrobna obrazložitev v angleščini.
www.dcrainmaker.com/2015/07/i ntroduce-segments-series.html
V VEB-u na Celovški in Litijski že na zalogi novi Garmin Edge 520 hr+cad. Cena je 331eur
Količine omejene!