Pridem
@FOE:Pridem
Aha... se nej več ene vrste "direjktor trke", štere voze prve afto?
Slikica je iz leta 2008, joj, kako letijo leta. Je pa to prvi "vzponček" oz. kakor bi rekel Met-ak: "Više nego omanji špehojed"... pri Lemerju.
Vzponi, dolžine in višinske razlike na trasi maratona
Vadarci - 370 m - 33 v.m., povprečni naklon - 9%
Bodonci 1 - 200 m - 15 v.m., povprečni naklon - 8%
Bodonci 2 (cerkev) - 150 m - 13 v.m., povprečni naklon - 9%
Prosečka vas - 750 m - 58 v.m., povprečni naklon - 8%
Kuštanovci - 1500 m - 110 v.m., povprečni naklon - 7%
Pečarovci - 1100 m - 99 v.m., povprečni naklon - 9%
Dolina 1 - 1030 m - 55 v.m., povprečni naklon - 5%
Dolina 2 - 540 m - 51 v.m., povprečni naklon - 9%
Bokrači - 570 m - 38 v.m., povprečni naklon - 7%
Kar se tiče organiziranosti, reda... je tale maraton v vrhu slovenskih tovrstnih prireditev.
Sicer za sedaj neuradno, sem zaprošen, da fotografiram maraton. Malo se še menimo o pogojih, ampak mislim, da bo verjetno šlo. Če ne... Sicer v moji arhivi obstaja vsaj eno dvesto fotografij tega maratona, ampak novo je pač novo!
Sicer bi tudi poslikal traso "na suho", kakor se temu pravi, vendar sem glede bicikla solidno out in se trenutno vozim samo za vzorec.
Zato,ker je prihajamo
!!
Tudi jaz. Da me nikita slika. Potem pa v Oazo v Mlajtince na argentinski steak.
Super... če bom vozil, bova valjda v "enakih" dresih, a? Malo heca... uradno me na maratonu v vlogi kolesarja skoraj 100% ne bo... tudi, ker sem solidno stolčen in v neki gužvi bi delal samo probleme tako sebi, kakor okolici.
Na željo skupine Pomurje kolesari na Facebooku sem narisal najdaljšo progo. Upam, da je točna, čeprav meni pokaže 63 km, tule pa je navedno kar 67 km. Verjetno sem ga kje malce polomil... ampak do maratona je še nekaj dni in bom zadevo tudi popravil, če bo treba.
www.bikemap.net/sl/route/3279 267-2015-0927-15-maraton-obcin e-puconci/
Še nekaj slikic...
Vedno nam prikaže kakšno "akrobacijo" s kolesom...
Dimeki s svojimi starodobnimi kolesi. Da si v njihovem klubu moraš izpolniti mejo mislim da 60 let in imeti vsaj 50 let staro kolo... Še vedno se lahko pogoji izpolnijo, ni tako hudo, pravi nekdo blizu mene...
Glede vodilnega avta sem bil kregan of Foe-ja... da tistega vozi drugi član organizatorja. Torej... tole bo pravi, "race šejf" maratona!
Včasih je kolo večje od kolesarja... ampak deca pa rastejo, ane? Tole je slikano pred sedmimi leti... sedaj je "pionirček" verjetno že "stasal" v lepo raščenega moškega!!!
Na tem maratonu kar veliko domačih živali z zanimanjem spremlja kolesarke in kolesarje...
Nepozabni... Saško! Žal ga več ni med nami!
P.s.: na prvo sugestijo... sem progo že popravil. Iz Sebeborcev se torej ne gre ravno v Puconce, ampak nazaj proti Vaneči in potem rikverc mimo Keme v Puconce?
@picek.petelin:Tudi jaz. Da me nikita slika. Potem pa v Oazo v Mlajtince na argentinski steak.
Tij se že itak slikane... v drujžbe peciklista... znonkar ga je nej sran?
Proga je narisana narobe v najsevernejšem delu. Maraton poteka eno križišče naprej -desno in po serpentinah navzdol.
@Giovanni61:Proga je narisana narobe v najsevernejšem delu. Maraton poteka eno križišče naprej -desno in po serpentinah navzdol.
Hvala, popravljeno! Včeraj zvečer me je zaradi nujnosti, hitrosti pač površno zaneslo, he, he...!
Truplo,za Saškojem je legenda Koler Franc,član kk.beltinec in kk.Branika uh, kje so tisti lepi časi..
Krava in jaz,škoda da ni bila milka krava .
@jzupanec:Truplo,za Saškojem je legenda Koler Franc,član kk.beltinec in kk.Branika uh, kje so tisti lepi časi
..
Krava in jaz,škoda da ni bila milka krava.
... to s Saškom je mišljeno drugače... ti bom povedal v nedeljo!
Kar se tiče proge so me danes ponovno na facebooku opozorili, da sem nekaj zbrkal... ker je kazalo 75 km. Včeraj sem nekaj popravljal in tudi kliknil tako, da je nastala ena slepa ulica... sedaj bi moralo biti v redu, kaže točno 67 km.
Danes sva z Rottrekom prevozila celo progo, le v Puconce na začetku nisva nisva šla... torej od Polane pa od Sebeborcev in tam ravno v Puconce (izpustila sva kakšna 2 km proti Vaneči in nazaj, ker ni imelo smisla...)... vse, kar se tiče nevarnih odsekov in tudi dostopa do štarta maratona zaradi obsežnih del na cestah v Murski Soboti in okolici pa bo verjetno podal organizator.
Še nekaj slikic s komentarji...:
Ženske in bicikli... a si upa kdo reči, da so ženske na biciklih (ali ob njih) največja napaka človeštva, a?
Neresna vožnja enega izmed kolesarjev... na koncu sem ugotovil, da je to moj sošolec. Torej, med vožnjo nehajte telfonirati, snemati, fotografirati... in pazite na osnove vožnje v skupini... da se ne telebne po nepotrebnem.
Ovinek v Brezovcih... tule kolono vodi domača matadorka Holsedlova...
Največja napaka človeštva so ženske na biciklu... pa saj se heeeeeeeeeeeeecam! Odzadaj je torej prvi "prepad" oz. v smeri vožnje prvi težji vzpon proti Bodoncem.
Še enkrat BC bejbe v Spodnjih Bodoncih
To sta vodilna leta 2009... v Otovcih
Proga je narisana OK! Hvala! Kar se tiče same ceste, osebno nikakor nisem zadovoljen, saj je cesta najslabša tam, kjer ne bi smela biti! Najnevarnejša odseka sta v Kuštanovcih, takoj po spustu, kjer je tudi cca 40m makadama. Naslednji nevaren odsek pa je spust v Krncih. Ob teh dveh odsekih je še nekaj slabših ravninskih oz. razgibanih odsekov, vendar menim, da ne bi smel biti problem. Ceste so na žalost odraz razmer v naši državi.
S temi cestami je res križ... razni tajkuni, povezani s politiko so spokradli v teh petindvajsetih letih toliko, da bi lahko imeli avtocesto v vsaki vasi. Skoraj dobesedno. Ampak, to je anotherstory in za drugo temo.
Giovanni61 je seveda zadel žebelj na glavico... cesta je res najslabša na dveh spustih, kjer bi si vsi želeli res boljšo cesto. Žal.
Vreme je trenutno za "odpis", kakor moje zdravstveno stanje, ampak za nedeljo se pričakuje oz. je napoved brez dežja s soncem.
Še nekaj slikic iz prejšnjih let... najde se marsikaj zanimivega, za določene dogodke, kadre na fotografiji niti nisem vedel, da sem to poslikal... človek tekom let marsikaj pozabi.
Čelo kolone številnih kolesark in kolesarjev, kateri prečkajo "mojo" Logojco, katera je sedaj žal zasipana. Pač neumnost nekdanjih planerjev naše ekološke prihodnosti. Torej smo že nekako prešli Gorico in smo na polanski strani.
... nadaljevanje kolone, vožnja je še do križišča glavne ceste Murska Sobota - Grad zaprta.
... glavnina je že naprej, odazadaj pa uživajo bolj t. i. "nedeljske kolesarke in kolesarji"...
... pogled proti vasici Gorica (seveda z drugačnim naglasom, kakor ga zapoveduje uradna slovnica)...
Za lažji dostop do Puconec. Upoštevajte predvsem zadnji del, saj je na Kopališki in Markišavski ulici v Murski Soboti popolna zapora in tudi navigacija ne bo pomagala.
Torej:
- izvoz iz avtoceste - MURSKA SOBOTA
- po izvozu, 1.semafor – zavijete DESNO – smer MURSKA SOBOTA – VZHOD
- na 2.semaforju – zavijete DESNO – smer MURSKA SOBOTA – VZHOD
- na naslednjem križišču po 100 metrih zavijete LEVO – smer MURSKA SOBOTA – VZHOD IN CENTER
- sledi vožnja po glavni cesti mimo soboškega jezera in TUŠ-a
- Po prihodu v Mursko Soboto na krožišču zavijete – DESNO – v smeri LENDAVA, HODOŠ, MORAVSKE TOPLICE
- Sledi vožnja skozi podvoz in na naslednjem krožišču izberete 2. izvoz. Sledi vožnja po Industrijski ulici v smeri HODOŠ, GORNJI PETROVCI, MORAVSKE TOPLICE.
- Ko prevozite Industrijsko ulico v dolžini 500 m, peljete na semaforiziranem križišču naravnost,
- Nato na 1. krožišču zavijete DESNO – v smeri HODOŠ, GORNJI PETROVCI, MORAVSKE TOPLICE
- Na naslednjem krožišču pri OMV, ZARADI ZAPORE CESTE PRED MARKIŠAVCI izberete 2. izvoz v smeri HODOŠ, GORNJI PETROVCI, MORAVSKE TOPLICE
- Sledi vožnja po glavni cesti do Motela Čarda, kjer na krožišču izberete 2. izvoz v smeri HODOŠ, GORNJI PETROVCI.
- Vozite 2,5 km po glavni cesti in nato zavijete levo za Puconce.
Kraji, ki so navedeni jih boste prebrali na prometnih znakih, ob tem pa vam bodo ob prometnih znakih v pomoč še table organizatorja /KOLESARSKI MARATON PUCONCI/, ki vas bodo vodile v smeri Puconec
Nebi bila boljša varianta, da se gre dol na izvoz Lipovci/Beltinci, pa potem desno skozi Rakičan v MS in tam na Industrijsko? Pa naprej pač po napisanih navodilih. Je verjetno manj "lutanja" po ovinkih okoli OŠ 3 :)
Spust s Kuštanovec bo pa verjetno potekal tako kot lani, po tisti novejši, vzporedni cesti, ali?
@CePO:Nebi bila boljša varianta, da se gre dol na izvoz Lipovci/Beltinci, pa potem desno skozi Rakičan v MS in tam na Industrijsko? Pa naprej pač po napisanih navodilih. Je verjetno manj "lutanja" po ovinkih okoli OŠ 3 :)
Spust s Kuštanovec bo pa verjetno potekal tako kot lani, po tisti novejši, vzporedni cesti, ali?
Kakor koli bo organizator napisal načrt dostopa do Puconcev... bo dokaj komplicirano za udeleženke in udeležence od drugod... pač bo cik-cak. Neverjetno, kako ena cesta, torej tista proti Markišavcem zakomplicira zadevo. Kolesarji imamo prav tako solidno zajebancijo na vsaki turi... to je v glavnem cesta, katera več ali manj vodi na vsako turo. Tako se sedaj vozičkamo proti Polani, kar sicer ni ravno najhuje, bolj je problem te kolesarske steze po Soboti, kar niti niso.
Kar se tiče proge... še enkrat bližnjica... to je sicer najdaljša trasa. Srednja je enaka vse do Moščanec... nato pa gre ravno proti Soboti vse do Vaneče, kjer zavije malo z glavne ceste in se združi z veliko traso, katera pa pride dol s Pečarovec preko Šalamencev.
www.bikemap.net/sl/route/3279 267-2015-0927-15-maraton-obcin e-puconci/
Pot skozi Rakičan je malo daljša, je pa lažja ja. Sicer pa, sedaj, ko je zgrajen novi podvoz v M.Soboti ne bi smela biti težava tudi moja predlagana pot, saj se praktično razen pri izvozu iz avtoceste in pri novem podvozu pelje praktično vse naravnost.
Spust v Kuštanovcih bo potekal po enaki poti kot lani, se pravi zgoraj, po slemenu.
@Giovanni61:Za lažji dostop do Puconec. Upoštevajte predvsem zadnji del, saj je na Kopališki in Markišavski ulici v Murski Soboti popolna zapora in tudi navigacija ne bo pomagala.
Torej:
- na naslednjem križišču po 100 metrih zavijete LEVO – smer MURSKA SOBOTA – VZHOD IN CENTER
- Po prihodu v Mursko Soboto na krožišču zavijete – DESNO – v smeri LENDAVA, HODOŠ, MORAVSKE TOPLICE
- Sledi vožnja skozi podvoz in na naslednjem krožišču izberete 2. izvoz. Sledi vožnja po Industrijski ulici v smeri HODOŠ, GORNJI PETROVCI, MORAVSKE TOPLICE.
- Ko prevozite Industrijsko ulico v dolžini 500 m, peljete na semaforiziranem križišču naravnost,
- Nato na 1. krožišču zavijete DESNO – v smeri HODOŠ, GORNJI PETROVCI, MORAVSKE TOPLICE
- Na naslednjem krožišču pri OMV, ZARADI ZAPORE CESTE PRED MARKIŠAVCI izberete 2. izvoz v smeri HODOŠ, GORNJI PETROVCI, MORAVSKE TOPLICE
- Sledi vožnja po glavni cesti do Motela Čarda, kjer na krožišču izberete 2. izvoz v smeri HODOŠ, GORNJI PETROVCI.
Kraji, ki so navedeni jih boste prebrali na prometnih znakih, ob tem pa vam bodo ob prometnih znakih v pomoč še table organizatorja /KOLESARSKI MARATON PUCONCI/, ki vas bodo vodile v smeri Puconec
Tako na hitro še zemljevid... mislim, da je Giovanni mislil ravno to. To sicer ni najkrajša varianta, je pa najbolj enostavna in ne vodi po nekih stranskih, vaških cestah, kjer bi marsikdo zašel.
www.bikemap.net/sl/route/3282 925-2015-0922-pot-do-puconcev/
Zunaj pa lije in lije... in človek mora biti notri... dobro je to, da se najde čas, tudi, da se še prilepi nekaj slikic... malce za nostalgijo:
Starejša kolesarja iz Ljubljane in okolice. Desnega se spomnim, da je vsaj eno leto pobral nagrado v akciji Slovenija kolesari, saj je bil na največ maratonih po Sloveniji. Imam ga tudi na sliki na kolesu nekje pred Bodonci... je pa svojčas imel zelo, zelo, kaj zelo, odličen čas v vožnji na Vršič. Me res zanima... še vozi in ali se bo udeležil letošnjega maratona?
Še enkrat Dimeki in njihova starodobna kolesa.
Po maratonu... pred devetimi leti, te slike so namreč iz leta 2006 se ni tako hitelo... vožnja in takoj domov. Več časa se je posedelo ob mizah, kaj pokramljalo... Dandanes sta kriza in čedalje hujši tempo življenja pač naredila svoje.
Še ena slikica "našega" akrobata na kolesu.
Tudi onadva sta del zgodovine tega maratona. Dolgoletna zanesljiva pomagača.
@Nikita:@Giovanni61:Za lažji dostop do Puconec. Upoštevajte predvsem zadnji del, saj je na Kopališki in Markišavski ulici v Murski Soboti popolna zapora in tudi navigacija ne bo pomagala.
Torej:
Tako na hitro še zemljevid... mislim, da je Giovanni mislil ravno to. To sicer ni najkrajša varianta, je pa najbolj enostavna in ne vodi po nekih stranskih, vaških cestah, kjer bi marsikdo zašel.
www.bikemap.net/sl/route/3282 925-2015-0922-pot-do-puconcev /
To sem mislil, ja.
@Giovanni61:@Nikita:@Giovanni61:Za lažji dostop do Puconec. Upoštevajte predvsem zadnji del, saj je na Kopališki in Markišavski ulici v Murski Soboti popolna zapora in tudi navigacija ne bo pomagala.
Torej:
www.bikemap.net/sl/route/3282 925-2015-0922-pot-do-puconcev /
To sem mislil, ja.
Ups, to bo pa napaka! Nisem to mislil. Tiskarski škrat?
No... pa štero cesto se pa te mislo???
@Nikita:No... pa štero cesto se pa te mislo???
Pa gda na tou povezavo kliknen odpre nekšo turo v Nemčiji??
@Nikita:No... pa štero cesto se pa te mislo???
Pokaže ti na povezavo Rhein - Wissembourg,to pa je daleč od Puconec...........
Na tej tvoji povezavi.
en od linkov je dober.. :)
je san mojo varianto predlagal zato, ka san mislo, ka je bakovska še izda zaprejta, pa ka se lidje nebi gibili tan po ovinkaj okoli tretje šole :)
www.bikemap.net/sl/route/3282 925-2015-0922-pot-do-puconcev/
Hm... čudno... če kliknem Giovannijev link res kaže pot nekje v Nemčiji, dočim so moje po Prekmurju. Sicer pa tale bikemap net ni neki presežek, to itak vem in naslednje leto bo treba iti na nekaj bolj modernega.
Lepa prireditev kot vedno. V turistično-traktorskem oddelku smo baje za 9 min falili normo za 67 km in so nas hoteli preusmerit na srednjo... Pa smo udarili malo po svoje gor na oddajnik na Vaneči in se tam priklopili na normalno traso Dolina - Kukeč - itd :)
ČESTITKE ORGANIZATORJU: LEPA PROGA, LEPO VREME, DOVOLJ REDARJEV! SUPER!
Nikita, bo kaj sličic (prosim, prosim)?
Vabljeni
Na 15. rekreativni kolesarski maraton Občine Puconci, v nedeljo, 27. septembra 2015 ob 10.30 uri.
Proge:
- 17 km, primeren za družine,
- 30 km, 2 vzpona, primeren za rekreativce, ki občasno kolesarijo,
- 50 km, 4 vzponi, primeren za rekreativce, ki redno kolesarijo,
- 67 km, 7 vzponov, primeren za dobro pripravljene rekreativce in tekmovalce.
Udeleženec s plačano startnino 12,00€ oziroma 10,00€ v predprijavi do 18.9.2015 prejme:
- praktično darilo,
- napitke na okrepčevalnicah in v startno ciljnem prostoru,
- topli obrok na cilju;
Najstarejša udeleženka in udeleženec ter najštevilčnejša skupina prejmejo nagrade.
Več informacij na sz-puconci.si