Obstaja trgovina, ki ti staro kolo vzame v "racun"?

Domov > Forum > Obstaja trgovina, ki ti staro kolo vzame v "racun"?

Obstaja trgovina, ki ti staro kolo vzame v "racun"?

SORTIRAJ PO:
big.G 27.11.2015 11:15
Letos spomladi sem kupil novo kolo GT, velikosti XL. Velik sem 190cm. Ker so me skozi sezono zacela boleti kolena,sem po priporocilu dvignil sedez. Sedez je dvignjen na max., jaz pa bolecine v kolenih se imam. Bojim se, da imam premali okvir, ker imam precej dolge noge. Najraje bi peljal staro kolo v trgovino in vzel novega, vecjega najvrjetneje celo carbonca. Je kaksna trgovina, ki po posteni ceni odkupi staro kolo in ti ponudi novega?
brbej 27.11.2015 11:27

raje prodaj v lastni režiji...boš sigurno več iztržil

robizo 27.11.2015 11:36

Žal verjetno ni trgovine, ki bi ti odkupila rabljeno kolo pošteni ceni, kot se tebi zdi. Odkupijo bolj zato, da ti lahko potem prodajo novo. Kolesu postavijo tako ceno, da bodo zanj v nekaj mesecih zanesljivo našli kupca, pa še nekaj malega morajo zaslužiti. Pogosto ti kar sami svetujejo, da raje prodajaj kolo sam, ker boš več dobil zanj. Jaz vem za dve trgovini, ki odkupujeta tudi rabljena kolesa in sicer Maxisport in Veb company.

Svetujem pa ti, da preden se lotiš zamenjave kolesa (ker boš ne glede na vse imel precejšnjo izgubo), raje investiraj v bikefitting oz. bodygeometry. Če se bo dalo, ti bodo nastavili kolo zate primerno, da ne boš imel več težav s koleni, če pa bodo ugotovili, da ti velikost kolesa res ne ustreza, pa to ni stran vržen denar, ker boš vedel kakšne velikosti (in proporcov) kupiti novo kolo in tudi za nastavitev novega kolesa pri njih boš plačal precej manj.
 

GRGR 27.11.2015 12:06

Koliko je tvoj razkorak? Kolikšna je razalja od centra gonilnega ležaja do vrha sedeža zdaj?

big.G 30.11.2015 12:29
Moj razkorak je 92cm, razdalja sedeza od srede gonilnega lezaja pa do vrha sedeza pa je trenutno 81cm. A se da po teh podatkih kaj sklepat?
sportR.si 30.11.2015 15:22

Tudi mi ti svetujemo, da kolo prodajaš v lastni režiji.
Razlog? Zato ker velika večina ljudi po defoltu zahteva popust. Da bi s prodajalčevo ceno špekulirali, ne pride v poštev, ker ta potem ni zanimiva (beri: previsoka) za kupca. Torej boš za svoje kolo realno ceno lažje iztržil, če se sam potrudiš s prodajo.

Pri nas prodajamo kolesa naših strank, po njihovih cenah.
Se pravi, ne odkupimo, lahko pa lastnik pusti kolo pri nas, da se ga da pogledat.
Še en pogoj: kolo mora biti kupljeno in servisirano pri nas, da poznamo njegovo zgodovino, s katero seznanimo novega lastnika.

slavko1 30.11.2015 17:11

Dajati kolo v račun je brezveze. Ker je isto kot pri avtu. Obije ti ga čisto s ceno. Da potem ugotoviš da si mu ga praktično šenkal :) 

SHad 01.12.2015 09:11

Dobro, če res nimaš časa in volje se zaj. s prodajo daš notri.
Zgubil nekaj boš, samo vse ima svojo ceno.

 

GRGR 03.12.2015 09:29
@big.G: Moj razkorak je 92cm, razdalja sedeza od srede gonilnega lezaja pa do vrha sedeza pa je trenutno 81cm. A se da po teh podatkih kaj sklepat?

Sedež lahko spustiš za 2cm. Ce je pravilno zmerjeno je višina lahko ok, ce imas dolge noge, torej posledično verjetno krajši trup bi tudi dolžina morda lahko bila ok. 

Kolena lahko bolijo tudi zaradi mraza, zaščiti jih. Ali pa zaradi neprilagojenih ligamentov in vezi. Vse rabi svoj čas, ampak pazi. Ne vozi na moč. Bolj na vrtenje. Lahko kupiš tudi števček z merjenjem kadence, pa vrti 80+, klance pa valda tudi manj, ampak izogibaj se velikim silam.

Sedež bi okvirno moral imeti na slabih 79cm. Ampak to je odvisno tudi od ostalih telesnih mer in pa seveda sloga pedaliranja. Nastavi ga za zacetek na 79cm in upoštevaj zgoraj navedeno.

Voziš s pedali na vpetje?

A to je 29er?

lp 

Tej 03.12.2015 10:01

Ko sem sam iskal ustrezno višino sedeža sem prišel do naslednjih podatkov:

1. opcija višina razkoraka -10cm

2. opcija višina razkoraka X 0.883

merjenje:

1. od sredine ležaja gonilke do mesta na sedežu nad vpetjem

2. do mesta sedenja na sedežu

kasneje so potrebne še micro nastavitve višine in sedeža naprej nazaj. pomemben je tudi položaj stopala  na  gonilki, v kolikor imaš SPD pedala je spet pomembno kje so blokerji na čevlju ipd.

Sam sem se kar igral z nastavitvami, da sem našel ustrezen položaj. Upam da nimaš kakšnih biomehanskih problemov in da sem ti kaj pomagal.

V kolikor ne gre probaj še bikefitting, tam ti bodo zagotovo našli ustrezno pozicijo. Bil tam so mi podložili blokerje, napravili nekaj micro nastavitev, zelo zadovoljen.  

Mlinar 03.12.2015 11:59

pr bolečinah v kolenu maš lah težave v:

-nastavitev blokeja

-višina sedeža

-pozicija sedeža naprej/nazaj

 

p.s. sam sm bil na kolesu vedno brez bolečin, ko sm si pa enkrat sam pametno menjov blokeje so se pa čez čas začele bolečine in te so ble skoz večje. Problem je bil rešen na BF:) od takrt se spet vozm tko udobno, da na kolesu bp zdržim tud 8ur:))

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI