Kraja

Kraja

SORTIRAJ PO:
sineddo 07.09.2015 12:54
youtu.be/WdAzbMOGeCA
byteminister 08.09.2015 03:17

Kaj bi mu naredu temu čefurčku, glavo bi mu odšraufu, da ga zalotim. 

bojevit 08.09.2015 05:45

In ta model spodaj desno ni nič videl??????????????

povratnik987654321 08.09.2015 07:15

Groza - ta možakar desno spodaj pa, kljub temu, da se na koncu izkaže, da je kolesar in ima svoje kolo priklenjeno na isto stojalo, ne naredi - NIČ ???!!!! 

Torej, tale video je brez dvoma najboljša možna raklama za zvočne alarme na kolesih; bi prav rad videl, kako bi jo ta tat ucvrl, ko bi mu 110 ali več decibelov začelo tuliti in pozarjati mimoidoče, da nekdo z velikimi cvikcangami v rokah sredi belega dneva morda pa le ni lasntnik kolesa...

CKR.SI 08.09.2015 08:12

Edini vsaj približno učinkovit način preprečitve kraje je, da je predmet označen (registrska koda) in je v bazi podatkov (registru). Takšni predmeti se veliko težje prodajo in lopovi nimajo interesa teh reči krasti. CKR.SI je kolesarski register, ki vam to nudi. Naša želja je, da bi v bližnji prihodnosti registrirali vsa kolesa. Morda nekomu neko staro kolo nič ne pomeni in se ne bo potrudil ga registrirati. Za vse ostale pa bi bilo prav, da to storijo. Naš cilj je zmanjšati tatvine koles na minimum, kar pa lahko dosežemo le tako, da se lastniki koles pravilno odzovejo. Morda bomo uspeli v prihodnosti kolesa registrirati že pri prodajalcih in bo kupec po lastni želji samo dodal svoje podatke ali pač ne. Označevanje koles v celoti, kar pomeni vse pomembnejše komponente, pa bi bila še veliko boljša rešitev, ker v tem primeru kolo ni primerno niti za prodajo po kosih, kar se sedaj v večini primerov tatvin dogaja. Tudi to opcijo vam naš CKR.SI ponuja. V jesenskih mesecih nameravamo začeti z graviranjem koles. Gravura je edina zaščita, ki je trajna in je ni možno neopazno odstraniti. Na naši spletni strani bo možno preveriti vsako označeno komponento. Tatovi koles se bodo, tako kot se je to pokazalo povsod kjer registri koles obstajajo že dlje časa začeli izogibati označenim kolesom. Opozorilna nalepka na kolesu jim že na daleč da vedeti, da kolo ni zanimivo za krajo.

brazzo 08.09.2015 08:42
@byteminister:

Iz preverjenih virov: ne gre za cefurcka. Slovencek je!

CKR.SI 08.09.2015 13:03
@brazzo:
@byteminister:

Kolesa kradejo vsi, ki si to upajo in imajo od tega finančno korist. Izjema so tatvine koles, ki so uporabljena zgolj za prevoz in so po uporabi zapuščena.
Kakšne narodnosti je lopov pa mislim, da niti ni pomembno. 

SHad 08.09.2015 16:25

Mene je bolj pritegnila neodzivnost ljudi, ki so šli mimo.
Res žalostno.
Še malo pa bomo pravi narod zombijev.

LudViki 08.09.2015 20:06

Sem mislil, da gledam počasni posnetek.

kink-konk 08.09.2015 22:46

'O, moj bog!', bi reku nadškof.. Tkole, čez palc, sem od cikcang pa do 6:20, ko je blo vsega ta hudga konc (res kilav tat), naštel 95 duš (vključujoč kolesarje in jebača v modri majci spodaj desno). Od teh 95ih komatoz, jih je vsaj 13 točno gledal vanj in vidl, kaj dela. Noben NIČ. Pičke! Ne morem kaj, da ne bi mel tako mnenje. In to so zame vsi, ki so kdaj priča kaki kraji, izsiljevanju, nadlegovanju, nesreči..ma kakršni koli pizdariji/krivici in ne nardijo nič. Snemajo pa če je le možno. In pol 'šerajo' po smsih, fejsbukih, instagramih ipd. Zihr se 50% teh pčk na posnetku zdej smeji s kolegi, češ 'haha, lej me.'
Še dobr, da je kamera tm. Zdej je kradljivec zihr pečen.

Lahk bi pustil posnetek še do prihoda lastnika kolesa. Da se mal smejimo: ''Lej ga, modela, k mu ni nč jasn!'' smeh ''K en čuk stoji in gleda..'' smeh ''Ne, no! Zdej gre še do druzga stojala gledat, če mu ga je kdo slučajno prestavu!'' smehsmeh ''Bogi.. A mislte, da mu je kej zamoril, k je brez kolesa ostal?'' smeh 
Mal črnga humorja. O domnevnih reakcijah lastnika kolesa pišem pa iz lastnih izkušenj. v zadregi 

byteminister 09.09.2015 01:36
@CKR.SI:
@brazzo:
@byteminister:

Kolesa kradejo vsi, ki si to upajo in imajo od tega finančno korist. Izjema so tatvine koles, ki so uporabljena zgolj za prevoz in so po uporabi zapuščena.
Kakšne narodnosti je lopov pa mislim, da niti ni pomembno. 

Ne mešat narodnosti z izrazem čefur, čefur je seveda lahko tudi slovenček ;)  Ampak, ko smo ravno pri narodnostih, pri nas kradejo največ cigani in južnjaki, to je dejstvo. Prevelik stvari sem že vidu, da bi imel drugačno mnenje.  

byteminister 09.09.2015 01:37
@kink-konk:

'O, moj bog!', bi reku nadškof.. Tkole, čez palc, sem od cikcang pa do 6:20, ko je blo vsega ta hudga konc (res kilav tat), naštel 95 duš (vključujoč kolesarje in jebača v modri majci spodaj desno). Od teh 95ih komatoz, jih je vsaj 13 točno gledal vanj in vidl, kaj dela. Noben NIČ. Pičke! Ne morem kaj, da ne bi mel tako mnenje. In to so zame vsi, ki so kdaj priča kaki kraji, izsiljevanju, nadlegovanju, nesreči..ma kakršni koli pizdariji/krivici in ne nardijo nič. Snemajo pa če je le možno. In pol 'šerajo' po smsih, fejsbukih, instagramih ipd. Zihr se 50% teh pčk na posnetku zdej smeji s kolegi, češ 'haha, lej me.'
Še dobr, da je kamera tm. Zdej je kradljivec zihr pečen.

Lahk bi pustil posnetek še do prihoda lastnika kolesa. Da se mal smejimo: ''Lej ga, modela, k mu ni nč jasn!'' smeh ''K en čuk stoji in gleda..'' smeh ''Ne, no! Zdej gre še do druzga stojala gledat, če mu ga je kdo slučajno prestavu!'' smehsmeh ''Bogi.. A mislte, da mu je kej zamoril, k je brez kolesa ostal?'' smeh 
Mal črnga humorja. O domnevnih reakcijah lastnika kolesa pišem pa iz lastnih izkušenj. v zadregi 

Ja sam baje je blo to sneman zvečer oz. v mraku, tko da ni nujno da ga je un frajer na desni vidu, čeprav je parkrat tja pogledu, mogoče je vidu sam pač neko senco. Ena babnca pa vem da je šla mim in ga nekam čudno pogledala, ta ga je verjetno vidla, storila pa ni nič..

LoTa 09.09.2015 07:20

Če pr nas takalo reč prjavš, maš več srana kt lopov! 

Maratonac 09.09.2015 10:08

Mislim , da tole ni posnetek kraje ampak skrita kamera o obnašanju mimoidočih , na očiten znak kraje koles v LJ.

Ta prav lopov ne bi rezal 5 min ene zajle, ki jo preščipneš z kombinirkam v pol minute, ne pa s cvikcangam !

VW-freak 09.09.2015 22:01

Kdo pa pravi, da noben ni izza vogla poklicu policije? A mislite, da bi policaji prletel v pol minute, če bi jih klicu, da en kolo krade?? Ma žal se *ebe našim plavim za kolesa... Edin, če bi reku, da se bo en enga lotu  s kleščim (pač zamolčiš, da je žrtev ključavnica) pol bi še mogoče prišli pravočasno...
Njihov "hud interes" v preiskavah kraj koles je žal že marsikdo na tem forumu okusil...

Bi pa res en alarm najbrž pregnal nepridiprava, ker na druge očitno ni za računat...

byteminister 11.09.2015 17:21
@VW-freak:

Kdo pa pravi, da noben ni izza vogla poklicu policije? A mislite, da bi policaji prletel v pol minute, če bi jih klicu, da en kolo krade?? Ma žal se *ebe našim plavim za kolesa... Edin, če bi reku, da se bo en enga lotu  s kleščim (pač zamolčiš, da je žrtev ključavnica) pol bi še mogoče prišli pravočasno...
Njihov "hud interes" v preiskavah kraj koles je žal že marsikdo na tem forumu okusil...

Bi pa res en alarm najbrž pregnal nepridiprava, ker na druge očitno ni za računat...

policaji itak nimajo interesa do nobene stvari več, ker majo slabe plače.

Bugs00 11.09.2015 20:01
@byteminister:
@VW-freak:

Glede tega se sam ne morem popolnoma strinjati. Men so pred nekaj leti v Vižmarjih pri Merkurju in Lidlu ukradli specialko isti dan je bila žrtev kraje še ena oseba, katere je kolo izginilo z enako osebo kot moje kolo.

No pač povedati želim samo to, da ko so ukradli moje kolo se mi je svet iz nenada popolnoma porušil čez mesec dni na dan Ljubljanskega maratona pa sem iz bližnjega kraja iz Policije prejel klic da imajo neko specialko in če bi prišel na ogled.

Nekako se še sam nisem zavedal kaj točno se je zgodilo a specialko so po mesecu dni našli.

Pot moje specialke kot je opisala oseba, ki jo je ukradla:
Ko so uspeli verigo specialke odstraniti so jo zapeljali v bližnji gozd nekaj 100m stran, kjer so jo skrili do naslednjega dne ali dveh ko so po njo prišli s kombijem in jo odpeljali v Bosno in Hercegovino.

Policija je kolo našla čisto po naključju, ko je nekdo iskal po "Bosanski" različici Bolha.com

Moram reči, da sem imel sam izredno srečo pri tem, da sem ga uspel dobiti nazaj in upam, da bo vedno več takšnih oseb, ki bodo dobili svoja kolesa nazaj in vedno manj kraj. 

elpadre 11.09.2015 20:54
@Bugs00:
@byteminister:
@VW-freak:

Glede tega se sam ne morem popolnoma strinjati. Men so pred nekaj leti v Vižmarjih pri Merkurju in Lidlu ukradli specialko isti dan je bila žrtev kraje še ena oseba, katere je kolo izginilo z enako osebo kot moje kolo.

No pač povedati želim samo to, da ko so ukradli moje kolo se mi je svet iz nenada popolnoma porušil čez mesec dni na dan Ljubljanskega maratona pa sem iz bližnjega kraja iz Policije prejel klic da imajo neko specialko in če bi prišel na ogled.

Nekako se še sam nisem zavedal kaj točno se je zgodilo a specialko so po mesecu dni našli.

Ko so uspeli verigo specialke odstraniti so jo zapeljali v bližnji gozd nekaj 100m stran, kjer so jo skrili do naslednjega dne ali dveh ko so po njo prišli s kombijem in jo odpeljali v Bosno in Hercegovino.

Policija je kolo našla čisto po naključju, ko je nekdo iskal po "Bosanski" različici Bolha.com

Moram reči, da sem imel sam izredno srečo pri tem, da sem ga uspel dobiti nazaj in upam, da bo vedno več takšnih oseb, ki bodo dobili svoja kolesa nazaj in vedno manj kraj. 

Kraj koles upam da bo res manj samo na situacijo ki je v Sloveniji in celotni balkanski regji se bojim da bo tega in nasploh kriminala vedno več zato pač moramo sami paziti na svoje stvari kar se da. Policaji se prav trudjo ne pri iskanju koles tistega ki ga pa najdejo je pa to bolj slučaj na žalost.
Srečno in varno vožnjo

CKR.SI 11.09.2015 21:03
@Bugs00:
@byteminister:
@VW-freak:

Edini vsaj približno učinkovit način preprečitve kraje je, da je predmet označen (registrska koda) in je v bazi podatkov (registru). Takšni predmeti se veliko težje prodajo in lopovi nimajo interesa teh reči krasti. CKR.SI je kolesarski register, ki vam to nudi. Naša želja je, da bi v bližnji prihodnosti registrirali vsa kolesa. Morda nekomu neko staro kolo nič ne pomeni in se ne bo potrudil ga registrirati. Za vse ostale pa bi bilo prav, da to storijo. Naš cilj je zmanjšati tatvine koles na minimum, kar pa lahko dosežemo le tako, da se lastniki koles pravilno odzovejo. Morda bomo uspeli v prihodnosti kolesa registrirati že pri prodajalcih in bo kupec po lastni želji samo dodal svoje podatke ali pač ne. Označevanje koles v celoti, kar pomeni vse pomembnejše komponente, pa bi bila še veliko boljša rešitev, ker v tem primeru kolo ni primerno niti za prodajo po kosih, kar se sedaj v večini primerov tatvin dogaja. Tudi to opcijo vam naš CKR.SI ponuja. V jesenskih mesecih nameravamo začeti z graviranjem koles. Gravura je edina zaščita, ki je trajna in je ni možno neopazno odstraniti. Na naši spletni strani bo možno preveriti vsako označeno komponento. Tatovi koles se bodo, tako kot se je to pokazalo povsod kjer registri koles obstajajo že dlje časa začeli izogibati označenim kolesom. Opozorilna nalepka na kolesu jim že na daleč da vedeti, da kolo ni zanimivo za krajo.

gorann316998 20.01.2016 17:55

ce pustis odklenjen avto bos tudi fasal kazen od policije, odvisno od dobre volje policaja

ne vem zakaj bi kolesarji imeli posebne privilegije, prvo zakleni in bomo govorili o kraji, ce pride do tega

Surts 20.01.2016 20:18
@gorann3:

ce pustis odklenjen avto bos tudi fasal kazen od policije, odvisno od dobre volje policaja

ne vem zakaj bi kolesarji imeli posebne privilegije, prvo zakleni in bomo govorili o kraji, ce pride do tega

Če je moje je moje, nimaš kej prjemat, gleda se pa samo z očmi. Pa še to se vse večkrat tut zračuna. Ni izgovorov je blo odklenjeno.

gorann316998 20.01.2016 20:29

to bo ja, zivis v oblakih zgleda

nasmeh 

oschti 22.01.2016 17:06

En kamertat ja po pol leta našel svoj kolo na spodnjem portalu. Sicer z veliko sreče, ker so policaji imeli racije pri poznanih tatovih in tam našli njegov kolo; morebiti pa ga je sam našel na portalu in jim dal namig.

www.njuskalo.hr/ 

Beuchat 22.01.2016 19:01

Kaj menite o sistemu, ki bi vas ob kraji obvestil in vam pošiljal lokacijo kolesa? Sistem bi za kolo pomenil dodatnih 200 g teže.

To s krajami koles je postalo noro, ker nam, ki zelo radi kolesarimo in smo pripravljeni za kolo tudi nekaj več odšteti, ni ravno vseeno za kolo. Zato smo začeli razvijati nov sistem, ki nas bo vsaj malo pomiril. Sistem za kolesarja ne bo moteč. 

primoz69 23.01.2016 08:57

Dobro, 200g pomeni 2 deci pijače v bidonu, ni veliko. Pa vseeno, a ni 200g za GPS sledilnik malo veliko? Nagnovejši in navečji Applov gepl z 5,5'' zaslonom tehta ravno toliko. Avtonomija in polnenje baterije??? Za smisel le tega pa vsekakor je, da je dobro skrit, drugače nima nobenega smisla. Po logiki in uporabniku prijazno je to edino v sedežni cevi.

Surts 23.01.2016 09:56

Pa še to, GPS ne deluje v zaprtih prostorih in večina ukradenih koles se verjetno skriva v kakšnih garažah.

Edino smiselna bi bila kombinacija INS z GPS/GLONASS/GALILEO + dober interface z androidom. Večina teže predstavlja tako ali tako baterija. Upam da razvijete nekaj inovativnega in uporabnega. Trenutno še ni omembe vrednega sistema. Še telefona, ki ima vgrajene omenjene tehnologije, ne izslediš kar tako!

Potem pa še tista zadrega ko ugotoviš kje kolo je. Pomoč policije verjetno kar pozabi, potem pa naj sam hodim in kradem svoj kolo nazaj? Ker lepa beseda verjetno itak ne bo zalegla. Če pa uvedem kakšne svoje metode pri pridobivanju mojega in kaznovanju tatiča so pa le te v nasprotju z zakonom in imam spet probleme.

CKR.SI 25.01.2016 11:28

www.moskisvet.com/clanek/novi ce/kraja-koles-bo-postala-misi ja-nemogoce.html

CKR.SI vam je na voljo že danes in ni potrebno čakati na tujo pamet. Označevanje koles je lahko poljubno in se kot podatek vnese v naš register. Kolo ima lahko prilepljeno ploščico, je gravirano ali kakorkoli že označeno. Označevanje z mikro točkami pa je problematično v toliko, ker policija še nima opreme za prepoznavo. Ko bo to urejeno bomo ponudili tudi to obliko varovanja. 

Beuchat 02.02.2016 20:08

Možnost, da se kolo najde, je z vsako uro po kraji manjša. Tako naš sistem ne bo preprečeval kraje, ampak nam bo omogočil hitrjšo reakcijo ob morebitni kraji, kar je lahko ključnega pomena pri njegovem iskanju. Nekateri sistemi že obstajajo, a imajo težavo, ker je antena v cevi in se s tem pojavljajo težave z delovanjem. Mi se temu delu zelo posvečamo. 

1 2
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI