MTB 1000EUR

Domov > Forum > MTB 1000EUR

MTB 1000EUR

SORTIRAJ PO:
brbej 06.10.2015 11:04

Kupujem gorsko kolo s sprednjim vzmetenjem za 1000eur.

kaj mi svetujete?

brbej 06.10.2015 13:22

zanimivo...nov model ima boljšo opremo...ampak slabšo vilico...za razmislit.

znano je da cube ponuja zelo veliko glede na ceno.

kaj pa  specialized...cannondale...po moje plačaš bolj ime kot kaj drugega...za jurja..pa dobiš bore malo ali imajo res toliko boljši okvir in geometrijo kot drugi?

BANANI 06.10.2015 17:11

Cube ti za dani denar ponuja daleč največ kar lahko dobiš na trgu . Podobno tudi Canyon in Radon z malenkost slabšimi komponentami , preveri !

brbej 06.10.2015 18:05
Sem pobrskal po netu...kar se razmerja cena oprema ti trije nudijo najvec...sploh pa cube...me prav cudi...da so tako velike razlike med znamkami...ocitno pri drugih res cca 30% placas ime? Canjoni in radoni imajo za moj okus lepsi dizajn...cube mi delujejo precej pusti. Nisem pa zasledil canjona in radona v slo...bi pa rad preizkusil vse 3 firme...da vidim razliko v voznji. Ce natocis preko neta dobis ze sestavljeno kolo...kolko stane montaza na servisu?
anders 06.10.2015 18:56

Za Radon kolesa ima mislim da bike center tut servisirajo ti ga cena za sestavo pa je 30€

-BLAŽ- 06.10.2015 21:47

LTD Pro 2016 z novim 11 rednim XT-jem si lahko ogledaš v VEB-U na Celovški.

brbej 06.10.2015 22:24
Ziher grem pogledat..dosti lepsi kot lanski model...pa se neke popuste na gotovino baje da imajo. Kolko zgubim na brzini 36/26 napram 40/30/20?
kenz76 06.10.2015 22:58
@brbej:

kaj pa  specialized...cannondale...po moje plačaš bolj ime kot kaj drugega...za jurja..pa dobiš bore malo ali imajo res toliko boljši okvir in geometrijo kot drugi?

okvir "znanih" je ravno toliko boljši od "neznanih", kot je oprema XT boljša od SLX... mežik 

nekateri raje vozimo boljši okvir s slabšo opremo, nekateri pa ravno obratno. odločiti pa se moraš sam. 

tttooommmyyy 07.10.2015 12:38

Razmisli o tem:

www.bicikel.com/mali_oglasi/1 2372/scott_scale_940.html

L.P.

obelix 07.10.2015 13:08

Za xc trdaka je po mojem mnenju spredaj 36 zob definitivno premalo za največji zobnik. Hitro se ti bo pri tem prenosu zavrtelo v prazno. 

Drugi plus treh zobnikov spredaj je, da če boš kdaj zavil izven urejenih asvaltiranih in makedamskih poti na kako brezpotje, boš lahko hitro zadel s velikim zobnikom v hlod, skalo, ... kar zelo hitro lahko poškoduje/skrivi največji zobnik. Če se ti to večkrat naredi imaš v tem primeru alternativo, da spremeniš na gonilki zobnike na npr: bash (zaščita zobnikov)/40/26 .  

brbej 07.10.2015 16:55
Si mislu rect slabost treh zobnikov predvidevam. Po moje je 38 idealen kompromis..
energy 07.10.2015 23:29
@brbej:

Kupujem gorsko kolo s sprednjim vzmetenjem za 1000eur.

kaj mi svetujete?

Daj napiši še velikost, ki jo iščeš oz. tvojo višino.

Če se še jaz prislinim, tudi v Domžalah v Energiji na voljo novi Cube LTD Pro modeli 2016 v velikostih 17, 19, 21 in 23.  Pa tudi lanski LTD Pro in LTD SL v določenih velikostih, pa še kaj...
Kot si že ugotovil, Cube kolesa za svoj denar ponujajo precej boljšo opremo od večine konkurence. Kaj ti pomeni sama znamka, je pa bolj odvisno od tvojih prepričanj. Nekateri pač v marketing vlagajo veliko in so zato tudi znamke več "vredne". To pač igra vlogo pri mnogih. Kakšna je kvaliteta, je drugo vprašanje. Najboljše, da si v živo pogledaš npr. Cube kolo ali pa eno od "ta velikih" znamk, pa se zapelji krog, dva (če ti ga dajo v trgovini za probat?), potem se boš lažje odločil...
Če te pot zanese mimo nas, se oglasi:
www.energijabikes.com/

Za ogled vseh omenjenih koles pa bo najlažje tukaj:
www.mojekolo.si/cube-gorska-h ardtail/ltd.html

brbej 08.10.2015 07:02
Po moje sem lih nekje vmes...kar sem po izracunih gledal...med 21 in 23...visok sem 190cm. Kaj se pa drugi vecinoma odlocijo za mojo visino pri izbiri?
obelix 08.10.2015 09:18

Brbej napisal sem tako kot sem mislil. Po moji logiki so bolje trije zobniki spredaj kot dva, ti zadeva ponuja več opcij. Na gonilki z tremi zobniki kamot voziš dva zobnika, kontra ne gre :)

Glede velikosti zobnikov spredaj. Ne vem točno, zakaj so tako zmanjšali zobnike na teh xc kolesih. Zastopim zadevo pri enduro kolesih, tukaj ne. Včasih je bil najpogostejša opcija 44/32/22. Xc kolo je vseeno "race" kolo med gorskimi kolesi, ki je ponavadi opremljeno dokaj lahko in z hitrimi gumami tako da  zadeva tudi precej leti.  Večkrat otroka peljem na osnovnem xc kolesu od žene. Kljub temu, da gre za cenejše, težje kolo, da mi je premajhno in da imam zadaj še otroka v sedežu, vedno vozim na 44 zobniku in tudi zadaj precej v spodnjem delu piramide, ko ga malo pritisnem, da se mulcu dogaja :)
Kaj hočem rečt, tut 38 zob spredaj se meni zdi premalo.

petkle54 08.10.2015 10:43

Ravno zato, ker nismo vsi isti, ker ne vozimo vsi istih potni in ker so nameni različni, je toliko različnih možnosti.

Jaz čisto lepo shajam z eno samo šajbo spredaj - 36. Zakaj? Vsak si lahko izračuna, kako hitro se lahko pelje pri recimo kadenci 90 in razmerju 36-11. Če ni kdo reče, da na MTBju rabi višjo končno hitrost kot 30 kmh... OK, mogoče kdo. Po drugi strani pa hitrost pri razmerju 36-36 pri še znosni kadenci recimo 50 tudi znamo zračunati koliko nanese. Manj kot cca 8 kmh se peljati v hrib pa tudi skoraj ni opcija.

Ampak to je moj stil. Morda kdo drug raje vzame 38, še kdo 40, poznam pa tudi ljudi s 34.

Še pa nameravaš spredaj 2 šajbi, pa je razpon še večji...

Tak da... Če bi bil 38 res najboljši kompromis, potem kaj drugega seveda ne bi delali.

@Brbej: za 1000 dobiš super kolo! Cube so zakon, tudi Radon so super.

pasteer 08.10.2015 10:43

Meni pa dvojni zobnik 38/24 povsem odgovarja. Zadaj je dovolj velik razpon zobnikov, da pokriješ vse potrebe na 29" s terenskimi pnevmatikami. Pri 50 km/h lahko še vedno poganjam, kar pri starem gorcu 26" s triplo spredaj ni šlo.

Če pa imaš plan delati hibrida iz MTB s hitrimi ozkimi gumami in se udeležeti kakšnega hitrejšega cestnega maratona, potem verjamem, da zmanjka zobnikov. Za take namene imaš pa na voljo polno drugih vrst koles.

kenz76 08.10.2015 15:33

najprej glede velikosti:
s 44/11 si na 26" kolesu pri kadenci 100 peljal 49,8 km/h, s 40/11 se pri 29" kolesu z isto kadenco pelješ 50,5 km/h
je zdaj jasno glede velikosti? obroči so se povečali, zobniki gonilke pa zmanjšali. nasmeh 

glede prestavnega razmerja pa:
1x11 je za crosscountry rabo povsem dovolj, prednji zobnik se pač prilagodi glede na traso. za maratone je že malo bolj kunštno, pri transalpu tekmovalci odvisno od etape menjajo prednji zobnik. mora pa biti pravi 1x11 sistem z 10-42 kaseto, ker drugače je res premajhen razpon.
načeloma dveh šajb spredaj ne pogrešam - vozim 32-ko spredaj (ali 30-ko po potrebi). tri šajbe pa so, odkar imamo prednje menjalnike z večjim razponom, povsem odveč, saj se prestavna razmerja preveč ponavljajo... 
ima pa ena šajba kar nekaj prednosti:
- enostavnost sistema,
- napetost verige,
- ni "ustavljanja", ko daš na granny-ja

mogoče bo tole še komu v pomoč:
image

image

image 

obelix 08.10.2015 15:58

Jup, moja napaka, zdej vse jasno. Jaz sem še vedno naštiman na 26" svet, nisem preklopil na 29" .

thaking 08.10.2015 19:04

Poznam MTB 29'' z 44/11

Kje si dobil zgornje tabele imaš kje to na internetu, z navodili ?

hvala

energy 08.10.2015 19:59
@brbej: Po moje sem lih nekje vmes...kar sem po izracunih gledal...med 21 in 23...visok sem 190cm. Kaj se pa drugi vecinoma odlocijo za mojo visino pri izbiri?

Pr tej višini zna bit kar 23 bolj pravi. Oglasi se en dan do trgovine, pa se zapelješ s parimi kolesi in bo takoj več jasno.

Glede velikost pa vidim, da ste že vmes "rešili" dilemo :)  Ja, 29 obroči so večji in z enim obratom pri istem razmerju narediš toliko daljšo pot - torej manjši zobniki spredaj so logična in dobra rešitev... 

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI