Uporabljam hutchinsonovo zračnico za cestna kolesa. Bi verjetno morala biti prava.
imaš slučajno zavorne gumice previsoko in drsijo po plašču?
700-20/25C
Gumice se ne dotikajo gume.
Vedno pride do enake poškodbe, zarezica na spodnjem delu gume, tam kjer pride 'šiv', dolga je mogoče 2/3mm.
pri kontinentalkah se na stranskem delu velikokrat pojavijo nitke, ne vem pa, če to privede ho zareza. Jaz sem jih zato nehal kupovat.
Morda se boš potolažil, če si v vrsti podobnih. Meni se je dogajalo pri 23. Guma je drsela po obroču med zaviranjem ali hudem pospeševanju. Na drugem kolesu z drugimi gumami ni problemov.
Tale guma se pri brajkoviču v Novem mestu dobi dosti poceni, vsaj ceneje kot drugje. Razmišljal sem tudi o nakupu Continental Ultra Sport, ki pride dosti cenejša, samo naj bi bila zaščita proti predrtju dosti slabša. Kolesarim dobri dve leti in vseskozi imam probleme ali na začetku s slabimi obroči in pokanjem naper in slabimi gumami, zaradi katerih sem imel veliko predrtij, sedaj pa spet tole. Me res ubija, ker ne vem, kaj je vzrok.
Sem šel pogledat same zavorne gumice, možno je bilo, da so se malo dotikale, tako da sem jih prestavil bolj dol, ampak se mi zdi, da ne bi smelo to povzročiti takšnega reza.
Pa še, če mi lahko kdo svetuje, a bi mi lahko te gume popravil vulkanizer?
Sem bil pri vulkanizerju, pa ne morejo nič popravit.
Sem bil tudi na servisu, po vsej verjetnosti je vzrok gumica, ki je drajsala po kolesu. Ko stisneš zavoro, se gumica tudi še dvigne.
Tako, da pazite kaj sami počnete, bolje peljat na servis, kot pa sami nekaj meštrat.
Jaz sem imel isti problem pri novih gumah in še za povrh se mi je na robu gume pojavile nitke,ki so se navile okoli peste.Še dobro ,da sem pravočasno vidu. Trgovci pa standardno nič ne vejo o tem.Preden sem se odpravil na PBP sem kupil Vittoria rubino pro tech 25mm in z njimi ni nobenih problemov zaenkrat.
Vittiria rubinho PRO je za rekreativca daleč najboljša guma.Najboljše razmerje med ceno in kvaliteto,pa še dolga življenska doba.Vozijo jo marsikateri profiji za trening,vozijo jih tudi ultraši!
Ne ga biksat @botanik, ne boš zdaj za zavore štelat hodil na servis, tole si kupi: www.bike24.de/1.php?content=8 ;product=92507;menu=1000,185,1 91;pgc%5B120%5D=3976;page=4.
Jaz imam dražj varianto, ker takrat, ko sem kupoval še ni bilo cenejše: www.bike24.de/1.php?content=8 ;product=9559;menu=1000,185,19 1 in zavore nastavim tiktak.
Sploh nisem pomislil, da bi lahko bile zavorne gumice vzrok. S tem tudi mislim glede obiska servisa, da ti oni pojasnijo, kje tiči srž problema. Sej sem jih sam spustil, upam da bo sedaj dobr. Mi zavore sedaj tudi veliko bolje primejo kot prej.
So pa pri JB Centru res prijazni, se je mehanik res potrudil in pogledal stvari, pa še v reklamacijo so mi vzeli gumo.
Imam obroče Mavic One. Kakšno leto sem uporabljal gume Continental Grand Prix 4000 23mm. Nato sem se odločil, da preizkusim 25mm in bil nad njimi izredno navdušen. Gume so veliko močnejše in udobnejše za vožnjo. Velik problem pa nastane, ker se mi preprosto pretrgajo. Na spodnjem delu se naredi po šivu zareza, ponavadi dolga nekaj milimetrov. Obroč sem dal pregledati na servisu in ni našel nobenih napak, tudi sam sem ga večkrat popolnoma pregledal, pa ni nobenih posebnosti, da bi bilo karkoli narobe.
To se mi dogaja z novimi gumami, če mi gdo verjame ali ne, zamenjal sem že štiri, pa cena ni majhna, pa zraven se predre še zračnica. Mi lahko kdo pove, kaj bi bil lahko vzrok? Ali obroči niso narejeni za 25mm? Sicer sem se odločil, da jih več ne kupujem, ampak želja po njih je še vedno. Je pa bila guma nameščena tako z moje strani kot z strani serviserja, tako, da je verjetno bila nameščena pravilno.
Kaj lahko storim z gumo? Guma je stara par tednov, ali le obstaja kakšna možnost popravila, bodisi da jo sam doma ali pri vulkanizerju?