Tour de France 2016

Domov > Forum > Tour de France 2016

Tour de France 2016

SORTIRAJ PO:
solo 22.10.2015 22:47

Pozdravljeni!
Naslednje leto gremo (če bo seveda zdravje ok) družinsko na ogled Toura v Francijo. Šli bi gledat gorske etape.
Zdaj pa me zanima, če imate kakšne nasvete kje prespati (kraj...)? Šli bi pa gledat 12.etapo in/ali 17., 18., 19. in 20. etapo. Bi pa seveda tudi sam prevozil nekaj prelazov, ki so na teh etapah in pa Alp de Huez oz. odvisno od počutja in vremena.
Zdaj bi pa prosil za kakšne informacije iz prve roke ( ker vem, da vas je že veliko bilo tam okoli :) ).

Hvala in lp.

TEX 23.10.2015 21:00

Kar veliko etap si si izbral. Kar zahtevno je glede logistike , mogoče si izbereš eno ali dve in se osredotočiš samo na tisto. Ko je znana trasa je običajno v parih dneh zasedeno večino najbolj aktualnih nočitev in kmalu ostane kar pač je. Dobro preuči traso in dostope do trase na klancih , z avtom je tisti dan zelo težko , avtodomi so tudi teden dni prej tam , s koleso je lažje čeprav so francozi muhasti , eno leto brez problema gor na dan dirke , drugo leto spet ne , smo morali potem z sosednjega hriba z sedežnico , to je primer z Hueza. Prelazov je tudi ko hudiča vsepovsod , moraš si izbrati svoj izbor in oblaziš pa tiste bližnje , pazi , višinci se nabirajo in si kar hitro zjeban po pari dneh.
Mi smo  si ponavadi izbrali eno etapo za ogled in mogoče še strart drugi dan ostalo pa ko se karavana umakne kolesarili po želji. Ti pa že vnaprej povem , da je nenormalna gneča v času toura , tak da veliko predhodne logistike. V letu 100 ega toura vem da v krogu 100 km ni blo proste sobe.
Pravkar si urejamo prenočišča za etapo toura in v parih urah tistega dne smo komaj nasli 30 km stran od starta.
lp 

FMK 23.10.2015 22:24

jaz sem letos bil v franciji na TDF. do ca. 9:00 še prideš pogojno z avtom po trasi, potem je zaprto. kot je tex povedal tudi za kolesarje. na col de fer in toussuire niso smeli niti tiščat (uradno, neuradno je šlo...). priporočam ti, da za ogled vzameš klanec, ker je tam počasna vožnja in ko gre karavana skozi je prosta pot. drugo kaj je, je pa to, da če si na cilju etape se ne boš premaknil nekaj ur, ker prednost imajo spremljevalna vozila, tekmovalci ipd. jaz sem čakal 3 ure, da sem se lahko premaknil iz saint jean de maurienne (cilj je bil v toussuire) proti col de ferru....

solo 24.10.2015 20:57

Ker bomo prvič v tistih koncih, bo kar se tiče preučitve dostopa do trase ogleda težka....ker se mi tudi sanja ne kaj in kako je/bo. Glede rezervacij sob ali apartmajev bom začel ta vikend.
Smo se pa po predlogu @Tex-a odločil, da je mogoče res bolje da se bomo skoncetriral na ogled dveh gorskih etap in mogoče kronometra....katero priporočate? Imam pa željo poleg Alp d Hueza prevoziti še kakšen prelaz v "bližini". Bomo pa v Franciji do max. enega tedna....mogoče za konec še skočimo do Pariza.
Hvala za informacije, so mi bile v pomoč.  

TEX 24.10.2015 21:19

Če si blizu ali v Le bourg d oisans maš dve , tri lepe trase.
1. Krozna na Alp d huez in naprej na prelaz Col de Sarenne in spust v dolino in nazaj. Če ti je premalo imaš vmes vzpon na smučarsko središče Les 2 alpes. Vse to   je 75 km in 2150 v.m.
2.Vzpon na znameniti Galibier , je sicer povratna tura ker je krog okoli zelo zahteven in terja cel dan.
Je pa vzpon iz smeri Le bourga zelo položen , sicer se vleče je pa lepa pokrajina in hribi okoli. Ko si na Lautaretu je še kakih 8 km od začetka položen , proti vrhu pa malo manj.
Mi smo na primer startali z Les 2 alpes in na Galibier in nazaj in vmes še na bližnji Auris in to je zneslo 120 km in dobrih 3000v.m.

bike-oisans.com/en/cycling-oi sans/road-cycle-routes-oisans

bike-oisans.com/en/events-cyc ling-mtb-oisans/marmotte-granf ondo

mattoo 24.10.2015 21:37

Le bourg d Oisans-Lautaret, je glavna in edina cesta na tem koncu z ogromno prometa, zate se jaz sploh v času TDF-ja nebi vozil po njej. 
Pojdi raje na Croix de Fer, vsaj zame je to najlepši klanec na tem koncu. Alpe'd Huez je sicer "must du" klanec za kolesarja, ampak po pravici povedano je klanec kr neki, je v bližini dosti lepših klancev

TEX 24.10.2015 21:56

Tour 2016 ne gre v te konce.
Naša izkušnja z prometom ni takšana, smo bili sicer dan po dvojnem vzponu na Alp d huez na 100 ediciji pa po omenjeni trasi ni bilo pretirano hudo. Kolesarji tam niso neke jebene stranke , je pa res da je turistov veliko.
Solo , ker greš prvič pa se le spomni in povej kero , da vidmo kak se ti je zdelo. 

Cowboy 25.10.2015 08:06

ena možnost je tudi kampiranje. imaš v tistih koncih polno kampov.

gijoto 02.07.2016 15:48

Contadorja že limajo s flajštrizarečeni kruh

TEX 06.07.2016 15:42

Če ne bo nobeden , boj jaz pohvalu RTV Slo za prenos dirke.kul
Pa ultra kratke reklame  , skor neverjeten.smeh

boyan64 06.07.2016 16:06
@TEX:

Ja super so. vsaka čast.
areh 06.07.2016 20:09

Super-ni kaj.

lpa

SHad 06.07.2016 20:26
Ja prenos je OK, pa tudi komentarji na mestu.

Nikita 06.07.2016 20:36
@TEX:

To z reklamami je pač tako... več jih je, mogoče so nekoliko daljše... pomeni več denarja. Ampak... izgleda da tudi s krajšimi in redkejšimi RTV Slovenija letos uspeva... od prve etape naprej prenašati.

Mogoče še v kakšnem drugem športu naredijo podobno...

jeti 06.07.2016 21:09

Ma js bi bolje komentiru!!!

lancearmstrong 07.07.2016 08:01
@jeti:

Jeti

tale komentar je verjento posledica napora Dolomitov:)

Nikita 07.07.2016 08:28
@jeti:

Ges stoupousto boukše v prekjkmürščene od tebej, he, he!

solo 07.07.2016 10:56

Še malo, še malo...18.7. gremo kul.

jeti 07.07.2016 22:02
@lancearmstrong:
@jeti:

Jeti

tale komentar je verjento posledica napora Dolomitov:)

ma jeti dost na zalogi kul

janezblond 07.07.2016 23:37

Danes je pa šel Tour de france čez Nemčijo.............

kostolomc 08.07.2016 12:03
@janezblond:

Danes je pa šel Tour de france čez Nemčijo.............

hehehe dobra dobra

sixsl 09.07.2016 20:26

Čeprav nisem njegov fan je imel pa danes Froome spust za v učbenike. Še gruba je za njim gledala in jim ni bilo čisto nič jasno. V Mohoričevem slogu praktično celoten spust je pa res noro.

SlowEddy 09.07.2016 20:58
Celoten kolesarski svet je čakal, da se bodo med seboj udarili na klanec.
Ampak Froome nas je vse zopet presenetil, namesto klanec, spust in to kakšen spust.
Sixsl, tako kot si rekel, presenečenje in spust za v učbenike. Očitno je Froome čedalje boljši v vsem.
Pinocio 09.07.2016 21:10

Mene več drugo nič ne zanima,kot to,koliko let,časa bo minilo,da bodo obelodanili,da je ta Froomček navadni dopingiranček.kul

CKR.SI 09.07.2016 21:13

Če malce pomislim (ugibam)kul je spust najzahtevnejša kolesarska prvina?!mežik

SlowEddy 09.07.2016 21:19
Pinocio, za tak spust rabiš znanje in velika JAJCA.
Drugače se boš pa načakal, če boš čakal.
thaking 09.07.2016 22:03

Vsaka čast; če bi bilo na koncu še kakšna dva-tri kilometre ravnine bi ga pa ujeli :) Upam, da se ni skuril preveč za jutri.

Pinocio 09.07.2016 22:26
@thaking:

Upam, da se ni skuril preveč za jutri.

Nič bat,verjetno je že dobil svojo dozo,ali pa jo pravkar dobiva,da bo šlo juter tako gor,kot dons dol.zapečateno

CKR.SI 10.07.2016 08:59
@thaking:

Vsaka čast; če bi bilo na koncu še kakšna dva-tri kilometre ravnine bi ga pa ujeli :) Upam, da se ni skuril preveč za jutri.

O tem je tudi sam naglas razmišljal. Videti pa je, da se je vrhunsko pripravil za ta Tour. Takšnega spusta tu še nis(m)o videli.mežik
Mohorič bi moral to tehniko patentirati.kul

bécane11488 10.07.2016 10:39
Morda danes novo presenečenje? Froomi v cilj kot prvi po zadnjem kolesu.
1 2 3 ... 8
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI